משפחה אובססיבית

עוגי555

New member
כמה שאת צודקת...

ניסיתי מספר פעמים לקבל עזרה מקצועית, דבר שלא יצא לפועל, וחבל מאוד מאוד.
אני מקווה שעוד אעשה זאת. כרגע, לא מסוגלת לארגן עוד בירורים.
סליחה והשלמה- לא ברשימת הדברים בהם אני מצטיינת.
תתפלאי, אבל אני מאוד מעריכה את החץ השלוח הזה, למרות שהוא כואב ולא נעים, כי הוא אמיתי ונכון.

מתחילה את התגובה שלי בהתנצלות

אבל אני מסכימה מאודדדד עם פיפי, הרבה זמן רציתי לכתוב לך והתאפקתי. יקירתי את עדיין לא שם, את עדיין לא מוכנה וה"לא יצא לפועל" (עניין לטפל בעצמך) מעיד על כמה את רחוקה, אפילו רצון אמיתי לקבל את עצמך (קודם כל) אין לך. אני ידעתי תמיד שחוסר ההצלחה שלי ישב על חסימה רגשית ולא הרפתי עד שפתרתי את זה. לפעמים מצבים קשים משרתים אותנו ואת צריכה לשאול את עצמך מה את "מרוויחה" ממצב זה, את כותבת דברים נורא קשים ואת צריכה להבין שרגשות עוברים לעובר כבר בהריון ומה שאת משדרת זה: "אני מתפשרת עליך" למרות שברור לי שברגע שתראי את העובר שלך כבר באולטרסאונד, כבר בשלב זה תרגישי אחרת.
רוצה לספר לך משהו - אחרי שילדתי אמא של בעלי כל הזמן הייתה מכריזה בקולי קולות הוא בדיוק כמו אבא שלו, הוא דומה לאבא שלו, אוי גם אבא שלו היה ככה וככה ואני הייתי מתכווצת כולי מבפנים ומתעצבנת שמזלה שלא דקרתי אותה
. אבל!!!!! הבנתי שזו בעיה שלי וזה יושב אצלי על משהו כי הרי גם אם זו הייתה ביצית שלי היא הייתה אומרת את הדברים האלה. החלטתי ללכת לטיפול (יש לי חברה מטפלת בשיטת EFT שזה קצר וקולע בלי התבחבשות) ושם ראיתי איך זה בכלל יושב על דברים שאפילו לא קשורים לאימהות, הריון, ביציות ושאר ירקות. יצאתי משוחררת. להגיד לך שהיא לא ממשיכה עם זה, כנראה שכן, אני פשוט לא שומעת את זה לתוך ליבי. ודרך אגב, אחרי הטיפול, תוך כדי שטיפת הבית שטפתי גם אותה על העניין אבל, ממקום רגוע ושקט (מה לעשות הייתי חייבת להכניס לה
) והיא כמובן אמרה שלא התכוונה וכו,' וכו'. אז מתוקה שלי - הכל אצלנו ושלנו. אם מישהו במשפחה היה אומר לי שהילד שלי לא שלי או משהו בסביבה, הייתי מעיפה את כולם לקיביניפלוכט, הילד שלי בא לפני כולם., הילד הזה שבא אליי באמצע הלילה ואמר לי "אמא חכי אל תירדמי שוב, רגע אמא" ואז מחבק אותי, מנשק אותי ואומר לי: "זהו תחזרי לישון) וכל החגיגה בשלוש לפנות בוקר. אז מי או מה יכול להתחרות באהבה הזאת.
תחבקי את עצמך ותרשי לעצמך לעשות רק מה שנכון לך.

עוגי555

New member
הרגת אותי!!!

שטפתי אותה בזמן השטיפה!!! :)

איזו אלופה את! באמת. מילים חזקות ואני מקבלת.
בדיוק השטע של "דומה לבעלי" ישב לך על המקום שלא מקבל ולא משלים וזה בדיוק כמו שהקטע על "מי דומה למי" יושב לי על הריק ועל חוסר הקבלה של מצבי.
אני מסכימה איתך ואני מטפלת בזה.
אני לא לקחתי זמן עיכול והלכתי קדימה- יש יתרונות ויש חסרונות לצעד כזה.

