משחק פורום בשיה"ומי...

HawkEye3

New member
סליחה ?

אתם מתכוונים אשכרה לשחק או סתם לכתוב הודעות ? ולנושא העולם - ישנן בנוסף על הערים של בני האדם (על חופי הים) ושל העלפים (ביערות) וכו', גם ערים בשמים שמרחפות ע"י קסם או בלונים ענקיים ממולאים בהליום (שכידוע מצוי באותו כוכב לכת במרבצים אדירים או לפחות גדולים מאוד מאוד) וערים אלו משמשות כמרכזי מסחר שמקשרים בין בני אדם, עלפים, גמדים ועוד, ערים אלו מיושבות ע"י הקומאטים. הקומאט - להלן יצור בעל מערכת רבייה זכרית ונקבית כך שאין זכרים ונקבות, אבל ! הן מתייחסות אחת לשנייה כנקבות, בעלות כושר דיפלומטי מצויין (ומכאן עסקי המסחר). תיאור פיזי - מבנה של בת אדם אולם נבדלות מהן ב: במקום שערות מעיין ראסטות (כמו של הטורף), שבעצם הם איברים המהווים חלק מהגוף (בעלי כלי דם ועצבים) צבע עור נע בין כחלחל ומעט אפרפר עובר דרך גווני העור הבהירים של בני האדם ועד ירקרק. 4 אצבעות במקום 5 (ללא זרת). בעלות עצמות בולטות (עד 3 ס"מ) לאורך עמוד השדרה. תוחלת חיים 120 שנים ;) ומביאות 5 צאצאים בממוצע במשך תקופת חיים אם אהבתם תכתבו כדי שאמשיך לפתח אותן ואם לא...אז פוייה לכם !

Illithid

New member
כמה דברים

הרעיונות מאוד יפים, אבל יש לי כמה הצעות לשיפור (או בעצם הערות...) א) בין קסם להליום... קסם. יש צורך בכמויות כל כך גדולות של הליום בשביל להעיף עיר... לא נראה לי שיש להם בכלל אמצעים לייצר מיכלים כל כך גדולים בזמן הזה. אה, ועוד משהו. הבלון הליום יהיה מן הסתם מעל לעיר, נכון? הוא גם יהיה גדול מהעיר פי כמה וכמה... אתה צריך להמציא איזו דרך לחיות בלי אור שמש... רוב היצורים לא אוהבים את זה (וגם רוב הצמחים לא... ככה שהעיר הזאת די דכאונית) צריך גם להמציא מערכת שלמה נגד ציפורים מנקרות ומכות ברק והתנגשות דרקונים היפוגריפים גריפונים וויורנים... קסם. ללא ספק, קסם. ב)הרעיון עצמו של ערי מסחר משגשגות הוא לא רע. גם הרעיון שהעיר מרחפת נחמד. הבעיה נמצאת שמשלבים בין השניים... לרוב האנשים בעולם פשוט אין דרך להגיע לעיר שנמצאת כמה קילומטרים באוויר... ג)כמה הצעות לקומאטים: האנטומיה שלהם צריכה להשתנות במקצת עקב כל הדורות שעברו עליהם בערים שנמצאות בגובה של כמה קילומטרים. 1) אפים גדולים יותר וריאות יעילות וגדולות יותר. זהו אמצעי שהם פיתחו עם הזמן בשביל להתמודד עם המחסור המתמיד בחמצן. זה צריך מעט לשנות את מבנה הפרצוף ואת היקף החזה. 2) עור עמיד יותר נגד הקור. העור צריך להיות עבה מאוד (אולי אפילו תוספת לarmor class) ואולי גם פרווה? 3) הדם שלהם צריך להיות בהרכב שונה משלנו. הוא צריך להכיל כמות גדולה של איזה חומר (ששכחתי את שמו... אבל הוא אמיתי...) שמונע התגבשות של קרח בתוך הגוף (נגד נזק קבוע לרקמות) 4) נמוכים ומוצקים. בשביל פעולה יעילה יותר של הלב, ובגלל החשיפה המתמדת לרוחות חזקות. כן, זה מעט הורס את המראה... אבל זאת אבולוציה... הממם אני בטח יזכר בעוד משהו אח"כ... מקווה שעזתי.

