זו הייתה טעות בעבר, כשהרמטכ"ל 'בס"ה' הוריד לחייל את הפאצ' וזאת טעות היום, כששולחים חיילים למחבוש על זה (ככל שהדיווח נכון). מילא בבסיס רגוע ושקט במרכז הארץ. אבל באזור מלחמה, אם זה מה שעושה לחייל הרגשה טובה ונותן לו חיזוק רוחני, יש לאפשר זאת גם אם זה לא לגמרי ע"פ הנהלים היבשים.הרמטכ"ל העיר על לוחם עם פאץ' "משיח" - והוא נשלח ל-30 יום בכלא...
תיאורטית אתה צודקזו הייתה טעות בעבר, כשהרמטכ"ל 'בס"ה' הוריד לחייל את הפאצ' וזאת טעות היום, כששולחים חיילים למחבוש על זה (ככל שהדיווח נכון). מילא בבסיס רגוע ושקט במרכז הארץ. אבל באזור מלחמה, אם זה מה שעושה לחייל הרגשה טובה ונותן לו חיזוק רוחני, יש לאפשר זאת גם אם זה לא לגמרי ע"פ הנהלים היבשים.
בשדה הקרב? יואיל נא הצבא למחול על כבודו ויאפשר למי שפאצ' כזה או אחר באמת ובתמים מחזק אותו רוחנית, להסתובב ולהילחם עם אותו פאצ'. פשוט לאללה הקטע בעיני. אני אמנם לא רואה את זה, אבל אם מישהו מתחזק רוחנית מפאצ' של קבוצת כדור רגל כזאת או אחרת, שיבושם לו. דעתי זהה (בתנאי שלא מדובר בחרטוט וסתם רצון להסתובב עם אותו פאצ').תיאורטית אתה צודק
אבל הבעייה שלא ניתן ליישם את צדקתך
מה אם מחר מישהו יטען שמשהו אחר עושה לו טוב רוחנית ? ( קבוצת כדורגל, דוגמנית וכן הלאה כיד הדימיון?)
הרי לא ניתן לאכוף באופן בררני מה כן ומה לא.
ביננו, משיח זה לא קבוצת כדורגל אבל המציאות שונה .
ומה גודל הפאצ' ?
נניח שאני רוצה לשים פאצ' בגודל כל הגב שלי?
וגם לא ניתן לקבוע בפקודה ש"רק פאצ' משיח מותר"
ומה הגבולות שאתה שם ל "חכם"?בשדה הקרב? יואיל נא הצבא למחול על כבודו ויאפשר למי שפאצ' כזה או אחר באמת ובתמים מחזק אותו רוחנית, להסתובב ולהילחם עם אותו פאצ'. פשוט לאללה הקטע בעיני. אני אמנם לא רואה את זה, אבל אם מישהו מתחזק רוחנית מפאצ' של קבוצת כדור רגל כזאת או אחרת, שיבושם לו. דעתי זהה (בתנאי שלא מדובר בחרטוט וסתם רצון להסתובב עם אותו פאצ').
גודל הפאצ' מותאם למקום שמיועד לפאצ'ים (חוקיים/תקניים אמנם) על המדים.
על כגון דא נאמר, אל תהיה צודק, תהיה חכם.
ציינתי את הגבול והוא ברור למדי. חיזוק רוחני של החייל בשדה קרב כשהכדורים עפים סביבו ורחפני הנפץ מאיימים מעל ראשו, עזבו אותו בשקט. כל דבר אחר, יש לעמוד בפקודות וכו'.ומה הגבולות שאתה שם ל "חכם"?
אולי יש חייל הומו שסמל הגאווה על המדים מחזק את רוחו? אולי חייל נוצרי, סמל של צלב מחזק את רוחו?
אתה יודע איפה זה מתחיל, אתה לא יודע לאן זה יתדרדר.
אז כדי לא להגיע למצב שמדי צבא יהפכו ל "לוח מודעות"
צריך לחתוך את זה מיידית. לא וזהו
מדי צבא אינם "דיסקוטק"
גם פתיחת כפתור בחולצת המדים זה בסדר?ציינתי את הגבול והוא ברור למדי. חיזוק רוחני של החייל בשדה קרב כשהכדורים עפים סביבו ורחפני הנפץ מאיימים מעל ראשו, עזבו אותו בשקט. כל דבר אחר, יש לעמוד בפקודות וכו'.
