"משכבי אשה"

גנימדס

New member
"משכבי אשה"

שבוע טוב לכולם, לא מזמן התכתבתי כאן עם ביסקסואל, שנראה היה שגם הוא לא מבין מה משמעותן של ויתור על אהבה וזוגיות מספקים. זה הביא אותי לחשוב- אולי קיים הבדל גדול בין ביסקסואלים להומוסקסואלים? לביסקסואלים ,כידוע ,יש בחירה בין גברים לנשים, להומוסקסואלים אין... ואולי זה מה שהפסוק בויקרא מנסה להגיד לנו ואת זכר לא תשכב ,משכבי אשה תועבה היא" שהאסור הוא על מי שמסוגל לשכב משכבי אשה מה אתם חושבים?

Nחמן

New member
שלוש עשרה מידות

בשלוש עשרה מידות התורה נדרשת. חכמינו קיבלו בסיני את כללי הדרש והעבירו אותם במסורה לדורות שאחריהם. שם נתקבעה ההלכה ואין רשות לשום אדם לשנותה. אם אתה רוצה להציע פירוש משלך, עליך למצוא לו מקור. חוץ מזה התורה כותבת פעמיים את הציווי על משכב זכור והמשנה מונה איסור זה במפורש בין האיסורים, שעונשם סקילה. עכשיו שער לעצמך: אילו היית מגיע לפניח בית דין של הסנהדרין, האם טענה זאת הייתה עומדת לך? הרי לא יתכן, שכל אדם מהשורה יחדש חידושים וימציא הלכות, שלא ניתנו בהר סיני. הלוא כן? אינך אשם! כנראה אתה מובל אחר אלה, שנוח להם עם האיסור והם רוצים להצדיקו בתואנה שהזכרת. האמן לי, שאותם אנשים אינם זקוקים לראייה מן התורה לאיסור, כי הם ימצאו 150 סיבות להתיר אכילת שרץ ולחלל שבת ועוד ועוד... קשה?! אדרבא! לפי קושי ההתמודדות עם האיסור צפוי להיות השכר שלך.

גנימדס

New member
אתה מהמחמירים

אין לי רצון לשנות הלכה, אלא קצת לרענן את החשיבה המחמירה ,הקשוחה, הבלתי מתפשרת שגוזרת גזר דין מוות או התנזרות אומללה לכל החיים.

אני דווקא לא מן

/tapuzforum/images/Emo27.gifהמחמירים והרב שלי בהלכות הוא הרב עובדיה יוסף שליט``א שהוא כידוע מהמקילים, אלא שהנושא הנדון, לא נראה לי שנמצר רב שיקל להומואים משכב זכור כל שכן לדומיני כמוני, כסברתך או רענון החשיבה כדבריך. לצערי הרב הכרתי חברים שנטשו את הדת רק כדי שיוכלו לממש את רצונם לחיי מין מלאים עם גברים, רק שכידוע שאדם שגדל כחילוני נחשב כתינוק שנשבה ואם שכב משכב סכור זה נחשב לו כשגגה, אבל דתי שיודע שאסור מעשהו נחשב כזדון ולכן עונשו חמור יותר. לכן מי שלא מקיים יחסי אישות עם אחשה, לא בגלל שהוא לא רוצה, אלא בגלל שהוא לא יכול, זה המחיר שהו ישלפ בהיותו הומו, לוותר על חיי מין מלאים אלא חלקיים למעט משכב זכור), לכל יש יתרו ות וחסרונות וזה אחד החסרונות בהיותנו הומואים/דומיניים.

Nחמן

New member
ממש לא!

