משטחי עץ

kobra14

New member
משטחי עץ

הכין ניתם למצוא משטחי עץ
על מנת לבנות פינת ישיבה כמו בתמונה
תודה מראש

רשר

Well-known member
מנהל
תכנן את המבנה שתרצה וקנה לוחות מוקצעים במקום זבל

מרוסס וטבול בכימיכלים שצריך גם להקציע כדי לגעת בו

kobra14

New member
זו בדיוק השאלה איפה קונים משהו שהוא לא זבל - בגלל זה שאלתי.

קרשים לא יקריבו לי בשמש ויכלו בחורף
&nbsp
אני רוצה לקנות קרשים טובים ועדיף כבר צובעים
אני רק רוצה לחבר אותם
תודה
&nbsp

kobra14

New member
שאלה נוספת:

1. איזה עצים אני צריך
2. בשביל ישבה נוחה איזה גובה מינימלי צריך מהריצפה ובתאם מה גובה המשנת שכדאי לעשות?
&nbsp
תודה מראש,
&nbsp

Nirwood

New member
הוא יכול להסתדר גם עם מוקצע...

וזה בתנאי כמובן שלאחר הליטוש של העץ הוא דואג ליישם שכבת צבע (אפשר גם בגוון טבעי), הצבע מעבר ליופי, גם שומר על העץ (מספק שכבת הגנה, והתמודדות עם UV).

בדקים שאני בונה (וזה לא משנה אם מדובר ב20 מ"ר או 300 מ"ר) אני תמיד עובד עם אורן מוקצע בלבד, אני מלטש וצובע למעלה (בחלק התחתון אני מיישם חומר מיוחד נגד עובש ומזיקים), והתוצאה היא תמיד מושלמת, בעוד שיוצא לי לראות המון פרויקטים של דקים אורן מחוטא שפשוט נראים מזעזע (העבודה עצמה טובה, אבל הצבע פשוט לא נראה טוב ברגע שהוא מתערבב עם חומר החיטוי התעשייתי).

רוני1955

Active member
יש לי הסתיגויות.

כשבונים דק, זה אכן נראה יפה מאד אחרי צביעה. הבעיה היא שגם בדק וגם בריהוט חיצוני נוצרת שחיקה מהשימוש. לכן, בעץ לא מחוטא, יש צורך כל שנה לנקות ולצבוע מחדש, אחרת זה מתחיל להירקב. אתה, בתור מי שבונה, נותן את ההנחיה הזו ללקוח. אבל בינינו, מי באמת צובע כל שנה? פחות או יותר אף אחד. בעץ מחוטא, הבעיה הזו מתגמדת, והוא מחזיק מעמד לאורך הרבה הרבה יותר שנים.

Nirwood

New member
לא ממש

בדיוק בגלל הסיבה הזאת אני משתמש בחומר חיטוי של בונדקס על צד אחד של העץ, נותן לזה להתייבש מספר שעות (בזמן הזה הוא חודר אל ליבת העץ), ולאחר מכן אני צובע את השכבה העליונה (בונדקס או פלוד) ואת הדפנות.

יש לי פרויקטים שאני מראה לאנשים - דקים מלפני 3-4 שנים, שאנשים לא חדשו מאז, רק עשו ניקוי בלחץ מים, והם נראים כמו חדשים.

בגדול מה שחודר לעץ ועושה את העבודה לאורך שנים זהו חומר החיטוי שחודר ממש עמוק לעץ, שכבת הצבע זה סוג של אוברקיל.

הבעיה בארץ, זה שיש המון אנשי עץ (גם גדולים) שפשוט מעגלים פינות ועובדים עם חומרים זולים, ואורן מחוטא, והתוצאות בהתאם.

אגב, כל זה רלבנטי גם לפרגולות.

השימוש היחידי שאני עושה עם אורן מחוטא הוא לבניית שלד וגגות רעפים (מרישים ואגדים).

