משמרת לילה

דן54

New member
משמרת לילה

מאיזה גיל מותר לעשות לפי החוקים של מד"א?

כעקרון

משמרת לילה מותר לעשות מעל גיל 18 מסיבה ביטוחית בעיקר נוער מד"א מתפקד על פי חוקי עבודת נוער ולכן אסור להם לעשות משמרות לילה לפני כשנתיים יצא מסמך אשר אומר כי נוער מגיל 17 ובכיתה יב יכולים לעשות לילות בימים של חופשות מוכרות ממשרד החינוך שבתות וחגים, מה שכן העניין צורך אישור הורים מה שלמעשה אומר שכל האחריות היא על ההורה והילד לא מכוסה ביטוחית מבחינת מד"א אם קורה לו משהו הכל על ההורים עוד דבר הוא שאני יודעת שיש איזורים או תחנות שאחראי המתנדבים לא מוכנים לקחת את האחריות הזו ולכן לא מאשרים את זה

דן54

New member
ז"א

שמתנגב בן 17 שעושה משמרת לילה הביטוח של מד"א לא חל עליו? כאילו האמבולנס מתהפך והמתנדב לא מבוטח?

New member
לדעתי את טועה טעות מרה

חוקי הביטוח הלאומי ברורים מאוד ותמיד הן לטובת העובד לעומת המעביד. זה שלמד"א אסור להעסיק נוער בלילות זה עניין לויכוח משפטי. אבל גם אם אסור למד"א להעסיק נוער בלילות עדיין הכיסוי הבטוחי של הבטוח הלאומי תקף במקרה הזה וכל תאונה שתתרחש במהלך משמרת במד"א (או במהלך הגעה למשמרת או חזרה ממנה) תכוסה ע"י הביטוח הלאומי או מד"א. כמובן שאם באמת יקרה מקרה שכזה, ויצטרכו לבחון את עניין ההעסקה של נוער בלילות מבחינה משפטית, אבי זוהר, מנכ"ל מד"א שאישר את התנדבות בלילות יצטרך לתת את הדין לעניין. ובגלל שאבי זוהר לא טיפש, אני בטוח שהוא התייעץ עם היועצים המשפטיים של מד"א בטרם האישור להתנדב בלילות. אבירם

לא דיברתי על ביטוח לאומי

דיברתי על הביטוח של מדא למה אתה חושב הם מבקשים אישור הורים? בדיוק מהסיבה הזו האישור מוריד את האחריות ממדא

New member
הרשי לי להפתיע אותך

אין דבר כזה ביטוח של מד"א. או ליתר דיוק ה"ביטוח" הזה מוגבל לשני מקרים א. השתתפות בהוצאות אמבולנס של קרוב משפחה מדרגה 1 שפונה באמבולנס ב. תביעה על רשלנות רפואית. לגבי א' ברור שה"כיסוי הביטוחי" הוא לכל שעות הימממה ולא משנה מתי הוזמן האמבולנס. לגבי ב' הכיסוי הביטוחי קיים כל עוד ההתנדבות בוצעה בעבור מד"א והוא תאורטי לחלוטין כי מעולם לא נתבע (ואני לא בטוח שניתן לתבוע) מתנדב נוער על רשלנות רפואית (במיוחד שהאחריות הרפואית והמבצעית על האמבולנס היא של הנהג). כל שאר המקרים של פציעת מתנדב במהלך התנדבות אינם מכוסים כלל ע"י מד"א והביטוח היחידי שמבטח מקרים כאלה הוא הביטוח הלאומי שמגדיר מתנדבים במד"א כעובדים ללא שכר ולכן כל תאונה שמתרחשת במהלך ההתנדבות או בהגעה אליה וחזרה ממנה נחשבות "תאונות עבודה" שזכאיות לפיצוי מהביטוח הלאומי. (מד"א למעשה משלם לביטוח לאומי סכום כלשהו בעבור כל מתנדב כמו שכל מעביד שמלם ביטוח לאמוי בעבור עובדיו). ביטוח זה מתחייב מהחוק, והעובד זכאי לו בכל שעה שהוא מועסק ובכל מקרה לא ניתן לוותר עליו גם מרצון ובחתימה. הסיבה שמד"א דורשים אישור הורים להתנדבות בלילות היא בתור כסת"ח שאם יקרה משהו ההורים לא יוכלו לתבוע את מד"א בגלל העסקת קטינים מעבר לשעות העבודה המותרות (פחות או יותר כמו שהבי"ס מחתים הורים של תלמידים לפני יציאה לטיול). בכל מקרה התנדבות בלילה מכוסה ביטוחית כמו התנדבות בכל שעה אחרת של היום. אבירם

כמו שאמרתי

ההוראה מלמעלה היא מגיל 17 אבל כל איזור או תחנה הולכים לפי השיקול שלהם יש כאלו שלחלוטין התעלמו מההוראה

ShinShin101

New member
אצלנו...

באשדוד לדוגמא כדי לעשות לילה צריך להיות מעל 18 וגם לסיים בגרויות.

אני רוצה להבין....

הדף לא עולה לך? או שאתה סתם מסתלבט עלי??

Seidman

New member
אני לא מסתלבט עליך כלל../images/Emo70.gif

אך אני מניח מהקישור שבכפר סבא לפחות אין קריטריונים למתנדבים בנוגע למשמרות לילה. טוב אולי יש אחד לדאוג למשקה נענע לכל אורך הלילה.

אז ככה...

נגב 15, הנה לינק אחר לקובץ... הפעלת מתנדבי נוער במשמרות לילה ואני עדיין חושב שאתה מסתלבט עלי
יום., כתובת של נענע בירוק?? אה??? Seidman, אני לא מבין.... הקישור לא מכפ"ס (אפשר לראות שרשום שם אזור כרמל..) ואיך הגעת שאין קריטריונים למתנדבים בנוגע למשמרות לילה?? ומה הקשר לנענע בכלל?!? אני רואה כאן התסלבטות רצינית

Seidman

New member
../images/Emo3.gif

בכל מקרה המכתב לקוח מהאיזור שלי (והיי
אפילו א. המתנדבים שלי רשום שם) ובכל מקרה לא כל הקריטריונים מומשים שם (שלא נאמר רובם) ובכל מקרה כל תחנה רואה לנכון את הקריטריונים שלה

למעלה