משחק התחלות

שרה א

New member
אולי: ישמעאל/קווין דניאל - לא בטוחה

קראתי מזמן-מזמן-מזמן. שם הקוף ישמעאל. לא זוכרת את הפתיחה המדוייקת.

een ogenblik

New member
אלו הן יתרונות ההשכלה הנרחבת

הרי פתיחות של ספרים איני זוכרת באמת. התלבטתי האם להוסיף פתיחה משלי, מאחר ויש עדין פתיחות לא פתורות, אבל בסופו של דבר החלטתי בחיוב: "אור חיוור חודר מבעד לווילון הבד המהווה שעל חלוני מבשר את עלות השחר. עקבי כואבים, ראשי כמשקולת, ומשהו דמוי פעמון צלילה בלתי נראה כולא את גופי כאסיר. חדרי עולה אט-אט מתוך האפילה. מבטי מתעכב על כל פרט ופרט: תמונות שבהן מצולמים אהובי נפשי, ציורים שציירו ילדי, פוסטרים, רוכב האופניים הקטן העשוי בדיל ששלח לי חבר יום לפני מרוץ האופניים של פריז-רובה והמוט התלוי מעל מיטתי, שאליה אני מרותק זה שישה חודשים כמו סרטן נזיר שהתחפר במחילתו בסלע. התהייה אשר למקום שבו אני נמצא נמשכת הרף עין בלבד ומיד אני נזכר גם בעובדה שהחיים שחייתי בעבר כבו לפני יותר משנה."

een ogenblik

New member
זה היה "פעמון הצלילה והפרפר"/בובי

ספר בן 100 עמודים בלבד, אך קשה להאשים את המחבר על קוצר היריעה - הוא הכתיב את הספר על ידי עיפעוף של עפעף העין השמאלית בלבד. ספר המראה עד כמה חיי הנפש יכולים להיות מלאים, גם כאשר הגוף בוגד במלואו (תיפקוד עין שמאל בלבד, נראה לי די זניח במצבי הבריא לכאורה כיום).

כל החיים לפניו אמיל אזר (רומן גארי)

לפני שישה יצים איש פוצץ את עצמו בצד איזה כביש בצפון ויסקונסין. לא היו עדים, אך נראה, שהוא ישב על העשב ליד מכוניתו כאשר הפצצה שעסק בהרכבתה התפוצצה במקרהץ על פי דוחות החקירה שלאחר המוות שפורסמו זה עתה, האיש נהרג במקום. גופו התרסק לעשרות חתיכות קטנות, ופיסות מגוויותו נמצאו עד מרחק של כעשרים מטר ממקום הפיצוץ. נכון להיום (4 ביולי 1990), נראה שלאיש איו מושג מיהו ההרוג.

טוב מאחר והמשחק נתקע בגללי

אני אתן עוד פתיחה. תשובות לקודמת מחר. It is a truth universally acknowlaged, that a single man in possesion of a good fortune must be in want of a wife

Pride and Prejudice /Jane Austen

והרווק הוא כמובן Mr Darcy והפתיחה שלי: "כן, בוודאי, אם יהיה נאה מחר," אמרה מרת --." "אבל יהיה עליך להשכים עם הציפורים," אמרה עוד. לבנה גרמו המילים הללו שמחה יוצאת דופן, כאילו סוכם בזה שהטיול יתקיים לבטח, והפלא שהשתוקק לו כמדומה שנים על גבי שנים הנהו, ככלות חשכת לילה אחד והפלגה של יום, בהישג יד.

שרה א

New member
אל המגדלור/וורג'יניה וולף + פתיחה:

"בימים חמים עולה מכתלי ביתי ריח רפה של חלב. הקירות מטוייחים ומסויידים, אריחים כובשים את הקרקע, אבל מתוך נקבוביות הכותל וסדקי הרצפה עולה אלי הריח, והוא מתעקש ומתגנב כזיעת אהבה עתיקה. פעם היה ביתי רפת. ביתם של סוס ואתון וכמה חולבות. דלת עץ רחבה היתה לה ובריח ברזל לרוחבה, אבוסי בטון, עולי בקר, כדים, פחים ועמדות חליבה. ואשה גרה ברפת, בה עבדה וישנה וחלמה ובכתה. ועל מצע של שקים ילדה בה את בנה."

