משחק שח?

tapas tapas

New member
קצת איבדתם אותי...

הדוגמא של השח אולי בילבלה אותכם. אני מחפש מכניקת קרב ספציפית, לקרבות בין בני אדם עם כלי נשק מימי הבניים. כגון חרבות, קשתות, סוסים וכו'. בעיקר קרבות בין מספר מצומצם של אנשים. זה גם יכול להיות "קרבות" של צייד. כלומר מספר מצוצמם של אנשים מנסה לצוד ממותה עם חניתות וקשתות. הגיוני שתהיה קצת ראנדומליות בקרבות מוסג זה. קצת פחות מתאים שיהיו חוקים בלי ראנדומליות בכלל. אם ניקח לדוגמא קרב בין שני לוחמים לפי שיטת DND. ושני הלוחמים באותה רמה ועם אותו ציוד. אז מלבד כל מיני דברים שלא כתובים בחוקים, כמו בעיטות לביצים וכו'. השחקנים הממוצעים פשוט יטילו את הקוביות שלהם ויקוו לפגיעות טובות. במצב כזה שבעיקר מטילים קוביות ואין יותר מדי מהלכים שונים שניתן לעשות שישיפעו בצורה ניקרת על התוצאות, מבחינה הסתברותית היה אפשר לסכם את הקרב הזה פשוט בהטלת מטבע. מכיוון שיש הסתברות זהה לכל אחד משני הצדדים לנצח כמעט בלי תלות בבחירות שהם יעשו. (אלא אם כן מישהוא מחליט להתאבד). אז אני מחפש שיטה שבה מפורטים כל מיני MANUEVERS שהלוחמים יכולים לעשות. אבל זה לא מספיק שיהיו כל מיני MANUEVERS (איך אומרים את זה בעיברית?), אלא שהם יהיו ככה שיהיה ניתן לבחור בחירות חכמות כאלה שרוב הסיכויים שיובילו לניצחון. אני קצת יותר ברור עכשיו?

לשיטת הקפא"פ של מרוצללים

יש הרחבה שעושה משהו דומה, בכדי לדמות אומנויות לחימה: לכל אומנות לחימה יש מבחר מהלכים לבחירה, בנוסף ליתרון ספציפי כמו העובדה שלאנשים שמשתמשים באיקידו יש יתרון כשהם רק מגנים.אתה קונה את המהלכים האלה, כשאתה יכול לקנות אחד על כל 2 נקודות בכישרון(רק להבהרה:קשה למצוא אנשים עם כישרון של יותר מ7), ואתה חייב ללמוד אותו ממישהו שמכיר את המהלך.הבעיה העיקרית היא שרוב המהלכים שמציגים בנויים גרוע. נ"ב: במרוצללים יש גם אפשרות לכוון לחלק גוף מסויים ובכך לעקוף שריון/לעשות יותר נזק, במחיר של קושי פגיעה גבוה יותר.

BluePrint

New member
"!It's Illogical"

קח כל שיטה שאתה מכיר, תן לשחקנים לתאר את הפעולה, והענק להם תוספים או הפחתות בהתאם. (אתה המנחה, או לא?)

Nihau

New member
אם מדברים על זה- עוץ לי עיצה

בקרב נגד יצורים דמויי לטאות החיים במבנה תת קרקעי בחושך (ורגישים מאוד לאור אבל את זה השחקנים והדמויות לא ידעו) קוסם הטיל magic missile והשחקנית תיארה שהקסם מכוון ישירות לעיניים מתוך כוונה לעשות נזק ולעוור בו זמנית. אני לא ידעתי אם אפשר לכוון קסם כזה כל כך נקודתית אבל במקרה הזה החלטתי לאפשר את מלוא ההשפעה המזיקה בגלל הנסיבות המיוחדות והתייחסתי לכל קליע כהצלחה קריטיקלית אוטומטית. השאלה היא האם זה אפשרי לכוון קסם כזה כמו magic missile לאיבר ספציפי- כי אז יש לך קסם שעלול להפוך לכלי ניתוחים מטווח רחוק מרוב דיוק "אני מטיל קליע קסם הישר לעורק הצוואר!" וכו'... רואה את הבעיה?

0Pandemonium0

New member
אין בעיה.

הדמות רק צריכה להכיר טוב את האנטומיה של האויב שלה, כמו שלוחם שמכיר אותה יכול להגיד שהוא מכוון ישר לעורק הצוואר, או קשת שמכוון לשם.