שכחת להזכיר את הרעילות שבאימפרגנציה

חומר החיטוי, זה שהופך את העצים לירקרקים, הוא רעיל ומזיק לבריאות.
מילא כאשר זה דק או פרגולה, לא כל כך נורא, ואפילו הכרחי.
אבל אני לא הייתי שמחה לשבת באופן קבוע על עץ שכזה, לאכול משולחן מעץ שכזה וכו'. בעיקר כאשר יש חלופות.
&nbsp
אנשים צריכים להבין שאם חומר הוא רעיל לחרקים ומזיקים, אז הוא רעיל. סימן קריאה.
אין דבר כזה "הדברה ירוקה" (טריק שיווקי מדהים!) ואין חומרים שאריתיים להדברה שהם "ירוקים".
במקרה של אימפרנציה, זה הכי רחוק מ"ירוק" שאפשר, למרות הגוון הירקרק.
&nbsp

משטחי עץ , הם לא יפים וגם לא נוחים

צריך לבצע עליהם המון עבודה , יש לי כאלו , אפשר לבצע איתם גדר זמנית או שלד של קירות של מחסן, הם לא טובים לריהוט .
בכל מגרש למכירת חומרי בנין תמצא עץ מוקצע ולא מוקצע .
עץ בכלל לא טוב לשימוש חיצוני , צריך לחדש את הצביעה בכל שנה .
התמונה שהבאת זה מארצות קרות בהן השמש לא קופחת רוב השנה כמו בישראל
ואכן יש הרבה דוגמאות לשימוש במשטחי עץ , אפילו בתכנית TV ראיתי
הדרכה לשימוש בהם .
אם אתה בכל זאת רוצה עץ אז קנה עץ איפאה , הוא הרבה יותר עמיד בתנאי חוץ מעץ אורן אך גם יותר יקר .

Nirwood

New member
איפאה גם מאפיר...

הוא הופך להיות דהוי אם הוא נשאר חשוף בשמש.

כל עץ דורש טיפול (שמן ומקדמי הגנה).

לאיפאה יש סוג של יתרון בכך שהוא נחשב לעץ עם % שמן טבעי גבוה, אבל בתכלס זה הכל תלוי איפה קונים את העץ, יש מחסנים עם איפאה סוג ז', ויש מחסנים עם עצים ברמה מאוד גבוהה.

בשורה התחתונה, אם יודעים לטפל טוב באורן - זה מעל ומעבר.

השם הנכון הוא איפה ולא איפאה, ועדיף דקים אחרים

חבל שמקצוענים בתחום לא קוראים לו בשם הנכון.
בישראל מישהו התחיל עם הטעות הזו, כי לא ידע לקרוא את המילה הפורטוגזית ipê
וזה השתרש מאד חזק. חבל, דוקא מהמקצוענים אני מצפה לכתוב את השם הנכון ולא את הטעות.

קודם כל - אין דבר כזה "איפאה". השם הנכון הוא איפה. בלי "אה" בסוף.

ולגבי הדק - אני אומרת "לא" לדק איפה.
לאחרונה פורסמו נתונים שישראל מקום שני בעולם בצריכת עצים מיערות הגשם לנפש.
דק האיפה מקורו בעץ טבבויה איפה. עץ יפהפה, שצומח לאט ומגיע לגבהים של 60 מ´ ביערות הגשם.
הוא עץ אסור לכריתה כי הוא בסכנת הכחדה. מקורו בביערות האמזונס, המקום שהוא הריאות של כדור הארץ.
עד היום נכרתו עצים בשטח הגדול פי 35 מגודלה של ישראל כולה. יותר מ20% משטח יערות האמזונס כבר נכרת.
הרס העצים הורס גם את שאר הצמחים ומביא להכחדתם. מדבר במקום יער גשם.