שרה א

New member
למען הסדר הטוב:

הפתיחה למעלה - "בימים חמים עולה מכותלי ביתי..." - לקוחה מתוך הספר "כימים אחדים" של מאיר שלו.

האמת תמיד הייתי בטוחה שהכוונה

במשפט הזה היא לבינגלי שיוצג בעוד כמה משפטים זה רק הרבה יותר מאוחר בעלילה שמתברר שיש עוד רווק אחד עם יומרות. למעשה אף אחד כמעט לא מייחס למר דארסי עניין בנישואין... ענת

אופס, יכול להיות שאת צודקת ../images/Emo3.gif

בתודעה שלי מר דארסי הוא הדמות הבולטת ברומן. אבל יכול להיות שזו באמת פרשנות מאוחרת, אחרי שמר דארסי כמעט הפך לאייקון תרבות.

רימתי... מספר הפעמים שאני קראתי

את הספר הזה פשוט מפחידה. פשוט תחנתי עד דק את העלילה. מה שמדהים בה שתמיד יש משהו חדש למצוא. הספר הזה פשוט מדהים. ענת

ורדה ש

New member
א-פרופו התחלות...

סחתיין על המשחק הנחמד. יש משהו קסום בהתחלות של ספרים, קשה להסביר את הקסם הזה של הבטחה שעומדת להתממש. קטונתי מלנסות ולהגדיר. אבל למי שאוהב להתעסק עם הקסם הזה של התחלות מומלץ מאד מאד הספר "מתחילים סיפור" ובו עמוס עוז מביא התחלות של סיפורים שהצליחו להלך עליו קסמים והוא גם מנסה (ודי מצליח) להבין מה בעצם קורה בהתחלות האלה. מומלץ!!!

באר7עי

New member
פול אוסטר- לוויתן

האמריקאי הראשון שעשה לי את זה "אין מנוס מזה: ריחם של שקדים מרים מזכירים לו תמיד את גורלן של אהבות נכזבות. הד"ר חובנאל אורבינו השגיח בריח עם כניסתו אל בית שעודנו חשוך. קריאה דחופה נקרא הנה לטפל במקרה שזה שנים אין הוא דחוף בעיניו עוד. פליט האנטילים ירמיה דה סנט אמור, נכה מלחמה, צלם ילדים, ויריבו הרחום במשחק השחמת, מצא לו מפלט מעינויי הזכרון בעשן ציאניד הזהב."

s i l v a

New member
מוכן לנסות עוד אמריקאי ?

כוונתי לריצ'רד בראוטיגן, שאת ספרו "ההפלה" ממש התחלתי עכשיו. פרק הראשון -"הספריה " , ספריה שונה ממה שאנחנו מכירים. זאת ספריה אליה יכולים להביא סופרים או כל אחד אחר,כתבי היד לספרים שנדחו לפרסום או כאלה שאפילו לא התכוונו לפרסם. כמו שכתוב על גב הכריכה - "מגרש החלומות". נוהגים שם לרשום את כל הספרים שמתקבלים ביומן ואז מחזירים את הספר לידי המחבר, כדי שזה יניח אותו במקום הנראה לו ביותר... הספר יצא בהוצאה זמורה-ביתן-מודן 1981 . לפני כן, קראתי את "כדי שהרוח לא תשא זאת לכל עבר" – אבל על ה"פנינה" הזאת, בפעם אחרת.

een ogenblik

New member
למה בפעם אחרת?

את "כדי שהרוח לא תישא זאת לכל עבר" לא קניתי בביקורי האחרון בארץ, מפאת חסרון כיס (מכירים שיש לכם ערמת ספרים על דלפק החנות בערך הגבוה משש מאות שקלים, וברשותכם יש בערך חצי?), מאז אני מחפשת מידע נוסף, שיגרום לי להזמין את הספר הדקיק הזה לביתי.

למעלה