משכנתא

דקל נור

New member
משכנתא

שלום רב חג שמח ניתן לי צו כינוס לפני כ-חודש האם אני יכול לשלם תשלום משכנתא שהוחזרה מהבנק או שעליי לעדכן את הכונס? תודה על העזרה.

תשובה!

קודם כל ברכות לקבלת צו הכינוס לאחר כל התלאות...חתימה על תצהיר עיכוב יציאה וכו'... נראה כי אתה יכול לשלם תשלום משכנתא שחזר.כמובן שכמו בכל הוצאה, עליך לדווח על כך בדו"חות ההכנסות/הוצאות חודשיים שאתה מגיש לכונס. לידיעה! לבנק הנושה שלך יש יתרון על כלל הנושים האחרים בהליך הפש"ר שהינם שווים במעמדם (למעט חובות בדין קדימה) כיוון שיש לו שעבוד על הנכס. זאת אומרת, היה והנכס יימכר/ימומש בהליך - קודם כל הבנק יקבל את המגיע לו ורק אם יוותר משהו אחר כך הוא יחולק לנושים האחרים. חג שמח

דקל נור

New member
עדכון דחוף בבקשה

הנני עובד במפעל , בתאריך 9-9-09 נתקבל במפעל הודעה על עיקול שכרי ע"י בא כוחו של בנק לאומי לישראל וזאת לאחר שבתאריך 6-8-09 ניתן עבורי צו כינוס לאחר מסירה של עותק צו הכינוס הן למקום העבודה והן לעו"ד הנ"ל בפקס ובמכתב רשום, אתמול 5-10-09 הועבר בקשה להוצל"פ ע"י עו"ד הנ"ל לביטול העיקול 4.היום 6-10-09 נתקבל בפקס במקום עבודתי אישור הוצל"פ בחתימת הרשם לביטול העיקול 5.למרות כל האמור לעיל היועצת המשפטית של המפעל בו אני עובד ממשרד מכובד מאד בת"א מסרבת בכל תוקף לשחרר את שכרי בתוענה כי עליה לקבל הודעה והסכמה לשיחרור שכרי מהכונס הרשמי ומוכנה לשלם לי את מה שקבוע בחוק ,זאת אומרת הטבלה שנקבעה על פי חוק לתשלום שכר למעוקלים על מ"ס נפשות ..... וזאת למרות שהכונס לא פנה ,לא בקש ולא דרש מאומה משכרי מלבד קביעת תשלום קבוע שאותו הנני משלם מידי חודש וזאת למרות שהעברתי גם הודעה כתובה אל הגב' הנ"ל שבמידה ולא אקבל את שכרי על פי חוק אתבע את מקום עבודתי ואותה באופן אישי על כל הנזקים שייגרמו לי כתוצאה מאי קבלת שכרי במועד בגין רשלנותה. ברור לי ומובן לי שהיא טועה ומה עליי לעשות היות ואת הכונס איני מצליח להשיג בחול המועד והמנהל המיוחד שמונה לי אינו בארץ האם יש טלפון חירום או משהו דומה ?? תודה מראש על העזרה וחג שמח

hutc10

New member
לא מכיר

טלפון חרום לדברים כאלה. על פניו נראה שהיא טועה. נסה לדבר עם משרד המנהל המיוחד שידברו איתו או שיוציאו לה מכתב בשמו.

דקל נור

New member
המנהל המיוחד

אינו בארץ עד ל18 לחודש ניסיתי לדבר עם המזכירה שלו וכל פעם יש לי הרגשה שאני מעיר אותה משינה בכל מקרה היא לא יודעת מה לענות לי בנושא. דבר נוסף כל העובדים קיבלו את תלוש השכר החודשי ושלי עדיין לא מוכן!!!???? בקיצור עליי להשלים עם העובדה שלא ישלמו לי את מלוא שכרי החודש ולאחר החג אצטרך לתבוע אותם בגין כל ההחזרים של הבנק. אני רק מקווה שכל הסיפור הזה לא יפגע בהליך פשיטת הרגל שלי. חג שמייייח בשורות טובות

aloni1609

New member
שחרור המשכורת שלך

ממה שכתבת לא ברור לגבי העיקול, אם הבנק ביצע את העיקול דרך ההוצל''פ ( מה שנראה סביר ביותר ) והבאת את מסמכי ביטול העיקול מההוצל''פ הרי שעל פניו נראה כאילו לכנ''ר ולמנהל המיוחד אין קשר לעניין.במידה והבאת לאותה יועצת משפטית את ביטול העיקול כראוי הרי שהיא חייבת לשחרר את המשכורת .

