משעמם כאן!!!

minigan

New member
שמח שכבר לא משעמם לך...

לא מזמן במענה לשאלת חבר חדש בפורום הדגמתי בעזרת האיור המצ"ב את השלבים ליצירת סגנון Broom המדובר. אין חולק על כך שמדובר על סידרה של קיטומים שמתחילה ב"קפד ראשו". המחלוקת לדעתי הינה לגבי עתוי ביצוע הקיטום הראשון. במקרה הספציפי של הזית של סן תאי נראה לי שהגיזום/גירדום בוצע בעץ ללא התחדדות בוגר מדי והחתך שאתה מציע יגרום לקבלת "בלוק" ולא גזע. לדעתי כדי לקבל עיצוב קלאסי של ה"מטאטא" הנדון יש לבצע את החתך הראשון בשלב מוקדם יחסית בחיי הצמח ואז החתך שיבוצע יהיה קטן יחסית והעץ יצמח "איתו".

minigan

New member
העיצוב שהצעת נראה כך

כמו שאמרתי הגזע נראה כמו "בלוק".

minigan

New member
העיצוב ה"בכותי" שאני הצעתי נראה כך

במציאות, כשזית לא נמצא במטע המעובד ומעוצב באופן אינטנסיבי הוא נראה לעיתים בכותי וכן..עם "וילון עלווה" שאינו מסתיר את מיבנה הענפים אך מרכך את מראה ה"רוגטקה" של העץ של סן תאי. תוך שמירה על ההסתעפות הקיימת וההתחדדות המינימלית שלה.

minigan

New member
אכן אמנות הבונסאי מאפשרת חופש יצירה

ומותר ורצוי שכל אחד ימצא את הדרך והסגנון שלו. אני אישית בעד הדרך קשה, הארוכה והקלאסית של עיצוב בונסאי מיום היוולדו וביצוע כל שלב עיצוב בעיתוי האופטימלי תוך הקטנת הצלקות למינימום האפשרי. אני מאחל לך ו"לצופים בבית" סופשבוע רגוע יותר מזה שהיה לנו הלילה בטאבה. ותודה שהערת את הפורום. בידידות יוסי

וואו,

מה זה? למה זה ככה? איפה זה? אין ספק, שמשהו עבר על העץ הזה. סוף שבוע שלו מיכל

minigan

New member
אכן "נפלאות דרכי הבורא/הטבע"

ברור שזה לא מופע רגיל של זית במטע. אם תסתכלי טוב בנקודה העליונה שבה הגזע מסתעף יש התעבות/שיטוח של הגזע והענפים שיוצאים ממנו. ברור שיש שם מעין גידול והתפתחות לא מבוקרת של תאים (כמו סרטן לא עלינו). לא יודע להגיד לך מה בדיוק גרם לזה אבל התופעה מוכרת. לטעמי, האתגר בבונסאי אמנותי מתקדם הוא לנסות ולחקות את העצים הפחות סטנדרטיים והיותר מרשימים, מעניינים ומשונים שבטבע. לדוגמא הארז שמשה כרמי שינה את צורתו (בנוכחותך) לבלי הכר. בלשון המעטה אין הרבה ארזים כאלה בטבע אבל זה בדיוק האתגר והכיף. שמחתי לראות אותך משתתפת בפורום גברת כוכבית.

זית בכות

מאחר ואני לפחות חצי פולני - בכל זאת אגיב: 1. כנראה שאני לא מבין מה זה זית בכותי - זית שמצלמים מלמטה הוא זית בכותי וזית שמצלמים ממול הוא זית Broom? 2. ההצעות שלך איך יראה הזית בעצוב שאני הצעתי והזית בעיצוב וילון - מנפלאות הפוטושופ וזוית הצילום. 3. אני מבין שאנו דנים איך יראה העץ לפחות עוד 40 שנה... כך נראה מהגזעים בתמונות אותן הדגמת. 4. רוב העצים המפורסמים בעולם הינם עצים שעוצבו מעצים בוגרים - רובם אותרו בטבע "ימהדורי" תרגום חופשי מיפנית "מן ההר". אני שמח שאתה שמח שהערתי את כל "ששת חברי הפורם לדורותיו". מנסיון אישי כאוב לעיתים דוקא מאירועים הזויים מהסוג של הלילה כדאי ל"ברוח" לנושאים שפויים.

כבר היתה שאלת "הדיוט"...

