משמעות החיים.

conatus

New member
משמעות החיים

עבורי אין כל משמעות אמיתית לחיים ואת זאת אני למד מכך שאני יכול לראות עובר שמת (טרם זמנו ממחלה או מכל גורם אחר שהאדם אינו אחראי לו) בבטן אימו לעומת אדם שיכול למתוח את חייו עד לרגע בו כל כולו קורס מחמת זקנה. לשניהם סוף דומה אך "חייהם" שונים בתכלית. ומה המשמעות שניתן לראות מכך - זוהי דיוק המשמעות אשר רוחי רואה בדבר, כלומר שאין כל משמעות למתקרא חיים.

מולוקו

New member
בכך אופן האנלוגיה שאתה עושה

היא מצויינת להבנת משמעות החיים. עובר המת בבטן אימו ולא יוצא לאוויר העולם לא בדיוק חי את חייו, אלא חי באמצעות אדם אחר ולא כעצמאי. זה באמת יכול לתת דוגמא לאדם שחי ללא משמעות ,חי באמצעות אחרים.

conatus

New member
מולוקו

כתבת : "בכך, אופן האנלוגיה שאתה עושה היא מצויינת להבנת משמעות החיים" ובהמשך אתה כלל לא מגדיר מהי אותה משמעות החיים שאותה אנלוגיה, כדבריך, תורמת להבנתה. אתה מותיר את דבריך סתומים ומעורפלים מאחר שאין לך דבר ממשי ואמיתי בעל משקל לומר (אולי תנסה את עצמך כשליח פיצה שם אין צורך בפילוסופיה אלא רק להגיע ליעד ובזמן עם מגש פיצה חמה ביד, כמובן). בהמשך אתה מוסיף שמי שחי ללא כל משמעות (אתה מתעלם שוב לא מתוך הפגנת אינטלקט גדול מכך שמי שחי ללא משמעות והי בדיוק המשמעות על פיו) חי באמצעות אחרים ובכן מכך אני מסיק שאת תשלומי שכר הדירה הארנונה וכל השאר אני יכול לשלוח ישירות אליך וכך דבריך יקבלו אולי תוקף כלשהו...

