משחק

ציקהלה

New member
בולשיט יש אוכל אורגני

ובנוסף ללכת ולחפס את החלבונים שלי כל היום זה לא במקום, גם אין זמן גם יקר וגם לא אפקטיבי כ-י זה לא אפשרי. ולא איכפת לי מאיפה את מוציאה את התחקירים שלך.

AnnabeI Lee

New member
משעשע שאתה, מישהו שבחיים לא התנסה

בצימחונות או טיבעונות, אומר לי, מישהי שהתנסתה בשניהם רב החיים שלה ושיש לה -המון- חברים שעושים את זה על בסיס יומי, שזה בלתי אפשרי.

ציקהלה

New member
קודם כל התנסיתי

וגם בטבעונות. ועשיתי את זה בצורה מאוד קריטית לגבי האוכל שלי. אני לא אומר שאי אפשר לחיות על צימחונות או טיבעות. את יכולה לחיות גם אם את לא אוכלת משהו כמו חודשיים, ר-ק שזה ממש לא בריא. התפריט הטיבעוני מביא לך את כל חומצות האמינו והפרוטאינים שנזקקים לכדי לחיות וזהו! לא כדי לחיות בצורה יותר בריאה. וכמו שאני תמיד אומר. לכל בן אדם יש את הגנטיקה שלו, ואת מטבוליזם שלו, יש אנשים שטיבעונות וצימחונות מפשיע יותר, ויש אנשים שזה משפיע פחות. עליי זה משפיע, ולרעה. ואני לא מניח שאני סטיית תקן כזאת גדולה מרוב האוכלוסיה.

AnnabeI Lee

New member
טוב, התווכח עם הADA.

הנה מה של American Dietetic Association יש להגיד על זה: http://www.dietitians.ca/news/downloads/vegetarian_position_paper_2003.pdf (יש בזה גם צרפתית כי במקרה הגרסא הראשונה שמצאתי נלקחה ממאגזין קנדי)

AnnabeI Lee

New member
הADA?! אני בספק.

הFDA אמר את זה, אבל זה fallacy להגיד שבגלל שמישהו טעה לגבי משהו בעבר זה אומר שהוא טועה לגבי משהו שוב. מעבר לזה בזמנו רק התחילו לחקור סטרוידים (אם אני לא טועה גילו אותם בסוף שנות השלושים ואז לא חקרו אותם עד שנות סוף שנות החמישים) ובהתחשב בטכנולוגיה בזמנו אני לא בטוחה שהיו להם אמצעים לגלות את זה. אלה השערות, לא קראתי על זה, אז אני לא יודעת את הפרטים. אבל זו בכלל לא הנקודה כי בכלל לא התייחסת עם הטיעון שלהם, רק ניסית לקטול את השם שלהם (למרות שזו בכלל לא אותה ישות) לfallacy (אהיה אסירת תודה למי שיתרגם את זה לעברית בצורה יעילה), קוראים Ad Hominem.

ציקהלה

New member
אני עדיין לא מבין.

הסיפרות הרפואית הקלאסית לא מבוססת על המאמרים האלו בגרוש. לא ה FDA ולא ה AFA ולא ה FFA ולא FAF (סתם המצאתי את השתיים האחרונים). היא מבוססת על מה שאנשים ידעו למשך שנים ומה שהם עשו ואיפה תוחלת החיים יותר גדולה. בנוסף על כך, אולי רופא יגיד לך "כן לכי להיות צימחונית זה ממש אחלה זה בריא וכו'" אבל כשזה יורד לשורה התחתונה הוא לא ינסה את זה על עצמו. למה? מאותה סיבה שרופא לא יקח VAIOX ושלא יעשה ניתוח להסרת מישקפים (רק לאחרונה הם התחילו לעשות את זה) תזונה צימחית הייתה למאות שנים, ועדיין לא הוכח שהתזונה הזאת מביאה לתוכלת חיים ואיכות חיים הכי טובה. אלו שיש להם את האיכות חיים הכי טובה הם היפנים, מה הם אוכלים? דגים! ה AFA לא ממהר לצין לדוגמה שחברינו הצימחונים צורכי הסויה סובלים מדמנציות וסקולריות למינהן. שורה תחתונה היא שאדם נולד לאכול בשר, לחיות בלידיו הוא יכול, רק שזה חרא. אני אכן מסכים שאת הפרות והמון מהיונקים צריכים להפסיק לאכול, לא בריא וסתם דפוק. אבל עופות ודגים הם דברים נחוצים בכל דיאטה בריאה.

