משחק מספר 2

הגיע לקאבס לנצח

אם גולדן היו לוקחים תמשחק הזה זאת הייתה פשוט גניבה.
הגיע לקאבס לנצח ביג טיים, הקאבס היו יותר טובים רוב המשחק כאשר קארי מסריח תפרקט עם עוד החטאה פעם אחרי פעם.
השופטים עשו הכל בשביל שהקאבס יפסידו בהארכה

אני באמת לא מבין איך קליבלנד הגיע להארכה בכלל...

איך אתה לא מבין איך הם הפסידו אם הם לא הובילו בערך כל המחצית השנייה?

איליה13

New member
אני מתייחס ביחס לנתוני הפתיחה וביחס להתקפה האחרונה

אילו הדברים היו הפוכים, וגולדן הייתה הפצועה המוכה חסרת הביתיות, לברון ובלאט היו על השיפוד של כל העולם

נ.ב. - נרשם פה למטה, על השינוי בהתנהגות של לברון בתור לידר, וחיזוק הרול פליירס, יש לי הרגשה שדווקא בזה מעורבים בלאט ולו יותר מהצפוי

גם אני הגעתי לסדרה הזו ברגשות מעורבים, אכן הכדורסל של גולדן חביב עלי מרגע שמונטה אליס עזב אותם, ובמיוחד ברגע שנפתרו מהקואץ' ג'קסון, אחת כמה וכמה כאשר ממול עומד לברון שהמאיס את עצמו עלינו לאורך השנים, אבל הסיטואציה שנוצרה עם הפציעות והלב האוסטרלי פשוט גרמה לי ממש להתחבר לצד של הקאבלירס, והפטריוטיות כלפי בלאט, הייתה שם מאז ומתמיד

אני זוכר שאחד הכתובים פה, לפני כמה חודשים, תהה לגבי הזיקה של ה NBA לשחקן האוסטרלי, וזה באמת היה תמוהה, בערך כמו לראות את דלי באולסטאר של הרוקיס, כאשר המשחק שלו זה אנטי תזה לכל מה שמייצג משחק האולסטאר, אבל בשקט בשקט כבר פיינלס שני רצוף שצץ משום מקום קנגורו אוסטרלי (מילס), שעושים את ההבדל (אקס פאקטור) בגמר הגדול

כמה דברים ששמתי אליהם לב

בתום המשחק הקודם, הרבה אנשים אמרו שסטף צריך לזרוק יותר. היום הוא זרק יותר, וכמעט לא פגע בכלום.
אמרנו גם שלברון היה צריך להכנס פנימה בפוזשן האחרון. הוא עשה את הזה היום ברגעי ההכרעה, ואלמלא הריבאונד של דלבדובה הקאבס היו מפסידים את זה.
קליי תומפסון הגיע למשחק היום, כל הפלייאוף הוא התקשה, אם דווקא עכשיו הוא ייסגר על עצמו, חבל מאד על קליבלנד. סטף לא ייתן עוד משחק כזה.
&nbsp
דבר אחרון - קליבלנד התפרקה ברגעי הסיום במקום להבטיח את הנצחון בזמן הרגיל. גם במשחק הקודם זה קרה. הם יהיו חייבים לעצור את ג"ס ברגעי הסיום בהמשך, אי אפשר כל פעם לאבד משחק בשניות הסיום.
&nbsp
גם אותי מעניין - מישהו בצד השני של האוקיינוס נותן לבלאט קרדיט על מה שראינו היום?
&nbsp