HawkEye3

New member
אז ככה

קודם כל תודה :) אני מקבל את א' בקשר לב' - אמרנו כבר שיש קסם אז הוא יכול לשמש להעלאת והורדת פלטפורמות או אפילו משטחי שיגור על הקרקע ועל העיר... בקשר לג' - אתה צודק אבל מזה מבאס אותי, נו אי אפשר שייראו נורמלי (ומה לעשות אני אוהב גמדות רק בקרבות) בכל אופן נצטרך לחכות לhammerfall בשביל לדעת אם אפשר או לא אהממ (רמז רמז)

Illithid

New member
יש מה לעשות בקשר למראה...

נראה לי שהדבר הכי מבאס זה העובדה שהם מעט דומים לגדמדים, נכון? הם חייבים להיות נמוכים בשביל יעילות הלב... אבל. יש אבל. הם לא חייבים להיות מוצקים. אם תוסיף להם deflection bonus טבעי כאחת מהיכולות של הגזע, הם לא יהיו חייבים לפתח גוף יציב (כי אפילו deflection bonus קטן יכול לספק הגנה בפני הרוח). כן, הם יהיו חזקים יותר מגזע נורמלי, אבל בשביל זה יש level adjustment. ככה המבנה שלהם יזכיר קצת halflings... וזה לא כל כך נורא. לא יודע בקשר למשטחי שיגור האלו... זה יזדקק להרבה מאוד קסם... אבל זה אפשרי.

Illithid

New member
אפשרי

ורצוי גם דברים גדולים שיוכלו לשאת הרבה כל פעם. עוד כמה רעיונות: עוד זוג עפעפיים - הרוח המהירה בשילוב עם האבק והפסולת של העיר יכולים ליצור בעיה רצינית לעיניים... בשביל זה יש להם עוד זוג עפעפיים (וגם ריסים מאוד ארוכים) בשביל להגן עליהן. בעיה לרדת - בגלל שהם כל כך רגילים להרכב האוויר של הגבהים (פחות חמצן) תהיה להם בעיה לרדת לגובה פני הים. בשבילם זה יהיה שקול כנגד בן אנוש שמטפס אל האוורסט (או דומה). הם יסבלו מזה כמה וכמה מינוסים, ואם ישארו למטה יותר מכמה שעות הם יצתרכו לזרוק זריקת קשיחות כל כמה זמן בשביל לבדוק אם הם קיבלו הרעלת חמצן. זה בהחלט יאזן כמה מהבונוסים שלהם (deflection, natural armor וכו') זה לא אומר שהם לא יכולים להסתגל. כמו שלdrows יש את הפיט daylight adaption גם להם צריך להיות משהו דומה... יש גם אפשרות (אבל זה רק אם בא לך) להפוך אותם לממש משונים. למשל, להוריד להם את הבונוס deflection, אבל להוסיף להם עוד שתי רגליים/זנב בשביל היציבות.

dragon zlotnik

New member
יאלה חפיף

לא צריך להסתבך לגמרי שהכל ל-ג-מ-ר-י יהיה הגיוני, עם כל הכבוד זה משחק דמיון ואפשר לחפף קצת, לא הרבה מדי אבל אם הוא רוצה שיהיה להם מאה נורמלי שיהיה מראה נורמלי ושהם עדין יהיו שירים לעשות דברים רגילים. לדעתי לא צריך להתפלסף!

Nihau

New member
למה הליום?

למה לו מגנטיות הפוכה או סוג אחר של אנטי כבידה? או פשוט ערים של גזעים מעופפים שהעלו לזרמי הג'ט הגבוהים את המבנים הקלים דמויי המצנחים שלהם? או הרבה בלונים פורחים מסביב למשטח אחד או כמה משטחים כאילה מחוברים... או בדים עשויים קורי עכביש, מתוחים על מסגרות אלומיניום...

