משל סיני - הפרפר

perhay

New member
משל סיני - הפרפר

נדמה לי שלא עלה עדיין לפורום. מספרים על ילד צעיר בכפר קטן אי שם בסין הרחוקה, ששמו יצא בכל רחבי הארץ כילד החכם ביותר. עילוי קראו לו בני הארץ. לא היתה שאלה שלא ידע את תשובתה, לא היתה בעיה שלא ידע להשיב לה, ולא היה סכסוך שלא פתר לשביעות רצונם של כל הצדדים. ביום קיץ אחד, בעוד בני הכפר יושבים בכיכר ומתענגים על משקה קר, הגיע עובר אורח, שסיפר כי בעיר הרחוקה ישנו ילד, קאי שמו, שחוכמתו כה רבה, עד כי הוא עולה אולי על בן כפרם. שמע זאת הילד החכם ואמר: "אצא לי אל עירו, לבחון את יכולתו". ארז תרמיל ויצא לפגוש את "גנב התואר". בהגיעו לביתו, פתח לו קאי את הדלת. "שמעתי כי יש הטוענים שאתה הוא הילד החכם ביותר בארץ", אמר בן הכפר. "לכן אשאל אותך שאלה אחת, ואם תעלה עליה נכון, אכיר בחוכמתך הרבה מכל. ביד שמאחורי גבי אני מחזיק פרפר. שאלתי אליך: האם הפרפר שבידי חי או מת?" קאי חשב, ואחרי מספר שניות ענה: "חבר יקר, אם אומר שהפרפר בידך חי, הרי תמחץ אותו בידך והוא ימות. ואם אומר שהפרפר מת, פתח את ידך ותשחרר אותו לחופשי. לכן, התשובה לשאלה שלך נמצאת בידך". ומי ששלח אלי את הסיפור הוסיף את המסר הבא: פעמים רבות, התשובות לשאלות נמצאות בידיים שלנו, צריך רק להיות ערים לכך. יום טוב לכולם!

perhay

New member
שאלה מקצועית

הגבירה, האם לדעתך יש לסיפור הזה זכות קיום ללא המוסר השכל? לי נראה שבמקרה הזה, מי שמספר את הסיפור חייב להוסיף את המסר, כי אחרת זה כאילו מקוטע. אשמח לקרוא התייחסות שלך ושל יתר חברי הפורום.

perhay

New member
גם זו שאלה!

כרגע סיימתי לספר את הסיפור לבעלי, והוא טוען שמוסר ההשכל משתמע מהסיפור ואין שום סיבה להוסיף אותו. משאלתך אני מבינה שאת רואה בסיפור זה יותר ממוסר השכל אחד, ולכן יש לסיים את הסיפור עם תום התשובה של קאי. האם כך?

לפרי - יופי של משל ..

וכל כך נכון. כצו חיפוש הציפור הכחולה, והיא נמצאת בחצרינו, מכירה?

לפרי הציפור הכחולה, תגובה.

לא זוכרת כל הסיפור אבל המסר הוא: שמחפשים משהו בחוץ והוא נימצא בתוכנו. האם קראת האלכימאי? תקראי ותביני למה אני מתכוונת. אנסה למצוא את הסיפור.

למעלה