ככל שהילדים שלך יגדלו
ככה לספר יהיה יותר קשה ויותר בעייתי.
אתה רוצה לחכות שהם יגיעו לגיל ההתבגרות כדי שהם יגלו שיש להם אח/אחות נוספים או כשהם יהיו בני 20?... אני שואלת ברצינות, מה אתה חושב ירגישו ילדים בוגרים שיבינו ששיקרו והסתירו מהם שנים על גבי שנים? איזה אמון יהיה להם בך?

ואני כותבת את זה בין השאר על סמך מקרה דומה שאני מכירה, משפחה עם 3 ילדים שהיו להם בעיות זוגיות קשות והם החליטו בשביל הילדים לא לדבר על זה ולא להתגרש עד שהקטנה ביותר תהיה בת 20. במקרה אני מכירה את האבא בסיפור ממש טוב, איש מקסים מקסים, לבבי, רגיש, אני אישית מתה עליו וחושבת שהייתי שמחה אם הוא היה אבא שלי, עד כדי כך דעתי עליו חיובית.
יש לו בת זוג כבר הרבה שנים, אישתו ידעה על כך, אבל המשיכו להעמיד פנים בשביל הילדים.

ואכן, כשהילדה הקטנה הגיעה לגיל 20, סיפרו להם ההורים ונפרדו, האבא עזב את הבית, שנה ראשונה הוא גר לבד כדי לשמור על מראית עין ואחרי זה עבר לגור עם החברה שלו.

אבל ילדים לא טיפשים, ושלושה ילדים, שהם לא קטינים, שלושתם היום מבוגרים בעלי משפחות משלהם, ושלושתם לא מדברים איתו! הוא לא הוזמן לחתונות שלהם! הוא לא מגיע לארוחות חג! כלום! הם מחרימים אותו לגמרי! הוא מתחנן לקשר איתם וחי משאריות של תשומת לב. חיים שלמים הוא הקריב כדי לתת להם את אשליית המשפחה המושלמת והם כועסים עליו נורא! נורא!

לעומת זאת יש אינסוף משפחות שההורים מתגרשים, והילדים מתרגלים לאט לאט לעובדה שלכל הורה יש חיים משלו. לא נהוג להכיר לילדים כל זוגיות זמנית חדשה, אבל כשכבר מתחיל קשר רציני אז כן. ולא מפילים עליהם בבת אחת משפחה עם אחים נוספים אלא עושים את זה הדרגתי, נותנים גם לילדים את הזמן להתרגל לשינויים.

אגב, בהתנהגות הזו שלך אתה בוגד בגידה ריגשית ענקית בילד שעומד להיוולד לך. יש לו אחים! יש לו אבא שמסתיר אותו! איזה מין דבר זה? עכשיו אני נזכרת בשיחה שהיתה לי עם ילדה של בת זוג מחוץ לנישואין שהסתירו אותה עד שהיתה בת 8.. זה נשמע לך הגיוני? איך אתה חושב שהיא הרגישה בתור סוג ב'??? שלא לדבר על אישתך שאתה מעביר חד וחלק את המסר אליה שהיא פחות נחשבת בעיניך ולא השותפה האמיתית שלך בקבלת החלטות.

זה בדיוק המקום שלא הייתי חוסכת בו שקל. הייתי הולכת ומשקיעה כסף טוב באיש מקצוע מ-ע-ו-ל-ה לא איזה יועץ אנונימי אלא מישהו עם תעודות הצלחה מוכחות (מישהי כמו מיכל דליות למשל), הולכת ומבקשת יעוץ לאיך לתקן את המצב ולהביא לתהליך של סגירת השקר הזה עם הכי מעט נזק לכל הסובבים! הכסף שתשקיע בזה היום יהיה מה שיציל את היחסים שלך עם אישתך, עם הילד העתידי שלך, ועם הילדים הקיימים, עם כל אלו! בעתיד! אחרת כולם יכעסו עליך וירגישו נבגדים. אתה תשלם מחיר רציני.

ככה אני חושבת. אבל עזוב מילה שלי, לך לאיש מקצוע שיתן לך הנחיה מסודרת.
צלצל למיכל דליות, היא מייעצת ב103FM בימי שישי נדמה לי, תשאל אותה, אבל תכלס, אל תסתפק בזה ותקבל ממש ליווי מקצועי לכמה חודשים כדי לקבל הנחיה מעשית איך לנהל את השינוי. רוץ!