משלחת לפולין

Miss Ziggy

New member
משלחת לפולין

מישהו היה? איך המשלחת של האגודה? האם יוצאים הרבה אנשים? יש סלקציה כלשהי בין מועמדים? למי שיצא יודע פחות או יותר כמה הייתה העלות? וכמובן כל מידע נוסף שיכולים לנדב תודה

stkachov

New member
אני הייתי

עם משלחת סטודנטים אבל לא של האגודה, והיה מאוד מעניין וחשוב. העלות של האגודה היא בערך 500 דולר אם אני לא טועה. האווירה עצמה לפי מה ששמעתי היא יותר של טיול, ובערבים יוצאים לפאבים, הולכים למסיבות וכדומה. לא שאני אומר שזה פסול, לכל דבר צריך להיות האת מקום שלו. בגדול, אני מאוד ממליץ. זו חוויה אדירה, לדעתי חובה שכל יהודי ייסע לכזה מסע. מאז אגב אני לא משתתף בכל מיני טקסי זכרון וכדומה, פשוט כי העוצמה של לראות את הדברים בעין שלך, היא חזקה פי עשרות מונים מכל מילה או תמונה שתראה, והמראות והתובנות משם כנראה נשארים איתך לכל החיים.

MsUnderstood

New member
פאבים ומסיבות ממש לא מתאים למשלחת לפולין

לפחות לדעתי.. וגם אני לא אוהבת ללכת לטקסים וזה מאותן הסיבות

stkachov

New member
אני לא בטוח, זה נושא מורכב

במחנות ההשמדה עצמם אפילו, היהודים היו עורכים מסיבות, מקיימים יחסי מין, חוגגים את חגי ישראל... הכל על מנת לשמור איכשהו על צלם אנוש.

MsUnderstood

New member
סבבה...אבל יש הדבל

הם ניסו לשמור על צלם אנוש ולהרגיש איכשהו חיים. אתה הולך ממחנה למחנה וסוג של שואב את כל מה שהיה שם,או מנסה לפחות כי אי אפשר באמת להבין...ואחרי זה לצאת לפאב?לא נראה לי... אני לא מבינה איך אפשר לצאת מבירקנאו וללכת למועדון...מוזר מידי

niva99

New member
תביני

זה לא פשוט לנחות לתום עולם המאפליה בלי הכנה מוקדמת [ גם כשנדמה שמוכנים לכך נפשית -למעשה אף אחד לא יודע איך הוא יפגוש שם את עצמו]. הביקור במקומות ה"נורמליים" אינם סתם להנאה גרידא - הם הצמדות כמו של ילד קטן לחפץ מעבר - סוג של "שמיכי" , דבר שנועד לתת הרגשה של ביטחון. זה כמו נחיתה של
על פלנטה אחרת... אני נוטה להבין [בלי לשפוט לחומרה ] מאיזה מקום זה בא.

MsUnderstood

New member
טעות מי שנוסע לשם בלי הכנה מוקדמת

אני לא טסתי עם משלחת של האוני אלא עוד בתיכון ופה עשו לנו הכנה של שנה וקצת לפני המסע עצמו. אמרו פה שיש אווירה יותר של טיול...מסע לפולין זה לא טיול שנתי ולא צריך להתייחס אליו כאל כזה...לא נוסעים לראות את המחנות השמדה ואת המועדונים בפולין,לא הולכים לראות איפה הבירה טעימה יותר...אני לא יכולה להבין,כמה שזה קשה,וזה קשה המסע הזה,אני לא מבינה את היציאות האלו

Miss Ziggy

New member
אני הבנתי מאנשים

שהיציאות זו דרך להשתחרר שמבחינה נפשית קשה לספוג את כל אירועי היום וחייבים להשתחרר קצת איפשהו להקל מבחינה נפשית

MsUnderstood

New member
תרוצים../images/Emo35.gif

אני לא אומרת שאין אווירה טובה במסע הזה,גם אני צחקתי ונהנתי בחלק מהטיול ויש דרכי פורקן אחרים שהם לא לצאת לבלות בפאב המקומי. חלק מהמסע הזה זה לנסות להבין את הבלתי אפשרי,לנסות להרגיש מה היה שם...לא לחשוב מתי יוצאים ממידאנק והולכים לפאב...