AnnabeI Lee

New member
ציקה אתה אומר כל מיני דברים אבל לא

מבסס שום דבר בעובדות. אתה צוחק כשאתה אומר שאין רופאים טיבעונים? יש. המון. וחוץ מזה ממתי מה שרופאים עושים זה סימן למה שבריא? כמה רופאים אתה מכיר שמעשנים? המון! כמה כאלה שחיים בערים כמו לוס אנג'לס? המון! כמה כאלה שנוהגים בפראיות? כמה כאלה שלוקחים תרופות על כל פיפס? כמה כאלה ששותים המון? ברצינות... אני רוצה לראות נתונים על הדמנציות וה"סקולריות" (מה זה סקולריות? התכוונת לסקלורוזיות?), כי אני חוקרת את כל עניין הצמחונות-טבעונות הזה על בסיס יומי ולא נתקלתי בנתונים האלה אפילו פעם אחת. הדבר היחיד שכן נתקלתי בו הוא שגברים צריכים להקפיד על אכילת סויה שהיא לא geneticly modified, אבל זו לא בעיה להשיג, ביחוד אם כבר בכל מקרה קונים במקומות כמו Trader Joe's או Whole Foods לעיתים (ביחוד כי כאוכל בשר תרצה לקנות במקומות אורגניים כאלה כדי להמנע מבשר שיש בו rBST והורמוני גדילה אחרים). ואני מחכה לנתונים על איכות החיים הירודה של צימחונים טיבעונים (אנא הקפד על התייחסות לכאלה שעושים את זה בצורה אחראית), כי זה נוגד את כל מה שקראתי, חויתי, או שמעתי מצמחונים וטבעונים אחרים. מעבר לזה שכמעט בכל מאמר על צימחונות וטיבעונות במקורות שנחשבים למהימנים ואובייקטיביים כמו אינציקלופדיות למיניהן, וויקיפדיה וספר התזונה של אח שלי (למרות שבאופן כללי הוא די מפוקפק) מזכירים את הפן הבריאותי של טבעונות. אם אתה טוען שעופות ודגים הם חשובים לתזונה בריאה, אז גם תגיד לי מה יש בהם שאי אפשר להשיג על ידי תזונה מהצומח. אני לא יודעת אם קראת את הקובץ הראשון שהבאתי של הADA, אבל יש שם טבלאות ופסקאות ספציפיות שעוברות על כל חומר מזין שנמצא בבשר ואז נותן רשימה של חלק מהצמחים שמהם אפשר להשיג את זה.

ציקהלה

New member
כמה דברים

אני לא חושב שאני צריך ללכת לחפס את כל מה שאני מדבר עליו. אני יודע אותו כי קראתי. ואם תחפסי טיפה גם את תימצאי ואני בטוח שאת יכולה להריץ חיפוס בגוגל לאנשים עם התוחלת החיים הכי גדולה. על כל חומר מזין זה לא כל החומרים דברים שהם לא מזינים לדעתך וגם לדעת הטבלה. חומר מזין ואני כימעט בטוח שהוא נימצא רק בדגים הוא אומגה 3 אני לא חושב שקיים צמח בעולם הזה שיש לו אותו ואם יש אותו זה משהו מינימאלי. ואת יודעת לבד מה הוא עושה.

ציקהלה

New member
תיקון טעות!!!

האומגה 3 נימצא באגוזים אם אני לא טועה. אבל בכמות כזאת פיצית שזה לא פרקטי.

ציקהלה

New member
ובקשר לשומנים אם אני מזכיר אותם

יש בצמחים לא יותר מ 20 סוגי שומנים שאפשר להשיג (למדתי את זה ליפני הרבה זמן). ויש לך אלפים של סוגי שומנים שכולם חוץ מכמה בודדים (שנימצאים גם בכל שמן אם זה צימחי או בשרי) ולא את כולם אפילו גילו. מה גם שמספיק מהצימחוניים שאני מכיר, ותאמיני לי אני מכיר הרבה כאלו. יש נטייה לחלות דיי הרבה ובנוסף על כך ההתאוששות שלהם מאוד מאוד מאוד איטית. את הרגלי האכילה שלהם אני לא מכיר, אבל אם הם לא מצליחים לאגור הכל בסופו של יום אזי, התזונה הזאת לא פרקטית. וכי למה? מרתון חלבונים חיוניים הוא דבר יקר, קשה ושדורש זמן והשקעה כדי להוציא דברים שמשאירים אותך בחיים אבל עדיין משאירים אותך עם רגישות יתר.