Ori L88

New member
דעות

משחק נוראי , אני אוהב הגנות אז לא סבלתי. אבל אני משאר שהאוהד הממוצע רצה לשבור את הטלוזיה עד ה5-6 דקות האחרונות של המשחק.
היה שיפוט פשוט מחריד , אני רוצה להגיד שדפקו יותר את קליבלנד אבל היה גם שריקות פח לגולדן סטייט. אבל מלא שריקות נוראיות , האלה שאני ממש זוכר זה הפיצוץ של איגי על ג'יימס שלא נשרק , ובג'אמפ בול בין גרין ללברון גרין פשוט בברור תופס את לברון ולא נותן לו לקפוץ והשופט הטמבל נותן את הכדור לגולדן.
לברון היה טוב מאוד , אבל האחוזים האלה לא רציניים. ואני ממש לא חושב שזה אחד המשחקים הטובים שלו בפליאוף כמו שאמרו בשידור , היה לו לפחות 10-12 משחקים יותר טובים.
&nbsp
ג'יימס ג'ונס-נתן כמה דקות טובות וסה"כ היה סבבה.
שאמפרט-היה בינוני אבל נתן 2 מהלכים גדולים , השלשה בתחילת ההארכה והחטיפה בסוף מתומפסון.
ג'יי אר סמית'-השחקן הטיפש בהיסטוריה.אבל לפחות נתן כמה שלשות , אבל הנזק היה גדול מהחיוב. יצטרך לתת משחקים יותר טובים בהמשך , הוא מאוד מאוד חשוב עכשיו שקיירי בחוץ.
מוזגוב-מצויין! משחק ענק שלו , שחקן שחקן. היה משחק יותר אבל גולדן הלכו לסמול בול.
טריסטן-נתן את שלו אבל היה ממש נגר בהתקפה. היה צריך לסיים עם 10-12 נקודות אבל הוא פשוט לא פגע בכלום.בריבאונד ובהגנה כרגיל פנטסטי , הסוייץ' שלו לקליי וקרי נגמר הרבה פעמים לטובת קליבלנד , הזריזות שלו היא מרשימה.
דלי-אני מת על שחקנים כאלה , תחרותיים בטירוף וגם ווינרים שצריך. הגנה פשוט מדהימה , וקלאץ' חבל על הזמן. התחיל את המשחק נוראי עם כל מיני זריקות כאילו הוא קיירי ארוינג , אח"כ נרגע וזרק את הזריקות שלו.
&nbsp
בצד של גולדן-
קליי-מצויין , אבל הוא זורק יותר מדי פעמים שעבור רק 3 שניות מהשעון ומפספס. וחבל , הוא שחקן פוסט טוב וצריך להיות שם יותר. בנוסף להשתמש בדריבל שלו , סבבה שהוא יודע גם להיות קאץ' אנד שוט מעולה. אבל אין סיבה לזרוק אחרי 3 שניות.היה לו משחק מעולה סה"כ התחיל פשוט לוהט אח"כ נרגע , אבל מצויין.
קרי-משחק חלש מאוד שלו , הרבה מהזריקות שלו היו טובות ולא נכנסו. היו גם כמה זריקות לא לעניין. סה"כ למרות היום הנוראי שלו לא פגע בשטף המשחק של גולדן ועשה הכול כדי לנצח. מאמין שהוא יתן במשחק הבא הופעה קילרית.
בוגוט-חלש ביותר , מוזגוב עשה מה שהוא רוצה נגדו.
דריימונד גרין-עשה את שלו בהגנה אבל לא תרם בכלל בכלל בהתקפה.
גם הספסל של גולדן היום לא הגיע , לוינגסטון , ברבוסה , ספייטס לא תרמו יותר מדי(איך החמיץ את הדאנק הזה)
איגי היה נהדר בהגנה כרגיל וגם נתן שלשה חשובה , איגי הוא מגן אנדרייטד הוא אחד הטובים בנ.ב.א פשוט אנשים קצת שכחו את זה.
&nbsp
סה"כ משחק נפל של הווריורס שכמעט גנבו אותו בעזרת 2 דקות טובות. הם עדיין פייבורטים גדולים מאוד , אבל כרגע נראה שקליבנד קצת רוצה את זה יותר ואין מספיק להט אצל גולדן. אבל זה קרה גם בסדרה נגד ממפיס ואז הם התפוצצו על הגריזליס.

