משחק שח?

Nihau

New member
נ.ב. |אזהרה|

ההודעה הנ"ל יוצאת מתוך הנחה שהקורא\ת הלהוט\ה ליישם מודע\ת להבדל בין הצד החד של הלהב והצד השטוח שלו וכן איך מחזיקים סכין מטבח בלי לחתוך את הוורידים בטעות, כמו כן קיימת הנחה נוספת - התרגיל יבוצע מול תוקף *דמיוני* ב*איטיות* ומתוך כוונה להבין את עיקרון החסימה המדובר ו*לא* ליישם את הטכניקה במציאות. (לא בגלל שהיא לא ישימה אלא בגלל שיישומה ללא הבנה מעמיקה יותר של קונספט הלחימה כמוהו כשיחרור בלם-ים בירידה והנחה שזו כל התורה על נהיגה במכונית)

tapas tapas

New member
לא הבנתי את הקטע עם האמה

את אומרת שהאמה והסכין כאילו יוצרים X? כלומר הכוונה שמחזיקים את הסכין הפוך? כאילו שאם היד תהיה ישרה קדימה הלהב של הסכין יפנה כלפי מטה?

Nihau

New member
היד והלהב יוצרים X מקביל לחזה שלך

כדי להגן עליך. לא הבנתי לגבי היד הישרה...

מירטל

New member
דבר ראשון, יש שיטות שבהן לזריזות

יש משקל הרבה יותר חשוב מלכוח, אבל זה לא ממש קשור. דבר שני - נניח שהבנתי ( אני אנסה את זה כשהראש שלי לא יתפוצץ לחלוטין), עכשיו, כמה שאלות : א. יכולת החסימה של הנשק - סכין מול סכין זה לא בעיה גדולה, ואני רואה טוב מאוד איך אני חוסמת סכין עם סכין מטבח אחרת מבלי לשבור את הלהב. אני לא רואה לעומת זאת, מצליחה לחסום ( נשק ראשון - מגן, נשק שני - תוקף) חרב קצרה - חרב ארוכה, חרב כלשהיא - אלה כבדה, חנית - כל כלי נשק כבד, מבלי לגרום לנזק רציני לכלי נשק שאינו עשוי מפלדה טובה. ב. זה יעבוד יופי על כלי נשק חותכים, זה רעיון טוב להפנות את הצד החיצוני של האמה כדי למנוע מהנשק לחתוך את הגידים החשובים... אבל מה את עושה מול כלי מוחצים? ז"א, אם את מפנה את הצד החיצוני של האמה כנגד סכין זה הגיוני בהחלט, אבל כנגד חרב דו ידנית, אלה או גרזן, שהמטרה שלהם היא יותר לשבור עצמות ופחות לטפל בבשר, שיטת החסימה הזו די מסכנת אותך.

Nihau

New member
הגבלתי את העוצמה עבורה זה מיועד

ציינתי שזה לא מיועד עבור מה שמכונה haymaker -עוצמות גבוהות ברור שכאשר מגיעה מכה בכזו עוצמה לנפץ עצמות השיטה הטובה ביותר היא להתחמק מהמכה וכאשר שיווי המשקל של התוקף נגרר אחרי התנופה זה פותח לך אפשרויות חדשות ונפלאות (להערכת חייך that is)

מירטל

New member
הבעיה היא שבכמעט כל משחק..

תפקידים בעולם פנטזיה רוב מוחלט של המכות שייכות לעוצמות הגבוהות.

Nihau

New member
למה?

אני קיבלתי את הרושם שאין בכלל חלוקה בתוךהתקפה לרמות עוצמה. בשיטות בהן מחלקים את הנזק של ההתקפה ואז מורידים מהנזק הזה את השיריון של הדמות אני הייתי מחלקת את הטווח של הנזק לשלוש, עוצמה נמוכה, בינונית וגבוהה. סטאטיסטית רוב ההתקפות המוצלחות אמורות ליפול בטווח האמצעי נוטה לגבוה (אאל"ט). ואז אפשר לתת למכות התייחסות מהבחינה הזו.

מירטל

New member
לא.

כלי נשק שונים עובדים על דרכים שונות לגרום נזק ( כאן אני חוזרת למשהו שהיה קיים עוד במוד"מ 2) - יש את כלי הנשק הדוקרים : חיצים, חניתות וסכינים מתבססים על פגיעה בלהב חד מאוד, ולהם יתאימו שיטות החסימה שתיארת כאן. במערכות עם טכנולוגיות מפותחות יותר ( כמו סמוראים) תוכלי אולי להוסיף לכאן להבים גדולים יותר כמו החרב היפנית. כלי הנשק מהסוג השני הם כלי הנשק הקהים לחלוטין - אלות, פטישי מלחמה - כל כלי הנשק האלה חסרי תועלת לחלוטין אם אין לך עוצמת התקפה גבוהה מאוד, ומחזקים את עוצמת ההתקפה שלהם על ידי איזון, כך שמלבד הכוח של האדם שעומד מאחוריהם, יהיה לך גם את כוח המשיכה או התנופה שיעלו את רמות העוצמה. כלי נשק מהסוג השלישי מנסים לשלב בין שני הדברים - גרזנים וחרבות, שמנסים להתבסס גם על להב חד וגם על משקל כבד ועוצמת התקפה גבוהה. הבעיה הקטנה איתם, זו העובדה שרמה הטכנולוגית של ימי הביניים היו מעט מאוד מקומות שיכלו ליצור להבים חדים באמת בגודל הזה, ולכן החרבות התבססו יותר על עוצמת המכה ופחות על חדות הלהב. ולכן רמות העוצמה נקבעות מראש על פי סוג כלי הנשק והכוח ( והגודל ) של התוקף.

