משעמם לי

reutרעות

New member
אני יסביר לך-

פרוייקט מיכא"ל זה פרוייקט שנערך בבתי ספר בארץ בלי קשר לבית ספר. הראשי תיבות זה- מיצוי כישורים אישיים למצוניינות. זה אומר הכל לא? הם מבטיחים שם שאחרי הקורס את תוציאי ציונים יותר טובים וכל מיני שטויוית כאלה.

mayakol

New member
הערה קטנה אך חשובה

אומרים אני אסביר. י' תחילית היא רק בשימוש ל-הוא.

אליגטור

New member
סיפור נחמד

רק... שהוא פשוט מידיי. זה נראה כאילו בחיים הכל שחור ולבן ומישהו שכח את הצד האפור הגדול. בדרך כלל החלטות הם לא שחור ולבן, ביחוד החלטות גדולות. הם סגול ואדום, צהוב ירוק וכחול. ובקיצור כוונתי היא שהחלטה לא חייבת להיות מינוס או פלוס. החלטות חשובות וגדולות הן דברים כמו לאן אני רוצה ללכת ללמוד, איזה קורס לקחת באוניברסיטה- אז מה כאן מיכאל היה עושה? דבר נוסף הוא שזה נכון שלפעמים אדם פשוט יכול להחליט- טוב, אני אהיה במצב רוח טוב היום. אבל למעשה רגשות האדם מטעים, אדם יכול להשתדל מאוד אבל ליפול בגלל דבר או שניים. עוד דבר הוא שלדעתי זה לא הכי בריא לחייך כל היום. לא רק שהחיוך שלך יכול להתקע ויתפסו לך שרירי הלחיים אלא גם שזה לא נראה אמיתי, לא אנושי. כמו שאומרים שתינוק טוב זה תינוק שבוכה לפעמים, אחרת זה לא טבעי, אחרת אולי הוא חולה או משהו. לדעתי החיוך גם מביא תמימות. בעולם שלנו יש מספיק תחמנים ומרושעים שמחפשים את החייכנים שהכל טוב אצלם תמיד ועובדים עליהם בעיניים. אני בהחלט יכול לראות מצב בו מיכאל יתבקש ע"י איזה נוכל טובה, ואחרי שהלה יסיים לשדוד אותו הוא ישאר עם חיוך עגום על השפתיים. אני מניח שהסיפור הוא בדיה אבל הסוף ממש לא ריאלי.

mayakol

New member
היה נחמד לקרוא מה שאתה חושב על זה.

ואני מסכימה עם רוב מה שאמרת. רק שתדע שמיכא"ל לא מתבסס על הסיפור הזה או משהו כזה, וכמו בכל דבר בחיים כך גם בקורס, אתה מקבל מכלול של רעיונות ויכול לבחור מה לקחת לעצמך ומה להשאיר לאחרים. והקורס באמת היה עשוי ממכלול של תחומים, ורק היית צריך להקשיב ולהחליט מה נכון לגבייך, מה מתאים עבורך. אהבתי את הסיפור, אבל היה מעניין לקרוא אספקט אחר של מחשבה בנוגע אליו.

גם אני הייתי בקורס מיכ"אלללללל

והיה כייף (ללמוד עד הערב) אבל היה שווה!!! היה לנו מנחה נחמד!!! לומדים המון אני זוכרת שחיפשתי מושגים המילון!!!!!!! אני השתתפתי בכל השעות ואפילו פעם אחת ויתרתי על אזכרה של סבא שלי בגלל הקורס!!! כי מי שלא מגיע יוצא מהקורס!!!!!!!!!

בקורס מיכא"ל

מלמדים שאף לא לחשוב שלילי תמיד פגמליון חיובי ושלא משנה איזה תלמיד אתה , אתה תמיד יכול להצליח!!!!! תמיד לחשוב פגמליון (חשיבה) חיובית!!!!!!!!!!!!!!

mayakol

New member
א"א להגיע לקורס

הקורס אמור להגיע אלייך לבית הספר. צריך לקחת בחשבון את שעות הלמידה הקשות- או אחה"צ, שזה אומר אחרי שעות הלימודים, כשאתה כבר מת להיות בבית, או בחופש הגדול שזה אומר קימה מוקדם בבוקר, ולימוד עד שעה שש. צריך באמת לרצות את זה בשביל לא להתייאש באמצע.

mayakol

New member
תיקון

הפירוש של המילה פיגמליון הוא לא חשיבה, בניגוד למה שהובהר ממה שכתבת. פיגמליון הוא הסיפור מהמיתולוגיה היוונית (שאני אולי אספר בהזדמנות) שעוסק בעניין ה"נבואה שמגשימה את עצמה".

למעלה