משחק המתנקש

ogmios

New member
הורדות של המהדורה הקודמת

Wizards דווקא מציעה לא מעט חומרים למהדורה הקודמת להרודה חינם. סדרת ה-Complete Books, לצערך, באמת לא שם.

המדריך השלם לגנב

לפני חודש-חודשיים היה עותק משומש במצב טוב ב"דני ספרים" בירושלים. כמו כן, הקיט של המתנקש לא כזה שונה מגנב רגיל - יש לו קצת פחות נקודות לחלק לכישורי הגנב בדרגה הראשונה, יכולת לרכוש מיומנות בכל כלי הנשק, ומיומנות בזיהוי רעלים ובשימוש בהם, וזהו. המתנקש של המהדורה הראשונה (מוד"מ) היה משהו שונה לגמרי, שדי לא תואם למהדורה השנייה - הוא צבר קב"פ עד דרגה 15 (בה היה נתקע) והייתה לו טבלה שהציגה את סיכוייו באחוזים לרצוח דמויות בדרגות שונות במכה אחת.

drall

New member
מכיר את המהדורה הראשונה

איפה זה דני ספרים? אני ירושלמי. ד"א כבר הורדתי את המדריך לגנב ומצאתי את החלק על המתנקש. אולי באמת אני אלך על הפיתרון של המהדורה , אם כי החברים כאן נתנו לי די רעיונות להסתדר עם המהדורה השניה.

ogmios

New member
דני ספרים

החנות נמצאת ברחוב יפו 57. תוכל להשיג אותם גם בטלפון 02-6231203 או פשוט באתר http://www.danibook.com

drall

New member
וואללה תודה

טוב מראה עיניים. שבוע הבא אני אהיה שם בסביבה.

Serpent Axis

New member
לא לחלוטין מסכים

ה"חששין" (הם כינו את הכת שלהם الدعوةالجديدة, "אל-דא'ווה אל-ג'דיידה", בתרגום חופשי "התורה החדשה" ואת עצמם فدائيون "פדאיין", שזה כינוי לאנשים שמוכנים להקריב את חייהם למען האמונה) לא היו שיעים פר-סה, הם היו ניזאריים (שיעים שמקבלים את ניזאר בתור האימאם שלהם) ולמעשה רוב המוסלמים בני זמנם די סברו שהם קוראים לעצמם "מוסלמים" רק כמס שפתיים, כינו אותם כופרים ואת אמונתם אפופת-המיסטיקה "מסוכנת". על כל פנים, אלאמוט (המצודה ההררית של החששין) נפלה גם היא לדהירת סוסיו של הולאגו חאן (נכדו של ג'ינג'יס חאן). זה לא מפתיע בהתחשב בכך שהמונגולים ממש "קרעו" את השטחים לאורך ממלכות מוסלמיות באסיה, דרסו דרך פרס (אלאמוט נמצאת מדרום לים הכספי, בגבעות שבמרחק מה מטהרן) והמונגולים אפילו תפסו את בגדד (שהייתה בירתה של איפריה לא קטנה, אולם לא חסרת-צרות, ע"ע התורכים). אז חצי מאירופה כמעט קרס לגמרי ולקח לכמה שליטים מזרח-אירופאיים כמה מאות שנים להשתחרר מהשליטה המונגולית.

NacroMittler

New member
../images/Emo32.gif

צדקתי כשהנחתי ש"חאל דרוגו" ממשחקי הכס (של ג'ורג' מרטין) הוא מקבילו הפנטאסטי של גינגיס חאן (או כל חאן אחר לצורך העניין), ושהדותראקים הם מקבילם של המונגולים?

Soul Cake Duck

New member
במאה אחוז

אבל זה עניין של השקפה... מרטין אוהב לערבב ולשנות דברים. למשל ה- Knigswood Brotherhood מראה המון מקבילות לרובין הוד, מרי-אן, ג'ון הקטן וכיו"ב, אבל בהסטוריה הספציפית הזאת הם דווקא זכורים כמפסידים - ה"מלך הרשע" כביכול ניקה אותם מהיער. באופן דומה, הדות'ראקי מפגינים הרבה מאוד מוטיבים שמזכירים את המונגולים, אבל לעניות דעתי הוא במכוון ערבב שם גם כמה דברים מתרבויות אחרות דווקא, כדי לתת להם גיוון וייחוד.

NacroMittler

New member
אוקיי

ד"א, ספר ממש טוב. צריך לקרוא את ההמשכים, פשוט אני עצלן מכדי ללכת לקנות אותם.. בהזדמנות בכל אופן, תודה.

