משיכה לאופל = טבע אפל?

nati6589884

New member
אתה קורא אבל מאמרים לא?

אתה די שקוע בקראיה ידש לך המון ידע אני מדבר איתך ואתה דשופך המון מידע על מגוון נודאים בדומה לי אבל אי אפשר להשוואות למדת הרבה יותר ממני. אני גם כבר לא בקטע של קראה כמו לפני שבועיים למשל. לא מסוגל לקורא . וזה מבאס כי אהבה הכי גדולה שלי היא למידה פסואה כתב שיר הוא הולך ככה" אם היו אומרים לך שתאבד את יכולתך לכתוב או שתאבד את מי שהכי אהבת במה היית בוחר? עכשיו זו שאלה קשה שאני עניתי עליה באופן שונה לפני כמה חוששים ועכגשיו זה שונה. כי הרגשתי קצת מזה אהבה שוב. והבנתי שזה גדול מלכתוב. או שלא אין לי שמץ של מושג..

arana1

New member
מאמרים זה לא "קריאה"

ולא חושב שיש טעם בסוג כזה של שאלות בכלל

nati6589884

New member
וואלה לא יודע זה מה שפסואה כתב.

אני מצטט אותו לא יודע מה הוא חושב זה השיר שלו, בעניי מאמרים זה כן קריאה אבל שונה למשל למדתי המון מווקפדיה או מאמרים מספיק כדאי שאני ידבר עם אנשי מקצוע למדל הדפתם לפני דהייתי קורא ספרים אז האטרנט והרשת יכולים לספק לך הרבה מידע לפחות בעניי..

nati6589884

New member
אגב היו פילסופים שעסקו בזה בשפה מתמטית.

אני לא כמוך מתמצא אבל אני יודע שפינוזה כתב את החיבור "האתיקה" הסגנון הזה וילגו עליו שהוא לא נכון. לא קראתי אז אני לא יודע. אבל מתמטי'קה היא לגמרי פילסופיה כמו שהיא אומנות הכל הוא אומנות ומדע יחיד. חבל שלא רואים את ז אבל ראיתי שכראע יש גישה אולי קצת יותר פתוחה שבהם אפשר לשלב כמה תחומים. למשל תארים משולבים וכולי. אז אולי אנו מתקדמים לעולם טוב יותר? אולי לא יוגדע אבל כנראה שכן...

arana1

New member
ראסל ווינטגנשטיין וקצת גם הוסרל

בטח היו עוד ונדמה לי שיש מהלך פילוסופי שלם שנוטה לעסוק יותר בצד הלוגי מתמטי

nati6589884

New member
לא קראתי ספרים פילסופים כמעת.

חוץ מורה נבוכים שזה לא ממש מתמטי כידוע לך. אבל אני רוצה לקנות את אתיקה מה דעתך על שפףינוזה? לפי הדיון שיה לנו על גאנות ושגעון אתה די אוהב אותו אפילו מאוד לא? שמעתי הספר מורכב לא קריא זה נכון?

nati6589884

New member
דקסטר סדרה ענקית.

אני אהבתי את דיקוב או איך שלא קוראים לו שיש לו יצר וניסו לעמם את היצר אבל הוא היה יוצא ורוצח. לעומת דרסטר דמנתב את הרוע שבו לפוגע בחזקים. אני הזדהתי עם הרוצח הראשון, אפילו דשאאני גם כמו דקסטר מגן על חלשים אבל פגעתי גם בחלשים וזה כי נורא והכי סיוט והכי מעציב אותי בעולם...

הייזל

New member
הבהרה

לא אמרתי ש"אין אוטיסטים שיש להם נטיות אלימות או פסכופתיות" אלא שאין רוצחים ואנסים סיתדרתיים שהם אוטיסטים ואין סוציפאתים או פסיכופתיים שהם אוטיסטים.

nati6589884

New member
אני לא בטוח שזה נכון.

אבל אני נוטה לאמין כמוך שאוטיסטים הם טובי לב, אבל אני מכיר רוצח אוטיסט. אני לא אפרט פה אבל כתבו פה על רצח שביצע אוטיסט באימו. ואני לא אפרט יותר בגלל צנעת הפרט. אני בכלל לא בטוח שאין אנסים אוטיסטים או שאין רוצחים בכלל בכלל לא.

nati6589884

New member
אגב יש רוצחים אוטיסטים.

