משטח עבודה למטבח

אשבורן

New member
גרניט או קיסר

אני לומד כרגע את הנושא, והידע שלי הוא של צרכן ולא של מקצוען. קיסר רגיש לחום, ואסור להעמיד עליו סירים חמים. גרניט, לעומת זאת, הרבה יותר חסין לסירים חמים. פער המחירים בניהם קטן, ויש סוגי גרניט זולים ויקרים מקיסר. כנראה שהשיקול הכספי כאן הוא משני. אם תחליטי על קיסר, ואין בעיית תקציב, כדאי לך לשקול קניית משטח עבודה אשר הכיור יצוק יחד איתו. היות ואין קווי מגע בין השייש לכיור, אין הצטברות של לכלוך. באופן אישי אני אוהב את המראה החלק והרציף של משטח עבודה עם כיור. בהצלחה בבחירה.

סיגלי41

New member
אי אפשר באבן קיסר

הבנתי שאי אפשר לעשות באבן קיסר את היציקה עם הכיור, אלא רק בקוריאן. האם נכון?

אשבורן

New member
כיור יצוק עם שייש

ישנן חברות שמוכרות כיור יצוק עם השייש ביחידה אחת. אינני יודע אם השם הרישמי הוא קיסר, או של חברה אחרת, אבל יש מספר חברות ישראליות שמייצרות זאת, ובחנויות תוכלי למצוא גם כמה דגמים מיובאים. קוריאן הוא חומר שונה, שגם בו ניתן לקבל כיור יצוק ביחד עם משטח העבודה. בהצלחה

guyhela

New member
יש לי בבית כיור יצוק ביחידה אחת עם משטח קיסר

מלפני שמונה שנים. בשתי מקלחות

fireman

New member
איזה משטח שתרצי עם כיור שמתיישר בקו "0"

עם המשטח עצמו.....יש מגוון ענק של כיורים כאלה אצלי יש כאלו בשתי האמבטיות (כמו בתמונה)

avi5199

New member
זה לא כיור שיצוק אלא מודבק בשוליים עם חומר

לשיש, ואפשר גם בגרניט לשים כיור כזה.

fireman

New member
אני כתבתי יצוק איפשהו?

זה פתרון נהדר למניעת הצטרבות הלכלוך בחיבורים גם בלי לחפור בתוך הכיס עם באגר בשביל כיור יצוק.

זה מעניין, מה שקראתי כרגע

אני לא בטוחה מה נכון ולא נכון, כל חברה והאינטרס שלה למה שהיא כותבת בתוכן הפרוספקטים שלה. קראתי באינטרנט באתר של חברה מסויימת שהקוורץ הכי חזק (למרות שהעיבוד שלו סינטטי, זה ערבוב של חול עם קוורץ), אחריו הגרניט ושאבן קיסר וכו' חזקים כמעט כמו הגרניט.

סיגלי41

New member
גרניט מול קוריאן

אני הבנתי שגרניט ודומותיה הטבעיות סופגות ומתבלות מהר יותר מקיסר ומקוריאן. היתרון של הקוריאן הוא האפשרות לעשות את היציקה האחת ללא כל חיבור (משטח+כיור+חיפוי הקיר). בהתחלה גם אותי הרתיע מראה הפלסטיק, אך זה תלוי בגוון ולא כל כך שונה מהקיסר.

avi5199

New member
על השיש הסינטטי כמו קיסר אסור להניח כלי חם !

על גרנית אפילו על שיש חברון את יכולה לשים ברזל מלובן בלי שיזיז לו. גרנית זה סלע חרסיתי (כמו זכוכית) שנוצר בקרום כדור הארץ לפני מליארדי שנים, בלייה זאת לא תכונה אופינית שלו.

avi5199

New member
התכוונתי לסלע צורני (סיליקטי)

משטחי האבן מתחלקים בגדול לשתי קטגוריות אלה שעשוים מסלעי יסוד צורניים ( סיליקטים ) ושנוצרו לפנ הופעת בעלי החיים על פני כדור ארץ וזה הגרנית לסוגיו והבזלת. והשיש שנוצר כתוצאה ממשקעים של סידן מבעלי חיים ששקעו באוקינוסים, ויצרו סלע ראשוני גירני שמאוחר יותר נלחץ בחום ולחץ עקב פעילות של קרום כדור הארץ ונוצר סלע גיר דחוס וקשה מאד שהוא השיש.(חברון, חלילה, קררה, אבן ירושלמית, וכ"ד) השיש בגלל שהוא בנוי מתחמוצת של קלציום ( סידן) נמס בחומצות,0וחומץ מיץ לימון יוצרים בו כתמים, לעומתו הגרנית אדישה לכל הכימיקלים . השיש הטיבעי בעל מבנה מיקרוסקופי נקבובי ולכן סופג כתמים, הגרנית אטומה כמו זכוכית.

למעלה