fatnoam

Active member
סיכום משחק שלי

שופטים
שיפוט היה על הפנים. יותר מדי שריקות על עבירות בריבאונד והמון פאולים על מוזגוב שאפשר היה לתת להם לעבור. השופטים בסוף נתנו ללברון שריקה שהוא עשה פייק לאיגואדלה ויצר מגע בעצמו לקליעה, ועוד איזה שריקה ארגיומנטלית כשעבר את סטף, נתקע לו ברגליים ונפל. שתי השריקות האלה לא היו חייבות להישרק, אז לדעתי השופטים הרגישו שהם נותנים לו, ואז פשוט נדמו את המשרוקית. איגואדלה עשה פאול על לברון במהלך האחרון (רק כשהתחיל לכדרר, לא בזריקה), עשה עליו פאול אחו שרמוטה בעלייה לסל שם, וגרין קינח עם תפיסה לא חוקית בג'אמפ בול. פאקינג שופט עומד מילימטר משניהם ולא מצליח לראות את זה. זה הכל פוזשנים חשובים ומכריעים. היו עוד כמה NO CALLS מעצבנים במהלך המשחק, כמו שספייטס פשוט דרס את דלבדובה שם. בצד של גולדן סטייט לא ראיתי יותר מדי בלגן בשיפוט, הפאול השני של קליי ברבע הראשון לא היה פאול, אבל ממש קשה לא לשרוק על זה פאול (קליי ניסה להגיע לכדור פעמיים באוויר והחטיא, אין שופט שלא היה שורק על זה).
&nbsp
לברון
מישהו שאל כאן למעלה באחת התגובות, אם מישהו בארה"ב נותן קרדיט לבלאט על הניצחון (בזכות ההגנה החכמה, והחילופים המתוזמנים היטב). אז לא. כשהכוכב הגדול בעולם נותן משחק פיינלס של 39, 16 ו-11, אחראי לבדו על כ-66 אחוז מהסלים של הקבוצה, ותופס מנהיגות ואחריות, אף אחד לא נותן קרדיט לבלאט. כי ככה זה אמריקאים, ויש מצב שהפעם בצדק. לברון מפשל בעצמו בהגנה לא פעם, גם במשחק הזה, אבל כשהוא על המגרש יש לו אפקט מנהיגותי חזק מאוד. הוא פשוט מנג'ר על המגרש, בשני הצדדים. לפעמים זה לא פחות חשוב.
הדבר היחידי שהתאכזבתי מלברון במשחק הזה, זה שכשהוא ראה את קליי תומפסון מתחמם הוא לא ניסה לשמור עליו בעצמו. לברון אמור להיות שומר טוב לתומפסון (אולי הוא יוצא פחות טוב מחסימות כי יש לו גוף גדול, אבל הוא עדיין מאוד אתלטי וחכם), ולדעתי לפרקים במשחק שקליי התחמם ותפר את מי ששמו עליו, לברון היה צריך לקרר אותו.
אני אסיים במשהו חיובי על לברון. הסגנון הזה שהוא מחזיק את הכדור כמעט כל ההתקפה ואז מנסה לייצר משהו בכמה שניות, הוא די נוראי לצפייה. הקאבס טובים התקפית כשהם מניעים את הכדור יותר. מצד שני, הסגנון הזה ממש מאט את המשחק. עד שגולדן מקבלת את הכדור, כאילו וכל שחקן שם כבר נורא לחוץ להעיף לסל, וגולדן פשוט העיפו הרבה בלטות לסל אחרי מסירה אחת או ללא מסירות בכלל. לברון מאט את המשחק, ובכוונה או לא, זה ממש אבל ממש קוטע את השטף שאפיין את גולדן סטייט כל השנה והפך אותה לקבוצה הטובה בליגה.
&nbsp
ספלאש בראדרס