AnnabeI Lee

New member
אני לא מבינה מאיפה אתה מביא את

הדברים האלה כי חלק פשוט לא נכונים ואחרים לא קשורים. תחלת חיים לא מושפעת אך ורק מתזונה, לכן אתה לא יכול לקחת מדינה ולהגיד שהסיבה ליכולת שלהם להשאר בחיים במשך הרבה זמן היא התזונה שלהם. יש המון דברים שמשפיעים על תחלת חיים: גנטיקה, זיהום, מצב נפשי וחשיפה לגורמים מסרטנים הם רק דוגמאות. לפי מה שאני יודעת אין הבדל משמעותי בין תוחלת החיים של צמחונים ותוחלת החיים של כאלה שאוכלים דגים מידי פעם אבל שתיהן ללא ספק יותר ארוכות מתוחלת החיים של אוכלי בשר (וקצת יותר ארוכות מזו של טיבעונים). לא הבנתי מה אמרת בקשר לחומרים מזינים. אומגה 3. המנה המומלצת של אומגה-3 ביום היא 4 גרם וכשמדברים על אומגה-3 צריך לשים לב גם לרמת האומגה 6 שנמצאת במה שאתה אוכל. צריך לשים לב שהרמה של אומגה 6 לא עוברת את רמת האומגה-3 פי יותר מ4. חופן גדול של אגוזי מלך יספק את כל מה שאתה צריך. אבל אם אתה לא רוצה אז אתה יכול פשוט לשים כף של שמן זרעי פישתן או שמן rapeseed (או קצת יותר מכף של שמן קנולה או שמן אגוזי מלך, או גרעיני דלעת) בסלט שלך, או כל מה שהיית שם בו שמן באופן רגיל. זה יספק לך די והותר אומגה-3 ללא צורך לתקוע ליצורים תמימים סיכות בפה ואז לתת להם למות מחניקה. (לעוד אינפורצמיה על אומגה-3) בקשר לשומנים שאין בצמחים אבל יש בבשר, אתה לא יכול להגיד "יש" בלי לתת לפחות דוגמא אחת למשהו כזה. אם אתה טוען משהו ואתה מצפה לדיון רציני, אז תביא משהו שאפשר להתייחס עליו. מכל המחקר שלי על צמחונות לא פגשתי פעם אחת בבעיה שקשורה בזה שצימחונים לא מקבלים סוגים כלשהם של שומנים שקיימים רק בבשר. אתה לא רוצה לחפש, יש בעיה לעם ישראל, אבל אל תצפה לשכנע אותי ב"נו, פעם קראתי לפני הרבה זמן" או "מישהו אמר לי" כשאין לזה שום ביסוס. גם אני יכולה להגיד שפעם מישהו אמר לי שצמחונים מקבלים 72בתולות בגן עדן (אפילו אם הם יהודים!), ולצמחוניות סטרייטיות יש האפשרות לבחור בין בראד פיט וג'וני דפ כל בוקר יחד עם ארוחת בוקר במיטה (אני לא יודעת בקשר לגברים הומוסקסואלים- את זה לא אמרו לי
). מחלות. אני בטוחה שאני מוקפת בהרבה יותר צימחונים ממך, ובהנחה שהם לא לוקחים כדורים שמחלישים להם את מערכת החיסון כדי שהיא תפסיק לעכל להם את הבטן ואת עמוד השדרה, רובם המוחץ מבריאים ממחלות בלי בעיה. ושוב, אתה לא יכול להתייחס לצימחונים שאוכלים רק חסה ועוגיות טבעוניות כל היום, כי זה כמו לדבר רק על האנשים שאוכלים במקדונלדס ארבע פעמים או יותר בשבוע (ואולי אפילו אז עדיף לחיות על חסות ועוגיות), אתה רוצה לראות למי יהיו יותר בעיות? נתחיל בלהשוות מחלות לב ונמשיך בסכרת. מעבר לזה, כל החברים שלי, או אנשים שאני מכירה, שיש להם מחלות נרכשות רציניות יחסית, (אולי חוץ ממני, אבל המחלות שלי לא באמת רציניות), ממחלות עיכול ועד סרטן, הם אוכלי בשר. אבל שוב, אני מעדיפה לא להסתמך על זה, כי זו שיטה מאוד לא מדעית להסיק מסקנות, אבל למקרה שתהית... מעבר לזה, בקשר לדמנציות שהזכרת מקודם, אצטט הדוח שצרפתי למעלה:
"In the United States, among SDA, those who ate meat were more than twice as likely to develop dementia (*224). Those who had eaten meat for many years were more than three times as likely to develop signs of dementia. Diets high in antioxidants have been found to protect cognitive function (*225-227). The lower blood pressure of vegetarians may also be protective."​
עכשיו, "מרתון חלבונים", זה לא כזה דבר יקר בהתחשב בעובדה שבשר הוא דבר שהוא הרבה יותר יקר מרב הדברים שצמחונים/טבעונים צריכים להוסיף לתפריט שלהם, בייחוד אם מי שקונה בשר רוצה להמנע מהורמוני גדילה ואז היא צריכה לקנות בשר אורגני. אנחנו משפחה שיש בה שני צימחונים ואמא שהיא פריקית בריאות (ולכן בקושי אוכלים בה בשר), ואני בספק שתקציב המזון שלנו הוא גדול יותר מזה של משפחה ממוצעת. זמן והשקעה הם דברים התחלתיים. אחרי שמתרגלים לזה (שבוע שבועיים), זו ממש לא בעיה לחשוב מה להכין ולדעת במה יש מה, ומה טעים עם מה.
*224. Geim P, Beeson WL, Fraser GE. The incidence of dementia and intake of animal products: Preliminary findings from the Adventist Health Study. Neuroepidemiology 1993;12:28-36. 225. Riedel WJ, Jorissen BL. Nutrients, age and cognitive function. Curr Opin Clin Nutr Metab Care 1998;1:579-585. 226. Olson DA. Association of vitamin E and C supplement use with cognitive function and dementia in elderly men. Neurology 2000;55:901-902. 227. Ross GW, Petrovitch H, White LR, Masaki KH, Li CY, Curb JD, Yano K, Rodriguez BL, Foley DJ, Blanchette PL, Havlik R. Characterization of risk factors for vascular dementia: The Honolulu-Asia Aging Study. Neurology 1999;53:337-343.​

