משפחה מורכבת

MEGA42

New member
משפחה מורכבת

שלום.
אני גרוש+2. בני 11 ו- 6 יש לי בת זוג חדשה קרוב ל-4 שנים שאנחנו גרים יחד, אנחנו מאד מאושרים יחד והכל בסדר. היא אפילו בתחילת הריון...
העניין הוא שעד היום לא סיפרתי לילדיי עליה. הם לא מכירים אותה וגרושתי אינה מעוניינת שנספר להם. אחרי תקופה קשה מאד של גירושין, אני ביחסים טובים עם גרושתי ורואה את הילדים בביתם.
זוגתי החדשה טוענת שאסור להסתיר מהם ואומרת שזה שקר ואסור לי לשתף פעולה עם גרושתי בעניין הזה.
ובכלל, שאני מנהל יחסים עם ילדיי לפי החליל של גרושתי ועל פי רצונה ודרישתה.
אני אשמח לעזרתכם בעניין. אני לא רואה זאת כחומרה גדולה. ואני לא יודע מה לעשות ואיך יוצאים מהמצב הזה.

SupermanZW

Well-known member
בת זוגך החדשה צודקת

אינך אמור להסתיר פרטים חשובים מחייך מילדיך. אתה אבא שלהם ולא זר, אתה צריך לשתף אותם בחייך ממש כפי שאתה מצפה מהם לשתף אותך בחייהם, זה הדבר ההגון לעשות.
זכותם של ילדיך לדעת שיש לך בת זוג ולהכיר אותה, הרי הם גם מבקרים אותך וכשיבואו איך תסביר מי האישה שאיתך אם תמנע מלספר להם שזו בת זוגך?
במקרה הזה אסור לך להסכים עם גרושתך, כפי שלא היית מסכים שגרושתך תסתיר מילדיכם מה קורה בחייה אסור לך להסכים להסתיר מהם מה קורה בחייך, הם ילדים של שניכם וחשוב שתהיה שקיפות ביחסיכם עם ילדיכם.

sweetdreams

New member
ובמיוחד שיש עוד אח קטן בדרך..

גם אותו מתכוון להסתיר מהם??
זה הרי בלתי נמנע שהם יגלו בשלב מסויים, ואז מה עשית בזה שהסתרת מהם?
&nbsp
תדבר עם גרושתך בפתיחות על הנושא ותגיעו להסדר על העניין הזה. זה ממש לא הגיוני שתמשיכו להתנהל ככה, במיוחד שמי שיפגע בסוף זה הילדים שלכם (שבאופן אבסורדי, אני מניחה שאתם חושבים שאתם מגוננים עליהם עם הסודיות הזו).

אני בשוק שהיה נראה לך הגיוני לא לספר...

אתם ביחד 4 שנים! ומקימים משפחה חדשה...!
&nbsp
אני בהחלט לא חושבת שגרושים צריכים לספר על כל בן זוג של חודש-חודשיים, בטח שלא להכיר לילדים. זה סתם מבלבל. אבל תקופה כזו משמעותית? ועוד כשיש הריון שזה על אחת כמה וכמה אומר שזה קשר ששניכם רואים אותו ממשיך לטווח ארוך? איך הצלחת להסתיר במשך 4 שנים שאתה חי עם מישהי.. הילדים לא באים אליכם?

MEGA42

New member
הם לא באים אליי. אני הולך אליהם....

אני טוען שכל עוד אפשר להרוויח עוד קצת שקט בחממה החדשה שלי ולראות אותם בביתם. הכל בסדר.
זוגתי טוענת לנזק העצום שאני גורם להם עכשיו ושאני יותר מדי דופק חשבון לגרושתי. שנח לה לשחק כאילו הכל בסדר ואין צורך שידעו.
"זה עוד מוקדם" אמרה כשאמרתי לה שזוגתי רוצה לפגוש אותם.

אני מודה שאני לא רואה סיבה ל"טרגדיה". וכל דבר יבוא בזמן שלו. אך יחד עם זאת, לא יודע את לעצור את המצב הזה ואיך לספר להם.