חיתוך V

בע"ה (שמחת תורה) מכוון את צורת הגדילה לשתי זרועות - ענפים - עקריים היוצאות מגזע אחד.

shnir

New member
כיוון,

סליחה על התגובה המאוחרת, הייתי בחופש וכמו שנראה אתם לא!!!!!! לגבי הזית, בעייני הוא חומר גלם מצויין לSABA-MIKI שזה גזע חלול. אנסה להסביר: את הענף הדק יותר הייתי חותך 8-10 ס"מ מעל נקודת הפיצול ויוצר בו jin + saba miki ואז לאורך הגזע הייתי יוצר את הגזע החלול העיקרי. אח"כ מאפשר גידול נמרץ עם עיצוב בסיסי במשך כמה שנים כולל כמובן עבודת שורשים.

minigan

New member
כשאתה אומר משעמם...

למה בעצם אתה מתכוון? טוב, אז ככה, מאחר ואין לי כרגע שאלות בנושא אחזקת בונסאי... אולי אשתף את "כל ששת חברי הפורום לדורותיו" בתכניות העבודה שלנו לחודשים הקרובים ואתייעץ אתכם בנושאים מסחריים/כלליים יותר בתחום. בשבוע הקרוב אנחנו הולכים לעשות סדר בחלקת הבונסאי במשתלת הגידול בכפר אדומים: את כל עציצי הקרמיקה, הפלסטיק והמיקה המשומשים והריקים (מצמחים שהתפגרו) נמיין וננקה לשימוש חוזר ו/או למכירה מוזלת! את כל מאות הערערים שלנו שסבלו לצערי מעודף השקיה ננתק ממערכת הטפטוף והדישון,נרכז בשולחן גידול נפרד ונעבור להשקיה ידנית אישית מבוקרת. את הבונסאי האיכותיים ביותר מכל החלקה נמיין ונעביר לשולחן גידול נפרד שיקבל אחזקה ברמה מקצועית גבוהה יותר, להלן מחלקת VIB (VERY IMPORTENT BONSAI). את הבונסאי ממחלקת VIB נסמן במספר קטלוגי, נצלם ונעלה לאתר האינטרנט שלנו בצרוף פרטים אישיים ומחיר. כך תתאפשר הזמנת בונסאי במשלוח הביתה. סוף סוף נתפנה גם להקים לנו אוסף פרטי שיכלול 20-30 בונסאי ממינים ועיצובים שונים. האוסף ישמש לתצוגה, הדגמה ולנשמה. לא למכירה. הצמחים לאוסף יבחרו מתוך מחלקת VIB ויטופחו אישית על ידי. את כל שאר הבונסאי נרווח מעט כדי לשפר את התצוגה, הגישה ותנאי הגידול. באותה הזדמנות נעניק להם גיזום עיצוב קצת יותר אישי ומקצועי. לקראת האביב נתחיל בביצוע גיזום שורשים הדרגתי לרוב צמחי הבונסאי שאנו מגדלים. באביב אנו מתכננים גם להרחיב את מגוון סוגי ומיני הבונסאי שאנו מגדלים. באתר האינטרנט שלנו (שבאופן בסיסי כמעט הושלם) בכוונתי להכניס מאמרים מקצועיים למתקדמים במגוון נושאים. כמו כן להוסיף דף מיוחד לחברי הפורום וחברי חוג הבונסאי שיהיה מעין לוח הודעות, מבצעים וחידושים במיוחד עבורכם. לדף זה לא יהיה קישור מתוך האתר וכתובתו תפורסם רק בפורום. יש גם תכנון להוסיף לאתר "דפי צמח" שיציגו "כרטיסי ביקור" של בונסאי ים-תיכוני לרבות הנחיות ספציפיות לעיצוב ואחזקה. אנחנו מפנטזים גם על ארגון מפגש/סדנה/תצוגה לחברי הפורום וחוג חובבי הבונסאי אצלנו במשתלת הגידול שישולב במבצע הנחות מיוחד וחד-פעמי. לקראת האביב אנו מתכננים לייבא קונטיינר נוסף של עציצי קרמיקה וכלי עבודה. בעניין זה אנו פונים אליכם כדי שתשתפו אותנו (בפורום או במייל) במידע לגבי הצרכים שלכם למוצרים שכרגע אין לנו במלאי. הן מבחינת סוגים, צבעים...והן מבחינת כמויות וטווח מחירים. אנחנו נתייחס למידע כזה במלוא הרצינות.
. הלוואי ונגשים חלק מהתוכניות. משעמם?? לא אצלנו. כנראה שלחברי הפורום אין אינטרנט בסוכה...

למעלה