משמר הצניעות

משמר הצניעות

נתקלתי כבר כמה פעמים במושג הזה. הבנתי שיש כזה דבר בירושלים. מה זה בדיוק? זה גוף ממשלתי או מה?

אגס 10

New member
רותם אפשר גם לי במסר?

מזמן רציתי לדעת מה זה הגוף הממשלתי הזה.

רותם 36

New member
אני אשמח לעדכן גם אותך ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

נתחיל לנצל את הקשרים שי לי "בחלונות הגבוהים"

זה מה שעשיתי../images/Emo4.gif

אבל אין שם משהו ברור, חלק כתבות עוסקות על משמר צניעות בצה''ל וחלק בכלל על דברים המוזרים. אבל תודה בכל מקרה על ה כוונה

קודם כל ברוך הבא לביתינו החמים!!../images/Emo24.gif

את זה כבר ראית? מה לא הבנת? נשתדל להסביר לך.... משמרת הצניעות הוא ארגון חרדי אנונימי שדואג (מי הסמיך אותם?) לעיניינים הרוחניים בקרב הציבור החרדי, כל מיקרה שמשתייך בדרך ישירה או עקיפה למושג "צניעות" - הם לוקחים חסות (סגנים של אלוהים אמרנו?) ו"מטפלים" במיקרים. החל בנער שנתן את מספר הטלפון שלו לנערה ועד יוצאים בשאלה. בערים כמו מודיעין עילית, ביתר עילית, אלעד וכד' הארגון הקים גם וועדה שנקראת "וועדת אכלוס" משפחה שרוצה לשכור דירה באחד מהיישובים הנ"ל צריכה לשלוח בקשה לאישור מגורים, ומי מאשר? רק אלוהים (אם ישנו) יודע. טוב, באמת לא נורא שאתה לא יודע מה זה. סביר להניח שאם תחזור בתשובה (מזהירה אותך
) ידוע תדע ותכיר....

ואי, תודה רבה :)

כן, קראתי את הכתבה ועכשיו גם ראיתי את הכתבות ביוטיוב. ואני עכשיו עוד יותר בהלם. אימלללה, מה זה זה? אז מה זה שונה ממה שעושים באירן לאלה שהפגינו נגד השלטון. לא יאומן. אני עוד בתמימותי חשבתי שזה איזה אירגון ממשלתי שדואג על ערכים וצניעות בירושלים עקב מקומות קדושים רבים שנמצאים שם. לא עלה בדעתי שקיים כזה דבר. אבל יש דבר שלא כל כך מובן לי. הרי יש את ה"חוק" הזה שמירת נגיעה, נכון? אז איך גבר מרביץ לאישה זרה? הרי הוא עובר על החוק שמירת נגיעה? או שכמו תמיד יש את התירוץ המטומטם "פיקוח נפש" ?

אירן זה כאן

לא ידעת? (-; זה באמת לא שונה בכהוא זה ממה שעושים באירן. חוק=הלכה (תלמד לקסיקון חדש...) יש תרוץ מטומטם יותר: המטרה מקדשת את האמצעים ):

אשכרה, ממש ככה :)

איזה פחד זה. לא חשבתי שהעניין עד כדי כך גרוע. אני רק חושב אם זה יתפשט לכל הארץ, מה יהיה? אנחנו נראה לי נתגעגע לערבים! אסור בשום פנים ואופן לתת לזה לשלוט בארץ. זה סכנה ממשית! ומה זה הבולשיט הזאת שמטרה מקדשת את האמצעים? אני מבין שלכל דבר לא טוב, יש תירוץ טוב. זה כמו שעד עכשיו אני לא מבין איך סניף של מקדונלדס בנתב''ג הוא כשר? הרי בשבת הוא עובד! אבל הבנתי שתמורת סכום כסף נכבד הוא הפך לכשר!

mister xy

New member
אם כבר העלית את נושא המסעדות בשבת

חשוב שתדע שהשאלה היא הפוכה, למה בכל הארץ אין מסעדות כשרות שפתוחות בשבת. הרי כל המלונות הכשרים עובדים בשבת אז למה מסעדות לא?

סוג ב

New member
אתה לא שואל ברצינות

מסעדה שמקבלת תעודת כשרות- לא יכולה לפתוח בשבת. מלון- אתה משלם מראש, אז אין בעיה לקבל תעודה ולפתוח את החדר אוכל..

mister xy

New member
אז משלמים בקבלה, מה ההבדל ?

אנשים באים והולכים חופשי במהלך השבת וכמובן גם משלמים בשבת אז מה ההבדל בין זה למסעדה?

סוג ב

New member
בקבלה עומדים גויים של שבת

זה התנאי. כמובן שגן יהודים עושים רישומים, אבל בלי הגויי שבת- אין תעודת הכשר.

למעלה