הכל "הסתבך" השבוע שזוגתי גילתה שאני הולך לבריכה עם הילדים יחד עם גרושתי (שסידרה כרטיסי הנחה).
אז זוגתי השתוללה. אני חושב שהיא מגזימה וזה פרץ הורמונים.
גילוי נאות, זוגתי לא פעם ראשונה זועקת שזה לא נורמלי ומזיק לילדים כל המשחק הזה שאני וגרושתי מסתירים.
אני ממש אובד עצות. מה עושים ואיך יוצאים מזה?..... :(

SupermanZW

Well-known member
ספר לילדים את האמת וזהו, גם הזמן אותם לביתך

אם הילדים יגלו שהסתרת מהם הם יאבדו אמון בך ותהיה לך בעיה הרבה יותר קשה. אתה משחק משחק מסוכן שאתה חייב להפסיק.

MEGA42

New member
תשובה שקיבלתי מפסיכולוג אונליין. מה אתם אומרים?

לגרושתך וגם לך חשוב שהילדים שלכם לא יפגעו ולא יקנאו. לאישה החדשה שלך חשוב שתכיר בה כי היא מאמינה שאם אתה מסתיר אותה מהילדים – אתה מסתיר אותה מהעולם.

שני דברים שונים לחלוטין.

אתה חייב לנקוט עמדה ברורה בעניין הזה:

אתה יכול להגיד לנוכחית – אלה הילדים שלי. כרגע אני לא רוצה שהם יסבלו. אני מגן עליהם. זה לא קשור אלייך אלא אליהם ולאופן בו אני מחנך אותם. ייתכן שבעתיד הדברים ישתנו.

ברור שהיא תעדיף שהילדים שלך "יסבלו" ובלבד שיהיה ברור שהיא האישה החדשה ושיש עובדות בשטח, כי החשש שלה הוא שלא סגרת ולא ניקית את העבר שלך עד הסוף.

ועדיין, אם אתה מאמין שהילדים שלך יקחו את זה קשה – אז תשאיר את המצב הקיים, אבל קח בחשבון שהנוכחית תטריד אותך בנושא כי היא תתקשה להבין מדוע אתה פועל בצורה הזאת, כשרוב הזוגות לא פועלים ככה אלא מודיעים לילדים שהם התגרשו ושאבא התחתן בשנית וכיו"ב. מה שקשה לה לקבל זה מדוע אתם חריגים ומדוע אתה לא מתנהג כמו מרבית הגברים.

ולשאלתי איפה זה שם את הילדים ומה זה עושה להם, ענה:
כרגע מצבם נוח. ההורים שלהם אמנם נפרדו אבל שום דבר לא מאיים עליהם. ברגע שהם יכירו את האישה הנוכחית ואת הילד הנוסף – זה מחליש אותם וזה יוצר תחרות טבעית בינם לבין הגורמים החדשים במשפחה המתחרים על תשומת הלב שלך כאבא ועל המשאבים שלך.

זו הסיבה שגרושתך מנסה למנוע מהם את התחרות הזאת כמה שניתן.

מה דעתכם? אני מאד מצדיק אותו ובגלל זה אומר לזוגתי, תני לזמן זמן....

sweetdreams

New member
השאלה היא מה יקרה כאשר הילדים שלך יגלו על הקשר הנוסף

ויותר מכך - כשיגלו על האח הנוסף שיש להם (שאני מבינה שגם זאת לא ״טרגדיה״ בעיניך שלא לספר להם..), ומה הם יחשבו בעקבות כך שהסתרת זאת מפניהם במשך כל כך הרבה זמן.
מוזר לי מאוד שהפסיכולוג שהתעייצת איתו פיספס לגמרי את הנקודה הזאת, ולא התייחס אליה. הרי בסופו של דבר בלתי נמנע שזה יתגלה. הילדים שלך גדלים, והם ישאלו שאלות ויבינו לבד מה הסטטוס של אבא שלהם, בין אם תספר להם ובין אם לא, ואז אולי כמו שזוגתך מרגישה כעת שאתה מסתיר אותה, גם הם ירגישו (ובצדק) שאתה מסתיר אותם מפני המשפחה החדשה שבנית במקומם, ושהם לא חלק ממנה. ואיך הם לא ירגישו כך, אם הם בכלל לא בני בית בביתך, ולא מכירים בכלל את משפחתך החדשה?