kit k@t

New member
תהיי בריאה יקירתי

מתוך עיקרון עכשיו אני לא אנהל איתך וויכוח על זה. בכלל לא אכפת לי מה את אוכלת, כל עוד את בריאה. צימחונת לדעתי היא דרך חיים, בדיוק כמו לא לאכול בשר חזיר, או לשנוא ירקות מבושלים בכל צורה (מי אמר אני?). דרך החיים היחידה שבאמת מזיקה לדעתי היא טבעונות קיצונית, והפריקים האלו שאוכלים רק דברים שכבר נפלו מהעץ, ולא שומדבר קטוף. קאט

AnnabeI Lee

New member
לא בדיוק כמו לאכול בשר חזיר

או ל לאכולמ ירקות כי היא בריאה, ומוסרית וטעימה. (ומתוך איזה עיקרון את לא מתווכחת איתי?)

ציקהלה

New member
פאק!

לא שמתי לב! התשובה הייתה ליפני כמה ימים. אם היה לי את אותה אנרגיה כמו שלך הייתי הולך ומביא לך דוגמאות אבל ממש אין לי כוח. תיקראי את הספר של (אני לא זוכר איזה מהם יש המון)step one של Kaplan ותביני. יש שם פרקים שלמים (יותר מ 13 לדעתי) על אנבוליזים וקטבוליזים ושמבוליזם. האנשים שסובלים ממחלות לב ולחץ דם גבוהה הוא ביגלל תזונה לא נכונה, לא ביגלל הבשר. בן אדם שאוכל הרבה שומן והרבה כורסטרול יחווה לחץ דם גבוהה גם אם הוא טיבעוני. ככה גם בעודף מישקל. וזהו אין לי כוח יותר

AnnabeI Lee

New member
בגלל זה אני אומרת שאי אפשר לקחת

אנשים שאוכלים במקדונלדס ולחקור אותם, אבל צימחונות היא בריאה בדיוק באותה מידה אם לא יותר. אני לא צמחונית כי זו דרך חיים בריאה, אני צמחונית כי זו דרך חיים מוסרית. ומה בדיוק קפלן יגיד על אנבוליזם וקטבוליזם בקשר לבשר? זה שאומרים שבשר הוא דרך להשיג משהו לא אומר שזו הדרך היחידה. אך אל דאגה, ביום שני אהיה בחנות ספרים (יש!
), ואסתכל ואקרא על מה שתרצה. אגיד לך מה יצא מזה.

ציקהלה

New member
אל תעשי את זה לעצמך בבקשה

הספרים של הבן זונה הזה הרסו לי את החיים. (רק לחשוב שאנשים חושבים שבני גורן מניאק).

למעלה