משפחת פליישמן

• פותח הנושא zogu
  • פורסם בתאריך

zogu

New member
משפחת פליישמן

סוסיא פליישמן- התחתן עם קלרה שריפל בשנת 1897 מי יכול לעזור במציאת מידע על משפחת פליישמן הוריו של סוסיא פליישמן משנים קודמות?

האם נתקלתם בשם "סוסיא" כשם פרטי?

אני טרם נתקלתי בו. מה משמעותו? ול - zogu, על מנת שנוכל "להתחבר" יותר לצד הרגשי של העניין ולא להתייחס רק לשמות ותאריכים, אשמח אם תוכלי לספר מיהם האנשים הללו: הורי הורייך? אולי הוריהם? האם ידוע לך במה עסקו? כך, נוכל "להכיר" יותר את מי שאנחנו מסייעים בחיפושו... ארנון

zogu

New member
דור שלישי מצד אבי

סוסיא פליישמן היה הסבא של הסבא שלי, אין לי שום מידע עליו. הוא היה נשוי לאותה צדיקה- קלרה שריפל- שמסרה לנו את ספר התפילה, שהצגתי לכם כאן ביום חמישי בלילה. כזכור לך - קלרה, הייתה זאת שגם יידעה את אבי (ז"ל) על כל הקורות את משפחתו באושוויץ אחרי המלחמה. היחידה שניצלה ממשפחתה. ידוע עליו רק שהוא עסק במסחר - בבגדים ובמכונות תפירה, ושהגיע ממזרח אירופה (פולניה) לגרמניה. להערכתי הוא נולד ב- 1870-1875 - כי התחתן עם קלרה ב-1897 זה ידוע.

אז: סבא של סבא או דור שלישי../images/Emo35.gif

זה לא אותו דבר... זאת אומרת, תלוי איך סופרים, אבל אם את דור ראשון, אז סבך דור שלישי וסבו של סבך דור חמישי... אפילו אם אביך דור ראשון, אז אותו אדם דור רביעי... בכל מקרה, גם הפרטים הללו שמסרת עליו - עיסוקו ושנת הלידה המוערכת - חשובים מאוד ועשויים לכוון למקורות חיפוש.
ארנון

zogu

New member
דור ראשון

בהנחה שאני הנינה שלו, כי אבא שלי היה נכדו- אז הוא דור ... על כל פנים מה שיש לי עוד עליו שהוא ניקבר בבית הקברות היהודי בקמליץ- 1932 . אז אולי כבר נחליט איזה דור זה? עליו באמת אין לנו כלום. נסכם: הוא הגיע ממזרח אירופה- פולניה,לגרמניה. בשנת 1897 התחתן עם קלרה שריפל, עסק במסחר בבגדים ובמכונות תפירה הם גרו אחרי הנישואים בקמליץ הרטמן שטרסה 7 וניקבר בשנת 1932 שם אני מבקשת למצוא - מי היו הוריו , זה אומר דור אחד אחורנית מהכיוון שלו. על ההורים של אשתו - קלרה גם אין לנו מידע בכלל.קלרה נולדה בערך ב1870 וניפטרה אחרי מלחמת העולם ה-2 1945 . עוד בקשה- תקל עליי מאוד אם תשלח בהודעות שלך את המקומות שלשם אתה מפנה אותי, כך שרק אצטרך ללחוץ עליהם ולהגיע למקום הנכון. אל תקשה עליי את החיים , גם ככה הם מסובכים. תבורך.

zogu

New member
העיר קמניץ

אולי תוכל למקם אותי באטלס היכן בדיוק הנקודה של העיר קמניץ? אני מצאתי עיר אחת באוקריאנה- אבל זה רשום כך "קמנץ פודולסקי" לעומת זאת ממש קרוב לעיר דרזדן מופיעה "חמניץ" , יש שתי אפשרויות: או שאותה עיר הייתה פעם, והמפות השתנו- הרי עברו הרבה שנים מאז, או שכותבים את זה אחרת בלועזית. אבל מכיוון שידוע שהוא בא ממזרח אירופה- אז זה מתאים - מאזור אוקריאנה. מה דעתך?

זו משימה שנשמעת פשוטה, אך היא לא

בהכרח קלה כל כך: לאתר את עיירת המוצא של אבותינו. ניתן למצוא באותה מדינה שמות ערים דומים מאוד, שלא לדבר על אותו שם בכמה מדינות. לשם כך, ניתן להשתמש ב - ShtetlSeeker, למצוא עיירות לפי שם ומבין הרשימה המתקבלת לצמצם את האפשרויות לפי רמזים (האם הבית היה ליד תחנת רכבת? אולי היה בהרים? אולי היה ליד נחל? אולי היה ליד הגבול?). את ציינת כי אדום פליישמן נקבר ב - קמליץ, גרמניה. חזרי על מה שאני עשיתי: לכי לדף שקישרתי מקודם, הכניסי את שם העיירה (לפי שמיעה, לא חייבים לדייק באיות), בחרי במדינה "גרמניה" וראי כי יש 5 תוצאות דומות ואף יותר. אם תבחרי "אוקראינה" יהיו אף יותר. המשימה הראשונה צריכה להיות איתור המקום המדויק. וכפי שאמרתי כבר, למרות שזו נראית משימה קלה, היא אינה פשוטה כלל. ארנון

zogu

New member
האם יש בג'ואשגאן

או במקום אחר כלשהו, אפשרות לחיפוש אנשים בגרמניה גם בשנים 1900-1945 ?או האם יש אתר לחיפוש כמו האתר הפולני של רשימת אנשים מהמאה וחמישים שנה קודם?

