משמעות החיים.

מולוקו

New member
ננסה לחדד את זה.

אתה נוגע בנקודה חשובה בהגותו של היידגר. והוא טען כי אי אפשר להבין את היש ללא האין. היינו אי אפשר להבין את החיים ללא המוות. אזי מהי משמעות המוות ?

אמיר96

New member
התכוונתי

לחיים לאחר המוות לא כאין אלא כיש. הדתיים (חלקם לפחות) מוצאים משמעות בחיים לאחר המוות, ואת החיים האלה הם רואים כהבל הבלים.כך החיים מקבלים משמעות רק כהיותם הדרך לעולם הבא, עולם האמת. אבל אף אחד מהדתיים לא ממש חושב מה המשמעות של החיים לאחר המוות.כאן החשיבה נפסקת על מנת לא להתקע, ונאמר שזה מעבר להבנתנו. לגבי המוות בתור אין. ובכן,למרות שהמוות אכן נותן פרספקטיבה שונה לחיים מאשר זו שהיתה אילולא היה קיים, אנני רואה איזושהיא משמעות מיוחדת שהוא נותן לחיים.

מולוקו

New member
אונטולוגיה בדיונית,

דרך אגב אם הדתי חושב על העולם הבא כעיקר, ועל העולם הזה כגשר צר מאוד למה הוא מעדיף לחיות כמה שיותר ? מדוע הוא לא מקצר את הדרך, לעולם האור ? זה סתם מעניין אותי. אם באמת רואים את החיים מנקודת התחלה לנקודת גמר, הרי למוות אין משמעות. בדיוק כמו חוסר המשמעות לתקופה שלפני הלידה.

אמיר96

New member
הסיבה היא כמובן

כי זה נאסר עליו. התאבדות היא חטא. אבל זה כמובן מעל לפני השטח. מתחת לפני השטח קיימות אותן הסיבות הפסיכולוגיות שקיימות אצל השאר.

מולוקו

New member
הדואליות הזו ממקצעת את משנתו

של המיסטיקן. מאפשרת מבוך שבו הוא יכול להסתתר ולסבור מן האין. כי כל טענה שנטען תהיה הטענה שמנגד מן האין. אם נטען שעל המיסטיקן לקצר את העולם הזה. הוא יטען כי אסור להתאבד. ואם נטען שאולי הוא לא מאמין במה שהוא אומר. הוא יטען שזה בכתובים, ומוכח באמונה. אשרי המאמין. אם נבקש הוכחות. הוא יבקש אמונה. אלו סברות מן המבוך,וטענות מעגליות שלא מובילות לכלום, כאשר מקום המסתור הוא האין.

החירות לנשום, לראות, לחוות

לדעת, ליחל, להצליח, לחשוב, לטעות להסתקרן ו...

מולוקו

New member
האם רק השאלה,

התהיה מפריעה לו לאדם לחוות את משמעות החיים ? דוקא טולסטוי דוגמא מצויינת לכך, כאשר באמצע החיים שאל את השאלה - מהי משמעות החיים ? חייו של איוון אילץ' של טולסטוי מחדדים את משמעות החיים. כאשר לאדם אין את המשוואה בין הערך לאיונו. לכן לפי דעתי צריך לשאול את השאלה, ולבדוק משמעויות.

ל נ צ ח

New member
וכאשר השאלות נשאלו והתשובות התקבלו?

ובמקום האוליי יש את הבוודאי!!! והבוודאי הוא שיש משמעות לחיים. משמעות החיים הם החיים.
בוודאות זאת יודע זה שחזר מהמתים.
ל נ צ ח

דוגמה טובה

כשם שאדם אינו מודע לנשימתו עד אשר הוא מתקשה בה, כן האדם אינו שואל למשמעות חייו עד אשר הוא מטיל בה ספק. טולסטי, אם אינני טועה, השתמש בביטוי "עצירת החיים" לתיאור תחושתו. ובאם נתייחס לעצירת החיים כאל המחלה, הרי השאלה היא הסימפטום. לכן לפי דעתי, עצם השאלה מעידה על קיום המחלה שהיא חוסר היכולת לחוות את משמשות החיים. ומהי משמעות החיים לפי דעתך?

מולוקו

New member
שופנהאואר היה מחייך.

שכל מה שבי יהיה גדול יותר ממה שיש לי. כך אני קונה את אושרי שנותן משמעות לחיים.

רק על עצמי לדבר...

אני מעצבת את משמעות חיי בדרך בה אני יוצרת ו/או מעצבת ו/או שופטת את עצמי (כלפי עצמי וכלפי הזולת). הדרך בה אני מודדת את הצלחת המשמעות הינה באיכות הזמן העובר עלי בעיקר ברמת החוויה (הנאה, סבל, מעניין, משעמם, בדידות וכו') המיעוט ברמת ההשרדות ותפקידי האבולוציוני. בעיניי יש משמעות לחיי. יש משמעות לחיי הזולת. אחרת הייתי מתאבדת, הרי יש סוף לחיים. משמעות החיים באה לידי ביטוי בחירויות שציינתי מעלה.

מולוקו

New member
ז"א משמעות החיים הינה אוסף

של תחושות וחוויות.ולפי מיטב שיפוטך גם את האחר את דנה לאוסף שכזה, יוצא מתוך כך שטוענת את כי יש משמעות לאחר. לגבי ההתאבדות אני לא בטוח, יש כאלה שעושים עבודה סיזיפית ולא קופצים מהגג, אלא שורדים. השאלה שלי היא כזאת- איך את מתחייסת בהקשר למשמעות החיים למימד הזמן העתידי שעדיין לא עברת ? כיוון שכל המבואה שלך מתייחסת למימדי זמן עבר והווה.

