משחק התחלות

משחק התחלות

כמו שריוונדל הציעה- מי שידע את התשובה ישאל את השאלה הבאה. אז איזה ספר מתחיל ככה? לפני הרבה הרבה שנים וכמה טובות היו השנים ההן הלכה פרה גועה בדרך וכאשר הלכה הפרה הגועה בדרך פגשה ילד חמודות קטן ששמו התינוק ינוקא... אבא סיפר לו את הסיפור הזה; אבא הביט עליו דרך זכוכית; היו לו פנים שעירים.

שרה א

New member
פתיחה 2:

"קפצתי מעל ספינת-המפרש מסורנטו ועליתי אל חוף המפרץ הקטן. נערים היו משחקים נחילים נחילים בין הסירות ההפוכות על פניהן, או רוחצים בגלים את גופי הברונזה שלהם, ודייגים זקנים חבושים כובעים פריגיים אדומים תיקנו את רשתותיהם לפני ביתני הסירות שלהם."

'מגילת סן-מיקלה' מאת אקסל מונטה

בדיוק חשבתי על לכתוב את הפתיחה הזו
איזה ספר מקסים... ושלי (אני מקווה שאני לא חוזר על משהו שכתבו כבר): "נהר-הצלב מפלס דרכו במורד הרי קמרון, עד שהוא משתפך רחב ונוצץ לתוך האגן הגדול של אדמת היער סביב ממפה. לאחר שהיה כולו קצף, אשדות ודכי שוקק בהרים, מתישב עליו שטפו בהגיעו אל היער והוא זורם לו מתון-מתון באפיקו הסלעי, מימיו הנעים בנחת יוצרים לרחבו צלעות חול לבן ונקי וסוחפים את אדמת הבוץ מעל שרשי העצים..."

עופר D

New member
איזה ספר מקסים

אין לי אותו בבית, אז מבחינתי זה רק ניחוש. בכל מקרה, טוב להיזכר עופר

ILet

New member
משחק ההתחלות

ראשית, הרעיון נהדר. אבל, סליחה על ההתפרצות, התחלת איזה ספר זה? [על הנהר בקמרון].

עופר D

New member
רק הערה על מגילת סן-מיקלה

כדי להתחיל, צריך קודם לזכות בתשובה נכונה ראשונה, ואז הלפיד עובר.

Rivendell

New member
אפשר גם להתגמש ../images/Emo13.gif ומי שרוצה שיוסיף

רק תזכרו לכתוב בשורת הנוןשא שזו פתיחה חדשה למשחק, ואח"כ לאשר את התשובה הנכונה.

ILet

New member
ג'ראלד דארל

קראת עוד ספרים שלו? אני מאד אוהבת אותו.

מחכים לי על המדף כמה וכמה שלו...

אך רשימת ההמתנה שלי כל-כך ארוכה, שהוא ייאלץ לחכות קמעה
אך אני מצפה בקוצר רוח לקרוא אותם. תוכלי להמליץ לי על משהו מסוים לקרוא מיד לכשיתפנה לי מקום? כלומר, מהו לדעתך ההכי טוב שלו (לא כולל 'חברברי', כמובן)?

ILet

New member
דארל: המלצות.

יש לי 18 ספרים שלו. [אגב, כולם באנגלית]. אני מציעה לך לקרוא אותם באנגלית. השפה שלו מאד יפה. למרות שהקריאה איטית יותר [אני נעזרת במילון], ההנאה שלי גדולה יותר באנגלית. עכשיו להמלצות: ראשית: 2 הספרים שהוא כתב על ילדותו בקורפו [נא לקרוא לפי הסדר שאני מציינת] : 1. My family & other animals. 2.Birds, beasts & relatives. אח"כ הסדר לא משנה. גם אני עוד לא קראתי את כל מה שיש לי. קראתי ונהניתי מ- The drunken forest, Three singles to adventure, Encounters with animals, A zoo in my luggage. בהצלחה!

Rivendell

New member
גמני תורמת התחלה ../images/Emo13.gif

"זה היה הדבר: לפני מליון שנים, אז, ב 1986 לספירה, היתה גוויאקיל עיר-הנמל הראשית של אקוודור, הדמוקרטיה הדרום אמריקאית הקטנה, שבירתה היתה קיטו, שבמרומי הרי האנדים."

behemot

New member
גלפגוס של וונגוט-יש גם התחלה בפנים:

"אמר חכם אחד: אם יש בר מזל יותר מילד שמת עליו אביו, הרי זה ילד שמתה עליו אימו"

שרה א

New member
גם הדג ישיר/הלדור לכסנס + פתיחה:

"הדבר הראשון שאני יכול לספר לכם הוא שגרנו בקומה השישית בלי מעלית, ושבשביל גברת רוזה, עם כל הקילוגרמים שלה ועם שתי רגליים בלבד, זה היה ממש מקור חיים יום-יומי, נוסף לכל שאר הצרות והדאגות. היא הזכירה לנו את זה בכל פעם שלא התלוננה על דבר אחר, כי נוסף לכל היתה יהודיה. גם מצב בריאותה לא היה טוב, ואני גם יכול לומר לכם מיד, שהיא היתה אשה שהגיעה לה מעלית."

behemot

New member
כל החיים לפניו - אמיל אז'אר =

רומן גארי) "קיראו לי ישמעאל" - קצר אבל צריך להספיק...

למעלה