משטח חניה

zismad

New member
משטח חניה

שלום לכולם, האם את משטח החניה צריך לקשור לבית עצמו או שהוא יחידה נפרדת ? האם צריך לדחוס את האדמה לפני שיוצקים ? מה העובי המומלץ ? הקבלן אומר 12 ס"מ האם זה מספיק ? בתודה, צביקה

מאגר

New member
פנה לאדריכל שלך שיוציא מפרט ביצוע

לפי הוראות הקונסטרוקטור ותפסיקו לעבוד שטית סמוך

cobby

New member
לא מומלץ לקשור את משטח החניה לבית

שיטות הביסוס של המבנה ושל המשטח שונות 2. נתונים כמו שאתה שואל פה חייבים ידיעה מוקדמת והכרת השטח עצמו , ורצוי שהאדריכל/הקונסטרוקטור / המפקח שלך יתנו דעתם לנושא . אז מה אם הקבלן אמר שמספיק 12 ס"מ - אז הוא אמר !!!

פו הדוס

New member
אתם קצת מעליבים את מקצוע

הקונסטרוקטור כאשר אתם מביאים בפני האדם הנחמד הזה את ההכוונה לפנות לקונסטרוקטור בכדי לתכנן לו משטח בטון לחניית רכב פרטי. אני בתור קונסטרוקטור הייתי נעלב מאוד אם אחרי כל כך הרבה לימודים וכל כך הרבה שנים של עבודה קשה שיש בה אחריות רבה היה פונה אליי אדם בשביל לתכנן לו משטח חניה.... חברים איבדתם את הפרופורציות לגמרי. זה מסוג הדברים שהנדסאי אדריכלות או אדריכל צריך לייעץ לגביו אלא אם מדובר בחניה מורכבת כמו חניה תת קרקעית שנמצאת מתחת לבית או חניה במדרון או על קרקע בעייתית באופן חריג וכדומה.... כל מקרה אחר הוא פשוט העלבה של המקצוע.

cobby

New member
בזמן שהוא בונה את ביתו

יש לו גם אדריכל וגם קונסטרוקטור שיפנה אליהם לקבלת הפתרונות ההנדסיים . ובמקום להעלב ולשחק את הנעלב , ולבוא הנה ולהרים קצת את האף על כמה אתה למדת בשביל התואר הנכסף שלך , מדוע אינך מייעץ לו מה לעשות? לא מכבודך לייעץ אלא רק להלין על אחרים? או שבגלל שזו משימה להנדסאי , חלילה לך מללכלך את ידך, רק את לשונך

פו הדוס

New member
אתה חושב שאני צריך לבקש

ממך סליחה על זה שאני קונסטרוקטור? אני בניגוד לשאר החברים המכובדים כאן בקהילה הזו (כולל אותך) לא מייעץ "על עיוור", גם אם מדובר ביציקת בטון בתוך דלי לצורך העניין וזו הסיבה ששמרתי על פסיביות בפורום הזה למרות שיכולתי לעשות לעצמי הרבה עבודה כאן, אחרי הכל, כל גולש שלישי בממוצע אתם שולחים לקונסטרוקטור. לפנות לקונסטרוקטור בשביל משטח חניה זה פשוט מגוחך ואתה יכול לרטון על זה גם עד מחר. אתם לא פעם משגרים אנשים לאנשי מקצוע מבלי לחשוב כמה השליפות שלכם מהמותן יכולות לעלות להם (כן כן! בכסף! והרבה כסף!) שיהיה לך סוף שבוע נהדר ועבודה נעימה.

cobby

New member
פה כולם מייעצים למען לעזור לזולת

ולא שולחים כל אחד לקונסטרוקטור אלא המון פעמים מייעצים להם לעבודה עצמית . אך , יש אנשים הנמצאים בעיצומה של בניה ויש להם בעלי מקצוע המשרתים אותם , ושואלים שאלות ללא כל נתונים במקום לפנות ליועצים שהם שכרו בכסף מלא . מסופק אני אם אתה בכלל איש מקצוע בענף הבניה. לא ראיתי כי אתה שינסת מותניים וייעצת לבחור החביב בפתרון כלשהו או בעיצה , פרט מאשר להלין על חברי הפורום . האמן לי , כי יש ביכולתי להשיב לבחור תשובה מלאה לשאלתו אך חסרים לי נתונים אשר שאלתי אותו כבר בתשובתי הקודמת . יצקתי בחיי מספיק רצפות בטון מכל הסוגים ומכל המינים . אני דווקא אמתין לראות את ידענותך הרבה בלעזור לאיש חביב זה , ולא רק בעזות המצח שלך לבקר את החברים פה המייעצים ללא כל תמורה

מאגר

New member
איציק 100 שלום ברחוב הולנדי לא צריך

קונסטרוקטור אבל צריך מהנדס קרקע שנותן לאדריכל את הנתונים לגבי הקרקע וצפיפות ההידוק שיש להדק הן את הקרקע הבסיסית והן את המצא ורק באישור שלו עובדים

איציק100

New member
דורון אם היו עושים כך לפי דבריך

המדרכות ההולנדות לא היו נראות כמו שהן אחרי שנתיים הרחובות ההולנדיים לא היו שוקעים ופולטים את החול ים בגשמים תכלס לחניה צריך להדק את המצע הקיים לפרוס יריעת ניילון על כל השטח רשת ברזל מצולע 20*8 יציקה של 10 ס"מ בטון ב250 ולאחר מכן ריצוף באבן פראית או גרנית פורצלן דמוי אבן יעיל גם בניקיון של כיתמי השמן והצמיגים בהצלחה

מאגר

New member
אציק אתה תעשה כמו שאתה יודע ואני

אעשה כמו שאני יודע בלבד שבעל הבית יהיה מבסוט מדרכות שאני עשיתי עומדות כבר עשרות שנים והן ההוכחה הטובה ביותר.

cobby

New member
איציק- האם הפירוט שנתת מתאים ל....

1. לכל סוגי הקרקע ? 2. לאיזה עומס רכב ? 3. מה במקרה ויש קרקע חרסיתית? 4. באיזה גובה בתוך ריצפת הבטון להניח את הרשת ? 5. מה עושים בקצוות המשטח ? 6. למה דווקא ב-25? 7.האם לא כדאי ריצפה מוחלקת עם פיגמנט ואז סילר לאיטום? 8.מהיכן שאבת בתשובתך שיש מצע קיים ?

פו הדוס

New member
אתה יכול להמשיך לחכות

לא אהבתי (בלשון המעטה) את הספקנות שהטלת בי על עיסוקי בתחום הבניה.... כפי שכתבתי בהודעותיי הקודמות, אינני מתכוון להוכיח לך דבר, וגם לא להצטדק בפניך... בתור אדם המתיימר להיות בן 45 (עפ"י הכתוב בכרטיסך האישי) הייתי מצפה לתגובות קצת יותר ענייניות ולא להתנגחויות ועקיצות בגובה הדשא.

פו הדוס

New member
צביקה....האם אתה מתכוון להשאיר

את המשטח כמשטח בטון חשוף או לרצף אותו בצורה כזו או אחרת?

למעלה