ל נ צ ח

New member
משמעות החיים הם החיים!!! ../images/Emo88.gif

באחד האלוהים הוא אדון על כל הנבראים כולם האדם עבד לו. אלוהים האמת אמת החיים -את אני ואתה וכל דבר כל הזמן ברציפות אין-קץ נמצאים בהשגחתו המתמדת (יש לו את הכלים לזה) אלוהים נותן לנו, לכל הנשמה את החיים הכה היקרים ובאמצעות גוף האדם וזאת בכדי שנשמתנו המתייסרת נוראות באין לה אותם תיוושע מהתופת שבה היא ההתהוותה ובדרך נס שאין גדול ממנו משוחררת היא ע"י אלוהים שאותה את כל הנשהמ מושיע מהנוראות ששם לארץ המובטחת הוא עולם-החיים עולם שבו כל-הנשמה תוכל לחיות בלנשום חיים באמצעות גוף, גוף האדם שאותו אלוהים הבורא מחכמתו ותבונתו הכבירה הודות לחסדיו ורחמיו הגדולים עליה אותו יצר עבורה. כולם ידעו שהחיים הכה-חיונים והיקרים מאין-כמותם לאדם לנשמתו בנויים בין-היתר מזכויות וחובות. החיים מאוד יקרים ולכן, -במהלך חיינו על כל מעשינו באם טובים ובאם רעים-הם עבורם נשלם ואת מלוא המחיר וזאת באם נרצה או באם ולא נרצה. החשבון חשבון עבור חיינו והוא ישולם ובמלואו.
~ * ~ שבת שלום ומבורך: * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ * מאת: . לנצח תאריך: 30/11/2001 שעה: 21:20 יש משמעות לחיים והמשמעות הם * החיים * 29/7/2000 17:23 לנצח ----------------------- מהייסורים שבו היו שרועות הנשמות, זעקתם נשמעה וכך אלוהים הושיע אותם מהתוהו וזה "התשלום" שהן שלמו (וישלמו) עבור החיים וכל זה מתרחש במחזוריות נצחית של חורבן תוהו ובהו ובריאה מחדש וכך חוזר חלילה באינסופיות כמובן שזו גם הברכה וגם הקללה ואין גן עדן נצחי בדיוק כמו שאין גהנום נצחי, כי אם היה גן עדן רציף מנגדו היה חייב להיות חלילה וחס גהנום רציף וזה מצב הנורא שבנורא שבנוראות. ולכן האלוהים עשה * סדר בדברים * ומאלה * הניגודים החיוניים לכל ולחוקות השמים * , הוא יצר מהתוהו סדר, סדר באינסוף במעגלי המחזוריות האינסופית של גן-עדן זמני ושמנגדו גהנום זמני אך לעולמים לא ירשה להם להתקיים ברציפות אין-קץ, ז"א שם-להם את חוקי נקודת הבראשית ונקודת האחרית וחוזר-חלילה אהיה ברור יותר אם אומר שיש תקופת זמן שהנשמות שוהות בגיהינום (עולם הייסורים), ויש תקופת הזמן בו הנשמות שבאדם שוהות בעולם הכה-מוכר לכל הוא עולם החיים, ושלעומת קודמו (עולם המוות,הגיהנום) בוודאי שעולם-החיים גן העדן.(ראו במאמרי "אור-חדש") וכשהאדם יבין שהאלוהים ברא את העולם ופיזר את רוב רובו של גן העדן בעולם החיים שברא עבורנו, וגם מעט מהגיהנום (כתבלין) החדיר לעולם החיים ושמר את רובו של עוצמת הגהנום מחוץ לחיים (בעולם המוות) כדי שבבוא המועד ימלא תפקידו בלמרק עוונותינו * על זה שנשלם חובותינו לחיים * רוב התשלום מראש ובמזומן(בייסורים) כתשלום תמורת לחיינו בעולם הבא בו שוב נחייה כשיהיה הוא כעולמות שהיו מלפניו ובדיוק כמוהם וכמו זה עולמנו יהיה ו <<בכל הפרטים כולם>> יהיה-הוא ובדיוק מושלם של כל הפרטים כולם כולל הגדולים והמזערים ביותר!!!) וזאת הברכה תבוא עלינו רק לאחר התנסותנו בנוראות השאול שאותם נשכח מייד כשנחדש ימינו כקדם ובעולם החדש שיברא עבורנו אלוהים ולא נזכור עוד את עברנו עד אחרית-הימים ונצעד כתמיד קדימה מראשית לאחרית בזה התסריט החוזר כגלגל-ענק על עצמו לנצח עולמי עולמים. וכך נאמרים כמה מאלה הדברים בשפת הקודש בתנ"ך: ספר קהלת פרק א (יא) אין זכרון לראשנים וגם לאחרנים שיהיו לא יהיה להם זכרון עם שיהיו לאחרנה ספר קהלת פרק ג (יד) ידעתי כי כל אשר יעשה האלהים הוא יהיה לעולם עליו אין להוסיף וממנו אין לגרע והאלהים עשה שיראו מלפניו: (טו) מה שהיה כבר הוא ואשר להיות כבר היה והאלהים יבקש את נרדף: ומהבנת אלה הדברים, גם ניתן להבהיר את פשר הסבל בעולם והעניין הוא זה כשהנשמה מתייסרת בגיהינום, יש לה שם גם מומנטים של הפוגה ומומנטים אלה הם הסיבה למומנטים הסבל בעולם החיים כי זה לעומת זה עשה אותם. ספר קהלת פרק ז (יד) ביום טובה היה בטוב וביום רעה ראה גם את זה לעמת זה עשה האלהים על דברת שלא ימצא האדם אחריו מאומה: * ובחרת בחיים!!! * בברכה לכולם: * _____ * ל נ צ ח * _____ *

conatus

New member
עבור עבד אדון כל הצואות (הוא לנצח)