אני חושבת שאתה לא באמת דואג להם כמו שאתה טוען, וכן נראה לי שבנקודה הזאת הפסיכולוג נותן למניעים שלך יותר מדי קרדיט. מי שאתה באמת דואג לו כאן זה לעצמך ולנוחיות שלך במצב הקיים, וכמו שבעצמך אמרת - אתה רוצה להרוויח עוד קצת שקט בחממה החדשה **שלך**. הילדים שלך הם בכלל לא השיקול המרכזי שלך כאן, וגם לא זוגתך או גרושתך, אלא רק אתה.
לעומת זאת, שים לב למה שזוגתך אומרת לך - שאתה גורם נזק עצום *לילדים שלך*. והיא במאה אחוז צודקת בעניין הזה. עזוב אותה, ואת גרושתך, ואת החממה החדשה שלך - הילדים שלך הם אלה שהולכים להפגע מזה בסופו של דבר.

אז אני מציעה שתשנה מחשבה, ובאמת תשים לרגע את הילדים שלך במקום הראשון, ותחשוב איך אתה משפיע על החיים שלהם בכך שאתה מסתיר מהם את המצב כמו שהוא.
לצערי, אתה כרגע מסתכל על הכל בצורה מאוד קצרת טווח ואנוכית, ובוחר את מה שנראה לך הכי נוח כרגע, תוך כדי שאתה מתעלם מההשלכות החמורות יותר שיהיו בעתיד. ומילא שאתה עושה את זה לעצמך ולזוגיות החדשה שלך, אבל למרבה הצער, אתה עושה את זה גם לילדים שלך, ושם כבר אין לך את הפריבילגיה הזאת.

מסכימה עם כל מילה

נראה לי שהוא פשוט לא רוצה להתעמת עם אף צד ויותר נוח לו למשוך את זה.
&nbsp
&nbsp

מסכימה מאד

נראה לי סופר מעליב לבנות משפחה חדשה בלי הילדים בכלל.
האמת, אני לא יודעת איך הייתה מתמודדת עם זה. סביר להניח שהייתי, אם הייתי בתו והייתי מגלה פתאום, מתנתקת ממנו לחלוטין.