באותם כלים.

אני יכולה לחשוב, לתכנן, לחוות חויות (פחד, שמחה) מהציפיות לקראת הצפוי המחר, למרות שכלל לא ברור לי אם יהיה מחר עבורי. ואם נגעת במושג הזמן, מה משמעות המחר, העתיד?

ל נ צ ח

New member
לך ולמאמינים בזה כמוך כמובן ../images/Emo98.gif

לחכמים "יודעי האמת שכמוך" על שאין מי שחזר מעולם המתים מזמן אומר אלוהים: לכן הנני יוסף להפליא את העם הזה הפלא ופלא ואבדה חכמת חכמיו ובינת נבניו תסתתר כן,כן, ואבדה חכמת חכמיו ובינת נבניו תסתתר ומבושה. ישעיה כט (יג) וַיֹּאמֶר אֲדֹנָי יַעַן כִּי נִגַּשׁ הָעָם הַזֶּה בְּפִיו וּבִשְׂפָתָיו כִּבְּדוּנִי וְלִבּוֹ רִחַק מִמֶּנִּי וַתְּהִי יִרְאָתָם אֹתִי מִצְוַת אֲנָשִׁים מְלֻמָּדָה: (יד) לָכֵן הִנְנִי יוֹסִף לְהַפְלִיא אֶת הָעָם הַזֶּה הַפְלֵא וָפֶלֶא וְאָבְדָה חָכְמַת חֲכָמָיו וּבִינַת נְבֹנָיו תִּסְתַּתָּר קהלת ו כי מי יודע מה טוב לאדם בחיים מספר ימי חיי הבלו ויעשם כצל אשר מי יגיד לאדם מה יהיה אחריו תחת השמש כן,כן, לנצח יעשם כצל.הוא שיגיד לאדם מה יהיה אחריו תחת השמש

מולוקו

New member
מר יקר, לנצח או נצח.

אגב , השם שלך לא יומרני מדי לבן חלוף ? יש בידך ראייה לכך שפלוני או אלמוני היו בגן עדן או גהינום וחזרו לחיים. יש בזה קצת בעיה - אם אדם התקבל לגן עדן למה שיחזור. ואם אדם התקבל לגהינום לא יתנו לו לחזור. אתה רואה שהלוגיקה סותרת את דבריך, כדברי החכם שפינוזה - העולם מחוייב למציאות אבל הוא גם לוגי. קרא עיין והחכם!!!

ל נ צ ח

New member
למה? כי זה נעשה בכפייה הin וגם הout

ז"א אתה תזרק מכאן לגיהינום ומשם תיוושע וחוזר-חלילה לנצח. רבות מחשבות בלב איש ועצת ה' תקום.כשנולדים אליו העולם כבר נוהג כמנהגו וכך הוא כדרכו ינהג לפי רצון מנהיגו שמחכמתו הכבירה, כך ולא אחרת ברא אותו דרך תוכניתו המושלמת התמידית, תוכנית של צדק, חסד,דין,ורחמים-גדולים לכל הנשמה. הוא השופט את כל הארץ הוא יעשה משפט! ממנו הדין ממנו הישועה! וממנו החוכמה לאדם בכדי שגם יבינו ובזמנים האלה ש: אדם מסמל את כלל האדם, וחווה מסמלת חווית האדם 22/6/2001 23:15 לנצח [email protected] ----------------------- תשובות לעידנים על הגנום האנושי גן-עדן או גיהינום? 11/1/2000 23:55 לנצח ----------------------- (א) גן עדן = העולם הזה (ראה אור-חדש). (ב) עץ הדעת = הידע הנלמד (ג) עץ החיים = הידע האסור! (האנושות לקראת חציית קו גבול המותר). (ד) השמועות עליו והופעתו הפומבית והמדהימה של המשיח- המבשר (ה) התגלות השם בעולם זמני מלך-המשיח וכל המשתמע מכך! (ו) כשהאדם ידע יותר מדי(מגדל בבל) ויסכן בזה תוכנית האל = החורבן! (ז) הסתר פניו של האל (ח)גיהינום לאנושות מחורבן העולם. (ט) כולם בפנים. בשאול הנוראות! בגהינום כל אחד משלם על עוונותיו, החשבון נורא ומתמשך כנצח. (י) גמר החשבון. בחסד וברחמים גדולים שלו אלוהים-אדירים הבורא השמים והארץ וכל, ישלח לנו את משיחו משיח-אלוהים המשיח הגואל שימלא בקפידה את הציווי כלפיו של אדונו אלוהי-ישראל האלוהים. - זאת תהיה עת תחיית- המתים בה יושיע מהתופת את כל-הנשמה לארץ החיים היא הארץ המובטחת. הוא העולם החדש! והוא העולם הנברא החדש, כמנהג הקודם-לו, וכמוהם שהיו לפניו, כמנהגו ינהג! שבת-שלום * _____ * ל נ צ ח * _____ *

מולוקו

New member
אני רוצה מהלך לוגי של חזרה

משם לכאן. אם יש בידך כזה אזי תוכיח בעליל ואם אין בידך אזי דבריך לא מוכחים. תבחר מה אתה מעדיף.

למעלה