משיח

mador 26

New member
משיח

שלום רב לכולם, מה יחסו של העולם החרדי, להכרזת חב"ד (בזמנו) על הרבי מלובביץ' ל"מלך המשיח", אחרי מותו? האם אין הדבר גורם לחשש, לתחילתו של פילוג נוסף ביהדות, בדומה למה שקרה עם "משיח" אחר לפני 2011 שנה ?

שםאנילא

New member
פשוט לא מתיחסים לשטויות כאלו...אנו ב"ה למודי

נסיון במשך כל שנות הגלות הארוכות לתופעות שוליות שאתה אוהב לציין כאן... ובכן...זה ממש לא חדש... ואין שום פילוג ביהדות אלא שולי החברה הדתית בכלל

mador 26

New member
בשביל החבדניקים אין זה כלל שטויות

והם גם לא "שולי החברה" כהגדרתך, אלא פלח רציני בחברה החרדית. פעילותם בעולם היהודי רבה ומקיפה הרבה יותר משלכם ראה כמה סניפי חב"ד יש בעולם -<מהודו ועד כוש> למען לקרב יהודיו ליהדות בדרכי נועם, ולא ע"י זריקת חיתולים עם צועה או שריפת פחי אשפה וקריאות "נאצים" כפי שנהוג במקומותיכם.

קליט

New member
זריקת חיתולים וקריאה של וכו`

זה באמת שולי השוליים בחברה החרדית, החברה החרדית היא חברה רגילה כמו כל חברה רגילה שהשוליים שלו מאוד צורם ושפל . כל אחד והבחירה שלו להיות רשע או צדיק

שםאנילא

New member
אל תדבר שטויות בלי לבדוק ותסלף דברים...תפריד

בין המטורללים שבתוכם לחסידות עצמה... יש בחלקם כופרים והם מיעוט בחב"ד...לא כולם שם אומרים שהרבי המשיח והוא חי וקיים לשיטתם... ובכל מגזר יש את השוליים שלו מה לעשות... במקום לשאול שאלות חסרות יסוד לך תלמד ותחכם ולאחר מכן תשאל שאלות...

קליט

New member
זה לא משנה את העובדה שחסידי חב"ד

הם אנשים יקרים מתוקים אוהבי ה` ויראי ה` . אין שום איסור לחשוב שהרבי מלובאויטש הוא המשיח . זה לא מפריע לאף אחד .

mador 26

New member
אכן , הם אנשים יקרים מתוקים אוהבי ה` ויראי ה`

אבל, קביעת בואו של משיח, בדמותו שלהרבי מלובביץ' אינו עניין של מה בכך ביהדות. כיצד ההלכה היהודית מתייחסת לנושא או שמא לו מתייחסת לכך כלל ? בהיסטוריה היהודית, היו שני "משיחים"מפורסמים, האחד ישוע (הנוצרי), שתלמידיו הכריזו עליו כמשיח, לפני קצת יותר מאלפיים שנה (בדומה לרבי מלובביץ', להבדיל) וראו מה התפתח מזה. השני היה שבתאי צבי, שהכריז על עצמו "משיח", במאה ה- 16, סביב דמותו התרקמה תנועת השבתאות שהקיפה את רוב העולם היהודי במשך מספר שנים, ונמשכה אצל קבוצות מאמינים במאות ה-17 וה-18. (ע"פ ויקיפדיה) אין לדעת היום, מה תהיה ההתפתחות בעתיד של חסידות חב"ד, בעקבות האמונה ב"משיח" החדש, ואיזו השפעה תהיה לכך על היהדות האמונית בכלל.

שםאנילא

New member
שוב בורות לשמה...נראה שאינך יודע כלום על יהדו

שוב בורות לשמה...נראה שאינך יודע כלום על יהדותך אם בכלל הנך יהודי... המשיח הראשון שהוכרז היה בר כוכבא יש"ו לא הוכרז כמשיח אלא כנביא שהביא תורה חדשה כי הוא לא הסתדר עם הישנה שהפריעה לו כמו שהיא מפריעה לך... ישנם עוד כמה משיחים שצמחו להם מכל מיני מקומות אולם לא היתה נהירה איתם ורק מיעוט ליוה אותם כגון שבתאי צבי וגם בתימן היו 2...זבל תמיד היה... הרבי לעומת זאת לא יצא ברבים ואמר שהוא המשיח אלא אנשים מתוך החסידות האמינו בו שהוא יכל בכוחו להיות המשיח אולם הוא לא זכה ונפטר...

mador 26

New member
כל מה שכתבתי בנושא "משיח" הנה אמת הסטורית .

אם מה שכתבתי בנושא זה, לא מוצא חן בעיניך, אתה יכול להביא מקורות האומרים אחרת ? הרי נאמר כבר ביהדות ש"הפוסל, במומו פוסל" כך שהבורות שהנך מייחס לאחר, היא תכונה שלך. אז אל תתייהר כל כך להביא גרסאות שמצצת מהאצבע, אלא תגבה אותם במקורות אמינים. יתכן שבמקום את האצבע, עדיף שתמשיך למצוצ את המוצץ, כי ממנו תפיק יותר חכמה החסרה לך מאד, מאד...

שםאנילא

New member
תגיד...אתה טיפש? אתה ממציא לי דברים וממני אתה

תגיד...אתה טיפש? אתה ממציא לי דברים וממני אתה מבקש הוכחה על דבר שברור לכולם?! אמרתי לך תלמד ואחר כך תשאל... כנראה שגם את ההסטוריה שלנו בתור יהודים אינך יודע... זה מה שקורה למי שנוטש את עמו ואת יהדותו... אתה מביא לי את ויקיפדיה וממני אתה מבקש דבר אמין? אמרתי לך אתה מסכן ולא רק בור...פיספסת את כל חייך אני עוד קטן ויכול ללמוד...ואולי כדאי שתתחיל גם מעכשיו ללמוד דבר או שתיים על עם ישראל...

mador 26

New member
שמע בחור,

אתה נציג עלוב של העדה החרדית באתר בזה,שבא לידי ביטוי ע"י גידופים והשמצות. תנסה בדרכי נועם, שהיא הדרך הנכונה והמקובלת ביהדות.גישתך המתלהמת וגסת הרוח לא מוסיפה לך כבוד, ההפך הוא נכון. לפי כך מי שבאמת לא למד, זה אתה .

קליט

New member
אין ליהדות בעיה שקבוצת אנשים תחשוב על

איש שהוא ראוי להיות משיח - שהוא משיח . כפי הזכור לי ישו ושבתי צבי עשו להם תורה הנוגדת לתורת ישראל, כאן זה לא קרה ולא יקרה מסיבות מובנות

למעלה