דקל נור

New member
אנסה להסביר

הגיע עיקול על המשכורת ולאחר כמה שיחות עם העו"ד שדרש את העיקול הגיע ביטול חתום ע"י הוצל"פ. לאחר מכן טוענת היועצת המשפטית של המפעל שבו אני עובד כי לפי פקודה 22א בכינוס נכסים כל הנכסים שלי מועברים לרשות הכונס כולל השכר החודשי (למעט סכום מסוים שאותו לא ניתן לעקל בכל מצב) ואם אני רוצה את שכרי עליי להביא אישור מהכונס או מהמנהל המיוחד בכתב !!!! מיותר לציין כי לא הגיע למקום עבודתי שום בקשה או דרישה של הכונס או המנהל המיוחד שמורה למקום עבודתי להעביר את השכר שלי לרשותם. כמו כן העברתי לה מכתב על מינוי מנהל מיוחד עבורי ע"י הכונס שבו כתוב בפרוש מה הם סמכויותיו של המנהל המיוחד ובסעיף אחרון "לפעול לתפיסת נכסי החייב ולמימושם בכפוף לאישורו של בית משפט נכבד זה" עד כמה שאני מצליח להבין ממסמך זה חייב להיות אישור של בית המשפט לפני ביצוע כל הליך נכון להיום איני יודע כלל באם המנהל המיוחד נכנס לתפקיד והאם הפקיד את הערבות המבוקשת, וגם אם ביקש לבצע הליך כל שהוא אני אמור לקבל הודעה בכתב לא ? מקווה שהסברתי נכון יותר למרות שאת המציאות אני לא מצליח לשנות כרגע. כל הפניות שלי אליה נענות בזה שאם היא תורה למעסיק שלי לשלם את שכרי היא עוברת על החוק אפילו בשיחה שהייתה לה עם עו"ד שרצה לעזור לי לא עזר כלום והוא בעצמו אמר לי אין עם מי לדבר תנסה להשיג כסף להפקיד בחשבון שלך בנסיון למזער את הנזק. תודה לכולם על העזרה והתמיכה. "ימים בהירים מזכירים לי "

hutc10

New member
מוזר מאוד

לדעתי היועצת הזאת סתם מנסה לכסות יותר מדי על המעביד וספה שתגרום לזה שיתבעו אותו. בכל מקרה-אם היא אומרת שיש סכום שלא ניתן לעקל (מה שנכון בכל מה שקשור לעיקולי הוצל"פ) אז שתעביר את הסכום הזה לחשבון שלך כדי לצמצם את הנזק שנגרם לך. ואחרי שהמנהל המיוחד חוזר מחו"ל שיטפל בזה.זה חלק מהתפקיד שלו.

aloni1609

New member
עיקול משכורת

עד כמה שאני יודע הכנ''ר לא מעקל אף פעם משכורות של כאלו שנמצאים בכינוס נכסים, אין בזה שום היגיון או תועלת להליך הכינוס ופשיטת הרגל. ההליך בא כדי לעזור לך לצאת לחיים חדשים ולא להקשות. גם מה שאומרת אותה יועצת לא נכון כי משכורת היא לא בחזקת נכס כספי שצריך להעביר לכנ''ר. תביא ליועמ''ש הצדיקה יותר מהאפיפיור הזאת אישור מהכנ''ר לעניין המשכורת. אני חייב לציין שזה באמת נשמע מוזר ודרך התנהלותה בעניין נראית לא מקצועית.

זה העניין , הכנ"ר בחופשה עד אחרי סוכות וזאת

אומרת לאחר תאריך המשכורת והנזק כבר נעשה! רוצים למנוע את הנזק אבל זה לא עוזר במיוחד.(אני אישתו) כרגע את התותחים מופעלים, יש עורכי דין בתמונה (2) והיא תשלם את שכרם זה בטוח! היא לא מבינה אבל גם לא מוכנה לשמוע מגדולים ממנה. (כנראה אחת שסובלת משגעון גדלות או משהו דומה)

דקל נור

New member
היא כל הזמן

טוענת שהיות ולא הוכרזתי כפוש"טר אלה רק קיבלתי צו כינוס זו הבעיה שלה להורות לשלם את שכרי. לטענה כאשר יש צו כינוס אני ונכסי הם בחזקת הכונס קודם כל. וגם בגלל שהיא הגישה בקשה /שאילתא לבית המשפט אז רק ביום שני תהיה לה תשובה. כל ההסברים וכל הנסיונות שלי אינם צולחים למרות שמנהל המפעל באמת מנסה לעזור.

hutc10

New member
היא מדברת שטויות

מה הקשר בכלל? זה לא התפקיד שלה להחליט אם אתה יכול לקבל את המשכורת או לא. ברגע שניתן צו הכינוס כל נכסיך שייכים לכונס הנכסים/לנאמן. במידה והנאמן רוצה הוא זה שיגיש בקשה לביהמ"ש שיורה על העברת המשכורת לקופת הפש"ר. אבל גם זה הליך מיותר כי במסגרת צו הכינוס כבר נקבע לך צו תשלומים בהתאם לחקירה שעשו לך וכבר לקחו בחשבון את המשכורת שלך ובמקרה הכי גרוע הכנ"ר/נאמן יגישו בקשה להגדלת צו התשלומים אם הם יגלו שיש לך משכורת יותר גבוהה או הכנסות נוספות.

דקל נור

New member
האמן לי

ידידי ,אני כבר כמה ימים מנסה להסביר לה את זה. גם אני שיש לי 4 שנות לימוד עם רוח גבית הצלחתי להבין שזה מה שאומרים המסמכים בדיוק עם כמה הערות מפורשות מה מותר לי ומה מותר למנהל המיוחד ומה אסור והכל"בכפוף לאישורו של בית משפט נכבד זה " כך רשום בזו הלשון !!! מה קשה פה להבין ?? רוצים לקחת את שכרי ? אין שום בעיה "בכפוף לאישורו של בית משפט נכבד זה " עברו חודשיים מאז קבלת הצו כינוס והמסמך היחיד שקיבלתי הוא הודעה על מינוי מנהל מיוחד !! זהו !!! לא דרישה לעיקול לא דרישה להגדלת התשלום החודשי שום דבר!! אני רק מקווה שכל הסיפור הזה לא יגרום לי בעיות בהליך הפש"ט עקב החזרות של התשלומים של הבנק היות ואני מפקיד רק 25% משכרי. "חיית המתכת חיית הברזל מזכיר לי חיה מחזון דניאל בחזיונות לילה אז בבל "

למעלה