משחק עם הלשון

עינת195

New member
משחק עם הלשון

הבן שלי בחר גרייה חדשה. הוא משחק עם הלשון כל הזמן. מסזים בפה פעם ביום לא הועילו. היום החלטתי לעשות לו עיסוי עם המברשת שיניים החשמלית כל שעה. האם למשהו יש עוד עצה איך לטפל בצרה החדשה שלי? תודה מראש עינת

sha na na revol

New member
יש סיכוי קטן שמה שאני אומר נכון

אבל אנחנו נמצאים כרגע בתקופה של יובש, ולכולם העור\שפתיים התייבשו, אולי פשוט הוא מגורה ולא מחפש גירוי במקרה זה. אני חושב שזה די נפוץ ללקק את האיזור אם יבש, למרות שזה תלוי בבן אדם ובאופי שלו אם הוא מתאפק ומספק אותו לשים לחות או וואטאבר.

עינת195

New member
מדובר על גרייה, לא יובש.

לצערי מאוד ברור שהוא משחק עם הלשון. אני בטוחה שלגרייה זו טיפול סנסורי מתאים צריך רק למצא אותו.

TikvaBonneh

New member
אולי לשים לו כפפות

זה לא יהיה נעים לו לשחק עם הלשון עם כפפות והוא יפסיק. אחרי שהוא יפסיק לגמרי לנסות לשחק בלשון, תקצרי כל 3-4 ימים שני ס"מ מהכפפה לכיןן האצבעות, עד שישארו לך רק כפפות על אצבעות. ואז כל פעם תורידי עוד אצבע עד שהוא יהיה בלי כפפות בכלל.

סורי אבל זה רעיון מגעיל

לילד יש צורך כלשהו חושי באיזור הפה למה למנוע ממנו את זה? אם זה כל כך מפריע אז סבבה טיפול סנסורי מתאים אבל הקטע של רק להפוך לו את זה ללא נעים? סורי אבל זה רעיון דוחה בעייני שאני מאוד מקווה שהאמא לא תיישם.

kagome10

New member

sha na na revol

New member
לא שהבנתי למה כפפות

עלולות להפוך את זה ללא נעים, אצלי זה ממש לא ככה לגבי כל שילוב של בד+פה.

TikvaBonneh

New member
אצלך זה אולי לא היה עובד.

הרעיון הוא שהוא מקבל תחושה מסויימת שנעימה לו בעקבות המשחק בלשון ואנחנו רוצים שהתחושה שהוא מחפש לא תגיע בעקבות משחק בלשון עם הידיים אלא בדרכים אחרות מקובלות יותר כמו ציחצוח או נשכן, ולכן צריך לשנות את התחושה שמגיעה בעקבות המשחק הזה.

sha na na revol

New member
את האמת,

אחרי השרשור ניסיתי לגעת בלשון עם היד, וזה אפילו כאב לי. ממש התאמצתי להבין את זה.
בכ"א, יותר חשוב שתחזרי ותדווחי אם האלטרנטיבות עובדות.

עינת195

New member
הפרח בן 8

הרעין נשמע לי מעניין דווקא. אתמול צחצחתי לו שיניים כל שעה ואמשיך היום אחרי בית הספר. ואם זה לא יעבוד ננסה גם את הכפפות. תודה.

TikvaBonneh

New member
שימי לב

בהתחלה הוא דווקא יעשה את זה יותר בעיקבות הכפפות - בתדירות יותר גבוהה, למשך זמן יותר ארוך ובעוצמה יותר חזקה. הוא גם יהיה מתוסכל ויכול להגיב באגרסיביות. אל תדאגי כל אלה סימנים שמראים שאכן הכפפות מונעות את הגריה והיא עומדת להפסק. תחזיקי מעמד זה רק לזמן קצר ואחר כך זה יפחת יותר ויותר עד שיעלם לגמרי. במקביל כמובן המשיכי בציחצוחים עודדי התנהגות אלטרנטיבית אולי בעיצה אחת עם מרפאה בעיסוק כדי להפחית אצלו את הצורך בגרייה.

למה להשתיק אנשים?

אני גם לא חושבת שהכפפות זה רעיון טוב, (הבן שלי היה מוריד) אבל זכות כל אחד להביע את דעתו ואני לא חושבת שלשים לילד כפפות נגד רצונו נקרא התעללות..

הכפפות פה זה רק האמצעי

המטרה היא למנוע מהילד לבצע פעולה שמקלה עליו רק כי היא לא ניראת נורמלי וזה בעייני להתעלל בילד. לילד קשה, הוא מצא פיתרון לקחת לו את הפיתרון הזה מבלי לספק לו פיתרון חלופי ע"י הפיכת הדבר המקל ללא נעים זה פגיעה בילד.

האמא שלו עושה את זה בשבילו

אפשר להסכים עם הדרך ואפשר שלא, אם החברה שלנו היתה מקבלת אז לא היה צורך, אך בחברה שכל הזמן אחד דורך על השני לדעתי בהחלט יש למנוע מהילד לטובתו גם פעולות שמקלות עליו זמנית

sha na na revol

New member
החברה שלנו גם מעדיפה בתי ספר,

אבל בית הספר עשה לי רע - וגם התגובות על זה שעזבתי את בית הספר, ברמה שזו הייתה התעללות בשבילי. אז שילבו אותי, אבל עם מחיר. אני לא סתם אומר את זה על עצמי, זו דוגמה ל'מה שהחברה רוצה'.

יש גם הורים שמרביצים "בשביל" ילדיהם

כדי "לחנך" אותם , זו התנהגות לגיטימית בעייניך? בעייני אנשים כאלה צריך לשים מאחורי סורג ובריח ואין שום הבל בין הורה שמרביץ ובכך פוגע בילד שלו ובין הורה ששם לילד שלו כפפה כדי למנוע ממנו מעשה שמקל עליו ובכך פוגע בילד שלו- שתי ההתנהגויות פוגעות שתיהן מהווות התעללות ושתיהן אמורות להיות כאלו שמי שמבצע אותן הולך לכלא . ולגביי כל עניין החברה - את שוכחת דבר אחד שאני לאחרונה אומרת שוב ושוב בכל הרצאה ושיח שאני משתתפת בו - להורים יש נטייה ענקית להאשים את החברה אבל בעצם אתם חלק ממנה אז במקום לשנות ולהלחם בילדים שלכם תשקיעו את אותם אנרגיות בשינוי החברה ככה שתדע לקבל את הילדים האלו כמו שהם. הם לא אשמים בזה שהם נולדו לחברה חרא ולא מגיע להם לסבול ולהפגע בגלל זה.

אני אישית מגדלת את הבן שלי כרצונו

אני לא מחפשת דרכים למנוע ממנו התנהגויות, אבל לדעתי לשים כפפות זאת לא התעללות ואני בטוחה שהורה שיבחר לשים כפפות לילד יעשה זאת לטובת הילד גם אם זאת לא הדרך הנכונה לדעתי או לדעתך ולכן הגבתי...

למעלה