משפחה מורכבת

sweetdreams

New member
כי בתור האב יש לו אחריות על הילדים שלו, וכי הוא זה שנמצא פה

להגיב לו בכך שהגרושה היא הרעה והאשמה זה גם לא נכון וגם לא מקדם את המצב בכלום.
גם אם יש לה אחריות משותפת למצב, זה לא מוריד ממנו את האחריות *לנסות* ולהביא את אותו לפתרון הגיוני ומקובל על כל הצדדים.
נקודת המפתח כאן היא הלנסות, וכרגע הוא בכלל לא עושה את זה. הוא רק כותב שהוא מעדיף שלא, כי נוח לו במצב הקיים, ועל כן הוא מקבל כאן ביקורת.

kisslali

New member
זה טבעי שאתה מפחד למרות את פיה?????

למה? מה היא אמא שלו?!?! למה שזה יהיה טבעי שגרוש יפחד מגרושתו?!?!?!
הם לא הילדים שלו גם?!?!
ואם גרושתו היית בהריון, היא גם הייתה מסתירה מהילדים בטענה המטופשת שהיא לא רוצה שהם יפגעו?!?!?

ללי

דנה אז

New member
קשה לי לקבל את דעתו

ברור לך שהפסיכולוג בדיוק כמונו רואה את הסיטואציה דרך העיניים שלך.
לדעתי אם היית חושב שרק ההכרה חשובה לבת זוגך, ודבריה חסרי טעם לא היית שואל אותנו את השאלה.
לך נוח לשתף פעולה עם גרושתך - כי הגעתם לרגיעה
נוח לך לא לספר לילדך - מהפחד שיכעסו. אבל נראה לי שגרושתך מתקשה להכיר בפרידה, ועם הילדים לא יודעים אז אולי זה לא קיים... איזה זוג גרוש לוקח את הילדים יחד לבריכה? אתה בא לראות אותם רק בבית שלה? כאילו כשאתה איתם, אתה עדיין עם גרושתך. האם אתה חושש שאם תספר לא תתן לך להיות איתם בקשר? שתעורר אותם נגדך?
ואולי כרגע זה נוח, אבל מה יהיה בעתיד. הרי ידעו שיש לך משהי אחרת, ובשלב כלשהו ידעו שיש לך עוד ילד. ואז לדעתי לא יסלחו לך, כל האימון שלהם בך יתערער.
אז אולי עכשיו יהיה חוסר בטחון, ואולי תחושת תחרות. עליך באמת לתת להם את התחושה שלמרות הכל אתה עדיין אביהם ואיכפת לך מהם. ומנגד לתת להם להיות חלק בחייך, כולל להכיר את בת זוגך - שכבר חלק מחייך כמה שנים, להכיר את המקום בו אתה גר.
אי אפשר למנוע מהם את ההתמודדויות שהם אמורים לעבור. עם יחסך עם גרושתך תקינים, תוכלו להתיעץ ולעשות זאת בדרך הנכונה ביותר עבורם.

שמע

דעתי האישית בלבד:
&nbsp
בת הזוג אולי מקנאה בגרושתך, וזה טבעי לגמריי...
לדעתי היא מתערבת לך בקשר הטוב עם גרושתך.
&nbsp
אני מאוד מצטערת,
אבל ילד בן 6, ובן 11 (או ילדה)
זה ילדים תמימיםםםםםםםםםם
&nbsp
בשביל מה להם לדעת שיש לך בת זוג?!
הם לא בגיל נוער
ולא בגיל מבוגר...
&nbsp
הם יקנאו וכל זה
בעצמך כתבת שהיו לך גירושין קשים
אז אולי גרושתך צודקת שכרגע זה לא זמן טוב לספר להם.
&nbsp
מן הסתם אני מבינה את הצד של בת הזוג-היא איתך 4 שנים ועכשיו יש ילד בדרך.
&nbsp
אתם שלושתכם צריכים לדבר ביחד, אתה גרושתך ואישתך
ושכל אחד יעלה את עמדתו בנושא.
&nbsp
לדעתי העיקר שגרושתך תדע שיש לילדים שלכם - אח למחצה חדש.
וכבר לאט לאט כולכם תחליטו מסקנות ביחד.
&nbsp
בגדול ילדים בגיל כזה לא צריכים לדעת על בת זוג..
אבל כיוון שיש אח בתמונה, אז זה כבר משהו אחר... בסופו של דבר הם יצטרכו לדעת
בין עכשיו לבין שיתבגרו
על כל פנים זו תהיה אשמתה של גרושתך-הם יאשימו אותה כשיבגרו שהיא הסתירה מהם מידע שיש להם אח למחצה.
&nbsp
לכן שוב שיחה של שלושתכם ביחד -הכי טוב לעשות תיאום ציפיות.