כל כך רך ומרגש מה שסיפרת על ילדך

תודה על השיתוף, תודה על התגובה ועל הכח ששלחת לי!

באהבה
עוגי

irja

New member
קבלי חיבוק ענק ממני♥ זה לא קל אבל ..

גם לא סוף העולם . נראה לי שבלי ילדים קשה יותר .
אני מאחלת לך שבמהרה יקראו לך אמא!!!!!!!!!!!!!!!!!

עוגי555

New member
שוב קלעת בול וזו השורה התחתונה

בלי ילדים קשה יותר.
פה זה מתחיל ופה זה נגמר- וזה מה שעומד אל מול עיניי.
חיבוק חזרה!!!!

להלי88

New member
עוגי עוד נקודת מבט

מודה שהדברים שכתבת הם חריפים וכנראה נובעים מאיזה פצע מדמם שעוד לא הצלחת לרפא. באמת חושבת שאת צריכה לטפל בזה במקביל לטיפולי הפריון באופן בהול.
ועכשיו לחויה האישית שלי -
מה שצומח לי עכשיו בבטן ב- 18 חודשים האחרונים הוא לגמרי לגמרי ש ל י ושל הבנזוג שלי, ונראה אם מישהו יעז לטעון אחרת.
העוברית מהדסת לי את הצורה בכל בוקר מחדש, עושה לי בחילות בוקר/ ערב ועוד טעמים וריחות מוזרים בפה, מציקה לי בשנתי כל לילה, מריצה אותי לשירותים כל חצי שעה, וגם לרופאים ובדיקות על בסיס שבועי, מדאיגה ומשמחת אותי, מותחת לי את עור הפנים (רק בשביל זה שווה, יותר טוב מכל טיפול קוסמטי..), ובכלל גורמת לי להתנהל ולהרגיש לראשונה בחיי, אימא של יצור קטנטן, שברירי וזקוק להגנה בכל רגע ורגע.
היא שואבת את כדוריות הדם הלבנות והאדומות ש ל י כי זה מה שהיא צריכה כדי לגדול והיא לא שואלת אותי בכלל ועל זה יעידו בדיקות הדם עם התוצאות הנמוכות.

אז אני שואלת אותך עוגי בכל הרצינות - איך אפשר לחוות את כל זה ועדיין להרגיש ניכור למה שמתפתח בתוכך? זה פשוט לא הגיוני.
ומטען גנטי - זה רק קצה קצהו של הסיפור (הידעת שההבדל במטענים גנטים בין אנשים הוא כל כך זניח , שברי אחוזים בודדים- הרי כולנו נולדנו לאב/ אם קדמון אחד).

יאללה- תחשבי חיובי. תתמקדי בחויה מהצד הטוב והמרגש שלה - והכל יבוא על מקומו בשלום, עוד תראי !

עוגי555

New member
היי מקסימה אחת

כל כך מעריכה את המסר שלך.
אני יודעת שהוא מגיע מהלב ומכנות מושלמת - כי את שם!

ןאין חכם כבעל נסיון! אם יש משהו שמחזיק אותי ועוד רבות כאן, אלה העדויות שלך ושכמוך!
כי אני יודעת שזה מה שגם אנחנו נרגיש, אין לי ספק.

מזכירה לך, שאין עדיין דבר המתפתח בתוכי...
אני עדיין מרגישה הת ה"אין" ואת ה"ריק" ואני בטוחה שאת זוכרת כמה זה כואב.

אבל הודעות ועדויות כמו שלך, זה דוחף רק קדימה ומעלה למעלה. אז תודה!!!!!!!

rabbitm

New member
רוצה לענות...

קראיתי את התכתובת שלך עם פיפי באישון לילה. יש דברים מאוד נכונים במה שהיא אמרה.
אני חושבת שלשבת בארוחות משפחה עד גיל זיקנה (מאחלת לך עוד שנים רבות...) ולהרגיש רגשות חזקים כ"כ זה פשוט עונש.

