משעמם לי

גוגי13

New member
משעמם לי

אז רציתי להביא לכם ספור שקראתי מיכאל הוא אדם שאוהב לאהוב. אחד שתמיד יש לו משהו חיובי להגיד: כשמישהו שואל אותו מה שלומו הוא עונה: "אם מצבי היה טוב יותר, הייתי שני אנשים". פשוט טיפוס חיובי ואופטימי. כשעל אחד העובדים היה עובר יום רע, מיכאל היה שם בשביל לומר לו להביט על הצד החיובי במצבו. סגנונו המיוחד, עורר בי סקרנות ולכן יום אחד ניגשתי אליו ושאלתי אותו: "אני פשוט לא מבין. אי אפשר להיות חיובי כל הזמן. אז איך בכל זאת אתה מצליח?". מיכאל ענה לי ברוגע: "כל בוקר אני מתעורר ואומר לעצמי כי עומדות בפניי שתי אפשרויות. אחת - להיות במצב רוח טוב והשנייה - להיות במצב רוח רע; אני בוחר להיות במצב רוח טוב. בכל פעם שדבר רע קורה, אני יכול לבחור להיות קורבן או לבחור ללמוד מהניסיון; אני בוחר ללמוד מהניסיון. כאשר מישהו מגיע אליי בתלונה, אני יכול לקבל את תלונתו או להצביע על נקודת האור בבעייתו; אני בוחר בנקודת האור". "כן בטח, זה לא ממש קל", מחיתי בתסכול. "זה קל מאוד" אמר מיכאל. "החיים הם למעשה מקבץ של בחירות. כשאתה מוציא מהם את כל השאר הטפל והשולי, כל מצב ומקרה הוא בחירה. אתה בוחר איך להגיב במצבים שונים ומגוונים. אתה בוחר איך אנשים ישפיעו על מצב-רוחך. אתה בוחר אם להיות במצב רוח טוב או רע. ובשורה התחתונה: זו הבחירה שלך איך לחיות את חייך". כשיצאתי ממשרדו של מיכאל הרהרתי על מה שאמר. למרות שלא המשכנו להיות בקשר, חשבתי רבות עליו כאשר בחרתי בחירות בחיי במקום להגיב אליהם. שנים אחדות מאוחר יותר, שמעתי כי מיכאל היה מעורב בתאונת עבודה קשה, בה נפל מגובה 30 מטר בעת שעבד על מגדל תקשורת. לאחר 18 שעות ניתוח וטיפול נמרץ, שוחרר מיכאל מביה"ח כשלגבו הוכנס מוט ברזל . ראיתי אותו שישה חודשים לאחר התאונה. כששאלתי אותו מה שלומו,הוא השיב: " אם מצבי היה טוב יותר, הייתי שני אנשים. רוצה לראות את הצלקות מהניתוח?". החלטתי לראות אותן אך שאלתי אותו, מה עבר בראשו בזמן התאונה. "הדבר הראשון עליו חשבתי, היה שלומה של ילדתי-לעתיד שעדיין לא נולדה". ענה מיכאל. "לאחר מכן, כששכבתי על הקרקע, אני זוכר שעמדו בפניי שתי אפשרויות. יכולתי לבחור בחיים ויכולתי לבחור במוות; בחרתי בחיים". "לא פחדת? לא איבדת את ההכרה?" שאלתי אותו נפעם. מיכאל המשיך, "...החובשים היו נפלאים. הם המשיכו לומר כל הזמן שהכל יהיה בסדר. אך שהם הכניסו אותי לחדר מיון, ראיתי את הבעות הפנים של הרופאים והאחיות וממש פחדתי. בעיניהם ראיתי את מה שחשבו - "הוא גמור". ידעתי שאני חייב לעשות משהו. "ומה עשית?" שאלתי. "הייתה שם אחות גדולה ששאלה אותי שאלות", אמר מיכאל. "היא שאלה אם אני אלרגי למשהו; "כן" עניתי לה. הרופאים והאחיות הפסיקו את עבודתם וחיכו לתשובתי. לקחת נשימה עמוקה וצעקתי "לכוח-המשיכה". בזמן צחוקם, המשכתי ואמרתי להם: "אני בוחר לחיות. נתחו אותי כמו אדם שעתיד לחיות ולא כאדם מת". מיכאל חי תודות לכישוריי רופאיו, אך גם בגלל גישתו המדהימה לחיים. למדתי ממנו כי כל יום אנו בוחרים לחיות בצורה מלאה. גישה, היא בסופו של דבר, הכל. "לכן, אל תדאגו למחר. מחר כבר ידאג לעצמו לבדו. לכל יום יש מספיק צרות לעצמו". אחרי הכל, היום הוא המחר בו תדאג לאתמול... בפניך עומדות שתי אפשרויות: האחת: למחוק את המכתב הזה. והשנייה: להעביר אותו הלאה. אני מקווה כי תבחר באפשרות השנייה. אני יודע שאני עשיתי זאת

mayakol

New member
הייתי בקורס של מיכא"ל, שממנו הובא

הקטע הזה. פשוט לקרוא וליישם.

mayakol

New member
כן. אחד מהדברים היותר מעניינים שיצא

לי להיות חלק מהם בחיים. רק חבל שלא יותר ניסיתי לשפר דברים בעקבותיו. מה שכן, הוא מעולה!

