משחק עם הלשון

גם לדעתי זאת התעללות!!!

אפשר להפחית את התופעה במידה מסויימת בעזרת טיפולים מתאימים שלא גורמים סבל לילד, אבל למנוע ממנו בכוח עלול רק להביא לתוצאה ההפוכה, ובעוצמה גדולה עוד יותר, ובנוסף לכך גם להפוך את הילד לאגרסיבי ולגרום לו להתפרצויות זעם! אח"כ הורים לא מבינים למה אוטיסטים משתוללים (כמובן שהפיתרון במקרה זה הוא תמיד תרופה פסיכיאטרית...).

shavririt

New member
מסכימה עם שתי הנסיכות..(ענת והלוחמת)

לי זה עושה רע לחשוב על הכפפות ואמצעי "מניעה" אחרים מסוג זה. הרבה יותר נשמע לי להשתמש בנשכנים ואמצעים אחרים שמספקים לו את הצורך. ובכלל, מנסיוני המצב לאט לאט נעלם מעצמו. הטיפול "אנטי" רק יגרום לתשומת לב מוגברת לצורך הזה שלו.

בילדותי היתה לנו ילדה שמצצה אצבע

בשכבה. ניסו עליה את כל הנסיונות החל ממרה ועד חרדל ופלפל שחור ועוד כהנה וכהנה. כולם צחקו עליה. והיא לא נראה שזה היה אכפת לה - מצצה והמשיכה למצוץ וגם היום כשהיא חסרת מנוחה האצבע שלה בפה. וכשניסו עליה את הנסיונות כמו שכתבתם זה באמת החריף עוד יותר האצבע לא יצאה מפה שלה גם כשהיא דברה, ועשתה את כל הדברים שנדרשו ממנה בלימודים ויותר מזה. לומר היום את ה-X תמיד מעלה לי אותה עם אצבע בפה.

schlomitsmile

Member
מנהל
צורך שמחניקים בכח, סופו להתפרץ בכח

schlomitsmile

Member
מנהל
לא לגמרי הבנתי מה בדיוק הוא עושה? מלקק עם הלשון את הפנים? מזיז את הלשון בתוך הפה? מכניס אצבעות לפה ומתעסק בלשון? האם זה מפריע לו בדיבור? באכילה? כמה זמן ביום בערך הוא עושה את זה?

siu 3

New member
קודם כל זה מצויין

פיתוח שרירי הפה,אצלי ניסיתי ספריי מנטה על לשון עוזר לצלילים והיגויים ,גם מסטיק טוב,הוא ילעס ולשון תהיה בפה[לא יודעת מה הוא הגיל אצלך ,בני בן 5,5]

עינת195

New member
פיתוח שרירי פה

את זה עשיתי כשהיה קטן יותר. נפחנו בלונים רגילים, שיחק עם בלוני סבון וקשיות באמבטיה, לעס מסטיקים. עכשיו בכיתה לא נעים לו ללעוס מסטיק, הוא מבין שזה לא מקובל. תודה

Navva

New member
כיצד מתבטא המשחק בלשון?

אולי אם תניחו לו לאט זה יגיע לאופן כזה שיהיה פחות מורגש לסביבה. הרי אם זו באמת גריה הוא צריך אותה כדי להרגייע את עצמו. יש אנשים ש"אוכלים" עטים ועפרונות, כי זה מרגיע. ולהבדיל יש אנשים שמעשנים ועוד דוגמאות... ואם הזמן להציא למצב, שבבית ובמקומות לא רואים מותר ובחוץ לא כדאי. אם זה ממש לא בולט, היתי נותנת לזמן לעשות את שלו. ד"א מתי, והאם לא מזמן הוא נגמל ממוצץ (לא כתבת בן כמה הוא)?

למעלה