אני רוצה לסםר לך משהו, שאני הגעתי לגיל 35 אחרי רבבות של דייטים כושלים, החלטתי להביא ילד מתרומה
(חשבתי שזה ילך בקלות... אבל זה כבר סיפור אחר)
התחלתי את התהליך בשקט ולבד, רק אחותי ידעה. לא רציתי לפגוע באמא שלי.
רק אחרי 2-3 הזרעות, הבנתי שאני חייבת לשתף וישבתי איתה לשיחה. סיפרתי ובכיתי.
היא כמובן גם. לא יודעת מה עבר לה בראש, אבל היא כל הזמן אמרה לי "למה את בוכה?"
(אני בכיתי על אובדן החלום - בעל, ילד, כלב... בכיתי על הצער שאני גורמת לה ובטח על עוד דברים)
לאחר שיבשו הדמעות, היא התחילה איתי מסע לא פשוט וארוךךך. אני בטוחה שבליבה היא היתה מייחלת אחרת (לפחות בהתחלה)
ויש פעמים שאחנו נוסעות לעוד בדיקה ואני מסתכלת עליה ומעריצה אותה.

מה אני רוצה להגיד בחפירה הזו?
שאולי יהיו בהתחלה בהלם, יהיו דמעות, יהיו שאלות א-ב-ל אם את תהיי הכי שלמה עם העניין זה יתקבל הכי טבעי שאפשר.
ואם את מפחדת לפגוע, אז יכאב להם. אז מה. לא נראה לי שיקרה להם משהו מקצת שברון לב שהגנים שלכם לא עוברים הלאה.
ואז תוכלי לשבת בארוחות משפחתיות, וראבק שכולם יקפצו! ואת תשוויצי בילדים המהממים, המוכשרים, והיפים שלך.
אבל לפני כן את צריכה לעשות עבודה עם עצמך. לא קיבלת עונש. קיבלת אתגר בחיים שיוציא אותך חזקה יותר.

בהצלחה!!!

עוגי555

New member
תודה לך אהובה

כל כך מזדהה עם מה שכתבת. שמחה בשבילך על האומץ להוציא ומודעת ליתרונות...

עונש מול אתגר זה חלק מרכבת ההרים הרגשית הזו, או כמו שחברה יקרה למסע אמרה לי - הגרף של הטיפולים.
פעם ככה ופעם ככה אבל בעיקר קדימה, כי למזלי זה מה שמנצח בסוף, ללכת קדימה, כי אני יודעת בוודאות שהתוצאה תהיה שווה את זה.

לא חפרת מותק! קראתי כל מילה בשקיקה
תודה ענקית על השיותוף.

הייתי משותקת לתקופה וגם קברתי את עצמי בעבודה, להלן התגובה המאוחרת

המתפללת

New member
עוגי היקרה

גם אני בכיתי הרבה לפני התהליך אבל ברגע שגיליתי שאני בהריון יבשו הדמעות!
אני לא אגיד לך שאין לי קינאה בנשים אחרות..שאני לא חוששת מהרבה דברים ובטח ובטח מהמראה (תרומת ביצית+תרומת זרע)
ומזה שההורים שלי שהיחידים שיודעים אולי יאהבו אותם(תאומים)פחות משאר הנכדים...
אבל אני בהריון ואני אהיה אמא וזה מה שחשוב והגנים שלי כבר לא מעניינים אותי ( מתמקדת בחסרונותי..:) )
ואני רוצה לספר לך משהו:
לפני כמה חודשים ישבתי באוטובוס ליד אישה שחרחורת והיא היתה עם בן ובת הבת בגיל 7 והבן בערך 3 וראו שהם לא שלה בוודאות ניראו רוסים בהירים לגמרי
א-ב-ל אילו היו הילדים הכי יפים שראיתי בחיים שלי ולא הייתי מסוגלת להפסיק ליבהות בהם כל הנסיעה!!!