מיכלוש7

New member
כיף לך! -גם רציתי ללכת למיכא"ל! ../images/Emo9.gif

אבל אצלנו-איזה 200 בנות רצו ויש מקום רק ל30 בכל קורס, אז עשו הגרלה וכמו תמיד... לא יצאתי!
(אני והמזל שלי... אבל ישנם כאלו שטוענים שזה בכלל לא היה הרגלה אלא פרוטקציות!) אז-איך זה?!? באמת גרם לך לגלות איזה "כישורים חבויים" או "לנצל יותר אחוזים מהמוח"?!

ashkeloni

New member
אני לא נבחרי בהגרלה אצלנו

אבל המחנך שלי שמת עלי הכניס אותי לרשימה כאחד אקסטרה

mayakol

New member
אז נתחיל מזה שאין פה שום פרוטקציות

כי אין להם העדפה לתלמידים מסויימים (נניח בעלי קשיים לימודיים או מצטיינים). הרעיון ההתחלתי היה באמת שרק תלמידים מתקשים יהיו בקורס, אבל לא רצו לשוות לו תדמית נחותה שכזו, ולכן פתחו אותו לכולם. אני חושבת בעיקרון שדווקא התלמידים המתקשים (שלקחו אותו ברצינות כמובן) יצאו מורווחים. אני פחות הרגשתי "שינוי בחיי". מה גם שאז לא הערכתי אותו כ"כ. היה נראה לי שהוא מבטיח הבטחות בשמיים, ושאין סיכוי שהכול אמת. בדיעבד אומר לך, שמי שלקח אותו ברצינות והשקיע, ראה תוצאות. לי הוא לא שיפר בקטע הלימודי, אלא יותר בעניין הרחבת האופקים. לא גרם לי לגלות כישורים חבויים (למרות שהמנחה שלנו ניסה בכוח להבהיר לי שגם אני יכולה להיות ציירת למשל, למרות שכל קשר ביני לבין ציור מקרי בהחלט...) אבל "לנצל יותר אחוזים מהמוח" אמממ... אני רוצה לקוות שכן, אבל טרם בדקתי
. בכל אופן, היה מרתק במיוחד. באמת קורס מדהים. להגיד שהוא שינה משהו ב"דרכי הפעולה" שלי? לא ממש, וחבל. אבל ללמוד דברים חדשים, זה בהחלט כן. אם הגעת עד לסוף, מיכל, באמת שמגיע לך צל"ש. תסתפקי בכתר?

מיכלוש7

New member
כתר?! ../images/Emo47.gif נעע... אני רוצה ../images/Emo107.gif!

אני עדיין חושבת שכן היו שם פרטקציות, לפחות אצלנו בבי"ס, כי הרוב המוחלט של בנות ש"הוגרלו" היו בנות שבאמת צריכות כזה קורס, חוץ מיזה, חברה שלי הייתה באקסטרה, וכשהתפנה שם מקום-לא הכניסו אותה אלא ילדה אחרת שסתם לא הייתה קשורה והמחכנת החליטה להכניס אותה...
וואי! את ממש עשית לי חשק ללכת לדבר הזה! בעיקרון רצינו לפתוח עוד קורס, אבל לא קבלנו אישור לזה! אז-אני עושה לימוד עצמי! שזה אומר- כבר חרשתי על כל הספר שחלקו להם כמה פעמים (הוא ממש מעניין! אבל הם אמרו לי שלא לומדים מישם הכל...) וגם חברות שלי נתנו לי כמה טיפים שהם למדו משם! (אני יודעת עכשיו איך לזכור רשימת מילים שלמה בע"פ!
) איזה מגניב... אני מתכתבת איתך עכשיו באס"ק! ממש שווה!
טוב, לילה טוב!

mayakol

New member
גם כלב את רוצה? או שאולי ../images/Emo168.gif?

לימוד עצמי בספר של מיכא"ל זה מצויין. ובקשר לרשימת מילים- הייתי מביאה את הספר לבי"ס ומתלהבת בפני חברות על הזיכרון המעולה שלי. 70 מילים לפי הסדר... (בעצם אני כבר לא זוכרת כמה היו...) מצחיק שאת כותבת ICQ כ- אס"ק... אני מכנה אותו בעברית איי סי. בכל אופן- זה באמת מגניב! ועוד הייתי תקועה לך ברשימה פול זמן ולא ידעת!!!

mayakol

New member
חחחחח.... תשובה שלא קשורה לפרויקט-

עדיין לא לקחתי שיעורי נהיגה. אני אקח שיעור ראשון אחרי הבגרות האחרונה שלי, שהיא ב-19 ביוני... ואז אני גם אשנה את החתימה האידיוטית הזו סוף סוף!

mayakol

New member
כי למי יש זמן באמצע הלחץ של סופשנה

לחשוב על חתימה מקורית... הראש לא עובד כראוי.

reutרעות

New member
אבל...

אז זה יפול לך על השרות לאומי או הצבא וזה יהיה נורא בעיה.

reutרעות

New member
פרוייקט מיכא"ל

פרויקט מיכא"ל זה בכל הארץ! אני הייתי ופרשתי אחרי 3-4 מפגשים כי היה ממש משעמם ומעיק!! נותנים שם שעורי בית- לקרוא כל מיני מאמרים משעממים ואח"כ להגיש סיכום! בשביל מה????

למעלה