משטח במטבח

lomeshane

New member
משטח במטבח

למישהו יש משטח פורמייקה במטבח? משטח זה מומלץ? שמעתי שיותר עמיד וחזק משיש. ועוד שאלה- מבחינת מחיר-איפה כדאי יותר להזמין את המשטח-בחברת המטבחים או אצל חברת משטחים ?

מה ששמעת לא נכון משטח פורמקיה לעולם לא יהיה יותר עמיד או חזק משיש.

תלוי מה זה אומר "חזק"?

חובב, אתה כבר מכיר אותי, יודעה, שבכל דבר שואלים למה? מה בדיק מצפים ממשטח של מטבח? כאשר הגיתי לארץ הייתי די מופתעת מדרישות האנשים, בקשר למטבח...חלק עם הזמן הבנתי, שהגיוני, חלק בהחלט לא סביר... אנשים בארץ משקעים הרבה כסף במטבח, ויש לי הרגשה די עמוקה, שלא שואלים את השאילה: מה בדיק אני צריכה במטבח? מפני שאני כבר זקנה, עברתי בכמה מקומות, יש לי נסיון בשימוש של מטבחים שונים, יכולה להגיד, ששימוש בשיש לא תמיד מחייב...שזה יפה, אין וויקוח! אבל במאת אנחנו צריכים? לא רק בהונגריה (שדרך אגב הייה לי משטח נירוסטה) משתמשים במשטח פורמיקה (קצת שונה מהרגיל, 30 מ"מ עובי, עם ציפוי מוחלט מסביב), בוצ'רבלוק, אלא ראיתי באנגליה, בבית לא זול, בגרמניה, ועוד... לפי כל הפונקציות שלוקחים אחד-אחד, עם בדיקה של צורת הבישול (לא חייבים לעשות "אמבטיה" בכל משטח המטבח), התשובה לא חדמשמאית....היום, בארץ, הייתי קונה קוריאן, אם המחיר הייה סביר...אבל זה, כן עיניין של טעם!

Rשף

New member
המטבח שלי מתאים

יש לנו משטח נירוסטה שעל אף הסטיגמה הוא מאד קל לנקוי ותחזוקה, שבמרכזו משטח בוצ'ר לעבודה. והארונות, השם ישמור, הם מהרצפה ועד התקרה (
) מאחר ורצינו הרבה מקום אכסון במעט "אורך". את התכנון עשינו ללא מעצב (אבל עם המון כישרון של אישתי) והתחלנו, עוד לפני שהכרתי את אווה, בשאלה מה אנחנו צריכים ולמה, ולא מהצבת בלוקים של ארונות ואח"כ לחשוב מה עושים איתם.

לא שאלו על פונקצונאליות..... אני מסכים ב100 אחוז שאפשר להשתמש בחומרים אחרים. השימוש בשיש ,ברצוף אבן, ועוד הרבה סטיגמות שיש בארץ הוא אולי נושא למחקר. אני מתפלא כל פעם מחדש שאני רואה תוכניות שיפוץ של BBC PRIM ,איך וממה בנויים הבתים באנגליה. ריצפת עץ פשוטה ,אפילו לא פרקט !. משטחים מעץ נירוסטה או פורמיקה במטבח. אבל מצד שני,לא פלא שהם צריכים שיפוצים בתקופות יותר תכופות .כי השמוש בחומרים האלא לא עמיד כמו בחומרים שמשתמשים בארץ.

lomeshane

New member
משטחים וסטיגומות...

שיש -הרבה יותר רגיש לחומרים כמו חומצות שונות ממשטח פורמייקה ומלמין. (שאגב-אם הם מאיכות טובה זה יכול להיראות מקסים). אולי בארץ אם אין לך שיש אז המטבח סוג ב'...אבל בערים באירופה שידועות כבירות עיצוב עולמיות זה ממש לא ככה ! אולי מישהו מה מחיר משטח פורמייקה לעומת משטח שיש ?

