השוואה באילן יוחסין
השוואתי בטבלה את אילן היוחסין
השאלה היא איך אפשר לדעת עם זו אותו משפחה או שאותו חוקר הוסיף פרטים לפי אילן היוחסין שלי?
אני מנסה למצוא את שאר משפחת קורץ
פרטים שידועים לי על משפחתי
מחפש את בני משפחת קורץ מויז'ניץ רומניה כיום ויז'ניצה אוקרינה קורץ מאיר נולד ב-1906 בויז'ניץ בצפון בוקובינה אוסטרו-הונגריה (כיום אוקרינה)לסבו קראו חיים ולסבתו רבקה גולדה, לאביו קראו משה אלתר ולאמו קראו פיגה ,היו להם מספר ילדים.
ידוע לי רק שמותיהם של שבעה ילדים : הגדול ילד בשם מאיר לייב(שהוא סבי),בן בשם בנימין בן בשם אפרים יליד 1916 בן בשם קופל ושני בנות בשם פפי(נישאה לשרול) וסילקי והבן הצעיר אושר יליד 1919. לאחר לידת אושר נפטרה פיגה אמו.
לא ידוע לי על בנימין,קופל, וסילקי.עם פפי היה קשר עד שסבי נפטר ולאחר מכן גם נעלמה לא זכור לי או לאבי את שם משפחתה ידוע לי שהיה לה בן שנקרא צביקה.
לאחר המלחמה שסבי ומשפחתו הגיעו ארצה סבי חיפש את אחיו ואחיותו אך לא מצא.
קורץ מאיר התחתן עם קלרה חיה מסטרוזינץ בוקובינה בין 1930 ל1940, נולד להם בן בשם משה ב1940 לפני המלחמה,הם התגוררו בסטורוז'ינץ ברחוב נויוולדגאסה, מאיר עבד כאופה.הם עברו את מלחמת העולם השניה בטרנסניסטריה במחנה ברשאד וניצלו.
הם הגיעו לארץ באונית המעפילים פן יורק(קיבוץ גלויות) ופן קרסנט(העצמאות) ונשלחו לקפריסין נעצרו והיו במחנה חורף 69 משה היה בנוער בני עקיבא במחנה.
ב-1948 הגיעו ארצה נשלחו לגור באופן זמני בפרדס חנה, לאחר כחצי שנה עברו להתגורר בחיפה .
מאיר עבד כאופה במאפיית אפשטיין בבת גלים וכאשר המאפייה נסגרה עבר לעבוד במאפיית אחדות חיפה.
מאיר קורץ נפטר ב-1975 בגיל 69
קלרה(קלינגר)קורץ נפטרה ב-1992 בגיל 85 (ביום השואה).
לפני כשנה לאחר חיפושים מצאתי את משפחתו של אושר האח הצעיר של אבי שגר בצפון הארץ וחי,הם אלו ארצה ב1991.
במפגש התברר לי שאושר נפגש עם אחיו אפרים הגדול ממנו בשלוש שנים בסביבות שנות ה-80 הוא גר בטשקנט אחר-כך עבר לגור עם אישתו ממוצע גרמני לגרמניה כנראה.
אני ממשיך ומחפש את שאר המשפחה
בתודה מראש
קורץ צביקה
נשר
[email protected]