אל תתנו ידיכם להרס יערות הגשם, אל תתנו ידיכם לכריתה הלא חוקית! אל תתקינו דק איפה! יש עצים אחרים שאפשר לבנות מהם דקים.

פעם המלצתי לכולם על העץ הזה - כי לא ידעתי כמה הבעיה קשה... אז אני עזרתי לפשע האקולוגי הגדול הזה...
לא עוד! יש יופי של חלופות! עצים מיערות שניטעו למטרות מסחריות, דקים סינטטיים, אריחים דמוי-פרקט.

אני הפסקתי להמליץ עליו. אני מקווה שכולכם תצטרפו אלי.

יש להקפיד להתקין רק דק עץ שעבר ביקורת של ארגון FSC https://ic.fsc.org/ ויש עליו את הלוגו עם העץ הירוק.

הנה תמונות של העץ המקסים הזה, שאני שותלת בהרבה גינות
https://www.google.co.il/search?q=t...rIQ_AUIBigB#tbm=isch&q=tabebuia+impetiginosa+

בברזיל עושים עבודת קודש בכריתת ושריפת יערות

ואת צריכה לדעת שרק הכחדת האנושות תעזור מול הקרניסטים .
לכן כל עץ כרות הוא מקדם את האג'נדה .
בהרבה שפות לא מבטאים שמות כמו במקור
ברוסית אפילו מוסיפים את המילה "של" לשמות אנשים
למשל ולדימיר פוטין , פוטינה = של פוטין . אלטון ג'ון - אלטונם ג'ונם . מאוד משעשע .
בעברית יש המון דוגמאות - ברזיל במקום ברזיאו . מקסיקו במקום מחיקו
מה לעשות שעץ אורן הוא לא עץ צפוף ומסיבי כמו איפאה מהגוני ובוק
אולי חוץ מעץ האורן הסיבירי שעקב הקור צומח לאט יותר .
דבר אחר הוא שישראל היא קליינט זעיר למוצרי עץ ולכן אין טעם לטרוח בנשא .

Nirwood

New member
את אופטימית

דבר ראשון גם בערך של העץ הנ"ל בויקי מוזכר "איפאה":
https://he.wikipedia.org/wiki/איפאה

*אני לא מומחה לפורטוגזית, אז קשה לי להגיד אם את צודקת או טועה, אבל אני אשמח לקבל מאמר שמתייחס לזה (נחמד אם זה יהיה גם בעברית), בכל מקור שבדקתי קוראים לעץ "איפאה".

דבר שני:

אני מסכים איתך ב100% בעניין כריתת העצים ביערות הגשם, אך עם זאת, עליך לקחת בחשבון שכל ההליך הוא חוקי, ומדינות דרום אמריקה ימשיכו לכרות עצים ולשווק אותם בכל העולם, גם אם מחר בבוקר כולם בישראל יחרימו את העץ הזה (אנחנו עדיין שוק קטן בעולם).

בעניין העץ:
כל דק דורש טיפול, זה עסק יקר, בישראל יש המון אנשים שאוהבים לעשות שגר ושכח (חושבים שיהיה להם דק שיחזיק 20 שנה גם אם הם יזניחו אותו, או במקרה הטוב ישמנו פעם בשנה).

כשלקוחות שואלים אותי מה יחזיק הכי הרבה זמן, אני תמיד אומר להם שעדיף פלדק - שזה אומנם חומר PVC דמוי עץ, אבל השרידות שלו היא גבוהה מאוד.

או ריצוף דמוי פרקט (בגוונים נכונים עם רובה טובה, אפשר להגיע לתוצאות מדהימות).

ורק בסוף אני מדבר על עץ, בגדול רוב העבודה שלי מתעסקת בבניה, ככה שלי באופן אישי לא ממש חשוב למכור ללקוחות שלי לוקשים כמו הרבה קבלני עץ אחרים שמבטיחים ניסים ונפלאות ואח"כ נעלמים.

למעלה