משפחת החלמיתיים

טסונמי1

New member
היביסקוס בכללי- רובם לשמש מלאה

יש זן שמתאים לצל צבע הפרח צהוב לימון הם יסתדרו גם החצי צל אים כי פחות פרחים באביב בדכ הם מקבלים כנימה ברוב המיקרים מיתגברים על זה לבד- כשהמכה קשה במיוחד -מנת קונפידור תעשה את העבודה לא אוהבים חורף קר-לא מתאימים להר קו ראשון חוף ים נישרפים בחורף מהרוח המלוחה שונאים מים עומדים- חלקם יכולים להיסתדר ללא השקיה [האדומים הפושטיים] רובם זקוקים להשקיה מסודרת

shelico

New member
אניסודונתיאה

במקור מדרום אפריקה באיזור ההרי שיח קטן, זקוף פרחים מקסימים (כמו שאר המשפחה...) הריח קצת מוזר

shelico

New member
אווריל - היא מתאימה להר

אם תרצי - אייחר לך אני חושבת שבעיברית היא נקראית שנויית הכף (אני לא יודעת לבטא את זה אפילו...)

e v r i l

New member
../images/Emo24.gifשליקו שנויית הכף../images/Emo163.gif

אני אזכור רק אם אראה אותה עוד כמה פעמים בעיני הכהות.

ומסריחה ../images/Emo4.gif

לצערי. שתלתי אותה בגינה בחצי צל. פורחת פחות אך נראית נפלא כבר מספר חודשים. גובה מטר, נפח יפה.

אבוקאדו

New member
יש חשופיות מקור כל רע ויש חצופיות.....

יפייפההההההההה משו משו שליקו מי אמר שהיביסקוס זה סתםםם ?? (אני ..? עא.. אווו.. בולעת תכובע...)

מייקלה1

New member
לא סובלת אותה ! את האניסו' הזו, גדלה

לרוחב ואחרי שנה מתפגרת.ניסיתי אותה כמה פעמים בכל מיני מקומות.

shelico

New member
מיקלה לך....?

כמו הסיפור שלי עם מליסה לי יש בעיה עם הריח שלה לכן היא במיכל וזזה בגינה לפי כיוון הרוח...

מייקלה1

New member
כן,לי.היא והניצחה השחורה ../images/Emo46.gif

מי אמר שהכל מצליח אצלי...חחח..

shelico

New member
לא נכון

אותך למשטרה זה לא חוקי !!! יש מצב ל...(מספיקה לי חתיכה קטנה של 10 ס"מ...
)

הקמה

New member
יש לך כזה !!

אין לי הסבר , אבל מהשיח הכתום (תמונה שלך ראשונה בשרשור ) יוצאים פרחים בצבעים שונים בו זמנית. התמונה לא מוצלחת אך ניתן לראות בה את השוני בגוונים.

shelico

New member
כנראה שהוא מזריעה

משונה - חשבתי שרק מייחרים אותם תמיד מזריעה יוצא משהו מפתיע (ילד,לא כמו שני הוריו...) יחור זה כמו שיבוט - העתק מדוייק

barakd

New member
כמעט נכון

ביחורים כמובן שהדנא צריך להיות כמו של ההורה, אבל זה לא ההסבר לתופעה שעל צמח אחד יש פרחים מעט שונים. ההסבר לתופעה השניה קשור למכלוא עצמו (יש כאלו שאינם ממש יציבים) ואו לוירוס שיתכן ופגע בחלק מהצמח שבוא נראים הפרחים השונים ממה שאמורים להיות. סבה נוספת אפשרית הוא שינוי כתוצאה מדישון או נוכחות של כימיקלים אחרים. ובכלל, הטענה כאילו שלא ניתן לגדל מזרעים, ממש לא נכונה. מרבית ההיברידים בצמחים שלנו הם תוצאה של הכלאות וגידול מזרעים ולכן מומלץ מאד ללמוד מעט את הדרישות הצפציפיות הדרושות להאבקה של צמח מסויים (במדה וזה לא פשוט) וכן לנסות בבית... למשל וולטר פרנקל בספרו ממליץ על זריעת ורדים. יופי של שרשור אגב, אני גם מאד אוהב היביסקוסים וחברים אחרים מהמשפחה

למעלה