משפחת פליישמן

• פותח הנושא zogu
  • פורסם בתאריך

zogu

New member
נמצא רמז קל

ארנון שאלה איך אפשר לוודא על משפחה מסוימת שמוצאה באוקראינה, והבן עבר לגרמניה אני חושבת שמצאתי קשר לסוסיא בפולניה, באוקראינה, אבל מכיון שהתחתן בגרמניה עם קלרה, אין שם המשך. מה עלי לעשות עכשיו. שאלה שנייה: באידקס בפולניה מצאתי עוד שמות במשפחה. איך אפשר להמשיך ולדעת עליהם, שם באינדקס. למעלה מעל הטבלה רשום psa agad births 1866-1897 וכו' וכו'... וכן surname\ klahr מה זה? כל פעם שניכנסתי למקום הזה קיבלתי את אותם רשימות. תנסה להיכנס לשם דרך השם fleischman sussie אולי תוכל לעזור לי נראה לי שעליתי כאן על משהו...

wow1

New member
אומר לך מה אני עשיתי בצומת הדרכים

הזו. נגשתי לאתר של מרים וינר והקשתי את שם העיר: טרנופול. קבלת רשימה של ארכיונים בהם נמצאים הרשומות של טרנופול. מכיוון שאת מתענינת ברשומת לידה משנת 1868 הארכיון שמעניין אותך הוא ( פשוט מקישים ליד כל שורה שכתוב BIRTH ) הארכיון הראשון ברשימה. מבררים את כתובתו וכותבים בפולנית בקשה לקבלת צילום מהרשומה. קטן עליך.
איל

wow1

New member
שמת לב שלסוסיא היו שלוש אחיות

צעירות ממנו: RIWE ילידת 1872 חנה ילידת 1874 קיילה 1879 תסתכלי בהמשך הרשימה עם אותם שמות הורים. האם זה נתון חדש עבורך או שזה מסתדר בפאזל הקיים? איל.

zogu

New member
רשימה שונה לשלך- wow1

ברשימה שאני מצאתיכתוב שהאב שמו- markus , והאם שמה - scheindel שם המשפחה: fleischman ותאריכים: hirsch-1872 ושל sussie-1874 נראה לי יותר כי זה מאוקריאנה- מזרח אירופה. גם מבחינת התאריכים- מה פרוש KLAHR ?

wow1

New member
ישנו רק SUSSIE אחד ברשימה של

הפליישמנים לפי האיות שנמצא בהודעה שלך כך שאיני יודע מהיכן הרשומה שלך. בנוסף לכך גם טרנופול נמצאת באוקראינה. איל.

בואי נעשה קצת סדר...

אוקיי, אז נכנסים לפרוייקט ה - JRI-Poland ולוחצים בצד שמאל בתפריט "חיפוש" על Search Database. למטה, מתבקשים למלא פרטים. מה שאנחנו יודעים: שם משפחה - fleischman (ללא שם פרטי). שמים לב שמימין למקום של שם המשפחה, מופיע "Surname using Daitch-Mokotoff Soundex", כלומר החיפוש יעלה גם שמות דומים. לא ממלאים עיירה וכו'. לוחצים על חפש ומקבלים דף ארוך ארוך ארוך עם הרבה הרבה רשומות - רובן הגדול לא רלוונטי, כנראה... בחיפוש ע"י Ctrl+F בדף, מוצאים פעם אחת את השם Sussie ברשימת הלידות של טרנופול, Tarnopol בין השנים 1866-1897. אותו סוסיא(
) נולד בשנת 1868 לאביו, שלמה פליישמן ולאמו, אטל (שם נעורים: טייטלבאום). כיוון שאין רשומות נוספות על אותו אדם, ניגש לחפש בדף לפי שמות הוריו. חיפוש זריז (שוב, ע"י Ctrl+F), מעלה כי לאותם הורים יש עוד כמה ילדים: * Riwe (האם זה כינוי לרבקה, או אולי ריבה?), ילידת 1872 * חנה, ילידת 1874 * Keile, ילידת 1879 מעט בתחתית הדף, ברשימת הנישואים של טרנופול (1878-1897), מופיע רישום הנישואין של בת נוספת של אותם הורים: * Chaja (חיה), בת 26, נישאה בשנת 1883. לא מופיעים פרטים על החתן. חישוב זריז מראה כי היא ילידת 1857 ולכן לא נמצאה ברשימה הקודמת. כך, מצאנו בקלות מידע רב על משפחה אחת. ייתכן שיש עוד מידע בדף, אבל אני משאיר לך גם משהו לעשות...
האם זו המשפחה שלך? זו כבר שאלה אחרת וזהירה. הדבר הראשון שאת צריכה לברר הוא האם המשפחה שלך הגיעה מאותו איזור. כל רמז יכול לעזור. האם הרשומות מתאימות מבחינת השנים המופיעות בהן? מה שאת מצאת הן רשומות עם שם האב מרקוס קלר (Klar) ושם הנעורים של האם פליישמן.
ארנון