Nihau

New member
magic missile always hits

ולכן זו בעיה. קשת שמכוון לעורק הצוואר מקבל דירוג קושי גבוה יותר להצלחה וכך גם כל לוחם אחר וכל צורת התקפה לצוואר- פרט לקסם שבהגדרתו תמיד פוגע.

Shadowmage

New member
אני יכול לחשוב על שתי תשובות לזה

1. משהו שהציעו הגבולינים, אם אני לא טועה. לשנות את קליע הקסם כך שבמקום "פוגע תמיד" הוא יהיה "+20" לפגיעה ולגלגל. במקרה כזה אותם מינוסים שהיית נותנת לקשת על כיוון לעורק הצוואר יחולו על קליע הקסם. 2. לא לאפשר את זה. ניתן לטעון שהנזק של קליע הקסם הוא לא גופני אלא לאנרגיית החיים של המטרה, לכן הקליע לא יכול להחטיא - הוא לא מכוון לייצור עצמו. לא ממש משנה איפה פוגעים, הנזק יורד מאנרגיית החיים של הייצור ולא פוצע אותו פיזית.

0Pandemonium0

New member
פתרונות טובים.

או פשוט לשנות את החוקים, כך שהוא לא תמיד ייפגע. וחוץ מזה, מה זאת אומרת "תמיד פוגע"? ומה אם הוא מכוון לחזה שלי, ובשנייה לפני שהוא פוגע אני מרים את המגן?

Ferenheit

New member
סתם לגבי הקליע

ללחש הזה יש התייחסות מפורשת והיסטוריה עתיקה, ובעיקרון (רק בעיקרון כמובן) אי אפשר לקבוע היכן הוא פוגע לעולם. חלק מהעניין של קליע קסם הוא שהקליע ימצא דרך לפגוע. הוא ימצא דרך לפגוע כי יש כזאת, ואם 999,999 דברים לא יעבדו הוא ימצא את הדרך המליון. לכוון אותו לעיניים זה לבחור מספר, וזה מגביל את אפשרויות הבחירה של הקליע... אבל זה לחש בעייתי ששם מסיבות היסטוריות ותו לא, ואני הייתי מעיף אותו לגמרי.

Ferenheit

New member
כן.

אולי פעם אני אסרוק ואדביק פה את עמוד הלחשים (עמוד אחד בלבד) של מהדורה 1 בעברית (חוברת אדומה) ותראו איזה יופי היה.

Shadowmage

New member
בדקתי ב SRD,

סתם בשביל הסקרנות, ומצאתי בתיאור הלחש את המשפט הבא: "Specific parts of a creature can’t be singled out" אז זה די פותר את כל הבעיה שלך, לא? אני מסכים עם Ferenheit שזה לחש מאוד אכזרי. 1d4+1 לכל שלוש דרגות, בלי להחטיא? זה אומר שקוסם בדרגה חמש עושה כ 6-15 נק"פ נזק כל סיבוב (בלי metamagic), בכל טווח עד 100 מ', והוא יכול לשנן - ולהטיל - את הלחש יותר מ 10 פעמים ביום. מאוד לא מאוזן, לדעתי.

לא מצויין בתיאור הקסם שאי אפשר

לכוון אותו לחלק גוף מסויים? אני אישית הייתי נותן לכוון לעיניים(או לאיזור בגודל דומה) רק ממרחק שאפשר לראות את האיזור בבירור(נגיד 2-3 מטר בתאורה טובה), לכוון ליד זה פחות בעיה, אפשר ממרחק כפול, ואם אתה יותר מזה אתה לא יכול לתת לקסם מטרה ספציפית.אני גם הייתי נותן לקוסם לגלגל לפגיעה כל פעם שהוא מנסה טריק כזה, כאשר הבונוס של האינטליגנציה מוסיף לגילגול, וכישלון רגיל פשוט אומר שהוא פגע, אבל לא בחלק המסויים.

major mouse

New member
כמעט לכל שיטה רצינית

יש מהלכים נפוצים/ממולצים המסופקים בספרי הבסיס שתי דוגמאות: שחר האדמה - אפשרות לחסום עם המגן, לוותר על עמדה תמורת הגנה יותר טובה, יתרון גובה, התקפה אגרסיבית ועוד. השמשות הדועכות (שנזכרתי בה לאחרונה) - די דומה למה שעופר הזכיר בקשר למרוצללים. לכל סגנון לחימה (סיוף, אומנויות לחימה שונות...) יש מהלכים מיוחדים לסגנון הזה. נ.ב Maneuver - תמרון, תרגיל

Darakan

New member
אלו שב-מו"ד 3.5 לא מספיקים?

Sunder, Grapple, Feint, Overun, Charge, Assist וכו'.

למעלה