לנצח אם משמעות החיים הם החיים אזי משמעות המחשב היא המחשב ומשמעות הנמלה היא הנמלה ולא לקחת אותנו לאף מקום אולי רק קירבת אותנו למדינת חלם והרי אנו מנסים במעט ללכת בכיוון המנוגד לעיר הנ"ל (אתה אני מניח בעל אזרחות כבוד שם). בהמשך דבריך אתה טוען שאלוהים הוא אחד ובכן הרשה לי לתקן אותך דקדוקית מפני שאל הוא אחד ואלוהים זו צורת הרבים. על כל פנים רצית לומר שיש אל אחד ולא שניים או יותר מהדבר הזה ובכן בסדר נניח שלדעתך יש אל אחד אז יש אל אחד בדיוק כמו שיש נניח רק לנצח אחד או כוכב כדור הארץ אחד אני לא רואה בכך חדשה מרעישה במיוחד. ואתה מוסיף שאותו אל אחד הוא אדון על כל הנבראים אם כך הוא אדון על הצואה היוצאת מפי הטבעת שלנו (כי גם זה נברא) ולפיכך אפשר לקרוא לאדון כל הנבראים אדון כל הצואות שבעולם ועדיין הגדרתך תקפה ושומרת על מהותה. ואתה מוסיף שהאדם עבד לאותו אל אחד ובכך אתה קורא למעשה לעצמך עבד שכן הינך אדם. אז מעתה ואילך אקרא לך עבד אדון הצואות מאחר וכדבריך האל הוא אדון כל הנבראות (כולל הצואות) והאדם הוא עבד לו כלומר אתה עבדו. בהמשך אתה מוסיף שאלוהים האמת הוא אמת החיים ועוד מיני הבלים על גבי הבלים על גבי הבלים. מר לנצח עבוד את אדון כל הצואות כאוות נפשך רק אל תשכח לנגב את ה***

ל נ צ ח

New member
הקלפים בראשך ממש טרופים ../images/Emo101.gif

ולכן חבל על הזמן שלי בלעשות סדר בבלגן שבמוחך. אתה מאלה המגששים באפילה הם הנעולים והסתומים בסיבוכי כבלי עיוורונם השכלי הנוהגים להפגין את מסכנותם בשכזו צהלתם העלובה שבלנפנף איתם מרכולתם המזוייפת וכך משכנעים במרמה-העצמית שלהם את עצמם, מרמה-עצמית שבעיניך ובעיניהם המרמים ת'צמם שכמוך היא "חוכמה" כאשר האמת שהיא "חוכמה-עיוורת עלובה" ממש בורות לשמה המסתמכת על מירמה-עצמית דרך סילוף זול והוצאת דברים במודע או שלא במודע מההקשרם. ובזה העיוורון השכלי שאתה כה טוב יודע להפגין אותו ועוד ללא שמץ של בושה לפחות כלפי עצמך, בזאת אתה המסכן פשוט גורם נזק חמור נוסף לעצמך כאשר כך ברבים אתה מציג את גודל בלבולך לראווה כאילו והוא היה חוכמה.

מולוקו

New member
קונטוס, מאין באת ? מטיפה סרוחה.

ולאן אתה הולך ? למקום עפר, רימה ותולעה. ולפני מי אתה עתיד לתן דין וחשבון ? לפני מלך מלכי המלכים, הקדוש ברוך הוא... "פרקי אבות"

מולוקו

New member
בדרך כלל רואה האדם הדתי,

את משמעות החיים בחיים, זה נכון. משמעות החיים אצל האדם הדתי מתקיימת מתוך האמונה ועל פי האמונה. על פי קיום המצוות וכיוצא בזה. או במילים אחרות - אין שאלה כזאת אצל האדם הדתי.