בזמנו ראיתי איזו תכנית על רוצחים שהם חרגים אוטיסטים וכולי, אמנם נסיבות החיים הובילו אותם לעשות את אשר עשו אבל בהחלט קיימים רוצחים אוטיסטים כנראה יש גם אנסים אני לא בטוח. לא שמעתי. רוצחים סדרתיים אין לא שמעתי אבל גם אותם רוצחים סדרתיים מקראיה מרובה על התופעה רוב רובם עם לא כולם עברו או התעללות מינית או אונס או התעללות נפשית/פיזית אדם לא סתם יוצא ורוצח כנל אנסים. מציע לקוקרא על קמנלוגיה בזמנו דיברתי עם הקרמנלוגית שלי על זה. זה נושא מרתק עולם הפשע. יש גם היום חוקר דשמנסה להבין איך אנשים נורמטיבים יכולים לבצע רצח המוני, כלומר כמו כיתת יורים . שלוקחים אדם מן היושב משדלמים והוא רוצח ללא שום עבר, איתי את הייתה כתבה בערוץ 2 אמרו שזה דבר מהפכני שהוא מנסה לבדוק מה הסיבות לכך שיש בכולם רוע שיכול בין ראגע להפוך את כולנו לרוצחים בסיביות מסיומות. שבכולנו טמיון היכולת לרוצח רק זה לא דולק. זה מרתק ברמות .אם אני אמצא את הכתבה אני יעלה לפה, אבל גם אני וגם את יכולים להפוך לרוצחים הכל קשור לטרגר ומה יעשו לנו אולי זה לא נכון אבל לפי טענתצו ותאוריה שלו בכל אחד יש רוצח שרק מחפש לפרוץ הוא מייחס לתופעה עניין ביולגי ועניין אבלוציוני לפי מה שהבנתי....

arana1

New member
לדוסטייבסקי גם היה את זה

הוא היה אוסף גזרי עיתונים עם מעשים הכי מזעזעים
יכול להיות שבקירבה לאור יש חושך גדול
הגיוני שזו אחת הדרכים שיחסי הגוף והנפש מייצרים מתחים נרטייביים.

אתמול קראתי מאמר שמנסה לתאר מחקר שמנסה להבין מה משך אמנים בתקופת ווימאר, כמו אוטו דיקס, גרוס ואחרים, שעסקו גם בביקורת חברתית חריפה, לצייר פשעי מין ותשוקה וגם לביים את עצמם בדמות של רוצחים ואנסים.

http://www.haaretz.co.il/magazine/.premium-1.2735133

חוקר אמיתי, ינסה לא להסיט את מבטו מהאפלה, גם מזאת שבנפשו, לא חושב שיש דרך אחרת להתמודד איתה.

"אמני הלאסטמורד האמינו שעל הציור להעביר אותה מידה של עורמה, שיגעון ורשעות כמו הפשע עצמו. היתה להם הזדהות עקרונית עם האנטי־סוציאליות, עם תחושת הפרנויה, עם מושג הפשע הסתום והיצרי של הרוצחים. אלה התפרשו אצלם כבעלי איכויות מחאתיות — נגד הסדר הטוב, נגד כל מה שמהוגן וסביר. בעולם שאיבד את הסבירות, ציור הלאסטמורד היה תגובה ערנית ורגישה לרצחנות, פעולת תגמול חסרת מעצורים של היחיד הנדרס בגלגלי השיטה השועטת. הייצוגים האמביוולנטיים, מעריצים ונרתעים גם יחד, היו שעטה בכיוון הנגדי, מתוך תשוקת התנגשות."

"בניגוד לציור הרומנטי שבו נושרים אנשים, גוססים ומתים מרוב אהבה, כמיהה מיוסרת ושאר רגשות עילאיים, ולהבדיל מדמות האשה כאלגורית או כייצוג מטפיזי, ציורי הלאסטמורד משוללים כל ממד של התעלות רוחנית או מיסטית. יש בהם חילוניות גמורה — הוכחה שהגוף הוא בשר ודם בלבד והאדם הוא סך הדחפים שלו. גם התענוג מהפרוטרוט הנקרופילי והממד הסדיסטי בולטים — זה נוסח ציור שדוקר את העין, משתכשך בפרטי הזוועה ומתעלל באנינותו של הצופה. יש בתיאורי הביתור והשיסוף מחדוות ההתבוססות באלימות ובהפרשות ובהטחתם כאמת גדולה. גוף האשה משולל כל איכות רוחנית מלכתחילה, וגם מסב הנאה דקדנטית מהפיכתה לבשר רצוץ. השפה כבר אינה זו של האמן הרגשן. זוהי שפתו של המיואש הציניקן. דיקס, למשל, הקדיש תשומת לב שווה לתיאור בורות הנפערים באדמה כתוצאה מהפגזות, קרביים שפוכים בציורים של ניתוחי שדה ואיברי אשה מרוטשים. בכל התיאורים האלה מתקיימת ההנאה המציצנית ממה שהיה אמור להיות שלם ונסתר מהעין, שנפרש לעין לאחר שנפצע."

nati6589884

New member
דסוויסקי היה מבריק בעניין הזה.

הוא חקר המון את עניין הפשע הספר המופלא שלו "החטא וענשו" עוסק בזה.
הוא חקר את השכבות הכי נמכות ועלבות, בזמן שהוא בא מעמד יחסית גבוהה.
והוא בעצמו הדרדר לשתייה, ולהימורים וידע על בשרו מזה פשע, דמות מרתקת.
גם גוגל היה מעניין אבל דיסטוויסקי מושך קצת אותי יותר. אני עושה מה שהוא מתאר.
אני מחפש ברשת דברים מאוד אלימים, סרטונים, או דברי מזוועים. זה עוזר לי לפתח את החשיבה. גם אני כותב אחר על זה מ'קבל השראה. אני זז לקורא מה שהבאת נשמע מעניין, אם זה באנגלית אין לי סיכוי
לצעריי...

למעלה