אם אינך מקפיד על "מצה שרויה" בפסח, אינך מחמיר. אם אינך מקפיד על כשרות למהדרין בהשגחת הבד"ץ, אינך מחמיר. לעומת זאת אם אתה מקפיד לא לאכול חזיר, אינך מחמיר, כי כך כתוב במפורש בפרשה, שקראנו השבת. אם אתה מקפיד לא להדליק אש בשבת, אינך מחמיר, כי כך כתוב בתורה בפרשה, שקראנו אך לפני כחודש. וכן הלאה. ו... אל תלך כל כך רחוק. אפשר להתמודד עם הנטייה ואפשר לחיות איתה. לא צריך להיות אומלל בשביל זה. אני ממליץ בפניך לפנות לאתר הו"ד ולקבל שם יעוץ מפי אנשים, שאף הם בעלי נטייה אך באותה מידה הם נוטים, שלא לעבור על ההלכה. הכל תלוי בכוח הרצון. אינני יכול להבטיח לך "הרים וגבעות" אבל לפחות אני יודע, שאם תקבל יעוץ נכון, לפחות לא תהיה אומלל. אל תהסס! מקווה לפגוש אותך בעוד זמן מה ולשמוע על שינוי במהלך החשיבה שלך. באהבה Nחמן

נתיN

New member
השטויות הדתיות הרגילות

אני לא יודע מאיפה בדיוק לקחת את ההמצאה הזאת. כשקם הגר"א והוכיח כשיטת הגאונים לגבי זמן הדלקת נרות למרות שעד אז נהגו כרבינו תם, מה אליבא דשיטתך ניתן למשה בסיני? הרי ההלכה נתקבעה ואין לאיש רשות לשנותה... וכשהחז"וא ביטל (דה פקטו) את דין מורידין ואין מעלין מטעם תינוקות שנשבו - שלא כתוב בתורה בדיוק - זה גם ניתן למשה בסיני? אם כן - למה אף אחד לא השתמש בטיעון הזה עד אז? וכשאסרו את הקטניות, זה גם ניתן למשה בסיני? וכשקבעו את חרם דרבנו גרשום, זה גם ניתן למשה בסיני? וכשרב יהודה אומר "כל העולה מבבל לארץ ישראל עובר בעשה" זה גם ניתן למשה מסיני? מהותה של תורה שבע"פ היא היצירה בצד המסורת. המשנה, הגמרא והראשונים מלאים בזה, ועל אחת כמה וכמה האחרונים. מתוך העקרונות וההלכות והמסורות אנחנו לומדים, עושים אנלוגיות או מחדשים, אבל אין שטות גמורה יותר גדולה מהטענה המגוחכת הזאת ש'הכל ניתן למשה בסיני'. וגם לרבי ישמעאל ורבי עקיבא היו שתי שיטות שונות מאד בעניין המידות שהתורה נדרשת בהן. ולכן, לענייננו - כמו שאת הפסוק "עיו תחת עין" דרשו ולא קיבלו במסורת (אם קיבלו במסורת לא היה שום צורך בכל ההצדקה הלמדנית שמופייעה בבבא קמא דף פג: ר' דוסתאי בן יהודה אומר: עין תחת עין - ממון, אתה אומר: ממון, או אינו אלא עין ממש? אמרת? הרי שהיתה עינו של זה גדולה ועינו של זה קטנה, היאך אני קורא ביה עין תחת עין? וכן "עין תחת עין נפש תחת נפש, ולא נפש ועין תחת עין; ואי סלקא דעתך ממש, זימנין דמשכחת לה עין ונפש תחת עין, דבהדי דעוויר ליה נפקא ליה נשמתיה..." ולא חסרות עוד מאות דוגמאות - בהחלט ייתכן שאפשר תיאורטית לדרוש את הפסוק אחרת. למשל ואת זכר לא תשכב משכבי אשה. יכול ויעשה מקח טעות? ת"ל, משכבי אשה. את שבמשכבי אשה (סטרייטים בי סקסואלים) - אסור, את שלא במשכבי אשה, שרי. או למשל ואת זכר לא תשכב משכבי אשה. יכול אינו נמשך לנשים וישא אשה? ת"ל "תועבה היא" ואמרי "זֶבַח רְשָׁעִים תּוֹעֵבָה", דרך עבודה זרה - לא, דרך אהבה - שרי" (כמובן אין גמרות כאלה, אבל זו רק דוגמה) וככה לא משנים את התורה, פשוט מגלים משמעות שהייתה שם קודם רק לא ראינו אותה. וראוי להזכיר את המדרש שממש מראה שזה מנהג גויים (כנראה שמטרתו להשפיל)- "מאי משמע דהאי חלשים לישנא דפורא הוא - דכתיב (ישעיהו יד) איך נפלת משמים הילל בן שחר נגדעת לארץ חולש על גוים וגו'. אמר רבה בר רב הונא: מלמד שהיה מטיל פור על גדולי מלכות, לידע איזה בן יומו של משכב זכור. וכתיב (ישעיהו יד) כל מלכי גוים כלם וגו', אמר רבי יוחנן: שנחו ממשכב זכור. ואמר רבי יוחנן: כל ימיו של אותו רשע לא נמצא שחוק בפה כל בריה, שנאמר (ישעיהו יד) נחה שקטה כל הארץ פצחו רנה, - מכלל דעד השתא לא הוה רנה. ואמר רבי יצחק אמר רבי יוחנן: אסור לעמוד בביתו של אותו רשע, שנאמר (ישעיהו יג) ושעירים ירקדו שם. ואמר רב יהודה אמר רב: בשעה שביקש אותו רשע לעשות לאותו צדיק כך, נמשכה ערלתו שלש מאות אמה, והיתה מחזרת על כל המסיבה כולה, שנאמר שבעת קלון מכבוד שתה גם אתה והערל. ערל בגימטריא שלש מאות הוי". ולא באתי לפסוק הלכה אלא רק להראות 2 דברים: א. שהאמירה כאילו "הכל מסיני" היא מופרכת ב. שאפשר לקרוא פסוקים בצורה יצירתית. קיץ טוב לכל חברי הפורום. ונ"ב - שלוש מאות אמה? וואו, היה הולך לו באטרף...