אסור להיות גמישים בנושא. זו משמעת.תיאורטית אתה צודק
אבל הבעייה שלא ניתן ליישם את צדקתך
מה אם מחר מישהו יטען שמשהו אחר עושה לו טוב רוחנית ? ( קבוצת כדורגל, דוגמנית וכן הלאה כיד הדימיון?)
הרי לא ניתן לאכוף באופן בררני מה כן ומה לא.
ביננו, משיח זה לא קבוצת כדורגל אבל המציאות שונה .
ומה גודל הפאצ' ?
נניח שאני רוצה לשים פאצ' בגודל כל הגב שלי?
וגם לא ניתן לקבוע בפקודה ש"רק פאצ' משיח מותר"
תמיד יש לך את אלה שבאמת יבתנאי שלא מדובר בחרטוט וסתם רצון להסתובב עם אותו פאצ').
השאלה היא האם לאפשר פאצ' עם תמונה ?אסור להיות גמישים בנושא. זו משמעת.
מדי צה"ל לא נועדו לביטוי האמונה שלך.
אם היה שם על הצוור שרשרת עם אותו הביטוי, אני מניח שהרמטכ"ל היה עובר הלאה, כי זה על גופו של חייל.
אני מתקשה כחילוני שמכבד אמונה וקודש להבין.
שום זרם דתי יהודי אחר לא נוהג בדרך של חב"ד
אלוהים ומשיח זה קוקה קולה?
לא מבין את המיסחור הזה. "משיח" זה "מותג"?
אבל זה כבר נושא לדיון אחר.
מוטב שהפוליטיקאים יתעסקו בפוליטיקה ולא בצבא ובמשמעת הצבאית במיוחד לאור העובדה שהם עושים זאת רק כשזה משרת אגנדה.
לא שמעתי מצד מורדכי בוארון או עידית סילמן גינוי לחייל לניפץ לבנון פסל של ישו וגרם לתקרית דיפלומטית
איפה הייתם אז?
אלה ערכי צה"ל לשיטתכם
אילו עוד סמלים אתם רוצים לראות על מדי צבא?
אולי את דיוקנו של נתניהו?
גם, לכלאאבל אין לו בעיה עם דגלי להטב על המדים כי אנחנו חיים בלהטביסטאן
לשנות את הפקודות? כדי לתת לחייל דתי לבטא את אמונתו? חשבתי לתומי שאמונה זה פנימי, חייבים ליחצן?תמיד יש לך את אלה שבאמת י
השאלה היא האם לאפשר פאצ' עם תמונה ?
כן או לא
ברור שאם זה בניגוד לפקודות יש לשנות את הפקודה .
אשר לשאלה מה יש בתמונה
זה כבר לא מעניין אותי אלא אם מדובר במשהו לא חוקי .
מבחינתי משיח חתול או המבורגר זה אותו הדבר, עניין של מי ששם
( בתנאי שהפקודות יאשרו) .
השאלה היא האם ראוי לתת לחיילים ריבועון שיאפשר להם לבטא את עצמם ?
אני נגד .
את דגל להביסטאן שהבאתי הניף דובר צהל על חייל בכרזה רשמיתגם, לכלא
לשנות את הפקודות? כדי לתת לחייל דתי לבטא את אמונתו? חשבתי לתומי שאמונה זה פנימי, חייבים ליחצן?
נניח... כשאתה על אזרחי, תייחצן כרצונך.
על מדים אתה מייצג את הצבא. נא להתנהג בהתאם.
אז לשיטתכם, אם מחר יתגייס חרדי, חסיד גור למשל
שהלבוש השחור מבטא את אמונתו, נוותר לו על מדי צה"ל? כי זו אמונתו?
אם צריך לחסל מחבלים בשבת הוא לא ילך ללא הייתר מהרב שלו? כי הרי לכל אדם מאמין יש רב אחר
זה לא יהיה צבא, זה בית זונות
הרמטכ"ל צודק.זו הייתה טעות בעבר, כשהרמטכ"ל 'בס"ה' הוריד לחייל את הפאצ' וזאת טעות היום, כששולחים חיילים למחבוש על זה (ככל שהדיווח נכון). מילא בבסיס רגוע ושקט במרכז הארץ. אבל באזור מלחמה, אם זה מה שעושה לחייל הרגשה טובה ונותן לו חיזוק רוחני, יש לאפשר זאת גם אם זה לא לגמרי ע"פ הנהלים היבשים.
