משחק המתנקש

drall

New member
משחק המתנקש

יש לי שחקן שמאוד רוצה לשחק מתנקש ואני הייתי רוצה לאפשר לו לעשות את זה. בגרסה 2 במוד"מ כידוע , המקצוע הזה לא קיים , אבל שמעתי שהוא קיים בגרסה 3.5. מה שאני מבקש , אם מישהו יכול להסביר לי איך הדמות הזו משחקת כד"ש . אני לא מתכוון לטבלאות , לTAC0 או לנק"ח , אלא באמת אם למישהו יש רעיון איך מתנקש משתלב בתוך חבורה שיוצאת להרפתקאה באזורים לא מיושבים ומחוץ לערים הצפופות. אני אודה לכל אחד שיוכל ליעץ לי.

ננסק

New member
לא קל

מתנקש באופיו פשוט לא מתאים להרפתקאות הקלאסיות של חבורת מו"ד. זה כמו לצרף לחבורה דייג מומחה - הוא אומנם יכול לעזור פה ושם, אבל אין לו סיבה בכלל לרצות להצטרף אליהם. הדייג יכול להיות שימושי אם ההרפתקה עוסקת בציד חיות ימיות מסתוריות. באותה מידה, מתנקש ירצה להצטרף לחבורה רק אם היא רודפת אחרי המטרה שלו (בין אם היא ניתנה לו בידי גילדת הרוצחים, מישהו ששכר אותו, או שהיא מטרת נקמה לקראתה התאמן במשך שנים). אם מתעקשים, אפשר להמציא סיבות לכך שהוא יצטרף לחבורה גם בהרפתקאות טבע שגרתיות. למשל, שהוא חייב חוב של כבוד לאחד מבני החבורה, או שהוא מחפש אחר פגיון התנקשות עתיק וקסום שנחבא איפשהו במבוכים באזור הזה של הארץ. אבל זה קצת סתמי, ועדיף לדעתי לשכנע את השחקן שיגלם משהו שיותר מתאים לאופי המערכה. אפשר למצוא שילוב בין מתנקש לסייר, מעין טיפוס מתבודד שאורב ביערות ומכה מתוך החשיכה. הוא ירצה שהחבורה תצטרף אליו (ולא להיפך...) כדי לעזור לו לגרש רשע שהוא לא מסוגל להתמודד איתו בכוחות עצמו, ואולי פשוט כי הוא רוצה קצת קירבה אנושית מדי פעם (לא שהוא יודה בזה).

Sabre Runner

New member
אפשר לשחק מתנקש שלא בסביבה שלו.

שלו בסביבה הטבעית שלו. בקבוצה שאני שיחקתי היה מתנקש. הוא המציא לעצמו גזע של אלפים בשם 'אלף מדבר' וסיפור הרקע שלו היה שהוא מגיע מארץ אחרת ושהגזע שלו נכחד. אז הרעיון הבסיסי הוא Warrior without a Cause. במקרה הזה, הדמות צריכה להיות מאוד מורבידית ודיכאונית ולחפש מטרה בחיים.

minyman

New member
מתנקש היא לא דמות לקבוצה.

קבוצה רק תפריע לו לפעול. אם הוא בכלל יוכל לפעול [אם הקבוצה יש אותה מתרה כמו של המתנקש. לרוב מתרה היא להרוג משהו ,לברוח ולקבל את הכסף] הייתי אומר שמתנקש בקבוצה זה אותו הדבר בצורה כזאת או אחרת כמו גנב בקבוצה. אתה מבין אותי או להסביר לך את זה בצורה ברורה יותר?

DDN

New member
מתנקש הוא דמות לא קבוצתית

מצד שני, הוא יכול להיות מתנקש בורח, שיש פרס על ראשו, והוא נמצא עם החבורה במסווה (הם יחשבו שהוא משהו אחר בכלל). מצד שני, כישורי המתנקש שלו לא יבואו לידי ביטוי.

מירטל

New member
וכרגיל...