ככה ההופעה של לברון והניצחון של הקאבס קצת גימדו את מה שקליי עשה היום, ובאמת שקליי היה מרשים. סטף היה חלש, אבל באמת שקליבלנד עשו מאמץ קבוצתי חזק עליו. זה מצחיק, כי קיירי שמר על סטף יותר טוב מדלבדובה, אבל דלבדובה פשוט היה מאוד אגרסיבי איתו, וזה פעל, כי סטף פשוט החטיא. את המשחק הראשון קיירי סיים עם שני בלוקים וארבע חטיפות, וסטף עדיין תפר את הזריקות שהגיע אליהן. חוץ מזה, סטף במשחק הזה לקח רק זריקות אוף דה דריבל, וכלל וכלל לא זריקות של קאץ' אנד שוט. הקאבס עשו עבודה מצויינת כקבוצה למנוע ממנו את הקאץ' אנד שוט שכנראה יותר חשוב ליעילות שלו ממה שחושבים. קארי גם איבד כדור משמעותי בסוף, אבל חיפר על זה בקרוס אובר וליי אפ גאוני ששלחו את המשחק להארכה.
הדבר שרציתי לדבר עליו זה משהו שרואים לכל אורך הפלייאוף - ביחד, הספלאש בראדרס לא משחקים טוב, או יותר נכון, קליי תמיד חלש כשסטף על המגרש. ואם קליי איכשהו מצליח להיכנס לקצב, אז סטף יוצא ממנו לגמרי. גם במשחק הראשון וגם במשחק הזה קליי עשה את רוב הסלים כשסטף ישב בחוץ. זה משהו לא חדש, ראו את זה באמת לאורך כל הפלייאוף. בעונה הרגילה הייחוד של הקבוצה הזו היה כשהם היו מתחממים ביחד, ואז כל הקבוצה היתה נכנסת לאטרף. עכשיו זה לא קורה, והדבר הראשון שקר צריך לפתור בהסתכלות על המשחקים הבאים, זה את זה.
&nbsp
ספסל, משלימים ושאר ירקות
בהיעדר שני הטאלנטים הבכירים בקאבס, מלבד לברון, אין לקאבס מה למכור מבחינת כשרון מול גולדן סטייט. אבל כשרון זה לא הדבר היחידי שיכול להביא לניצחון. קשיחות מצד שני, יש לקאבס והרבה. דלאבדובה ותומפסון בראש, אבל גם לברון, מוזגוב, שאמפרט, מאוד קשוחים ולא מפחדים ממגע. הוטרנים מילר וג'ונס לא מהירים ולא אתלטים, אז כל מי שעובר ליידם או מנסה לקלוע עליהם מקבל פיצוץ. שינסו להרוויח מהקו את הנקודות. אם דיברנו קצת על קרדיט לבלאט, אני חושב שבנושא הזה יש לו יד בדבר. הקבוצות שלו לאורך שנים מאוד קשוחות, והשחקנים הקשוחים אצלו תמיד מתוגמלים בדקות. הוא מעריך ומקדש את זה.
אגב, גם גולדן סטייט קשוחה. גרין ובוגוט מאוד קשוחים, ויודעים גם מתי ואיך לשחק מלוכלך. איגי ולויונגסטון מהספסל עולים ומתחרים ברמה גבוהה, גם כן בקשיחות מאוד גבוהה. מצד שני, לגולדן סטייט אסור לנסות ולנצח את הקאבס במגרש הזה, הם חייבים לקחת את הקאבס למשחק מהיר יותר, איפה שאפשר להבליט את ההבדל האיכותי בכשרון בין הקבוצות.
דיברנו כבר על איך לברון מאט את המשחק וזה פוגע בשטף של הווריירס, השאלה היא מה הווריירס יכולים לעשות כדי להכניס קצב למשחק. אני חושב שיש משהו שהם לא ניסו, וזה לעשות דאבל אפ על לברון בקשת ה-3 או באמצע הדרך מהחצי, בכדי שיעביר מסירה. לפרקים, ששאמפרט ודלבדובה פשוט נראו כמו זוג נגרים שעובדים בחושך, יש מצב שהטראפ הזה היה מאלץ אותם לקחת זריקה מהירה וטיפשית, וככה גולדן סטייט היו נכנסים לקצב. קצב זה משהו שמאוד חשוב לגולדן. לא סתם הם בקושי השתמשו בהאקינג בסדרה מול יוסטון, כי האקינג מאט את המשחק וגורם לקצב ממש נמוך. זה לא מה שגולדן מחפשת.
&nbsp
ולסיכום, כריש לעידוד קריאה, פועל או לא?