א77

New member
אני יכול לנסות לברר כמו כולם

הסבתי תשומת לבך. מיכיון שאת השם קמניץ שמעתי רבות. לעומת קמליץ שמעולם לא שמעתי. אמנם יש הרבה שמות ערים שלא שמעתי עליהם. אבל בכ"ז, קמליץ וקמניץ זהים פרט לאות אחת... יש בירושלים מוסדות קמניץ או כפי שהם כתבו לפני שנים ביידיש "קאמעניץ". לא נראה לי שיש לנבור שם כדי להסיק לעניינינו. ואחרי שארנון הסביר בטוב טעם, אז וודאי אין לי מה להוסיף... ב ה צ ל ח ה

gcarmi

New member
קמניץ, גרמניה

שלום. קמניץ - Chemnitz עיר תעשייתית די גדולה בדרום גרמניה, בחבל סקסוניה, מערבה מדרזדן. בתקופת השלטון הקומוניסטי (היתה במזרח גרמניה) נקראה קרל-מרקס-שטאט אך השם הקודם הוחזר לאחר נפילת החומה. עד מלחמת העולם השניה היתה מרכז תעשיית טקסטיל הגדול בגרמניה. לכן הרבה מאד יהודים חיו בה, קהילה אמידה, תוססת וציונית מאד. רוב האוכלוסיה היהודית הגיעה לעיר רק בתחילת המאה ה-20, בעיקר מפולין. הייתי בעיר בשנת 1992. בית העלמין היהודי בעיר נשמר להפליא ומוחזק ע"י העירייה והקהילה היהודית. הנאצים שימרו את המקום ולא פגעו בו. חותני שיחיה נולד אמנם בלייפציג ב-1911 אך את ילדותו, נערותו ובחרותו בילה בקמניץ עד עלייתו ארצה ב-1936. חלק ממשפחתו קבור שם, בבית העלמין הנ"ל. פרטים נוספים אפשר לקבל בפניה ישירה אלי. גדעון.

zogu

New member
בית הקברות בקמניץ

ראשית אני שמחה על האינפורמציה שלך.עכשיו אני גם מבינה את הקשר שלסב סבי לעיסוקו ופרנסתו מטכסטיל. היתה לו חנות גדולה ומפוארת בהרטמן שטרסה 14 .אשמח אם תוכל למסור לי פרטים נוספים על כך. עוד שאלה היש דרך למצוא שמות של יהודים הקבורים בבית הקברות היהודי בקמניץ? או לקבל פרטים מתוך המצבות? לפעמים רשום גם בן ... זאת אומרת למשל כמו סוסיא בן... נולד.... נפטר...וכו

masorti

New member
חומר על בית הקברות היהודי בחמניץ..

תוכל למצוא בלינק הזה, וכן בלינק נוסף. מהלינק השני יש שירשור ללינק בגרמנית ובו גם תמונות של בית הקברות. שים לב שבלינק השני נאמר בין השאר: The address of the Jewish association is Jüedisch Gemeinde, Stollberger Str. 28, 09119 Chemnitz. The secretary is Dr. Ruth Röecher. Private phone: +(49) 371-304747. She speaks and writes fluent Hebrew, English and, of course, German. Source: Gideon Carmi, Kibb. Machanaim, Israel, June 6, 1996 אז יש לך פרטים של אנשים שאיתם תוכל לנסות לברר.

gcarmi

New member
קמניץ

שם העיר אמנם נכתב ב-Ch אבל הגרמנים מבטאים את השם קמניץ (בניב של סקסוניה). בית הכנסת אינו עומד במקומו - נהרס ע"י הנאצים ב-1938. דודה של אשתי התחתנה שם ב-1938 וזה היה הארוע היהודי האחרון שנערך בבית הכנסת הנ"ל. לפני כשנתיים הוקמה במקום אנדרטה לציון מקום בית הכנסת. לגבי בית הקברות - רות רויכר באמת הכתובת, והיא ביקרה כבר בארץ כמה פעמים ונפגשתי איתה. הבעיה היא שהיא לא כל כך סימפטית ולא תמיד מוכנה לעזור. היא דוברת עברית גרמנית ואנגלית. על גבי מצבות רבות יש רישום ברור וקריא. לי יש תמונה של הקבר של סבא של אשתי שקבור שם, והכיתוב על גבי המצבה כולל את שמו הגרמני (הרמן) את שמו העברי (יחזקאל) ואת שם אביו אלחנן. כך שלפי דעתי ניתן למצוא שם את המידע הדרוש. נ.ב. גם משפחתה של אשתי עסקה שם בטקסטיל - היה להם בית חרושת ובית מסחר גדול, אך הרחוב בו הם היו ועימו בית החרושת, בית המסחר ובית המגורים לא קיים עוד - נהרס בהפצצת בנות הברית ב-1944. כיום יש שם כיכר עם תחנת חשמליות. גדעון.

zogu

New member
מעניין לעניין באותו עניין

מה שם משפחתה של זוגתך? שם הרחוב? אולי עוד פרטים... האם אפשר ליצור קשר עם רות רויכר ואיך? והאם היא באמת מוכנה לעזור ולמסור פרטים על המצבות או מתוך הרשום עליהן וכד'.

gcarmi

New member
קמניץ

השם הוא באומן (Baumann). רות רויכר - פקס או טלפון. פרטים מופיעים באחד המסרים הקודמים, בקישורים לאתר של קמניץ. גדעון.

אם הוא נולד במאה ה - 19 בפולין

תוכלי, ככל הנראה, למצוא רשומות אודותיו (ואולי אודות הוריו)באגף ה - JRI-Poland, אינדקס המסמכים המדהים של ארכיוני פולין. ייקל עלייך מאוד אם תדעי גם איזור מגורים, אחרת תצטרכי לחפש בטבלה ארוכה מאוד מאוד...
ארנון

למעלה