אתה עומד להקים משפחה בזוגיות שנייה

הילדים חייבים לדעת על הזוגיות הזו וכשיתקרב הזמן-גם על ההריון (לא חייבים ישר לספר, אפשר כשהם יותר מכירים וכשיתחילו לראות).
&nbsp
זה לא פייר כלפי זוגתך וזה לא פייר כלפי ילדיך שאתה מסתיר זאת מפניהם.
&nbsp
&nbsp

kisslali

New member
כמה נואשת זוגתך

שהיא מוכנה בכזו זוגיות.

הפסיכולוג צודק לגמרי, אתה לגמרי שם, בנישואים הקודמים ובזוגיות הקודמת. לא יפתיע אותי גם סקס מנחם יש שם מדי פעם.

אם באמת מטריד אותך שהילדים יפגעו, למה התגרשת? ואם התגרשת בכל זאת, כנראה זה מטריד אבל לא עד כדי כך...

קח את האישה שאתה הכי אוהב בחיים, אחותך, אמא שלך, הבת שלך ותגיד לי שאתה מאחל לה בן זוג שמסתיר את הזוגיות בתירוץ מטופש שכזה.

שני משפטים בקשר להורות: להיות הורה זה פועל לא תואר, התפקיד שלנו כהורים הוא להכין את הילדים שלנו לחיים כמבוגרים. לדעתי אתה לא עושה לא את זה ולא את זה.

ללי

dify

New member

MEGA42

New member
תודה על התגובות הכנות... והבהרות

אכן זוגתי טוענת שאני רחוק מלשחרר את גרושתי והיא ללא ספק "מנהלת" את קשריי עם ילדיי וקובעת מהלכים.
אני מבולבל ואולי זה מהמקום שעד שסוף סוף יש רגיעה ושקט תעשייתי, אני שבוי לזה, וחושש שמא ההודעה והגילוי יחזירו אותנו למקום לא טוב.
אני בהלחט מתכוון מתישהו לספר ולא כמו שכתבו פה, להתעלם מזה. אך כמו חלק שהסכימו, אפשר למשוך עוד קצת.
זוגתי הנוכחית מהממת! מוכרת ואהובה מאד אצל משפחתי. היא חלק מרכזי בחיי ואני אוהב אותה מאד. אולי מרב שאני אוהב אותה וכל כך טוב לנו, אני נסחף לזה שלא בא לי "הפרעות" ונח לי לבקר את הילדים פעם / פעמיים בשבוע בסביבה שלהם ולחזור (מחוץ לעיר) לביתי שלי.
אני מאד רגיש מטבעי ומאד קיצוני באופיי ולכן מתמהמה.
אני רק לא מצליח להבין למה זוגתי רוצה לערבב "רעש" בשקט כשברור שיגיע הזמן והילדים ידעו...
לגבי ההריון שלה, היא ממש בהתחלה כך שגם פה, אפשר למשוך עוד קצת זמן.
מהכירותי את גרושתי, איך שהדבר יצא לאור, דווקא אז היא תציק ותערבב את הילדים ותסיט אותה נגד זוגתי ו/או תרצה שהילדים היו אצלנו כל יום כל היום. (היא פרפרית לא קטנה וזה חלק מהעניין שלי, שתשב ותהיה עם הילדים בבית במקום להתפרפר בחוץ עם חברות בבתי קפה כל היום).
זוגתי טוענת שאני רחוק מהליות גרוש על באמת, כי חלק מהעניין זה לא לספור אותה ואת החיים שלה אלה להתרכז בחיים החדשים ולהכניס את הילדים לחיינו שלנו.
אני באמת מנסה לרצות את כולם העיקר שיהיה שקט נפשי וסביבתי. עברנו תקופה לא פשוטה של מלחמות וקטישות ואני ממש זקוק לשלום שקורה עכשיו. גם עם זה בא על חשבון הילדים. (שוב, בטוח יבוא היום והם ידעו, יכירו ויבואו אלינו הרבה). זוגתי מתה על ילדים ובעצמה באה מבית של הורים גרושים ולכן גם מדברת מאיפה שכואב לה. אני מבין אך יחד עם זאת, לא כל האצבעות שוות וכל אחד בדרך ובצורה שלו.