Nihau

New member
מציאות לעומת משחק

הגענו למקום בו ברורה הבעיה של להתאים מציאות מגוונת מאוד לתוך מכניקת משחק שעדיין צריכה להיות קלה ופשוטה לשימוש. משחק מחשב יכול להרשות לעצמו לתת לכל נשק 5 תכונות: piercing- נעיצה slashing- שיסוף crushing- שבירה durability- עמידות speed- מהירות ואז לקחת אותם בחשבון מתמטי בכל עימות חמוש (מזויין נשמע כמו קללה) מ"ת לא יכול להרשות לעצמו לתמוך בכזו מכאניק כי השחקנים יסרבו לעבוד עם כזו שיטה מסורבלת. ובצדק. אז מתפשרים או משחקים חופשיטה.

מירטל

New member
עימות מזויין - זו אכן קללה.

< כן, את מדברת עם פציפיסטית מוחלטת> זה עדיין לא משנה את השאלה הגדולה - האם מניעת פגיעה באמצעות כלי הנשק מבוסס על ניסיון להסיט את המכה או על ספיגה של המכה.

Nihau

New member
על לא להיות באותו מרחב כמו המתכת

כלומר: כל דבר שמונע ממך לאכלס את אותו מיקום מדוייק כמו הנשק של היריב יציל אותך מפגיעה. זה יכול להיות בלימה של המכה, הסטה של המכה, חסימה של המכה, מכה על הגף האוחזת בנשק כך שהמכה לא תוכל לצאת או תצא חלשה מאוד, פריקת נשק היריב והריגת היריב לפני שמתחיל את התקפתו. אם יצאה התקפה ובלמתי אותה על המגן שלי מנעתי פגיעה אם יצאה התקפה והסטתי אותה עם הנשק או המגן שלי כנ"ל אם יצאה התקפה וחסמתי אותה ישירות כנ"ל אם התחילה לצאת התקפה וצימצתי את הטווח ולכדתי את היד האוחזת בנשק בין גופי לגוף התוקף בהאבקות כנ"ל אם התחילה לצאת התקפה וכרתתי את היד (או האצבעות) האוחזת בנשק כנ"ל אם התחילה לצאת התקפה ולכדתי את היד בהאבקות חופשית והוצאתי את הנשק מהיד כנ"ל אם התחילה לצאת התקפה וזרקתי סכין הישר ללב התוקף והוא נפל מת במקום- כנ"ל. הבעיה היא שברוב השיטות לא מתייחסים כלל למגוון האפשרויות הרחב הפתוח בפני הלוחמים כי מצמצמים הכל למספרים ואז זה חייב להעשות כמה שפחות חישובים כי זה מפריע לזרימת המשחק. בחופשיטה אין כללים פרט לתיאור הריאליסטי של הקרב- שם יש מקום לתאר את כל האפשרויות הללו בלי לרדת תמיד לרמת ה"אוקי אז כמה להוריד בסוף מהנק"פ?" שם כל תיאור כזה לא יחשב לבזבוז זמן אלא לדבר הנכון שצריך לעשות כדי להבין איך התפתח הקרב.

major mouse

New member
חיפשתי קצת ברשת

והנה שני לינקים ותמונה: 1. קצת על חסימות עם נשק בימי הביניים. 2. מדריך לחימה לא חדש במיוחד מפרוייקט גוטנברג. 3. התמונה מציגה נשק מיוחד הקרוי 'Trident Main Gauche' ששימש לחסימת להבים.

naring

New member
מעניין,

למה לא פשוט היו מרכיבים על כל חרב שני "להבים" כאלו וזה היה חוסם את הלהב של היריב?

tapas tapas

New member
אני לא כל כך מתמצא

אבל ראיתי בכמה מקומות את השילוב הזה של חרב ביד אחת עם פגיוד ביד השניה. כנראה שהמטרה היא כשבזמן שאתה חוסם עם הפגיון את החרב של היריב עם החרב שלך אתה יכול לתקוף אותו.

נכון, לפגיון חסימה היו קוראים

main gauch שזה בצרפתית יד שמאל, והיו משתמשים בו בתקופה שבין עידן המגינים לעידן החרבות הקלות. בתחילה היו משתמשים במגינים כבדים, אחר כך עברו למגינים קלים יותר (buckler), ואז השתמשו בפגיון חסימה. אולם מאוחר יותר התחילו לייצר חברות קלות יותר במשקל ואז היה אפשרי לחסום ולהתקיף עם אותו כלי נשק בנוחיות.

Ferenheit

New member
שני להבים כאלה על כל חרב

זה לא נוח, מכביד, שביר, יקר, לא מאוזן ועוד מליון סיבות אחרות. לחרבות יש ניצב כדי להגן על היד. זה שכלול שלו. מה שצריך כאן זה תמונה של חרב עם תיאור חלקיה השונים כדי שכולנו נדבר באותה שפה כי הדיון הזה לא ברור בעיני בכלל.

למעלה