Illithid

New member
נעבור אחד אחד.

1)אין טכנולוגיה לאנטי כבידה בימים ההם. במיוחד לא בשביל להעיף עיר שלמה. 2)אם הערים היו רק שלהם האפשרות השניה הייתה בסדר. אבל הערים מתוכננות להיות ערי מסחר לכל הגזעים, ובגלל זה הם יהיו הרבה יותר כבדות ולא יוכלו סתם לעוף. 3)בקשר לאפשרות השלישית, כבר אמרתי. זה דורש הרבה יותר מדי משאבים ואמצעים ליצור כמות מספקת בשביל להעיף עיר. זה גם יכסה שטח גדול מאוד ויסתיר את אור השמש. 4) זה לא ידביק את הסוחרים? חוץ מזה, צריך הרבה יותר מדי אלומיניום בשביל עמודי תמיכה לעיר שלמה בגובה של כמה קילומטרים. קסם היא האפשרות הטובה ביותר.

HawkEye3

New member
רק רגע !

הכוונה הייתה שהערים הללו הן בעצם ערים רק של הגזע הקומאטי והן ירחפו ממקום למקום וכשיגיעו מעל לעיר הן ישלחו שליחים ! (או שאפילו אפשר להפוך את הערים והגזע הקומאטי לדבר מסתורי וקצת סודי ואז האפקט של המסחר ייפגע) בקשר להליום - נניח שיש להם הרבה אבץ וחומצה אז הם יכולים לייצר מימן (שהוא קל ומרים יותר מהליום) ואם קושרים את כדורי העור המלאים מימן לחבלים די ארוכים אז כן יגיע אור שמש והערים מחוברות מחלקים ובגדול זה גם מה שחשבתי אבל - קסם כנראה עדיף (אני לא חושב שמסגרות האלומיניום אמורות להחזיק את העיר מעל לקרקע אלא שמותחים עליהן את המשטחים שעליהם חיים)

Illithid

New member
לא פרקטי.

זה יוצר פרדוקס. צריך מיכלי הליום (כן, הליום, לא מימן. מימן דליק. מימן מתפוצץ. מכת ברק אחת והעיר מתה עוד לפני שהיא פוגעת באדמה) גדולים פי כמה וכמה מהעיר בשביל להעיף אותה. בשביל שאור שמש יגיע, המיכלים צריכים להיות מאוד רחוקים מהעיר (אנחנו מדברים פה בעשרות קילומטרים) ורק משקל החבלים עצמו כבר יספיק בשביל להוריד אותם. אז אין בעיה, עושים מיכלים גדולים יותר. רגע, אבל אז צריך להרים אותם יותר גבוהה... עוד חבלים! עוד הליום, עוד חבלים, עוד הליום וכן הלאה. ככה זה ימשיך עד שההליום ישקול בערך כמו הסביבה שלו ואי אפשר לטפס יותר גבוה. התעלמתם מהבעיה של היונים, דרקונים, היפוגריפים, גריפונים, וויורנים וכו' שמתנגשים ומפוצצים את הבלונים. גם מהעובדה שלתרבות ברמה ההתפתחותית שלהם פשוט אין אמצעים לייצר מיכלים בכזה סדר גודל. וכן, יש את הבעיה של המכות ברק. קסם.

HawkEye3

New member
אני מסכים על קסם אבל

אתה חושב בצורה מקובעת - מה יקרה אם שמים את הבלונים מתחת לעיר הא ???

Nihau

New member
אז יש הסכמה על #2

ולגבי #4 - האלומיניום זה אכן בשביל מסגרות בשביל למתוח את רשתות חוטי קורי העכביש ולא כל קורי העכביש הם דביקים- יש סוגים שונים של קורים עם חוזק משתנה המשמשים את החרקים הקטנים למטרות שונות.

Naruto007

New member
אני מת להצטרף אבל

אני לא יודע באיזו גרסה משחקים, אם אפשר דברים מספרים אחרים ועוד כל מיני דברים. מה אני צריך לעשות?

למעלה