פוסט טוב, חלק מאיך שהקאבס נראים זה בגלל ההרכב שקר

מכריח את בלאט להשתמש בו, בעיקביות בכל סוף משחק, רק שבמשחק הקודם זה היה מאולץ.
&nbsp
למרות חוסר הריווח עם מוזגוב על המגרש קליבלנד נראים הרבה יותר טוב, בשני הצדדים של המגרש, הוא לא נח לרגע בדיוק כמו TT, הוא עושה המון תנועה בלי כדור, אולי הגבוה שזז הכי הרבה בלי כדור בליגה, תמיד יוצא לחסום, נשאר על השלוש, נותן עוד סקרין ומתגלגל פנימה בתקווה שלברון ימצא אותו. אבל הכי חשוב הוא יצור המון התקפות מעבר לקאבס, וזה מה שגורם להם להיראות קצת יותר טוב, בגלל שהוא הפך להיות לדעתי בין הטופ Rim protectors בליגה, בלי הגזמה, בזמן התקופה עם קליבלנד.
&nbsp
מוזגוב בשני המשחקים היה פשוט פנטסטי, וגם היום.
אבל כשקר עולה עם גרין,איגודאלה ובארנס קשה לעלות עם מוזגוב.
&nbsp
&nbsp
עוד דבר שמאוד מציק לי, מתי בפעם האחרונה אתם זוכרים את לברון ג'יימס עולה לאליי-אופ??? המהלך שהפך להיות כל כך סמלי בהיט, נעלם לגמרי. לברון לא סומך כמעט על אף אחד בהובלת הכדור בקאבס, והרבה פעמים הוא עוצר התקפות מעבר ועובר בכדרור איטי את החצי כדי להגיע לISO.

fatnoam

Active member
מוזגוב ממש פיצה על משחק נוראי של תומפסון

מצד שני, תומפסון היה בסדר גמור בהגנה. הוא מהווה תרופה טובה להרכב הנמוך של קר שכן יש לו רגליים טובות והוא יכול לצאת לגארדים. קליי חגג עליו מצד אחד, אבל קליי די חגג על כולם במשחק הזה.
&nbsp
קני סמית' אמר אחרי המשחק, שלברון גורם שיהיה לשחקני גולדן סטייט יותר קשה לשמור על שאר שחקני הקאבס. מעניין אותי עד כמה אמת יש בזה, בסה"כ זה די ברור שמוזגוב נע הרבה בלי הכדור כי הוא יודע שלברון ימצא אותו, אבל אני לא בטוח כמה זה רלוונטי לגארדים (שאמפ, דלי, סמית' וג'ונס).
&nbsp
בקשר ללברון בצד המסיים, יש בזה עניין של אמון. ווייד והוא סמכו אחד על השני בעיניים עצומות, כי שניהם מוסרים מצויינים במגרש הפתוח ושניהם הפינישרים הכי טובים שיש במגרש הפתוח (בזמנו). כאן זה פחות. קיירי לא ממש מוותר על הכדור ומוציא מתפרצות מהר, ובדר"כ לא סמית' ולא שאמפרט מובילים כדור בצורה חכמה. שאמפרט כן מצא את לברון במסירה אחת כזו, כשלברון נעל את בארנס בצבע.
&nbsp
אני חושב שזה יתפתח בקאבס בהמשך, בטח שקיירי יצבור קצת קורט ויז'ן ושדלבדובה יקבל ביטחון גם בזה.
&nbsp
אגב דלי, הוא היה חושך כל המשחק וכל הזמן אמרתי לעצמי שבמאני טיים הוא יהיה טוב, ואפילו המצאתי לו כינוי (MONEY D). באמת במאני טיים הוא דפק שלשה ולפניה שני פלואוטרים, וגם בהארכה היתה לו איזה חטיפה. פייר, כמה שהוא לבן מוגבל, יש לו אופי. הרבה אופי.