ועוד דבר: תחשבי שאת יוצרת את הילד הזה הביצית הזו והזרע של בעלך מעולם לא היו ניפגשים בילעדייך
תיצעדי לעבר המטרה ותהיי שלמה כי כנראה זה מה שהיה צריך לקרות
אנחנו אמא-רחם וזה המון.

עוגי555

New member
תודה אהובה!!!!

כמה פעמים ביום אני אומרת לעצמי את הדברים האלו!!!!
ואין חכמה כבעלת נסיון אז אני ממש מאושרת לשמוע שזה מה שאת מרגישה!
בזכות זה אני אישית ממשיכה הלאה-
אבל יש עליות ויש ירידות... את הירידות אני מביעה בפורום הזה כי אין לי מקום אחר... במרחב וירטואלי אפשר להוציא החוצה הכל... ללא סייגים (כפי שראינו לפעמים יש מחיר)
אבל למזלי, אני מסתכלת קדימה!
וגם הולכת קדימה.

החששות והרגשות השליליים קיימים כמו שהעדת, ולהגיד שהם לא, זו לא האמת. השאלה מה עושים איתם ואיך מאזנים אותם בהכרת תודה על מה שיש...

המראה החיצוני הוא בעיקר לדעתי משהו שיקשר בינינו, בתור משפחה. למרות שגם אם ימצאו הפוכים ממני ומבעלי, זה לא שאין לזה תקדים :) הרי אני יודעת זאת :)

תודה ענקית!!!!!!!!

אשרת 1972

New member
עוגי יקירתי משפחה זה משפחה

אני חושבת שנוכח ההסתרה והקושי הגדול שאת חובה את מנפחת קצת את הדברים , כלומר שכל שיחה של ההורים שבה במקרה עלה משהו אצלך מדליקה את החשש הגדול שידעו שהילד אינו שלך ביולוגית .

יכולה לאמר לך שהיום שאני הרה אני מחכה לראות איך הילד נראה ( אני יכולה להתאפק עד שיגיע זמנו לצאת ) אבל אני ממש רוצה להכיר אותו מבחינת מראה ואופי
לא אכפת לי למי הוא יהיה דומה מקווה שהוא יהיה דומה בעיקר לעצמו .

ביננו הויכוחים האלה די דבילים למי משהו דומה כל אחד יכול לראות מה שהוא רוצה האחיין שלי דומה כנראה לאביו וגם לאמו כי כל אחד רואה בו את עצמו
תתמקדי ברצון שלך להיות אם זה הכי חשוב בטוחה שעוד תכנסי לפה לספר שאמרו לך שהוא דומה לך .

עוגי555

New member
היי מותק!!!! קלעת בול

כל שיחה של ההורים שבה במקרה עלה משהו אצלך מדליקה את החשש הגדול שידעו שהילד אינו שלך ביולוגית

זהו. זהו זה. חלק מההתמודדות

זה לא באמת המראה שמפריע לי- למרות שכן בהחלט בהחלט הייתי שמחה אם ילדיי היו דומים לנו, זה מקשר לדעתי.
אבל זה לא הכי חשוב. במשםחה שלנו כל אחד נראה אחרת, די משעשע. אבל קווי הדמיון מרגשים אותנו וגורמים תחושת שייכות.

אבל זה רק הסימפטום- הבעיה היא , כמו שציינת, היא מה שאני יודעת בלב וכרגע מאוד כואב לי, כי החלל מאוד גדול.
אמן ואמן שבקרוב החלל הזה יתמלא וכל הפרטים האלו יראו שוליים....

תודה יקרה!!!!

פרט שולי לגמרי

שלך יהיו נסיכות לא דומים ... לכהים שתיראי מה זה אף סולד ועיניים מהממות תאמיני לי שתגידי שחצי מדינה הלוואי ויהיו כאלה יפים אצלי בכול אופן עם היו דומים למשפחה שלו תפו תפו מזל שלא היה יוצא לי איזה מוסתפא אז לא תודה ניצלתי קחי את זה ברמה הזו ותיראי כמה שאני צודקת והכי חשוב הריון תקין ושיגיע.

למעלה