משפחות חלבונים, חלבונים ורצפטורים

sivan120

New member
משפחות חלבונים, חלבונים ורצפטורים

קראתי במאמר את המלל הבא- אני אשמח אם מישהו קצת יעשה לי סדר בבלאגן- יש משפחות של חלבונים ותתי משפחות ולכל משפחה יש רצפטורים משותפים (שהם כמובן גם חלבונים)? תודה!

Bone morphogenetic proteins (BMPs) belong to the Transforming Growth Factor-β (TGF-β) family, with more than 30 members that bind to two types of serine-threonine kinase receptors, i.e., type 1 (BMPR1) and type 2 (BMPR2) receptors . The spatial and temporal expression of Bone Morphogenetic Protein type 2 or type 4 (BMP2 or BMP4, respectively) and their shared receptor, BMP receptor type 1A (BMPR1A)—also known as Activin-Like Kinase 3 (ALK3) [11]—suggests a functional role for BMP signaling during the formation of intermediate mesoderm-derived organs, including the mammalian kidney [13]

Gidi Shemer

New member
עונה גם פה

במידה ופספסת את התשובה שלי בפורום המקביל:
יש מספר לא גדול של signaling pathways וכל מסלול כזה מתאפיין במספר מרכיבים מרכזיים, כולל רצפטורים וליגנדים (ליגנדים- המולקולות שנקשרות לרצפטורים).
TGF-beta pathway הוא אחד מאותם מסלולים והוא מאופיין בין היתר ברצפטורים שנקראים TGF-beta receptors ובליגדנים שנקראים TGF.
אלא מה? לא מדובר ברצפטור יחי או בליגנד יחיד אלא במספר רצפטורים ובמספר ליגנדים.
BMP הוא אחד מ״בני המשפחה״ של ה- TGF-beta, והרצפטורים ל- BMP נקראים BMP receptors.
הסיבוך הנוסף הוא שהרצפטור עצמו בנוי משני חבונים שעובדים ביחד כרצפטור פעיל, ומפה מגיע ה- 1 וה- 2.

אז לסיכום, יש בערך 30 BMPs שונים, יש להם דמיון אחד לשני אבל הם לא זהים, ויש מספר משפחות לכל אחד משני הרצפטורים. זו אחת הדרכים בהם מקבלים מגוון כל כך רחב של תגובות לסיגנלים מצד אחד, אבל ספציפיות מצד שני. יופיה של האבולוציה- שינויים קטנים בגן מביאים לחלבון שונה רק במעט, אבל כזה שייקשר לרצפטור אחר ויפעיל מסלול סיגנלים ברקמה שונה.

וכן, כולם חלבונים במקרה הזה.

C H 4

New member
הבהרה קטנונית משהו

עד כמה שאני יודעת המשפחה של הTGFb די יחודית בכך שכל הלינגנדים מגיבים עם כל סוגי הרצפטורים (לא משנה כרגע שההפעלה באפיניות ועוצמות שונים בכל קומבינציה)
ברוב הרצפטורים, למרות הסיווג למשפחות, יש איזושהי סלקציה ורק חלק מהליגנדים יכולים להפעיל רצפטורים ספציפיים.

Gidi Shemer

New member

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1016/j.febslet.2012.02.043/full

למעלה