משטח עבודה למטבח

סיגלי41

New member
משטח עבודה למטבח

איזה משטח הכי מתאים למי שרוצה שהבית ישרת אותה ולא להיפך? למי ששואפת לאחזקה קלה ולעמידות לאורך זמן? ובואו נגיד, נגיד בכאילו שהכסף אינו מהווה בעיה.... תודה

כן אבן קיסר ...

למה לא קוריאן? לא אהבתי את המראה שלו ומצד שני מכירה את האחריות המצויינת של קיסר גם את התחזוקה הפשוטה של האבן עצמה הקוריאן נראה לי יפה למגזינים, יש בו משהו מנוכר וקר בקיסר ניתן למצוא גם גוונים שיראו טיבעיים ויעידו רבים על אורך חייו שנראה כחדש גם אחרי שנים ארוכות של שימוש

avi5199

New member
שיש קיסר מבחינה טכנית מצויין

שיש קיסר וקוריאן וכ"ד זה לא אבן טיבעית ולא שיש, זה מוצר סינטטי שעשוי מחול ואבנים קטנות שיצוקים בתוך שרף פולימרי (= פלסטיק) ולדעתי רואים ומרגישים שזה פלסטיק ולא אבן. למי שכסף זה לא בעיה היתי ממליץ ללכת על אבן טיבעית קשה בזלתית או חרסיתית מסוגי הגרנית וכ"ד יש אבנים כאלה היום בגוונים וצבעים שונים ויפות מאד ועמידות בפני כימיקלים . אבל לא שיש טיבעי, כיוון ששיש טיבעי ( חברון, קררה,חלילה...) זאת אבן גיר שנמסה בחומצות ( כמו חומץ, ומיץ לימון וכ"ד).

fireman

New member
אני חושש שאתה מבלבל בין הקוריאן לקיסר

הקיסר רחוק מאוד מלהיראות כמו פלסטיק....הקוריאן לעומתו נראה יותר פלסטיק מפלסטיק.

avi5199

New member
לייד גרנית טיבעי שניהם נראים פלסטיק.

ואין שום הצדקה למחיר הגבוה של שיש קיסר. הייתי במפעל שלהם בשדות ים , ואני מכיר את התהליך שלהם. הם מערבבים חול עם פלסטיק כובשים ומלטשים. לעובדים מהקיבוץ הם לא משלמים כלום, הוצאות הייצור שלהם זולות יותר מחציבת ועיבוד של שיש חברון, ואין שום הצדקה למחיר כפול משיש חברון או חלילה.

עין של טעם וריח ../images/Emo13.gif

לי הוא לא נראה כמו פלסטיק, אלא מוצר סינטטי לעומת הגרניט או האבן הטבעית. דווקא אמרו לי שאבן הקיסר, מלבד מחירו היקר, המוצר אמין מאד, יש לו "אבא ואמא".

avi5199

New member
לגרנית יש אמא יותר גדולה! אמא אדמה ../images/Emo3.gif

הגרנית נוצר באדמה בתהליכים קדומים של הווצרות סלעי יסוד , אין חומר יציב וחזק מזה.

אשמח לשמוע על חברות אמינות שמוכרות גרניט

כמובן שרוב חנויות המטבחים דוחפות רק ורק אבן קיסר, משהו אחר? המחיר עולה בכמה מאות שקלים חרוצים

פיטנגו4

New member
קיסר. אני מסכימה

הכי פרקטי שיש. זה אכן לא שיש, אבל זה בכלל לא נראה כמו פלסטיק. יש כמה דרגות עיצוביות שנראות שונה זו מזו. גרניט איכותי גם יפה ומבחינת פרקטיות כמו הקיסר. בגלל מקור החומר, יש לו מגוון גוונים מצומצם. אם זה מתאים לסגנון שלך, ואין בעית תקציב, אז חיפוי הקיר באותו חומר בדיוק. נראה אחיד ואין רובה שמתלכלכת.

ל י א ב25

New member
מסכימה עם פיטנגו .. שניהם שיישים איכותיים..

לקיסר יש המון גוונים ואילו לגרניט המבחר הרבה יותר מצומצם.. שניהם חזקים ופרקטיים.. בבעלותנו עסק של שיש ובמרבית המקרים הלקוחות מעדיפים את הקיסר על פני הגרניט.. שיהיה לך בהצלחה!

avi5199

New member
קיסר 700 חברון 350 חלילה 450

גרנית יש סוגים שונים וצבעים שונים וממקורות שונים והמחירים בהתאם. הפואנטה היא שהפער במחירים בין הגרנית לשאר הסוגים מוצדק, כי את מקבלת אבן טיבעית, שקשה לחצוב אותה, ויש לה תכונות שאין לאף תחליף שלה . ולעומת זאת בקיסר את מקבלת תחליף סינטטי (חול בתוך פלסטיק) במחיר של גרנית. אם את רוצה מוצר איכותי ששוה את מחירו, ואין לך בעית תקציב, אל תחשבי בכלל על אופציה אחרת, קחי רק גרנית טיבעי .

avi5199

New member
המחיר להשוואה בלבד ותלוי כמובן בעובי

בהודעה הנ"ל השוותי מחיר למטר בין סוגים שונים מאותו עובי (לא זוכר איזה)

צימעס

New member
בכ"ז, מה סדר הגודל של מחירי גרניט?

קצת יותר מקיסר? פי שניים? פי עשר?

זה העניין

שהשוק פתוח קיסר, זה עניין של מספר דגם שאת בוחרת ולכל מורשה יש את האפשרות להזמין אותו לעומת זאת מעבדי שיש שעובדים עם גרניט נוברים בין היבואנים ולפעמים מיבאים באופן אישי וכך אין אפשרות לאמוד את מחירו מול מעבדים אחרים כי הסיכוי שתמצאי את אותו הגרניט אצל מעבד נוסף הוא אפסי כך שמדובר על שוק פרוץ יחסית לעומת מחירים של חברוני חלילה וקיסר, אם כי חלילה לפעמים נכנסת קצת לקטע של הגרניט מבחינת הגוש היפה והצהוב שנבחר בקפידה ולכן מחירו לפעמים יהיה גבוה יותר מחלילה "רגילה" כמה גבוה יותר כן זה יכול להגיע בקלות לפי שניים אישית זה מקושקש לי מידי למרות שאני אוהבת את האבן הטבעית, במטבח אני רוצה שקט כי שם יש הכי הרבה רעש

avi5199

New member
יש באותו מחיר ויש פי כמה יותר יקר

ויש גם סוגים שונים של קיסר שיקרים יותר מגרנית, בכלל בלי הצדקה.

למעלה