Nחמן

New member
נתי!!!

ראשית - ברוך הבא! נדמה לי, שאתה חדש בפורום. שנית - דבריך דורשים עיון ותשובה מעמיקה אבל זמני... אשיב לך בל"נ מאוחר יותר או אולי יקדים אותי אחר. יום טוב ושבוע טוב לך!

נתיN

New member
הצחקתני

א.שוב שטויות דתיות. אתה יכול להביא לי מקור מהתורה שאומר שלכל שאלה יש תשובה? לא. כמו שגם אין מקור מהתורה לאמירה "אם הקב"ה מעמיד אדם בניסיון סימן שהוא יכול לעמוד בו" ראש יהודי? נו באמת. חבורת קווניקים מחזירים בתשובה שרק יראו לך כמה היהדות היא מתוקה ונפלאה זה זלזול באינטלגנציה שלי. הוא אשר אמרתי, הרבה דתיים חיים באקסיומות לא נכונות לגבי העולם הדתי שלהם. כמו 'הכל ניתן למשה בסיני', כמו 2 הדוגמאות שהזכרתי בהתחלה, כמו 'רק לגדולי הדור יש סמכות לפסוק' (אין מונח הלכתי כזה גדול הדור, בתורה משנה גמרא וראושנים יש רק סנהדרין) וכן הלאה. וכל מי שגם למד קצת את המקורות, במיוחד את התנ"ך, ולא רק הקשיב לרבנים, יודע את הדברים האלה. ולמען הסר ספק - אני עדיין לומד בישיבה ככה שדבר או שניים ביהדות אני יודע. (וגם על זה אני אשאל - כשאומרים יהדות מתכוונים לזאת של הרמב"ם או לזאת של רבי נחמן?) זה היה מאמר מוסגר, ואם נחזור לנושא הדיון, אני עדיין מחכה לתשובה.

Nחמן

New member
אם כבר פסקת

כיצד אתה מצפה ממני לתשובה עניינית? אני לא נמצא כאן כדי להתווכח אלא כדי לעזור במסגרות מגבלות הזמן והמקום. בסיפא כתבת, שהנך לומד בישיבה. מדוע לא תשאל את רבך את השאלות ששאלת אותי? לא! אינני מתכוון להקשות עליו בנושא משכב זכור. רק לא יתכן, שכל אדם מהשוק יורה החכה מבלי שהוסמך לכך כדת וכדין. אינני מבין מדוע הוראת הלכה קלה בעיניך מפסיקה רפואית. בזו תלוים חיים גשמיים ובזו - חיים רוחניים. ראש יהודי. היית שם? אם לא, האם אינך חושב, שבזה הרגע חטאת ברכילות ובלשון הרע? איך אתה יכול לשלו ולהשמיץ דבר, שאינך יודע עליו מאומה? לך לשם, שאל, שמע ואחר כך תפסוק וגם אז יש לעשות בזהירות רבה, כי עדיין יש לפחות אדם אחת, שיודע משהו יותר ממך וממני גם יחד...