dify

New member
ככל שהילדים שלך יגדלו

ככה לספר יהיה יותר קשה ויותר בעייתי.
אתה רוצה לחכות שהם יגיעו לגיל ההתבגרות כדי שהם יגלו שיש להם אח/אחות נוספים או כשהם יהיו בני 20?... אני שואלת ברצינות, מה אתה חושב ירגישו ילדים בוגרים שיבינו ששיקרו והסתירו מהם שנים על גבי שנים? איזה אמון יהיה להם בך?
&nbsp
ואני כותבת את זה בין השאר על סמך מקרה דומה שאני מכירה, משפחה עם 3 ילדים שהיו להם בעיות זוגיות קשות והם החליטו בשביל הילדים לא לדבר על זה ולא להתגרש עד שהקטנה ביותר תהיה בת 20. במקרה אני מכירה את האבא בסיפור ממש טוב, איש מקסים מקסים, לבבי, רגיש, אני אישית מתה עליו וחושבת שהייתי שמחה אם הוא היה אבא שלי, עד כדי כך דעתי עליו חיובית.
יש לו בת זוג כבר הרבה שנים, אישתו ידעה על כך, אבל המשיכו להעמיד פנים בשביל הילדים.
&nbsp
ואכן, כשהילדה הקטנה הגיעה לגיל 20, סיפרו להם ההורים ונפרדו, האבא עזב את הבית, שנה ראשונה הוא גר לבד כדי לשמור על מראית עין ואחרי זה עבר לגור עם החברה שלו.
&nbsp
אבל ילדים לא טיפשים, ושלושה ילדים, שהם לא קטינים, שלושתם היום מבוגרים בעלי משפחות משלהם, ושלושתם לא מדברים איתו! הוא לא הוזמן לחתונות שלהם! הוא לא מגיע לארוחות חג! כלום! הם מחרימים אותו לגמרי! הוא מתחנן לקשר איתם וחי משאריות של תשומת לב. חיים שלמים הוא הקריב כדי לתת להם את אשליית המשפחה המושלמת והם כועסים עליו נורא! נורא!
&nbsp
&nbsp
&nbsp
לעומת זאת יש אינסוף משפחות שההורים מתגרשים, והילדים מתרגלים לאט לאט לעובדה שלכל הורה יש חיים משלו. לא נהוג להכיר לילדים כל זוגיות זמנית חדשה, אבל כשכבר מתחיל קשר רציני אז כן. ולא מפילים עליהם בבת אחת משפחה עם אחים נוספים אלא עושים את זה הדרגתי, נותנים גם לילדים את הזמן להתרגל לשינויים.
&nbsp
אגב, בהתנהגות הזו שלך אתה בוגד בגידה ריגשית ענקית בילד שעומד להיוולד לך. יש לו אחים! יש לו אבא שמסתיר אותו! איזה מין דבר זה? עכשיו אני נזכרת בשיחה שהיתה לי עם ילדה של בת זוג מחוץ לנישואין שהסתירו אותה עד שהיתה בת 8.. זה נשמע לך הגיוני? איך אתה חושב שהיא הרגישה בתור סוג ב'??? שלא לדבר על אישתך שאתה מעביר חד וחלק את המסר אליה שהיא פחות נחשבת בעיניך ולא השותפה האמיתית שלך בקבלת החלטות.
&nbsp
&nbsp
זה בדיוק המקום שלא הייתי חוסכת בו שקל. הייתי הולכת ומשקיעה כסף טוב באיש מקצוע מ-ע-ו-ל-ה לא איזה יועץ אנונימי אלא מישהו עם תעודות הצלחה מוכחות (מישהי כמו מיכל דליות למשל), הולכת ומבקשת יעוץ לאיך לתקן את המצב ולהביא לתהליך של סגירת השקר הזה עם הכי מעט נזק לכל הסובבים! הכסף שתשקיע בזה היום יהיה מה שיציל את היחסים שלך עם אישתך, עם הילד העתידי שלך, ועם הילדים הקיימים, עם כל אלו! בעתיד! אחרת כולם יכעסו עליך וירגישו נבגדים. אתה תשלם מחיר רציני.
&nbsp
ככה אני חושבת. אבל עזוב מילה שלי, לך לאיש מקצוע שיתן לך הנחיה מסודרת.
צלצל למיכל דליות, היא מייעצת ב103FM בימי שישי נדמה לי, תשאל אותה, אבל תכלס, אל תסתפק בזה ותקבל ממש ליווי מקצועי לכמה חודשים כדי לקבל הנחיה מעשית איך לנהל את השינוי. רוץ!
&nbsp

Ginger L Honey

New member
"תני לזה זמן" כמה זמן?

ארבע שנים הן מספיק זמן.
ובקרוב יהיה לך ילד נוסף, אתה מתכוון לספר על זה לילדים לפני שהילד נולד, או מעדיף לחכות לשנה השניה שלו באוניברסטיה?
לא עדיף שהילדים יכירו את זוגתך טרם נוסף אח חדש למשוואה?
&nbsp
הילדים כבר התגברו על כך שאבא לא גר איתם בבית, אבל הביקורים האלו נותנים אשליה שאבא ואמא עדין יחד.
אתם הולכים כולם לבריכה יחד? הורמונים או לא הורמונים, מודה שגם אני הייתי קצת מתעצבנת ומקנאה במקום זוגתך.
זה נהדר שהצלחת לשמור על יחסים טובים עם גרושתך, אבל לדעתי הגיע הזמן שתתחיל לבלות עם הילדים בלעדיה,
קח אותם לפארק או קח אותם להורים שלך במקום לבקר אצל גרושתך.
תבוא אל גרושתך, תשבו כולכם יחד, שהילדים לא יחשבו שפתאום אתה לא רוצה לראות את אמא, ותלכו לבלות במקום אחר.
אח"כ תתחיל לצרף לפגישות גם את זוגתך.
לאט ובהדרגה,
זה מה שאבא שלי עשה אחרי שהורי נפרדו:)
&nbsp
אי-אפשר לגונן על הילדים מפני המציאות לנצח. זה לא פייר כלפייהם ולא פייר כלפי זוגתך.
ויכול להיות שאני קוראת את זה לא נכון, אבל יש לי הרגשה שגם גרושתך נהנת מהאשליה הזו שאתם יחד פעם בשבוע...