stkachov

New member
המעבר משכול וכאב, לשמחה וצהלה

אינו זר לנו. למעשה, כל ההיסטוריה שלנו מבוססת על המוטיב הזה. חגיגות יום העצמאות נפתחות דקות מעטות לאחר האבל הכבד של יום הזכרון. רוב חגי ישראל הם בבחינת "ניסו להשמיד אותנו, ניצלנו, בואו נחגוג זאת". ברוסיה למשל, כשבאים לבית קברות "לבקר" בן משפחה שנפטר, מן הראוי לשתות לכבודו כוסית וודקה, כי כך אתה מכבד את זכרו. כשהולכים לפאב לשתות בירה, זה לא אומר ששוכחים את מה שראית במהלך היום, אלא זו דרך להתמודד עם המראות והדברים, לדבר עם החברים שלך למסע, וכן, גם לשמוח, לצהול ולחגוג את העובדה שהמזימה של שונאי ישראל נכשלה, והנה אנחנו כאן חיים וגאים על אפם ועל חמתם. יש בתחושה הזו הרבה גאווה לאומית, והתרוממות רוח.

MsUnderstood

New member
אין שום תחושה של התרוממות רוח כשהולכים לפאב

בפולין..נו באמת.. כל אחד מתחבר לזה אחרת ולי ברור שאיך שאני רואה את המסע זה לא איך שחלק רואים..ובמשלחת רשמית זה נראה לי ממש לא במקום

stkachov

New member
אז זכותך לחשוב אחרת מאחרים

אבל אני כמי שהייתי וחוויתי, יכול להעיד שמדובר בחוויה מאוד חזקה. יכול להיות שתלמידי תיכון באמת לא צריכים לנהוג כך, כיוון שהם לא מספיק בוגרים עדיין, ולכן קשה לך להבין על מה אני מדבר כי היית שם כתלמידת תיכון. אבל להיות חלק מעשרות יהודים צעירים שרוקדים ושרים "עם ישראל חי" או את "התקווה", בגאווה ובזקיפות קומה, במקום בו בעבר רדפו ורצחו יהודים, זוהי בהחלט חוויה מאוד חזקה כפי שציינתי.

MsUnderstood

New member
להפך לא?

אתה נסעת לשם כביכול בתור אדם בוגר יותר,שלא צריך לברוח מהחיים ויכול להסתכל לשואה בעיניים... אני יודעת מה זה לשיר התקווה שם רגע אחרי שמקריאים את השמות של המשפחה שנרצחה באותו המקום ובאמת זה אחר מהרגעים היותר טובים שיש... אבל לצאת לפאבים אחרי זה ממש לא קשור לכלום...אתה לא טס לטיול מאורגן בין אתרי היסטוריה רגילים ואתה בתור סטודנט/אדם שאמור להיות בוגר ולדעת קצת על החיים לא אמור לברוח מהמציאות הקשה הזאת ולהצדיק את זה בזה טוב לשיר התקווה באיזה פאב בורשה כי זאת לא הגאווה שיש במסע בפולין...הגאווה היא שאתה הולך במחנה השמדה שאנשים מהעם שלך נרצחו בו...פאב וריקודים לא קשורים בשום אופן

stkachov

New member
אני לא חושב

שאת צריכה לחנך מישהו איך הוא אמור להתנהל בכזה מסע, או איך הוא אמור לחוש גאווה או מה הוא אמור להרגיש. אלו עניינים אישיים שכל אחד אמור לגבש עם עצמו. העובדה הפשוטה היא, שכל משלחות הסטודנטים שיוצאות לשם, כן משלבות אירועי פנאי שלא קשורות ישירות לשואה... אז כנראה שזה לא נעשה ככה סתם בלי מחשבה, אלא מבוסס על משהו.

amitk80

New member
מה הקשר?

אני לא חושב שזה מתאים לצאת לפאבים ומועדונים כאשר אתה ביום רואה מחנות השמדה. המסע צריך להיות כמה שיותר קשה ועוצמתי כדי שיבינו את המסר שהנספים רוצים להנחיל לנו. יש הרבה דרכים לפרוק רגשות, אבל בטח ובטח שלא בפולין. אני אישית בתור נכד לניצולי שואה אם הדבר הזה מתברר כנכון הולך לעשות על זה בלאגן כי אני חושב ש: 1. אפשר לא ללכת לפאבים ומועדונים שבוע שלם 2. מי שמגיע למסע הזה יודע שזה מסע לא פשוט 3. מדובר על משלחת רשמית מטעם האוניברסיטה - תכבדו את עצמכם והמעמד.

למעלה