משמר הצניעות

ואני כל פעם מתעצבן מחדש

ששומע את המושג הזה "גוי של שבת", מבחינתי זה ביטוי מנומס ל"עבד של יהודי ". ממש מגעיל.

עכשיו עצבנת אותי לגמרי

חברי הפורום פה זה אנשים שחיו ורובם עדיין חיים עד היום (כלפי חוץ) כחרדים. לך חסר המון מושגים מינימאליים בדת, וזאת לא הפעם הראשונה שמההודעות שלך עולה בורות גמורה בכל מה שקשור לדת. אם אין לך מושג מה זה אומר בדיוק "גוי של שבת" אתה לא חייב להגיב. מעולם, גם כשחייתי כחרדי גמור, לא עלה בדעתי שהכוונה לעבד של יהודי. מדובר באדם שמכיוון שאיננו יהודי, ואינו חייב בתורה ומצוות, מותר לו לעשות דברים מסויימים עבור מי שאסור לו. מה קשור פה עבד? מישהו מעביד אותו? מישהו מכריח אותו? מבקשים ממנו טובה כי להם אסור.

אני לא מסכים איתך

נכון, חסר לי פה ושם ידיעות על הדת. וטוב שכך. ואני לא רוצה להמשיך לדון על נושא של גויים כי אתה לא תשנה את עמדתי בנושא, כי זה רק דוגמא אחת ויש עוד הרבה. משום מה בדתות אחרות אין יהודי של יום ראשון או של יום שישי, גם לנוצרים ומוסלמים אסור לעשות דברים בימים הקדושים שלהם, אך הם לא מנצלים את היהודים או דתות אחרות בטענה, תעשה לי טובה לך תנקה או תעבוד במקומי. טוב, לא משנה, עדיף שנשאר כל אחד בעמדתו. אני גם עם גבס, אז גם קצת קשה לי לכתוב דברים ארוכים. ושיהיה לך שבת שלום :)

לא אתווכח אתך על הנושא של גוי של שבת

ההערה היחידה שיש לי להוסיף היא, שחסר לך המון מידע בסיסי על הדת, ולא רק "פה ושם" כהגדרתך. אם אני לא טועה, כתבת שחונכת כבר בבית הספר כאתאיסט.

אז אני מציע לך לקרוא שוב את ההודעות שלי

פראג הייתה קומוניסטית ואכן לימדו בבית ספר אטאיזם, רק שעליתי לצרפת בגיל 3 אז לא ממש הספקתי ללמוד בבית ספר בפראג. בצרפת הלכתי לבית ספר חילוני ושם בכלל לא עסקו לא באטאיזם ולא בדת. בגיל 15 עליתי לישראל וסיימתי בית ספר תיכון בהצטיינות, בבחינת בגרות בתנ''ך קיבלתי 98. ברור לי שאני לא מומחה כמוך בנושא הדת אך עדיין יש ידע בסיסי.

התנ"ך זה אולי היסוד

אבל מה לעשות, שכיום כמעט ואין קשר (ממש כך) בין הדת לתנ"ך. לדעת את התנ"ך לא עוזר להבין כמעט כלום בשום עניין שנוגע לדת כיום. הכל מבוסס היום על תורה שבעל פה. כשכתבתי שחסר לך המון ידע בעניין הדת, התכוונתי לדת היהודית כיום, ולא לדת היהודית כפי שהיא כתובה בתנ"ך.

רותם 36

New member
למה אתה תוקף אותו ???????????????

נו , אז חסר לו מושגים בדת. ואל תדאג אם הוא רוצה לשאול אז הוא שואל אותי במסרים ולא מעוניין להטריח את חברי הפורום המלומדים שינקו דת מגיל 0 . ואני מסכימה עם פרנסואה, שביהדות יש יחס מתנשא כלפי גויים (יותר נכון בפרשנות המאוחרת בע"פ של התורה ) והבטוי "גוי של דבת " גם מזכיר לי קונוטציות לא כ"כ נעימות .

סוג ב

New member
אני די מסכימה איתך

זכור לי בילדותי בחו"ל, רצינו לאכול מנה אחרונה מאיזה קופסת שימורים וסבתא שלי ירדה לשכנה שלי והסבירה לה בתנועות ידיים, מה היא רוצה מהקופסה. הייתי קטנה, אבל הרגשתי מה זה נבוכה. כאילו מה? בגלל שהיא גויה, היא הופכת לעבד שלנו? אני תמיד מגחכת מהמצב של הגוי שבת. זה כ"כ לא לעניין. אני מנסה לדמיין, לולי היה אסור לערבים לכתוב ביום ראשון והיה מגיע לי איזה פועל למשרד ומבקש ממני לכתוב עבורו מכתב...

rachel437

New member
גם אותי הוא עצבן

כי ביהדות גוי הרבה יותר גרוע מעבד, גוי ששבת חייב מיתה.

mister xy

New member
חבל להתרגז

הדת לא שייכת לאבא שלך ואל תיקח את זה אישית... דבר אחד אני לא מבין, לאחרונה כשמישהו כותב משהו נגד הדת מיד אתה נזעק להגן עליה ותמיד תמצא משהו לומר מנגד. למה זה? עוד לא השתחררת מהרגש כלפי היהדות? עד כדי כך, ששווה לך להתרגז ולריב עם אנשים בגלל זה?

לדעתי

ואני לא מבין חוקי דת ( הלכה ) בית מלון החדר אוכל חייב להיות פתוח, הרי אנשים צריכים לאכול. לא מבשלים בשבת. מסעדות זה לא הכרחי כביכול, לכן זה סגור בשבת. אך כמו במקרה של מקדונלדס בשבת, תמורת סכום כסף נכבד הכל הופך להיות כשר

mister xy

New member
מי קובע מה הכרחי ומה לא ?

למה שלא יסגרו גם את כל המלונות בשבת ? אני חושב שזה לא נושא הלכתי אלא ענין של "כבוד השבת" שזה סיפור שונה לגמרי. יש כמה אנשים שהחליטו שהם צריכים לשמור על כבוד השבת ומשום מה הם קבעו שמסעדות פוגעות בכבוד השבת יותר מבתי מלון.

מי שקובע מה פתוח בשבת ומה לא

זה כסף בלבד! ואח''כ יש תירוצים גוי, לא גוי וכו'

למעלה