משעמם כאן!!!

משעמם כאן!!!

או שתעלו תמונות שלכם – ונקטול אתן
או שנתחיל את הדיון הישן מהו סוג המצע העדיף... או שנתחיל את הדיון מעורר האתגר – מה הסגנון העדיף - יפני מסורתי, סיני, או סגנון "חופשי"... מיני? סאן? אולמוס? מישהו?

סן תאי

New member
טוב נו, נפשיל שרוולים

הזית הזה מחפש כיוון, רעיונות יתקבלו בברכה.

סן תאי

New member
רוזמרין

העץ הזה השרשתי בהברכת אוויר משיח רוזמרין גדול בגינה וכעת מתלבט לאן להמשיך איתו.

minigan

New member
2 הצעות לחזית 2

2 אופציות די מתבקשות ולא מקוריות במיוחד. סליחה על הקווים הגסים.

noamrathaus

New member
שי לי בעיה עם רוזמרין

אני מנסה לגדל כמה זמן בונסאי של רוזמרין, אך נתקל בבעיה.. חלק מהעלים הצהיבו, וחלקם הפכו לחומים ונבלו, הצמח ממשיך להוציא עלים קטנים חדשים, אך עדיין חלקם הופכים עם הזמן לחומים/צהובים. ניסית להמעיט עם ההשקיה במשך חודש, אך זה לא נראה כמשפיע יותר מדי, מישהו יש רעיונו?

סן תאי

New member
יותר פרטים

א. פתח הודעה חדשה בפורום, אף אחד לא רואה את הודעתך בשירשור קודם. ב. תן יותר פרטים, היכן העץ ממוקם? משטר השקייה, דישון, מהיכן העץ נרכש? או אולי הושרש?, כמה זמן אצלך? וכמה זמן במצב הזה? באיזה מצע הוא נתון?

minigan

New member
זית בכותי

מיבנה השלד הקיים מאד מסיבי, בסיסי וחסר התחדדות. הייתי אולי מרכך אותו ע"י כפוף ועיצוב ענפונים בקשת כלפי מטה שיצרו מעין וילון שקוף למחצה. לא שגרתי בזית אבל בהחלט אפשרי ואפילו בזמן קצר יחסית. מה אתה אומר?

כוון לזית...

"הניברי" (השורשים בצוור הגזע) אינו נראה בתמונה, וכן תמונות דו ממדיות מאוד מטעות, יחד עם זאת נראה לי שהחלק ה"חזק" של העץ שאליו צריכה להיות נקודת המיקוד הוא החלק התחתון של הגזע. אין לגזע בכלל "תנועה" והוא די משעמם ולכן כרגיל אני מתפרע... (הפעם מי נתן לכרמי מסור...) הייתי חותך V בחלק התחתון של הגזע ונסה להגיע למעין סגנון BROOM שהוא גם די טבעי לזית.

סן תאי

New member
כוונים לזית

תודה על העצות המעניינות. אני אקח לי את הזמן לקבל את ההחלטה ואעדכן אתכם. האחרונה של כרמי ממש דרסטית ... אבל מפתה מאוד!

minigan

New member
בונסאי?

צר לי להשבית את שמחת החג...ועם כל הכבוד (ויש)...אבל זה לא בונסאי בעיני. לקחת עץ חצי בוגר, "לשחוט" לו את הגזע ואחר כך לכסות לו את הגדם בעלווה. לא התחדדות, לא הסתעפות, זבנג וגמרנו. שכנעו אותי שאני טועה. תודה.

אקשן!

גדולימ מממני עצבו בונסאי בשיטה זו - "לא מדובר לכסות את הגדם בעלווה" אלה להמשיך וליצור מהגדם עץ בסגנון Broom. קשה לי להבין איך הנחת שללא התחדדות' שאכן היא בעיתית אבל ברור שהכוונה היא עם הסתעפות כמובן בסגנון Broom. אני מניח שיש עשרות מאמרים כיצד ליצור סגנון זה - וכמבון ספרות רבה (שוב ג'ן נאקא). עם כל הכבוד (ויש) מהו "זית בכות" (לדעתי הומצאה בפרום זה כרגע...) לא שאני פוסל חדשנות ויצירתיות בתנאי כמובן שהיא ברת טעם... וכמובן מהו בונסאי בעיינך? בעיניי לפחות הכלל המוביל הוא ליצור עץ קטן ממדים עם אשליה של עץ בוגר (ולא עץ משעמם עם וילון - הנראה כמו שיח)

למעלה