בתור בת להורים גרושים

אני יכולה להגיד לך שמאוד אהבתי את בת זוגו החדשה של אבי ועד היום היא כמו אמא שניה עבורי. לא הרגשתי שום ״סבל״ (כדברי הפסיכולוג בגרוש) מהגילוי שהיא קיימת, וזה לא איים עליי או על היחסים המעולים שהיו לי עם אבי.
&nbsp
ילדים יותר גמישים ופחות שבריריים ממה שנדמה לך. הם יתרגלו למצב החדש כמו שכל הילדים להורים גרושים מתרגלים, ואין סיבה שזו תהיה טרגדיה. פשוט תוודא שאתה ממשיך להיות נוכח, ממשיך לתת להם תשומת לב, ממשיך להראות שאתה אוהב אותם.

מסכימה עם הפסיכולוג

אני בעמדה כמו שאמרתי קודם-העיקר שגרושתך תדע שבקרוב יהיה לך ילד חדש.
&nbsp
לילדים זה לא דחוף לדעת....
גירושין זה דבר קשה במשפחה... והם עוד צעירים מידי כדי להבין!
&nbsp
מסכימה עם הפסיכולוג-בת הזוג מחפשת הכרה שהיא חלק מעולמך
אז תתחתן איתה-זו אחלה הכרה.
&nbsp
וגם תגיד לה שאתה תספר לגרושתך שיהיה לכם ילד משותף.
זו גם הכרה.
&nbsp
בקיצור אני מציעה פשרה.
&nbsp

sweetdreams

New member

אני כל כך לא מסכימה איתך.
גם אם את חושבת שהם צעירים מדי בשביל להבין מה זה גירושין
, הם לא צעירים מדי בשביל להבין שלאבא יש חברה חדשה ושהולך להיוולד להם אח חדש. אי אפשר לשים את הילד החדש על הולד עד שהילדים יהיו ״מבוגרים מספיק״ לטעמך, ואז זה כבר יהיה מאוחר מדי.
&nbsp
גם העצה שלך להפיל את האחריות על הגרושה נראית לי כמו עצת אחיטופל חסרת אחריות, וגם חסרת כל בסיס.
&nbsp
אני כן ממליצה שכמו שהצעת, ישבו שלושת המבוגרים וידונו בפתיחות ובאחריות על המצב, ויגיעו להסדר המקובל עליהם, ואני מקווה שהם יצליחו כולם לעשות זאת מנקודת המבט של הילדים בסיפור תוך הסתכלות לטווח הרחוק, ולא מתוך נקודת מבטם הצרה, שזה מה שככל הנראה קורה עכשיו.

אבל למה

3 איקונים?
אחד לא יספיק?

&nbsp
בתור בת להורים גרושים
בגיל כזה לי אישית לא היה איכפת מה אבא שלי עושה ועם מי הוא.
ואם היה אח חדש מאישה חדשה, בתור ילדה אני בטוחה שהייתי מקנאה.
&nbsp
אבל זו רק אני...
&nbsp

sweetdreams

New member
את יודעת, זה עניין של מידה

- הממ, אני חושבת שאת טועה.
- אוקיי, חשבתי על זה, ואני לא מסכימה עם מה שאת חושבת.
- וואו, אני *ממש* לא מסכימה עם מה שאת חושבת.
&nbsp
אבל הכל בסדר! מותר לך לחשוב אחרת.

נ.ב

אני לא הבנתי לכמה הרוב פה מגיבים שכאילו הם מאשימים אותך..
הרי גרושתך לא רוצה להגיד
הילדים הם באחזקת גרושתך,
זה טבעי שאתה מפחד למרות את פיה.
&nbsp
מה שכן מסכימה עם קודמיי-צריך לערב גורם מקצועי -שישב ביחד עם שלושתכם, הגרושה ,הבת הזוג ואתה-ויתווך בינכם.
זה הכי טוב
אולי מטפלת זוגית או פסיכולוג ילדים וכו
&nbsp

למעלה