dify

New member
לדעתי הדבר החזק ביותר בתוכן שלך

זה שאתה מפחד מגרושתך. אתה מעדיף לדחות את הקץ כמה שיותר ולשמור על מה שאתה קורא "שקט תעשייתי" כדי שגרושתך לא תתפוצץ עליך (=תסיט את הילדים, תפיל את הילדים עליך, תעשה לך סצינות של קנאה ועוד') סתם בשביל הסקרנות, מי יזם את הגירושין בינכם? היא...?
&nbsp
אני מבינה את הרצון שלך בשקט, אני מבינה את החשיבה שלך שככל שתקדים לספר כך יוקדם הרעש.. אבל לדעתי זה בדיוק להיפך, ככל שאתה מאחר את הסיפור כך הפיצוץ יהיה גדול יותר, כולם מרגישים נבגדים חוץ מגרושתך. וכשהילדים יגלו שהסתרת מהם, זוגתך תתפוצץ מתסכול וכו' הפיצוץ יהיה גדול יותר. במקום לשלב הכל לאט לאט במנות קטנות כל הזמן, אתה דוחה לעתיד סוד גדול מאד שיהיה לכל הצדדים קשה לבלוע וזה באמת יגרור פיצוץ גדול, כמו הזוג הזה שסיפרתי פה שהילדים בגיל 20 הרגישו סופר נבגדים מהאבא והשקר..
&nbsp
&nbsp
בעיני הקושי האמיתי שלך הוא הביטחון העצמי שלך, אתה מפחד לעמוד על שלך, אתה מפחד לעמוד מול גרושתך. היא יודעת שהיא יכולה לשחק בך.
&nbsp
הרשה לי לספר לך סיפורון, הכרתי זוג גרושים במצב רגשי דומה לשלכם, אישה בשליטה מלאה וגבר עדין ורגיש. לא היה להם ילדים משותפים אבל היה להם דירה משותפת. הוא וויתר לה על הדירה שלהם והשאיר לה הכל, רק ביקש שתוציא את שמו מבעלות על המשכנתא של דירה שכבר לא שלו.
עשור של הצקות הוא קיבל על המשכנתא הזו, איומי עיקולים, הוצאה לפועל ומה לא, בגלל שהיא לא טרחה לשלם על הדירה ולא טרחה להחליף את השם על המשכנתא. הוא כבר התחתן מחדש והיא התחתנה מחדש ועדיין המשכנתא על הדירה הזו רדפה אותו, כולל גרושתו שתכלס איימה בתביעות ועניינים ולא הסכימה להוציא אותו מהמשכנתא.
זה הגיע לתביעה, הגרושה תבעה אותו (עד היום אני לא לגמרי מבינה על מה).
&nbsp
הוא לקח עורכת דין וקרה משהו שבחיים לא קרה קודם, כשהגרושה שוב עשתה לו סצינה והצגות הוא אמר לה: "אל תדברי איתי, תדברי עם עורכת הדין שלי" וזהו, היא כבר לא יכלה לשחק בו יותר.
&nbsp
אחרי למעלה מעשור של טרטור ובלאגנים היא הפסידה במשפט, אבל הפעם היא קיבלה על תנאי שהיא חייבת להוציא אותו מהסיפור הזה אחרת היא תשלם קנס. והיא לא עמדה בתנאי. ו.. היא שילמה כמה עשרות אלפי שקלים קנס! ופתאום היא רצה לסגור את ענייני הדירה.. פתאום הוא חי בשקט ושלווה והעניין כמעט סגור היום, והוא יודע שיש מי שמטפל בזה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
במילים אחרות, אתה חייב ללמוד לשים גבולות לגרושתך. אין דבר כזה להפיל עליך את הילדים כי מתחשק לה. יש סידורי ראייה מסודרים, תיקח את הילדים אליך בזמנים הללו. תתחיל מלפגוש אותם מחוץ לבית גרושתך או אצל המשפחה המורחבת שלך. אח"כ תכיר להם את המקום שבו אתה גר כעת, תכיר להם בעדינות את זוגתך הנוכחית, ולדעתי עדיף כשההריון עוד לא בשיאו.. אחרי הכל גם הם יצטרכו זמן לעכל את השינויים, ולכן הדבר האחרון שאתה רוצה עכשיו זה לבזבז זמן ואז להביא להם עובדה מוגמרת, תתחיל את השינוי עכשיו!
&nbsp
&nbsp
אני חושבת שהדבר הכי נכון לך לעשות זה להבין שמגיע לך חיים טובים ושלווים. מגיע לך. וזה לא יפגע בילדים זה שלאבא יש זוגיות חדשה, אם אבא ממשיך לאהוב אותם. אבא לא התגרש מהילדים אלא מאמא שלהם.. יחי ההבדל הקטן. תמשיך להיות חם ואוהב ומחפש את קירבתם ולא משנה מה גרושתך תגיד או תעשה.
&nbsp
לך לטיפול פסיכולוגי, כזה שיעבוד איתך בשני המימדים,
גם על הביטחון העצמי שלך, יחזק אותך לעמוד מול גרושתך ולא לפחד ממנה. וגם יתן לך ליווי הלכה למעשה לאיך לשלב את הילדים שלך בחיים החדשים של אבא שלהם. לך לפסיכולוג ילדים להתייעץ ותדע שאתה עושה את הדבר הנכון ביותר והמקצועי ביותר לכולכם! וכשלגרושתך יהיה מה להגיד, תענה לה מה שענה הבחור מהסיפור הקודם- את מוזמנת לבוא לדבר עם פסיכולוג הילדים שאני עובד בהנחייתו, זה באמת יכול רק לעזור.
&nbsp
אל תסתכל על המצב הנוכחי כשקט אלא כזמן שבו גרושתך אוגרת נגדך נשק, ככל שתחכה ככה היא תוכל להסית את הילדים יותר, הם יהיו גדולים יותר ואפשר יהיה לשכנע אותם שאתה בחרת לשקר להם.. זה מה שהיא תגיד להם.. ספר להם עכשיו!
&nbsp
לך ליעוץ פסיכולוגי, יעלה כמה שיעלה, לך ליעוץ מקצועי!