שבויי מו"ד - הלוחם רק מרביץ,הכוהן זה זה עם לחשי הרפוי, הקוסם עושה קסמים והגנב זה הבחור שיודע להתחבא בצללים. ומתנקש, על פי הבניה שלך, זה גנב שכנראה עסוק בעיקר בלהתחבא בצללים ולדקור מאחורה, אני לא רואה שום בעיה לבנות אותו על פי השיטה הזו, הנה כמה מתנקשים שאתה מוזמן לאמץ, כולל מיקומם בחבורה : א. צללאיש - הבחור לא צריך טבעת העלמות בכדי להפוך לבלתי נראה, כישרונו מאפשר לו להעלם בין הצללים ולתקוף בהפתעה כמעט תמיד, או לחלופין, בזמן שחבריו נלחמים הוא יכול לחמוק ולחסל את המנהיג. בגרסא מו"ד 2 ישוחק על ידי גנב שהשקיע את מירב נקודות הכישרון שלו בהתחבאות בצללים ובהליכה חרישית. ב. תליין - בעיקרון משלמים לו בכדי להרוג פושעים, אבל אולי יש לו נטייה אחרת לחיסולים? מדובר באדם גדול ומפחיד, הוא מעולם לא יסתיר את העובדה שהוא רצח את האדם המסויים הזה. בכדי שהוא יוכל לחיות, הוא מוציא להורג אנשים מחופש ( זוכרים את המסכה השחורה?), ובמקביל חי חיים נורמליים מאוד עם משפחה וילדים ועבודה אחרת. ג. רוצח של כבוד - כמו הקודם, גם הוא רוצח בגלוי, לא כמו הקודם, הוא לא יסתיר את זהותו. דרך החיסול שלו פשוטה ואכזרית : הוא יזמין אותך לדו קרב. ואתה לא תצא מזה בחיים. ד. מרעיל - אתה רוצה עוד משהו לאכול? מתנקש, בשורה התחתונה, זה אדם שמוציא להורג, למה, איך וכמה פעמים ביום זה שאלות שהשחקן אמור לענות עליהם, לא אתה.

DDN

New member
מתקטנן

האם קבוצת אנשים נורמלים יסכימו להסתובב עם אחד שתפקידו בחיים הוא "רוצח", כי מה הוא מתנקש אם לא "רוצח"?

DIDGIN

New member
יש אנשים

בעולם שלי, שלך ואפילו האמיתי, שיגידו שזה לא שונה בהרבה משכיר חרב פשוט, או מהרבה "הרפתקנים" כביכול. אצלי שחקן משחק אדם שמשום מה ויתר על הזהות והזיכרון שלו כדי להצטרף לגילדה של רוצחים שכירים, ועכשיו מנסה לגלות את זהותו ע"י רמזים שהטמין לפני שהצטרף (אני בניתי את העבר והאישיות הנשכחים בהסכמת השחקן, אך בלי שהוא יודע את תוכנם, אבל הוא יחליט איך הוא מקבל אותם אם וכאשר הוא יגלה). הוא גם לא יודע את הסיבה לכך, אבל על הסיבה האמיתית אני מתכוון להשאיר לו לחשוב. אני אביא עובדות בשטח והוא יחליט כיצד לפרש אותן. משתילים אותו כ"שומר ראש" של אחד השחקנים שנמצא במסע למקום מסויים ובדרך עובר בעיר בה גר יעד ההתנקשות הנוכחי של המתנקש.

מירטל

New member
האנשים הנורמלים האלה היו מסכימים

להסתובב עם גנב בלי לחשוב פעמיים.

drall

New member
תודה על התגובות

הייתם לי לעזר רב מאוד מירטל , באמת כל הכבוד , נתת לי רעיונות. אני אחשוב גם על מה שמיניאם אמרה והננס גם כן תודה. אני רוצה ללכת לקראת השחקן שלי ואני אעשה משהו כזה אתן לו להרוויח נק"נ כגנב בהרפתקאת חוץ , אחר כך אטיל עליו משימה איומה כמבחן קבלה לגילדת המתנקשים , אחר כך אתכנן הרפתקאה או שתיים בתוך העיר , היכן שיוכל להתנקש ואחר כך אני אני אחפש שה"מ שיחליף אותי. יאללה , שנה וחצי מסודרות , תודה שוב.

DDN

New member
הקצנה חסרת בושה.

גם אני בכיף הייתי מסתובב עם לארה קרופט או אינדיאנה ג'ונס וממש לא הייתי מסתובב עם . . .. חניבעל לקטר לדוגמא.

מירטל

New member
חניבעל לקטר הוא סציומט

וככזה, היית מסתבך איתו או מעדיף להמנע מקרבתו גם אם המזון האהוב עליו לא היה בשר אדם.