נתיN

New member
לא פסקתי כלום.

אבל לומר שמשהו כתוב או לא כתוב זאת עובדה, לא מחלוקת בפסיקה. לומר שדתיים חיים על גבי אקסיומות שאין להם בסיס בתושב"כ, ולפעמים גם לא בתושב"ע, לומר שדתיים סובלים מקראות של תורה שבעל פה (דהיינו מתייחסים לכל אגדתא כאילו היא מתארת את המציאות בעולם וקובעת את ההלכה) - זו מציאות לצערי הרב. כששאלתי את ראש הישיבה שלי על הנושא לא היה לו מה לענות לי. והוא אמר לי את זה. כששאלתי אותו על הפסק של הרב פיינשטיין שמתיר לרופא לחלל שבת ולנסוע כשהוא חוזר הביתה מהבית חולים למרות שכבר אין בזה פיקוח נפש - מתוך סברה שאם לא נתיר לרופא לחזור הוא יהיה בספק אם הוא בכלל צריך ללכת - למה שלא נגיד שבגלל הכלל הההלכתי שבשביל לא לעבור על איסור דאורייתא אדם חייב לתת את כל ממונו - הפסק יהיה שרופאים חייבים אפילו למכור את ביתם ולגור ליד בית חולים כדי למנוע חילול שבת - לא הייתה לו תשובה. למה פתאום אפשר למצוא סברה עוקפת להתיר חילול שבת במקום שכבר מזמן נגמר הפיקוח נפש. והוראת הלכה קלה בעיני מפסיקה רפואית בדיוק בגלל הסיבה הזו. כי ברפואה או שהרופא צודק או שהוא טועה. אין 'אפשר לומר', אין 'יש מקום להקל', ואין 'חסה התורה על ממונם של ישראל'. אין ברפואה מקום לשיקולים אנושיים כמו חמלה, כבוד האדם, שונות, וחוסר יכולת לקיים ציווי. (באתיקה רפואית - למשל המתות חסד - עשויים להיות שיקולים כאלו) בהלכה, דברים עשויים להיות גמישים יותר, אם הפוסק הוא בן אדם קודם כל. ולכן החזו"א היה יכול לקבוע שדין מורידין ואין מעלין לא שייך בזמננו, כי אם נגיד אחרת המשמעות של זה תהיה שצריך להרוג כל חילוני, ולכן הרב פינשטיין היה יכול להתיר חילול שבת ד-א-ו-ר-י-י-ת-א, כי אם הוא לא יתיר אז או שלא יהיו רופאים או שהם יעשו את זה בכל זאת, ולכן הרב דרוקמן לא מקפיד בכל פסיק של קצה של חומרא שיכולה להיות בגיור, כדי שלא להחריף את המצב הלא פשוט שכבר היום יש 300,000 גויים בארץ. ההלכה איננה מערכת מתימטית של שחור ולבן, בתנאי שהפוסק מודע בכלל למציאות. אבל כשזה מגיע אלינו? אפשר לברבר "על כן יעזוב איש את אביו ואמו ודבק באשתו" ולצאת ידי חובה. ולגבי ראש יהודי - הספיק לי לקרוא את העלון שלהם.

Nחמן

New member
נתי האהוב!

