משעשע

Deathatred

New member
במה שונה מה שעשיתי

ממה שעשו הבלגים? נ.ב. אתה מואשם גם בביזיון בית המשפט.

Deathatred

New member
להזכירך הפלשתינים עושים את זה בפועל

אבל זה לא ממש מזיז לך. לעולם לא תרצה שישפטו את הפלשתינים או את ערפאת - אלא רק את השרון. רק את היהודים. לעולם לא את האירופאים או את הערבים. רק את היהודים. כי היהודים הם אסוננו. חוץ מזה, פדרמן הוא עבריין שאין לו שום אחיזה בשלטון ואתה יודע שישראל מסתייגת מדבריו. מצד שני, הלינצ'ים ברש"פ מבוצעים בחסות ערפאת והשלטון הפלשתיני שם.

אני דווקא רוצה שישפטו את עראפת

וידיחו את סאדאם משילטונו. אם אני לא טועה הם אינם יהודים.

Deathatred

New member
אתה באמת חושב שהם יסגירו

את עצמם מרצון? או לא ישאירו יורש שימשיך את מדיניות הדיכוי שלהם עם התשתית שהם בנו? אגב, איך תדע שאתה עוצר את סדאם ולא את אחד הכפילים שלו?

בלי לחוות דעה... ../images/Emo129.gif ../images/Emo26.gif

אולי כדאי להזכיר לבלגים את קונגו, לצרפתים את המושבות במאוריטניה, צ'אד, גאבון, גאנה... ועוד ועוד... לגרמנים את נמיביה וטנזניה... ולא חסרות גם מדינות נוספות... התנחלויות, פלישה ודיכוי עם חלש - לא הייתה המצאה של הישראלים. הדבר לא מצדיק כמובן שום מעשה פסול שלנו - אבל הוא מקומם כשרואים מי מטיף לנו מוסר. למי שמכיר את הסיפור על "מה ההבדל בין אסון נורא למקרה מצער" - לפנינו מקרה קלאסי.

המורה שלי להיסטוריה אמרה היום...

דבר כל כך נכון. הנשיא קצב היה צריך לפתוח את המכתב שלו למלך הבלגי במילים: לכבוד המלך הבלגי בלה בלה בלה (השם שלו) הבן של בלה בלה בלה (אבא שלו הסגיר יהודים לנאצים) והנכד של בלה בלה בלה (שביצע את כל הגועל בקונגו).

הגינגי

New member
אלון ממך ציפיתי ליותר

מה הקשר בכלל??? קודם כל תלמד את השמות של המלכים לפני שאתה מפליל אותם בדברים שלא בצעו. המלך הבלגי לאופולד השלישי ( אביו של אלברט השני) לא שיתך פעולה עם הנאצים, ויחסית לשכניו הקרובים כמו צרפת (ממשלת וישי) והולנד הא היה דוגמא למופת. בלגיה היתה אחת מבין שני המדינות היחידות באירופה (יחד עם דנמרק) בהם נעשה מאמץ אמיתי, בתמיכת השלטון להציל את היהודים בתקופת השואה. בכל זאת אין מקום להעמיד את שרון לדין , אבל אין להם ברירה כי הם קבעו חוק שמתיר להם לשפוט כל אדם בעוון פשעי מלחמה, ולכן אין להם ברירה אלא לשפוט את שרון ברגע שקיבלו תלונה נגדו. מבחינתי אין לבלגיה סמכות לדון בעניין, אבלאם הם רוצים שיבושם להם, פסק הדין אינו חל מבחינתי.

הקשר?

הקשר הוא שקשה לנסות להיות המצפון של כל הפאקינג עולם בצורה כל כך מעוותת, אם מתכוונים לרדוף אחרי צדק בצורה כזו אבסולוטית שיעשו ניקיון מבית... מעולם לא למדתי ספציפית את הנושא הזה אבל המורה שלי להיסטוריה היא אדם ברמה אקדמאית מעולה, ישרה כמו סרגל ובעיני אמינה מאוד. אני מוכן אבל שתביא סימוכין לדברייך ומנגד אני אשאל אותה לגבי כך.

הגינגי

New member
שואה?????????

קודם כל אף פעם אל תערב את נושא השואה בלי לדעית על מה אתה מדבר, ואל תשץמש בה לעולם בדיון דמגוגי כזה כי אתה פשוט מבזה את כבוד המתים. דבר שני איזה שואה בדוק בצעו הבלגים בקונגו? הם שלטו שם זה נכון ולא היו נחמדים מאוד לאוכלוסיה המקומית כמו כל האירופאים, אבל מכאן להגיד שהם עשו שם שואה, תתבייש לך!!!

אני מבקש שתירגע...

קודם כל, אני מעולם לא נוהג לערוך השוואה בין מעשים אקטואליים לבין השואה שהנאצים ביצעו ברחבי אירופה, גם אני שונא השוואות שכאלו. שואה היא מילה שמגדירה משהו, היא לא רק שרשרת אחת של אירועים היסטוריים זכורים היטב (השואה שהנאצים ביצעו ביהודי אירופה). בקשר לבלגים ולקונגו- אתה טועה, וכרגע אין לי מידע בנושא, האתר של ה-CIA לא עולה מסיבות מוזרות. אני אחפש מאוחר יותר.

סמנטיקה...

נכון ששואה היא מילה עברית לאסון אדיר, אבל יש להיזהר עם שימוש במילה הזו לתיאור אירועים היסטורים, מכיוון שהיא הפכה משוייכת מדי להשמדת עם בצורה שיטתית... שני אירועים היסטורים ברורים הזוכים לכינוי שואה הם כמובן שואת היהודים והנוסף היא שואת הארמנים... מעבר לכך די לא נהוג להשתמש בביטוי הזה.

אסון נורא - מקרה מצער

מה ההבדל בין אסון נורא, למקרה מצער? כשחבר שלי נופל ברחוב ושובר את רגלו - זה מקרה מצער. כשאני נופל ברחוב ושובר את רגלי - זה אסון נורא. נרצחו מאות אלפי או מיליוני בני-אדם? חכה רגע... אל תרוץ לשום-מקום... הם לבנים? דומים לנו? שואה. סתם כושים? כן... באמת מקרה מצער.

הגינגי

New member
שואה פירושה

שואת העם היהודי או בקיצור שואה, כל שימוש אחר למילה שואה פוגע בכבודם של המתים. ולמתחסד השמאלני, שסבתא שלי וסבא שלי וכל משפחתי נהרגים אז זאת השואה. שלאחרים עושים מעשים דומים, ולא נעשומעשים כאלה בסדר גודל כזה בהיסטוריה, אז זה רצח עם. שואת העם הארמני כפי שאלון בטא זאת שונה מאד משואת העם היהודי במימדיה באופיה ובסיבותיה.

בקונגו...

נרצחו בני אדם בכמויות מאוד גבוהות, קרוב לשני מיליון אנשים. בהחלט לא מדובר באותם המימדים של השואה שבוצעה ביהודי אירופה, אני מתנצל- השימוש במילה הזו חריף מדי בקשר האוכלוסיה הישראלית. אבל הבלגים ביצעו מעשים שלא ייעשו וזו צביעות שלא תיאמן מצידם לבקר את ישראל כיום.

הגינגי

New member
???

נרצחו בשנים האחרונות מיליוני בני אדם שם , לא כאשר הבלגים שלטו שם.

למעלה