בדיוק עלית על הנקודה שהכי מציקה לי. אין תנועה בלי כדור בקאבס

למעט הגבוהים של הקאבס, שעושים המון תנועה בלי כדור, וממש טיפה ג'יי אר סמית' בעיקר בתרגילים מסויימים, רוב שחקני הווינג של הקאבס כמעט ולא עושים תנועה בלי כדור.
&nbsp
עכשיו חלק גדול מזה, זה הISO של לברון, אם הם ירוצו במגרש יהיה לו יותר קשה לפנות חצי מגרש לISO.
&nbsp
אבל הם פשוט עומדים, גם כשהוא מסתבך.
&nbsp
כדרור איטי עד לחצי, על סף ה-8שניות, High P&R עם לברון, לברון מקבל כדור עם הגב לסל, בדרך כלל יותר רחוק אפילו מהHigh post. ומהרגע הזה אפס תנועה של הווינגמנים בקאבס, רק מוזגוב וTT עושים את התנועות שלהם בהתאם ללברון.
&nbsp
וגם מאוד מעצבן אותי שהם עוצרים מתפרצת או התקפת מעבר בשביל ISO, מילא בלקאץ' כדי לו להאט את הקצב ולא לאבד כדור מהיר למתפרצת בצד השני, אבל זה היה ככה רוב המשחק.
&nbsp
אין ספק שהכדורסל של הקאבס ממש לא יפה לעין, אבל זה עובד להם.

fatnoam

Active member
ענית לעצמך

בלתי אפשרי לעשות תנועה מסביב לקשת כשאתה סוגר חצי ממנה בשביל הבידודים ללברון.
&nbsp
אני חושב שהאיטיות של לברון והקאבס בהתקפה קוטעת לגולדן את השטף. כאילו הקאבס גם מגנים תוך כדי שהם מתקיפים.

kotta

New member
מה זה פלואוטרים? מלשון ריחוף FLOATER

&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

fatnoam

Active member
זה סוג של זריקה

בדר"כ של גארדים נמוכים, מאפשרת לשחרר את הכדור נורא מהר ותוך כדי תנועה.
&nbsp
שנים טוני פארקר עושה את זה, היום המלך של זה בליגה זה מייק קונלי.
&nbsp
וידאו להמחשה:
https://www.youtube.com/watch?v=XhH3GoMuHlo

Executioner

New member
פוסט מעניין

אני באמת חושב שללברון, גם עם המספרים, לא מגיע כותרת, אלא להגנה של קליבלנד.
בגדול ההגנה של קליבלנד מנצחת משחקים, ללברון היה ערב קליעה נוראי, הוא תורם באספקטים אחרים אבל כשאתה מחטיא 20 זריקות, שאר הקבוצה צריכה לקלוע באחוזים טובים כדי לחפות עליך. אם זה לא קורה אז כדאי מאוד שתגרום לקבוצה מולך להחטיא כמוך ואת זה ההגנה של קליבלנד כן עושה. אפשר להלל ולשבח את לברון על טריפל דאבל מפלצתי אבל את המשחק הזה הם לא ניצחו בהתקפה (איפה שהמספרים מדברים) וגם במשחק הקודם הם לא נשארו במשחק דרך ההתקפה.
&nbsp
&nbsp

fatnoam

Active member
לברון אחראי (נקודות ואסיסטים) על שני שליש מהנקודות של הקאבס

אני לא חושב שזה BYPASSABLE כאילו, אי אפשר שלא לתת קרדיט על זה. לברון הרגיל אותנו לכאלה, והדרך לסטט' הזו היא די מכוערת, אבל פאק, זה ממש ממש ממש קשה לקלוע 39 ולמסור 11 בסדרת גמר. זה באמת היה נראה שבלי לברון, לא משנה כמה טוב הם היו שומרים, הם לא היו מצליחים להישאר במשחק. כאילו מה שאני מנסה לומר זה שברור שהם לא ניצחו את המשחק הזה דרך ההתקפה, אבל אלמלא מה שלברון עשה בהתקפה אז לא היה להם סיכוי להיות תחרותיים במשחק הזה.

Executioner

New member
אני חושב בדיוק ההפך ממך

לא כי אני לא מסכים איתך. לברון פשוט הרגיל אותנו למספרים האלה. מה גם שהוא קולע 39 נק' בכמעט 40 זריקות והתקפות מתחילות אצלו או מסתיימות אצלו כמעט באופן קבוע. התרומה שלו למשחק צפוייה, בין אם זה 25 ו7, 30 ו8 או 39 ו11. לדעתי למשחק האחרון שלו יש יותר חסרונות מיתרונות וההגנה היא זו שהצילה לקליבלנד את המשחק (לברון אגב, גם חלק מההגנה הזו כמו שצל ענן כתב באחת ההודעות שלו).
&nbsp
אנחנו מסתכלים על זה משני כיוונים שונים, האמת היא כנראה באמצע.

למעלה