על מה

New member
לא חושבת שזה נכון

עובדה שכל ההוגים הדתיים עוסקים בשאלתהמשמעות. הרמבן- שטוען שהמשמעות היא רק לפרסם את שם האל בעולם. מול מדרשים רבים- מה ה' אלוקיך דורש מעימך כי אם עשות טוב וחסד וכו'.. (נו אתה כבר יודע..) והרמב'ם שטוען שהמשמעות נובעת מההשגה השיכלית. וכו'.....

מולוקו

New member
הרמב"ם עשה נסיון נועז במורה נבוכים.

"מורה נבוכים" נכתב עבור המאמינים הנבוכים, שעסקו גם בתורה וגם בפילוסופיה וביקשו להבין כיצד ניתן ליישב את עיקרי האמונה היהודית עם הפילוסופיה היוונית. "מורה נבוכים" נחשב לאחד מספרי הפילוסופיה המרכזיים ביהדות, והוא עוסק בקיומו של האל, בבריאת העולם, בהשגחה האלוהית ועוד. הספר מציג את השקפתו של רמב"ם, כי הדת היהודית היא דת השכל, ומביא הסברים הגיוניים (רציונליים) למצוות התורה. הספר "מורה נבוכים" עורר ויכוח, ורבים טענו שספר זה – והעיסוק בפילוסופיה בכלל – מחלישים את האמונה. ההתנגדות ל"מורה נבוכים" הביאה בתקופה מסוימת לחרם על ספרי רמב"ם, אך לצד המתנגדים והמחרימים היו לספר גם תומכים נלהבים - ובהם דון יצחק אברבנאל – שכתבו פירושים ל"מורה נבוכים". במטפיסיקה היד החזקה אנו יכולים לראות את שובו של הרמב"ם אל חיק ההסכמה הכללית, כי משמעות החיים ללא אמונה אין לה מקום. כפי שאת רואה לאדם הדתי אין משמעות החיים ללא האמונה ומחוצה. משמעות החיים היא אימננטית ונובעת רק מתוך האמונה. ואין למשמעות הזו אילן יוחסין בפני עצמו. מכאן יוצא, ששאלת משמעות החיים לכשעצמה אינה רלוונטית לאדם הדתי.

מולוקו

New member
אני מתכוון לזה ברצינות,

עיין בדבר וראה שאתה בעצם מתחת לפני השטח מרמז על משמעות החיים דרך המוות, וכך כיוונת לדעת גדולים. זה מביא אותי לשאלה - מהי משמעות המוות ? אולי כך אפשר לראות את משמעות החיים ?

lmatan1

New member
אסף תפנים כל אחד בסוף מת אבל

לא כל אחד עד אז חי אנחנו יודעים את מה שאתה חוזר ואומר כל הזמן השאלה היא למה אתה מת לפני שהתחלת לחיות אתה טועה כאשר אתה אומר רוחי רואה אתה עוור אתה מקושר רק לחומר ומנותק מהרוח ועל שכמותך נאמר הכל הבל ורעות רוח.

conatus

New member
lmatan1

מר למתן1. אמרת שכל אחד בסוף מת ובכן הרשה לי לתקן אותך כי יש עוברים שמתים בבטן אימם וסופם הוא אינו הסוף הידוע והמוכר של מי שחי תקופת חיים ומת לבסוף כדבריך ומהסיבה הנ"ל גם שאר דבריך מאבדים מתוקפם וממשמעותם (נסה לכתוב דברים בעלי ערך ולא סתם הבלים, נסה אולי תצליח). באשר לשאר דבריך אתה פשוט מראה כמה שהינך שוטה עלוב הטופל על אדם אחר ומשייך לו דברים שאינם כלל שייכים לו. אני באופן אישי מתרחק מחומריות מכל סוג שהוא ואני יודע בוודאות שאם יערכו סקר שבו יבדקו את כמות הרכוש שיש לבני אדם "אזכה" אני להיות בין האחרונים מאחר ורכושי כה דל ועל כך שמחתי וגאוותי. ועל כן דבריך מנותקים מהמציאות והינך מראה שיש בך רוע וטיפשות שאותם רוצה אתה להטיל על אחרים. חפש לך קורבנות אחרים אם ברצונך לטפול האשמות המנותקות מהמציאות טיפש מטופש שכמותך אינני נזהר בכבודך מכיוון שאינך נזהר בכבודם של אחרים במקרה הזה שלי אם תבקש כבוד ראשית תכבד אחרים ואל תשייך להם האשמות המנוגדות בתכלית הניגוד לאורח חייהם האמיתי. וזכור המידה שאנהג בך מעתה והלאה תהיה מידה כנגד מידה כלומר תכפיש אותי בהאשמות שווא ומייד תחטוף...להתראות עלוב נפש.