למרות שלפעמים דבריך קשים מעט, אינני יכול להתעלם מהעובדה, שהם נכתבים מהלב. משום כך אני יכול להביע הערכה מלאה להם. ותחילה - לא שכחתי, שטרם השבתי לך על השאלה בעניין יעקב אבינו, שנשא שתי אחיות. לצערי הרב ידיי עמוסות בעבודה ואף אתמול הייתי בחופשה למשך יום אחד ומשום כך טרם הספיקותי לבדוק זאת. אני מציע, שתפנה לרב רון יוסף באתר הו"ד או לכל רב שתבחר בהאתרים "כיפה" ו"ערוץ 7" ותביא את תשובתם בפורום. חשוב מאוד להבין. קבל התנצלות. אגיב בקצרה מהטעם הנ"ל. שמשהו כתוב או לא כתוב זאת עובדה, לא מחלוקת בפסיקה. התורה שבכתב ניתנה בסיני ביחד עם התורה שבע"פ. עיקרה של התושב"ע הוא 13 מידות, שבהן התורה נדרשת. הסמכות לדרוש על פיהם ניתנה אך ורק לחכמי המשנה ובגמרא בהסתייגות אחת: שום בי"ד לא יוכל לחלוק על דברי חברו אלא אם כן גדול ממנו בחכמה ובמניין. משום כך לא תמצא אמורא, שחולק על תנא. עכשיו אתה מחפש בקרב בני דורנו, שהוא עם עני ורש, לחלוק על משנה מפורשת??? אקסיומות - ראשית - שלא ימכרו לך לוקשים. אגדגתות אינן הלכה ולא אחת יש בהן תיאורים מוגזמים כדי לשבר את האוזן. המציאות, שעליה אתה מדבר, מוכרת לי. במחלוקות בין פוסקי דורנו אנו מוצאים לא אחת פסיקות, שאינן עומדות בקנה אחד עם מסורת ההלכה הצרופה. לחומרא כמובן. אינך חייב לקבל זאת. אם יש לך רב שמתיר את מה שהזולת אוסר, עשבה כטוב בעייניך ובלבד שיהיה לשם שמים. ראש הישיבה כנראה הוא בן אדם... אומר את האמת. אין מה להתבייש בכך. הפסק של הרב פיינשטיין שמתיר לרופא לחלל שבת - הרשה נא לי לתקן אותך. הרב פיינשטיין לא חידש כאן הרבה. הדברים הללו מובאים בגמרא במסכת "שבת" (אינני זוכר את המקור המדויק) ואין עליהם שום מחלוקת. סתם חילול שבת בוודאי אסור ובוודאי יש למסור ממון ללא שיעור על כך אבל כאן מדובר ברופא או בצוות רפואי ולעניין פיקוח נפש יש להקל ככל האפשר. שים לב: ההיתר איננו לחלל שבת באופן גורף אלא רק לצורך חזרה לביתו. לרופא אסור לעשן בשבת (ונראה לאסור גם ביום חול...) ואסור לו לסטות מהדר כדי לבקר קרוב משפחה או חבר אלא לנסוע בדרך הקצרה ומהירה ביותר לביתו כדי להיות משפחתו. מורידין ואין מעלין - לא ציננתי זאת קודם - איננה מצוות עשה. בענייני פיקוח נפש בשבת נקבעה ההלכה, שאינך חייב להציל מומר מסכנת חיים תוך חילול שבת. אבל אם בכל זאת עשית כן, לא עברת על שום איסור. הרב דרוקמן לא מקפיד בכל פסיק של קצה של חומרא שיכולה להיות בגיור - אינני בקי בנושא זה על בוריו אבל כבר שמעתי מרבנים מהמחנה הלאומי, שהרב שרמן לא פסל את גיורי הרב דרוקמן לחינם. כנראה יש כאן בעייה מסוימת ולפי שאינני בקי בהלכות גיור, לא אכניס עצמי בין גדולים. לסיום: יש די והותלר רבנים מומחים, שיוכלו לסייע לך בפתרון חלק משאלותיך. אולי לא תמצא תשובות לכל אבל אין בכוחנו להפוך החלטות, שכבר עוגנו בהלכה, ולהתיר את האסור. עליך להתגבר בכוח האמונה והאמן לי, שיהיה לך רק טוב. אני רוצה בכל מאודי לשמוע זאת ממך, כי אין ליך מושג, איזה צער יש לי על כל אלה, שאינם שלמים עם עצמם ולפיכך אינם הולכים בדרך התורה. מאחל לך המון בריאות ואושר בחיים.