miromiro

New member
משטח פורמייקה?-אני לא בטוח בכלל-

הפורמייקה מוכתמת בקלות וקשה לנקות אותה , יש רגישות לחומרי נקיון שמשפיעים על הצבע , קילופים אמרנו? שריטות? דיי מהר יראו שריטות ולהחליף פורמייקה זה לא דבר פשוט , הרטיבות תגרום לקילופים! ואז אתה\ם בצרות ,אם כבר אז רק בצבע לבן ולהיזהר מיין ופטל. מלמין?-בטוח לא זה חומר רגיש ביותר לרטיבות נוטה להתנפח ולא מומלץ בכלל. אם כבר עץ אז-משטח עבודה מבוק (מוכרים באיקאה לפי הזמנה) שצבוע בלכה ומצופה אם רוצים בלכה דור מאד עמידה, כל החסרונות שמניתי קודם הופכים למינוריים מאחר ותמיד אפשר לשייף ולצבוע במקרה של שריטות ויש גם מי שחושב שמשטח ישן ושרוט הוא דווקא יפה יותר , יש פחות רגישות לרטיבות אבל- המשטח הזה דורש תחזוקה קבועה, מריחות בשמן ונקיון אינטנסיבי כי מבחינה תברואתית הוא מאד בעייתי , חיידקים אוהבים לגור עליו . יתרונו הגדול (לדעתי) הוא ביופיו כי משטח עבודה למטבח עשוי מעץ נראה פשוט יפה (או כמו שאנחנו אומרים "שיש מעץ"...) וכמובן שבוק הוא רק אופציה אבל הכי טובה וחזקה. להתראות

לא מדובר בפורמיקה של חיםוי דלתות

אלא מה שעשוי מראש למשטח, בעובי 30 מ"מ, במגוון צביעם... אצל ל.ד י. אפשר לקנות. יש חומר, שכולו מחומר הפורמיקה , בעובי 12-15-18-25 מ"מ...ראיתי מטבח אחד, שעשו ממשטח כזה, ובקנט הקדמי רואים כמה שכוות של צבעים שונים...מאוד יפה הייה, פרט לדבר, שהמעצבת לא לקחה בחשבון: השכווה עליונה חיתה שחורה, ומהאבן במים היו כתמים לבנים. ידידה שלי לא ידע מה לעשות עם זה, עד שלאחר נסיון בכמה חומרים, עם שמן טירס עברנו עלו, ולאחר עבודה לא קטנה הורדנו את הכתמים...בקיצור מי שמבשל, צריך לחשוב על השימוש לאורך זמן...

גמוס

New member
חייתי מספר שנים עם משטח-פורמייקה-

עדיין כל מה שכתב מירומירו נכון. צריך להיזהר ולשמור, לא מתאים לנו הישראלים שאוהבים לעבוד במטבח שנראה כמו ג'ונגל, מלא מוצרים בבת אחת הרבה תבלינים רעש ובלגאן ורק בסוף מנקים, כן לא כולנו כאלו אבל מי צריך משטח שבשביל כל פיפס קטן צריך לשלוף קרש חתוך או כסוי...

סיפרת כל-כך יפה, שעם הפורמיקה

אין בעיה, רק צריך להתפטר מהבלאגן...זו לא מהשמיים, אפשר לשנות... לבשל בבלגן גם לוקח יותר זמן, ואחרי הבישול למי יש חשק לנקות? בזמן הבישול אפשר לנקות את הכל, וכיף לא נורמאלי, שאכלתם, וחוץ מהסכום, צלחות אין מה לשתוף...ישלי הרגשה, שכדאי לארגן קורס לזוגות צעירים, לבישול, לניקיון, לתחזוקת הבית...

Rשף

New member
../images/Emo6.gif היו אצלי פעם זוג חברים, ובישלנו

הם נדהמו שאני כל פעם מפסיק לרגע כדי לנקות. באמת זה כיף שאחרי האוכל צריך בסה"כ להכניס את כלי האוכל למדיח, ואולי לנקות את הכיריים אחרי שהתקררו ו....זהו !

Rשף

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif../images/Emo24.gif ../images/Emo3.gif

../images/Emo8.gifמי אמר שלא אהבתי קודם?

בילדו הייה לי משעמם... לדעתי, Rשף לא שונה ממני כל-כך, רק עושה את עצמו נודניק...אבל ככה זה בסדר!

זה כמו ריקוד טוב!

אין הפסקות, רק הקצב משתנה...עושה ספורט מזה, שלא להפסיד שניה, וסדר העבודה יהיה הגיונית...

למעלה