על מה

New member
אתה לא חייב ללכת לעובר שמת-

אפשר ללכת למשל לפרה שחיה. ועדיין אתה נשאר עם טיעונך ומחוזק אפילו. מה משמעות חייה של פרה? של נמלה? של מדוזה? וכשאתה מולוקו שואל מה שממעות החיים, האם אתה שואל על החייםהאנושיים דוקא? או על כל חי? ומי אמר שיש הפרש בין חי לחי? אלא אם כן כמובן נכניס פה את הנשמה לסיפור אבלבשבילזה אתה צריך לקבל אותה קודם כנתון.

על מה

New member
יש משמעות ויש משמעות....

יש אנשים שהנחילו לעולם נכס עצום שנשאר עוד אלפי ומליוני שנים אחריהם. חייהם היוו מקור משמעותי לנוחם ומרפא, לשמחה והנאה, או לחילופין- להרס וחורבן למליוני אנשים אלפי דורות אחרי מותם. זו משמעות. יתכן לכן שתריך לומר שאת המשמעות אפשר למצוא רק לאחר שהחיים תמו- והיא תמדד במידת השפעתם של החיים שאלו שתמו על עוד יצורים וזמנים שמעבר להם.

מולוקו

New member
האם המשמעות אחרי המוות

בלבד. או שהמוות נותן משמעות לחיים ? ומה היידגר היה אומר על זה ?

על מה

New member
הייתי אומרת שגם וגם-

אך הראשון ככלל- אם קיימת משמעות ניתן להכילה רק אחר המוות. והשני- אפשרי אך לא מוכרח- לפעמים המוות נותן משמעות חדשה לחיים- מוות הירואי, מות קדושי מלחמה, מוות בנסיבות הירואיות, פומביות, טראגיות- נותן משמעות משלו המתווספת על המשמעויות שתקופת החיים הצליחה ליצור וסה'כמתעצבת לה משמעות סופית מגובשת.

על מה

New member
קח למשל את נחשון וקסמן

ששמו הופיע לי עלהמסך כשניכנסתי לכאן- והזכיר שזה עשר שנים למותו. הבן אדם במותוחולל סערה עצומה. מאות אלפים קראו תפילות , ומאות אלפים אחריםהתפללו בשבילו בלימילים. המוני הרוגיטרור אספנו לפניו ואחריו, אך הוא בטראגיות הנוראית של סיפורו הפך לרבמשמעות בתודעתם של רבים. האם המשמעות הזו מקרינה עתה על משמעות חייו, בטוחני שכן

מולוקו

New member
לא ולא, שגיאה נפוצה.

את מנסה להראות שיש משמעות לחיים דרך משמעות המוות. במקרה הזה יש משמעות למוות ולא משמעות לחיים מהסיבה הפשוטה שאנו לא יודעים כלום על חייו אבל יודעים הרבה על מותו.

אמיר96

New member
אנאלוגיה למשפט אי השלמות של גדל

אם כבר עסקנו בכך בשרשור קודם, עלתה לי אנלוגיה מעניינת. אי אפשר להראות משמעות של משהו מתוך עצמו. כך שאי אפשר להראות את משמעות החיים לפי עצמם. אפשר להראות את משמעות החיים לפי החיים לאחר המוות למשל, אבל אי אפשר להראות את משמעות החיים לאחר המוות מתוך עצמם.

למעלה