משחק

AnnabeI Lee

New member
יש הבדל בין לתרום לתעשיית הבשר

לבין להשתמש בדברים שכבר נעשו. היה עדיף שהיא תקנה נעלי בד חדשות שבטח יוצרו במחנות יזע? או סתם יתרמו לתרבות הצריכה? זה שהנעליים האלה ישבו בארון לא יחזיר את החיות שמהן הן נעשו לחיים. אני חושבת שמה שמוביל הרבה אנשים לצמחונות היא אידיאולוגיה ולא הגועל מגוויות...

MissCunningham

New member
ומה רע בתרבות הצריכה?

*מרגישה כאילו מעמידים אותי במעגל וסוקלים אותי באבנים כשברקע קריאות גנאי 'עירקית! עירקית!'*

kit k@t

New member
שום דבר רע,

אני בעד לעשות מה שנראה לי נכון. נראה לי נכון לאכול בשר, טעים לי, אז אין שום סיבה שאני לא אוכל אותו. נראה לי נכון ללבוש נעליים מעור, כי הן נוחות יותר. אבל להגיד שזה נוראי לאכול חיות, וללבוש נעלי עור בו זמנית זה צבוע, לא משנה איך תסובבו את זה... קאט

AnnabeI Lee

New member
לי נראה נכון לרצוח נשים לבנות

באושנסייד. אין לך זכות להתלונן. זה מה שבא לי לעשות. עכשיו לכי ועמדי בתור לטבח. ואיך בדיוק נעלי עור הן "יותר נוחות", בכלל לא מרגישים בהבדל. העור בנעליים הוא 90% מהזמן רק למעלה.

ציקהלה

New member
עדין רק למעלה.

אבל עדיין מגפיים טקסניות זה דבר נוח מאוד האמת היא, אם הם לא היו עולות 250$ ורדנקים רפובליקנים לא היו לובשים אותן אז אולי הייתי שוקל ללבוש אותן.

Reut E

New member
אז צריך לשאול את רון

מה היא חושבת, כי יש צימחונים שחושבים ככה, ויש כאלה שלא יעזו ללבוש נעלי עור אפילו שמה שנעשה כבר נעשה, שומרי כבוד כאלה.. אבל מה שכן, קאט צודקת כי לא לדרוך על נמלים בפארק, ובמקביל לשים נעלי עור- משהו לא מאוזן.

lol lypop

New member
אוך עיוותתם את זה לחלוטין

לבשתי נעלי עור שלושה ימים כי ירד שלג בחוץ. אלה היו נעלים שכבר קניתי ושאני לא נועלת בד"כ כי זה לא בסדר להגיד כזה דבר. אבל באמת נראה לכם שאני מעדיפה לתת לרגל שלי להיות כחולה מאשר ללבוש נעלי עור לכמה ימים?

kit k@t

New member
אבל יקירתי,

לא דיברתי על לגווע ברעב.... דיברתי על פשוט להיות רעבה. רק לשם התיאוריה. אני לא חושבת שהבעונות של רון היו נופלים אם היא הייתה לובשת 5 זוגות גרביים ונעליים כבדות ממשהו מלאכותי. זה לא היה מצב של חיים ומוות, וגם השאלה שלי לא הייתה קשורה לחיים ומוות, זו פשוט שאלה של "אם את רעבה, וכל מה שיש זה סטייק, תאכלי אותו?" קאט

AnnabeI Lee

New member
אם כבר להשוות את הסיטואציה לגמרי:

נגיד שהיה סטייק שעשית לפני שהחלטת שזה לא מוסרי, ונגיד שהוא יכול להשמר במשך שנים, ורק רון (בסביבה הקרובה שלה) יכולה לאכול אותו (את הנעליים הנ"ל אפשר לתרום אני מניחה, אבל זה לא עקרוני) ויום אחד את ממש ממש ממש* רעבה ואין מה לאכול במרחק של קילומטרים, היית אוכלת את זה או שזה צביעות? אני הייתי אוכלת את זה, כי זה לא פוגע יותר בעולם והנזק שנעשה נעשה אז לפחות שתהיה לו תכלית. ולא, אני לא תומכת בלייצר עוד נעלי עור כדי שתהיה להן תכלית (יש לי הרגשה שמישהו כבר פתח הודעה חדשה והלך להגיד משהו טיפשי), או לאכול סטייקים כדי שלרצח של הפרות שמהן הן הוכנו תהיה תכלית. ברגע שמישהי מגיעה להבנה הזו שמשהו לא מוסרי היא צריכה להפסיק את ההשפעה שלו, אבל לאכילת הסטייק הזה כבר אין השפעה. *בויקטוריה הטמפרטורה הממוצעת במשך היום היא 2C-. אני חושבת שסביר להגדיר את זה כ"ממש ממש ממש" קר.

kit k@t

New member
לי אישית ההגיון הזה נראה מוזר...

זה משהו כמו הצמחונים האמריקאיים (לראשונה בחיי פגשתי כאלו פה, בשבילי הם אמריקאיים) שאוכלים דגים וסי פוד, כי אין להם מוח.... ההצהרה הזו ריגשה אותי עד דמעות כמעט.... או צימחונים שאוכלים רק עוף.... זה פשוט נהדר! קאט

AnnabeI Lee

New member
מה?!

זה בכלל(!) לא אותו הדבר. הם עדיין גורמים נזק לעולם, צריך להרוג עוד ועוד יצורים כדי להאכיל אותם. הנעליים של רון לא גורמות עוד נזק לעולם. זה לא שהיא אומרת שהיא צמחונית אבל עדיין הולכת וקונה נעלי עור, היא משתמשת בנעלי עור שכבר יוצרו לפני הרבה זמן, ואין יותר מה לעשות כדי למנוע את הנזק שהן עשו. לעומת זאת, אם ה"צימחונים" שהזכרת לא מפסיקים לאכול דגים אז עדיין צריך להרוג מספיק דגים כדי להאכיל אותם: משמע, נזק לעולם. אני לא מבינה מה מאתגר כל כך בקונספט הזה.

kit k@t

New member
ההודעה שלי לא הייתה קשורה

סתם רציתי לחלוק את הרטטים שהם עשו לי בבטן, היה נהדר... קאט

ציקהלה

New member
הסלומון שמגדלים בחוות דגים בצפון

לא פוגע כל כך בסביבה, הוא גם אורגני.

AnnabeI Lee

New member
אלו שטויות במיץ.

יש המון דרכים לשמור על תזונה מאוזנת. מה גם שבבשר שרב האנשים אוכלים יש הורמוני גדילה שגורמים לילדות לקבל מחזור בגיל 8 וכו' ועוד חומרים משמרים למיניהם, כך שתזונה צמחונית (ועל אחת כמה וכמה טבעונית) היא הרבה יותר בריאה.

למעלה