sagie13

New member
לא מדוייק

יש מחלוקת האם י"ג מידות ניתנו בסיני או לא (יש גם מחלוקת מהן י"ג מידות). כמו כן ישנם מדרשי הלכה רבים שחידשו הלכות שלא נאמרו למשה בסיני, ראה למשל את החלוקה של הרמב"ם בשורש השני של ספר המצוות בין שני סוגי דרשות. לגבי " שום בי"ד לא יוכל לחלוק על דברי חברו אלא אם כן גדול ממנו בחכמה ובמניין" גם זה לא מדוייק. ראה רמב"ם הלכות ממרים חלק ב': א. ב"ד גדול שדרשו באחת מן המדות כפי מה שנראה בעיניהם שהדין כך ודנו דין. ועמד אחריהם ב"ד אחר ונראה לו טעם אחר לסתור אותו הרי זה סותר ודן כפי מה שנראה בעיניו. שנאמר אל השופט אשר יהיה בימים ההם אינך חייב ללכת אלא אחר בית דין שבדורך: ב.בית דין שגזרו גזרה או תקנו תקנה והנהיגו מנהג ופשט הדבר בכל ישראל. ועמד אחריהם בית דין אחר ובקש לבטל דברים הראשונים ולעקור אותה התקנה ואותה הגזרה ואותו המנהג. אינו יכול עד שיהיה גדול מן הראשונים בחכמה ובמנין. היה גדול בחכמה אבל לא במנין. במנין אבל לא בחכמה. אינו יכול לבטל את דבריו. אפילו בטל הטעם שבגללו גזרו הראשונים או התקינו אין האחרונים יכולין לבטל עד שיהיו גדולים מהם. והיאך יהיו גדולים מהם במנין הואיל וכל בית דין ובית דין של שבעים ואחד הוא. זה מנין חכמי הדור שהסכימו וקבלו הדבר שאמרו בית דין הגדול ולא חלקו בו התנאי של חכמה ומניין מתייחס רק לתקנות וגזירות, אך לא לדרשות הפסוקים. ככב יוצא שלבית דין מאוחר יותר יש סמכות לשנות דוקא דברים שהם מדאורייתא אבל לא את תקנות חז"ל. (ראה דברי הכסף משנה שם :שאם יראה ב"ד את דברי היחיד ויסמוך עליו שאין ב"ד יכול לבטל דברי ב"ד חבירו עד שיהא גדול ממנו בחכמה ובמנין מוקי לה רבינו בשאותו יחיד ואותם רבים נחלקו בגזירה או תקנה כלומר שאם ב"ד פסק כדעת היחיד אין ב"ד אחר יכול לחלוק ולפסוק כדעת הרבים אלא אם היה גדול וכו' וכמו שיתבאר בסמוך אבל אם נחלקו בשזה דורש באחת מן המדות וזה באחרת אה"נ שיכול לבטל דבריו אפילו שאינו גדול כמוהו בחכמה ובמנין. ואם תאמר אם כן אמאי לא פליגי אמוראי אתנאי דהא בכל דוכתא מקשינן לאמורא ממתניתין או מברייתא וצ"ל אנא דאמרי כי האי תנא ואם לא יאמר כן קשיא ליה וכפי דברי רבינו הרשות נתונה להם לחלוק על דברי התנאים. ואפשר לומר שמיום חתימת המשנה קיימו וקבלו שדורות האחרונים לא יחלקו על הראשונים וכן עשו גם בחתימת הגמ' שמיום שנחתמה לא ניתן רשות לשום אדם לחלוק עליה. " לפי זה יוצא שלא חולקים על דורות ראשונים- פשוט כי ככה קיבלו עליהם לאחר חתימת התלמוד, ורה גם הקדמת הרמב"ם למשנה תורה)

Nחמן

New member
נראים דבריך נאים ויפים

הבעייה היא, שהעיניים שלי לא כך בריאות והן הקריאה והן הכתיבה קשים עליי מאוד. אני מודה ומתוודה, שאינני בקי ברמב"ם ומשום כך יעצתי לנתי לפנות לרב רון, שהוא אחד משלנו וידיעתו ברמב"ם עולה עשרת מונים על ידיעתי (למיטב הערכתי התימנים אימצו לחיקם את הרמב"ם יותר מאשר בני עדות אחרות. תקן אותי, אם אני טועה). על כל פנים מראש אמרתי, שאינני מוסמך לפסוק ובמיוחד לא בדברים כה חמורים. עם זאת אי ידיעת החוק איננה פוטרת מעונש. לכל היותר אקרא לזה שוגג והלה יתחייב להביא קרבן. רק למעלה בשמים יודעים את האמת, אם אנו שוגגין או מזידין... ישר כוח על דבריך!