zogu

New member
איך אני מגיעה לדף על ההורים

כאן נישברתי, כי חזרתי על הפעולות שציינת, שוב ושוב....וכל פעם הכל ניתקע לי (לא המחשב), אני לא מצליחה להגיע אל ההורים ושאר מריען בישין... מה הלאה אני רוצה להגיע לדף הניסתר שאתה הגעת אליו או רמזת שאולי יש פרטים נוספים. אני חושבת שכאן קבור ה"כלב".. משום מה מהשנייה הראשונה שאתמול כבר ראיתי את הערמת שמות- זה עשה לי את זה...גם מתאים לי מבחינת התאריכים. מה אני עושה עכשיו? עוד שאלה- איך מוצאים באתר השני הכללי רשימות אנשים מכל העולם ג'ויש ג

zogu, יקירתי, עשית הכל בסדר../images/Emo70.gif

אין "דף נסתר" שאני הגעתי אליו - את הגעת לדף עם תוצאות החיפוש. באותו דף שהגעת, עם מלא מלא נתונים, פשוט ליחצי על Ctrl+F בלוח המקשים, או לכי לתפריט Edit ואז בחרי Find. תקבלי תיבת חיפוש, בה תוכלי לחפש עבור מילים מסוימות. חיפוש אחר שם ההורים, יביא אותך לרשומות באותו דף עם המילה המבוקשת. את באמת עשית הכל כמו שצריך, אני לא מבין מה את חושבת שלא ראית, כי ראית הכל
ארנון

ornan

New member
ארנון למה הכוונה../images/Emo35.gif

אתה מוכן לפרט קצת נראה לי שאני ואחרים יכולים להוסיף משהו בחיפוש. האם הכוונה בJRI, אחרי החיפוש הראשוני?

הרעיון הוא מאוד פשוט ואני מאמין

שכל מי שהגיע לתוצאות ב - JRI יכול להיעזר בו (אני מניח שכולם עשו זאת, אבל אולי אני מגזים). נניח כי חיפשתם את משפחת "פולנוביץ" וקיבלתם רשומה עבור לידתו של אבי סבכם, מר "פולין פולנוביץ". ברשומה זו, מצויינים גם שמות הוריו. למה לא לנצל את דף התוצאות ולחפש מידע על אחים ואחיות אפשריים? חיפוש ע"י Ctrl+F (או דרך התפריט Edit ואז Find) באותו דף יכול להביא אתכם לרשומות נוספות שהוריו מופיעים בהם. כנ"ל, אם חיפשתם אדם ומצאתם את שם בן-זוגו, ילדיו וכו'... זה לא רעיון מסובך...
ארנון

ornan

New member
ניסיתי - לא הצלחתי../images/Emo5.gif

הגעתי לרשומה (הקלדתי SZWAJCER מהעיר BEDZIN, ברשומות נראה לי הגיוני SZWAJCER MOSIEK (אני יודעת שלסבא רבא קראו משה ועשיתי אלימנציה לשנת לידה ע"י לחיצה בCTRL F אכן הצלחתי לסמן בכחול את הרשומה הנדרשת, אבל מה הלאה?

אם לחצת על Ctrl+F וכתבת בתוכו

Mosiek ואחר-כך לחצת Enter או על כפתור ה - Find, יוכחל לך השם כפי שהקלדת בדף כולו. אם תמשיכי ותלחצי על Enter או על כפתור Find, תגיעי לעוד מופעים של אותו שם. ייתכן וכך תגיעי לרשומות נוספות בהן הוא מופיע כאב או כבן זוג או כנפטר וכו'...
ארנון

wow1

New member
שלום ארנה, קבלת ששם האב בנדיט ושם

האם אנה. עתה לחצי קונטרול F ותפתח תיבת דו שיח. רשמי בתוכה את שם האם או האב, נאמר האב. לחצי NEXT ואת קופצת לרשומה הבאה בה נמצא השם בנדיט ומגלה שלמשפחה בן נוסף בשם וולף יליד 1850. וכך הלאה והלאה עד שתקבלי את ההודעה שאין יותר בנדיטים ברשימה.ניתן לבצע את הפרוצדורה גם מתחתית הדף כלפי מעלה. בהצלחה, איל.

א77

New member
לא כ"כ הבנתי

מה הבנדיט שWOW כתב עכ"פ, בנדיט זה שם לוואי לברוך. ברוך בענדיט אוליי לא תמיד. אבל אני חושב שכן.

wow1

New member
בצעתי את החיפוש של ארנה

ב - JRI-POLAND ע"פ שם המשפחה והעיר המענינים אותה ואותו הבענדיט נושא את שם המשפחה המעניין את ארנה ואשתו שמה היה אנה והיו להם שני ילדים וכו' איל.

ornan

New member
אני עדיין מחכה לתעודת הלידה../images/Emo60.gif

של סבא שלי, שנמצאה בארכיון בפולין. שלמתי לפני חודשיים וחצי עבור דמי הטיפול בגינה, אבל למדנו כבר שלוקח להם כ-3 חודשים עד שמקבלים מהם מענה. כמעט... כשתהיה לי תעודת הלידה, אוכל בוודאי למצוא את שם הורי סבי ומנקודה זו אוכל בתקווה גדולה להמשיך הלאה. זו נקודת המוצא העקרית שלי, שכן עד כה אין לי שום טיפת מידע על צד זה של משפחתי. תודה לכולכם על העזרה.

"סוסיא" או "זוסיא" ../images/Emo35.gif

... שבעצם הוא בעל כינוי ההקטנה "זיסעל" ... ... יש לרכז את כל שמות המשפחה אשר בהם נתקלת, ולחפש את "נציגיהם" בין כל אילנות השושלות הרבניות האפשריות

למעלה