מתנקש

רשאית כל, קיים קיט למתנקש ב"מדריך השלם לגנב" של המהדורה השנייה. שנית, מתנקש הוא מי שמתפרנס מהתנקשויות. ככזה, הוא בדרך כלל מיומן בהתגנבויות והסתתרויות, ובשימוש בכלי נשק קלים להסתרה. המתנקש יכול להיות רוצח שכיר חסר מצפון, או אחד מהבחורים המצויינים של היחידה המכונה לפי פרסומים זרים בשם "כידון". מה שנראה לי די טיפשי, הוא ההאדרה של המתנקש - במו"ד 3 הוא הפך ל"מקצוע יוקרה" עם לחשים והילה מיסטית, ובהרבה עולמות משחק אחרים "גילדת המתנקשים" היא ארגון-על בעל יכולות מופלאות, משאבים בלתי נדלים וקוד התנהגות איזוטרי ומחייב. נכון, בהיסטוריה של עולמנו היו את החשישיון של הזקן מההר, אבל כדאי לזכור שהיה מדובר בסך הכל בשיעים פנאטיים עם אספקת סמים, שהצטיינו בעיקר בכך שלא חזרו ממשימותיהם בחיים, וירדו מעל במת ההיסטוריה ברגע שעלה שליט חזק מספיק כדי לארגן נגדם מצור מסודר. מתנקשים, בשורה התחתונה, הם סתם חבר'ה שרוצחים אנשים. רובם משתמשים בטקטיקות פחדניות למדי, ומבססים את יוקרתם בעיקר על יחסי ציבור ולא על כשרון ייחודי כלשהו. רוצחים בשירות ארגוני ביון הם בדרך כלל אנשים קצת יותר נורמטיביים, שאף פעם לא עובדים בגפם אלא במסגרת צוותים, מה שיכול להסביר הסתובבות של אחד כזה עם "חבורת הרפתקנים". ארגוני ביון גם מעסיקים לפעמים "רוצחים שכירים", לרוב במשימות בהן מוטב שלא לערב את "החבר'ה שלנו" - לא בגלל שהן דורשות "מומחה מיוחד מבחוץ", אלא בגלל שהסיכוי לכשלון או תפיסה של המתנקש די גדולים, ועדיף מישהו שאפשר לוותר עליו ולהכחיש כל קשר. בשורה התחתונה, למתנקש יש הילה מנופחת, לא תמיד מוצדקת, והטיפול לו הוא זוכה במשחקי תפקידים מפאר יותר מידי את דמותו, שבסופו של דבר איננה מרשימה, מכובדת או אפילו מעניינת במיוחד. רוצה לראות מתנקש אמיתי? תריץ חיפוש על השם "דויד אטיאס" ותראה איש בעל שיער שיבה, שיניים רקובות וכובע מצחייה מכוער.

drall

New member
אני מכיר את דויד

ועד כמה שאני זוכר הוא מהמר והוא לימד אותי פעם איך מפצלים הימור בבלק ג'ק ואני כבר לא זוכר איך וזה לא מטריד אותי. תודה לך , נתת לי רעיון פיצוץ ואולי לא התכוונת לזה. אם אני אתן לשחקן שלי לחשים זה יסבך לו מספיק את החיים עד שפחות יטריד אותו להיות מתנקש ממש.

NacroMittler

New member
זה הרבה יותר משחקי

להאדיר את המתנקש ולהעצים את התכונות הבולטות שלו-החשאיות, המסתורית וכל השאר הופכים אותו להרבה יותר מעניין (לדעתי). אולי פשוט עדיף, במקום לשחק מתנקש "נכון" מבחינה היסטורית, להמציא לזה המו"די/מ"תי שם חדש.

מדוע מו"ד מאדירה את המתנקש

הסיבה די פשוטה - בחלק מהמהדורות (בראשונה, לא בשנייה ובצורה די מצומצמת בשלישית עם "התקפת מוות") הוא היחיד שיכול לעשות מה שדמויות אחרות יכולות רק לחלום עליו - לחסל דמות עתירת נק"פ במכת נשק אחת. למתנקש, מתוקף מקצועו היחודי, יש תכונה שאין לדמויות אחרות - כלי הנשק שלו באמת קטלניים, ובניגוד לדמויות אחרות שצריכות להפוך לחוטבי עצים כדי להרוג דמות בדרגה 10 ומעלה (יותר נק"פ מפיל, בדוק לפי אסופת המפלצות) הוא יכול לעשות את מה שמוכר מהספרים, הסרטים ורוב המקורות שאינם מו"ד - להתנגב למישהו עם פגיון בידו ולרצחו נפש. במו"ד, המתנקש הוא היחיד שיכול לעשות את זה. היכולת המופלאה הזו נמנעת מכל הדמויות האחרות, ולכן המתנקש הופך לדמות נחשקת ומפוארת.

drall

New member
מאיפה אני מוריד את

הקיט השלם לגנב ? אתה בטח יודע

למעלה