Ihavenonick

New member
there can be a way

I used to play an assassin in the 2nd edition rules. He was one of my favorites characters. what happened is that the guild ordered him to join the group so that he could infiltrate and assassin one of the lords they had to protect without them to suspect that it was him (ah, the misleads I gave them) after that, adventures that happened were part of my "fault" (convinced them to come, in other words, used them), and part of them were by orders of the guild. in other words, this is a great charachter if the others don't know you are an assassin.​

רמץ

New member
חבורת מתנקשים

כבר הציעו את זה באופן חלקי מעלי... ד"ש מתנקש ירגיש בדיוק בבית בחבורה של מתנקשים: רוצחים שכירים ציידי ראשים כוחות מיוחדים (הכוונה ליחידות קומנדו ומשטרה חשאית) מרגלים חסרי עכבות כל אלה הן דוגמאות לחבורות שיכולות לכלול את המתנקש - "סוג הדמות", בין שאר סוגי הדמויות האחרים (למעט, אולי, הפלאדין הצדקני שיכול להיות עוד יותר בעייתי לחבורה מאשר המתנקש או סייר יערות שלא מוצא את מקומו בנבכי האינטריגות המדיניות/חברתיות של דמויי אנוש שונים). אבל התנאי התמידי הוא קיומם של אינטרסים משותפים לכל הד"שים. קוסם יכול להועיל מאוד ליחידת קומנדו (בהשאלה מימינו אנו) רק כל עוד הוא מסכים עם דרך החיים של חייל קומנדו והאידאולוגיה שמאחורי המשימות שהוא מקבל. קוסם שהוא גם מצפוני, גם מחזיק בדיעה שהחלוקה למדינות שונות היא שרירותית, וגם חושב שהשימוש ששליטים עושים בצבא שלהם נוגע לאינטרסים אישיים ולא מדיניים - מקומו מחוץ לשורות כוחות הביטחון של מדינה קל וחומר - הקומנדו שלה. כך שכדי לקיים חבורת מתנקשים, צריך את אישורם של שאר השחקנים.

drall

New member
אני אלך על זה

באופן שהמתנקש יהיה חוד המחט של החבורה. אין אצלי פלדינים כרגע , לא נראה לי גם שיהיו. מה שכן , ישנו ארגון סודי של דרואידים , שבזמן האחרון נראה צמחוני מדי לטעמי , אם הם יפעילו את המתנקש ובאמצעותו את יתר החבורה זה רק יוסיף להם נופך חיוני של רשעות.

רמץ

New member
מגניב ../images/Emo190.gif

נראה לי שדרואידים ידעו גם לספק מגוון נאה של רעלים.
אגב, השימוש במתנקשים לא חייב להיות מוגבל למטרות רשע. אין יותר רשע בהתנקשות מאשר במלחמה - אולי אפילו להיפך.

drall

New member
הדרואידים ידאגו לו

אוהו ידאגו לו. הוא לא ידע מאיפה זה בא לו

drall

New member
ד"א לא מצאתי את המתנקש בספר

השחקן של גירסא 3.5 לאן הוא נעלם?

אני לא יודע אם יש לי משהו לחדש, אבל

1. מתנקש זה בעיקר תכונה נפשית, ופחות עניין של כישורים או יכולות מיוחדות. כל מי שיש בו את הנכונות להרוג אנשים חפים מפשע וחסרי הגנה יכול בהחלט להחשב ראוי ל"מקצוע היוקרה" של "המתנקש". ע"ע שאהידים, מחסלים בשרות משפחות הפשע, ושאר מרעין בישין. כמובן שישנם "מחסלים מקצוענים", אבל כמו בכל תחום אחר בחיים, להיות מקצועי במשהו זה לא אומר בהכרח להיות בעל כוחות מיוחדים, זה פשוט אומר שיש לך מיומנות גבוה במה שאתה עוסק. במקרה של מתנקש הייתי אומר שמדובר על אדם שיש לו מיומנות גבוהה בשימוש בנשקים חשאיים, כגון סכין שקל מאוד להסתיר אותה, חבל חניקה (קלאסי אצל מתנקשים, בעיקר בסרטים), או קשת שבה ניתן להרוג ממרחק רב. כמו כן מיומנות גבוהה ביכולות כגון: התגנבות, שימוש ברעלים, התחזות ועירנות. 2. בנוגע לצירוף מתנקש לחבורה של הרפתקנים, מי אומר שמדובר על מישהו שעדיין עובד כמתנקש? בסך הכל כל אדם שעובד במקצוע כלשהו לא בדיוק מתאים להיות "הרפתקן נודד". בין אם מדובר על אביר שצריך לשרת את האדון שלו, איש כמורה שחייב להיות סמוך לקהילה שלו, גנב שצריך להחתים קרטיס בעיר המקומית שלו וכו'. לכל אדם עובד קשה מאוד להיות נע ונד על פני הארץ בחיפוש אחר הרפתקאות. המתנקש יכול להיות מתנקש לשעבר. מישהו שעבד פעם כמחסל מקצועי ועכשיו פרש. אולי הוא חזר למוטב? אולי הוא רוצה לחזור למוטב אבל לא תמיד מצליח? אולי הוא פשוט נמלט על חייו ומעדיף דווקא לנדוד? (מעניין למה...).

למעלה