sagie13

New member
תוספת קטנה

מעניין שעל החילוק הזה של הרמב"ם כמעט ולא חלקו (גם לא הראב"ד!) לפי הרמב"ם ניתן גם היום לחדש את הסמיכה (כמובן יש חולקים) כך שבאופן תיאורטי קיימת אפשרות להקים בית דין שיוכל לחלוק על בית דין שקדם לו (כמובן בסברות משכנעות, לא כמו זו שמופיעה בתחילת השישרשור שלדעתי היא לא הגיונית כלל מכמה וכמה סיבות), אלא שישנה בעיה טכנית קטנה- יש צורך בהסכמה של כל רבני ארץ ישראל על מנת לחדש שאת הסמיכה, ככה שזה כנראה לא יקרה בזמן הקרוב....

יישר כח שגיא, דברים נפלאים/tapuzforum/images/Emo24.gif

/tapuzforum/images/Emo27.gifממש סולת נקיה, תענוג לחזור לקרוא את תגובותיך הברורות ונהירות ואגב, לגבי הסמיכה, הרב שלי בשיעור הדף היומי אומר כי למעשה היתה פעם הסכמה של כל רבני א``י להסמיך את הבעל שולחן ערך, הרב יוסף קארו, אלא שהוא עצמו התנגד.

sagie13

New member
בקשר לפסק של הרב פיינשטיין

אם אני זוכר נכון, ההיתר לחזור הביתה אחרי הטיפול מבוסס על הכלל של "התירו סופן משום תחילתן" שמופיע בתלמוד למשל במסכת ביצה כך שגם את זה הוא לא ממש חידש, אי כי ודאי שיש בפסיקה זו חידוש מסויים (וזה עדיין רחוק מאוד מלהתיר משכב זכר)

sagie13

New member
נתי

כדי שיהיה אפשר להתייחס לטענות שלך כדאי שתסביר קודם כיצד אתה תופס את ההלכה- ברור שלא הכל מסורת ואני בהחלט מסכים שמשמעותה של תורה שבעל פה היא יצירתיות וחידוש, אבל האם אתה טוען שבכל מקרה ניתן להגיע לכל מסקנה שרוצים ואין שום הגבלות ואילוצים או שיש לדעתך יש גבולות כלשהם והם יותר רחבים ממה שטוענים הרבנים בד"כ? ואם אתה סובר כדעה השנייה, איפה לדעתך עובר הגבול ואיך מבחינים בין פרשנות לגיטימית לשאינה כזאת? באופן כללי, ודאי ברור לך שהטענה "היו בעבר וישנם גם היום שינויים בהלכה" איננה גוררת בהכרח את המסקנה ,כל שינוי אפשרי במסגרת ההלכה" במיוחד אם מתחשבים במורכבות של המערכת ההלכתית. לגבי הטענה שמשתמעת מדבריך, כאילו הסיבה היחידה שפוסקים לא מתירים משכב זכר היא הומופוביה, אני חייב לציין שלדעתי אתה טועה. לדעתי די ברור שהתורה לא רוה יחסים חד מיניים בעין יפה, בלשון המעטה.לא רק בגלל האיסור הפורמלי של משכב זכר, אלא בין היתר משום שאין שום התייחסות בתורה לזוגיות כזאת (בניגוד לזוגיות שבין גבר לאישה). התורה לא מתייחסת לכך בשלילה- היא פשוט מתעלמת. יש דברים נוספים שהייתי רוצה לכתוב אך הייתי רוצה קודם לשמוע את דעתך

ChicoAnimado

New member
../images/Emo221.gif אני בטח מסתכן בבורות

אך בקינת דוד ישנו הקטע הידוע, שאמנם נתון לפרשנות, על האהבה בין דוד ליונתן אני יודע באיזו פרשנות אני בוחר

למעלה