אבל דגל להט"ב על מדים זה סבבההרמטכ"ל צודק.
יש אלף ואחת דרכים איך לבטא את אמונתך הדתית
מדי צה"ל או משטרה, לא ברשימה.
כשחייל חובש כיפה, היא על ראשו,לא על מדיו.
מה יקרה אם מחר חייל הומו ישים על מדיו סמל גאווה?
לא זכור לי שחיילים ענדו על המדים סמל החטופים.
מדים אינם לוח מודעות. לכל אורך ההיסטוריה על מדים היו סמלי צבא בלבד. זו המשמעת שזמיר מדבר אליה והוא צודק. לא שמעתי את עידית סילמן או אדון בוארון מגנים חייל ששבר וריסק בלבנון פסל של ישו. זה תקין?
סמל משיח אינו סמל צבאי ולכן אין לו מקום על מדים.
אם יהודי יענוד על צוורו סמל משיח, זה לא מדים. זה מותר
בדיוק בגלל שאפשר לעשות זאת גם בדרכים אחרות כמו למשל איור סמלי משיח על כיפה או שרשרת דומה וכיו"ב, איני רואה בעיה. לגבי סמלי להט"ב וכו' אמרתי במפורש, אם מדובר במשהו שמחזק את החייל רוחנית בשדה הקרב, אני בעד לוותר לו. אם מדובר בחרטוט אני מתנגד. זה נכון לכל פאצ' שתוכל להעלות על הדעת.הרמטכ"ל צודק.
יש אלף ואחת דרכים איך לבטא את אמונתך הדתית
מדי צה"ל או משטרה, לא ברשימה.
כשחייל חובש כיפה, היא על ראשו,לא על מדיו.
מה יקרה אם מחר חייל הומו ישים על מדיו סמל גאווה?
לא זכור לי שחיילים ענדו על המדים סמל החטופים.
מדים אינם לוח מודעות. לכל אורך ההיסטוריה על מדים היו סמלי צבא בלבד. זו המשמעת שזמיר מדבר אליה והוא צודק. לא שמעתי את עידית סילמן או אדון בוארון מגנים חייל ששבר וריסק בלבנון פסל של ישו. זה תקין?
סמל משיח אינו סמל צבאי ולכן אין לו מקום על מדים.
אם יהודי יענוד על צוורו סמל משיח, זה לא מדים. זה מותר
אתה בוחן לב כליות? מה זה חרטוט ומה לא?בדיוק בגלל שאפשר לעשות זאת גם בדרכים אחרות כמו למשל איור סמלי משיח על כיפה או שרשרת דומה וכיו"ב, איני רואה בעיה. לגבי סמלי להט"ב וכו' אמרתי במפורש, אם מדובר במשהו שמחזק את החייל רוחנית בשדה הקרב, אני בעד לוותר לו. אם מדובר בחרטוט אני מתנגד. זה נכון לכל פאצ' שתוכל להעלות על הדעת.
לא רק אותו, גם את מפקדו (מפקד המחלקה) ל-14 ימי מחבוש על תנאי, לעומת הלוחם שנשפט ל-30 ימי מחבוש.זו הייתה טעות בעבר, כשהרמטכ"ל 'בס"ה' הוריד לחייל את הפאצ' וזאת טעות היום, כששולחים חיילים למחבוש על זה (ככל שהדיווח נכון). מילא בבסיס רגוע ושקט במרכז הארץ. אבל באזור מלחמה, אם זה מה שעושה לחייל הרגשה טובה ונותן לו חיזוק רוחני, יש לאפשר זאת גם אם זה לא לגמרי ע"פ הנהלים היבשים.
אבל אין לו בעיה עם דגלי להטב על המדים כי אנחנו חיים בלהטביסטאן
אתה הומו?אבל אין לו בעיה עם דגלי להטב על המדים כי אנחנו חיים בלהטביסטאן
גם, לכלאאבל אין לו בעיה עם דגלי להטב על המדים כי אנחנו חיים בלהטביסטאן
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.