sweetdreams

New member
לפי דעתי במהלך הזה אתה הולך להפסיד פעמיים

את המחיר של השקט הזמני שיש כרגע אתה הולך לשלם גם בזוגיות והקן המשפחתי החדש שאתה בונה, וגם בקשר שלך עם הילדים הנוכחים שלך.
&nbsp
אני חושבת שאנחנו כאן כבר עשינו את שלנו, ואני לא חושבת שנוכל לעזור לך יותר. את דברינו אמרנו, הכל כבר כתוב, ולא נראה לי שיש עוד מה להוסיף בשביל לשכנע אותך.
אני מציעה אם כן שתלך לטיפול ותפתח את זה מול מטפל משפחתי, על מנת שיעזור לך להתמודד עם הסיטואציה בצורה הטובה ביותר, ובתקווה שבהמשך תוכל גם לשכנע את זוגתך ואת גרושתך להצטרף לטיפול הזה ולעבוד על כך ביחד.
השורה התחתונה היא: אל תשכח שילדים מעורבים פה בסיפור! אתה לא יכול להרשות לעצמך להיות כ״כ שאנן, כאשר הם אלה שעומדים בתווך וינזקו מהמלחמות שלכם, המבוגרים, בסופו של דבר.

SupermanZW

Well-known member
אם לא תספר לילדיך את האמת בקרוב מאוד ותתחיל להזמין אותם אליך

הבייתה יבוא יום שהם ינתקו איתך כל קשר כי יאבדו את האמון שלהם בך ואתה תצטער מאוד אבל אז כבר לא תוכל לתקן את הטעות החמורה שאתה עושה.

אם אתה לא רוצה שילדיך יתנתקו ממך הרם אליהם טלפון עכשיו, הזמן אותם לביתך (למרות שאתה זה שתבוא לאסוף אותם) הצג לפניהם את בת זוגך וספר להם את כל האמת, הם יכעסו עליך על זה שהסתרת מהם את חייך במשך ארבע שנים אבל תוכל להרגיע ולרצות אותם אותם והם יסלחו לך. אם לא תעשה את זה יגיע הזמן שהם יגלו לבד והם יכעסו עליך במידה שתגרום להם להתנתק ממך ואם זה יקרה כבר לא תוכל לתקן את הנזק, היזהר לך.

דנה אז

New member
נראה לי שאתה משחק לידייה של גרושתך

הרי כשיילדיך ידעו היא תשתמש בהם. השאלה מה היא תגיד להם אז לגביך.
האם היא לא תסית אותם, על זה שלא סיפרת?
בכל מצב כשהם ידעו הם יכעסו, ותצטרך להתמודד עם זה, לדעתי ככל ששתקדים לספר להם, הנזק לקשר שלך עם ילדך יהיה קטן יותר.
אלה הילדים שלך ושל גרושתך, כך אחריות היום על הקשר שלך עם ילדך ותנהל אותו, כפי שאתה רואה לנכון. אתה יכול להתיעץ עם חברים, פסיכולוגים. אבל בטח לא עם הגרושה, שאולי המצב שקט, אבל יש בה את החלק שנפגע מפירוק הקשר, ויש לה את האינטרסים שלה שמנהלים אותה לפני טובתך.

אני לא מצליחה להבין את הסיטואציה

אני בת להורים שהתגרשו כשהייתי בת חמש.
אני לא מצליחה להבין את הסיטואציה, אולי תוכל לשפוך אור על הנושא:
אתם נפגשים רק אצלם בבית?
כלומר: טיולים משותפים- אין? הצגות, סרטים- אין? אסיפות הורים- לא?
האם ילדיך מכירים את משפחתך, כלומר את סבא וסבתא שלהם והדודים והדודות שלהם?
מה אתם עושים בחגים?
&nbsp
אין לי שום בעיה שתספר לעצמך סיפורים עד מחר על התחשבות בילדים, אבל זה פשוט שקר. המסר היחיד שעובר כאן הוא:
אבא לא מעוניין בכם בחייו, אתם גורם מפריע. הוא מסכים לבקר אתכם מדי פעם, אבל אל תתבלבלו, אתם כמו חוג של פעמיים בשבוע, לא כמו משפחה של תמיד.

זה כן חמור מאוד והיה צריך לשים סוף לשקר הזה כבר לפני 3 שנים

אבל גם עכשיו עוד לא מאוחר, בעיקר שהיא רק בתחילת ההריון.
על האח החדש שעומד להיוולדת להם ספרו רק בעוד חודשיים-שלושה לאחר שיכירו את זוגתך ויבלו איתה זמן מה.
פור גאד סייק! היא תהיה האמא של האח החדש שלהם, אתה לא חושב שזה משהו שהם צריכים לדעת!?

הוא בכלל לא מתכוון להפגיש אותם אי פעם עם האח

עד כמה שזה תלוי בו, האחים ייפגשו לראשונה בריב על הירושה כשימות.

רואה 6 6

New member
אלו לא הילדים שלה ואסור לה להתערב.

היא כמובן לא צריכה לחשוש מלהביע דעתה, אתם הרי זוג אבל כאן זה מסתיים.
מה שעובד עבור זוג מאוחד או פרוד זה ענינם.
אם אתה רואה את זה כתקין והמשפחה מתנהלת ברווחה רגשית תבהיר לחברתך שאין לה מה לצפות ליותר מהקשבה וכיבוד דברייה בלבד.

רואה 6 6

New member
סליחה, פיספסתי את ענין ההריון החדש.

ובכן, כל זמן שלא היה ילד נוסף, אני לגמרי תומכת בסידורים שיצרתם אתה וגרושתך מהטעמים שציינתי אבל כעת כנראה צריך לספר.

למעלה