משחק האותיות- O my God

giba70

New member
On The Border

רק בגלל שהזכירו את אל סטיוארט, אז זה אחד השירים (והשיר המוכר ביותר) מהאלבום "שנת החתול"

melancholy man

New member
מקצה שיפורים למילון

הגדרות באותיות שעברנו עליהן כבר, אבל משום נשכחו בשרשור נא לשרשר להודעה הזו.

קיר קמט

New member
תנו לה באמנות פלסטית!

Ono, Yoko מבין האנשים שהשפיעו על עולם המוזיקה, היא כנראה בין המובילים בתחום "חוסר קשר בין כשרון למידת ההשפעה". מידת השנאה שקיימת כלפיה, בשל הטענות לפיהם הביטלס התפרקו בגללה, היא עצומה. בשנת 1969 נישאה אונו לסולן החיפושיות ואחד משני כותבי השירים העיקריים שלה, ג'ון לנון, שהתפרקו זמן קצר אחר כך. לאחר מכן התנסו הצמד בשורה של התנסויות שהמילה "תמוהות" עושה עימן חסד, למרות שג'ון עדיין עשה מוזיקה טובה. אונו עצמה הפכה לאמנית, בין אם באמנות פלסטית וגם בנסיונותיה שלה (שלא עלו יפה - מסיבות ברורות. רמז: כישרון. אני מרשה לעורך לצנזר כאן
. ) לייצר מוזיקה. לשניים גם צמד בנים, שון וג'וליאן לנון, גם הם מוזיקאים. אונו נולדה בטוקיו, בוקר ל18.2.1933.

avivs

New member
רק תיקון

אם אני לא טועה, ג'וליאן לנון הוא הבן של ג'ון וסינתיה לנון, לא של יוקו

חה!

ג'וליאן הוא הבן של *אהמ, אהמ* סינתיה לנון. וכאמור- כל קשר בינה לבין העורב השחור והיפני, הוא מקרי, קטסטרופלי ובלתי ראוי להתייחסות (בהחלט). נ.ב- |אני מוחה על הכנסתה של התפלצת הנודיסטית למילון המונחים.|

ThePiper

New member
קטנתי...

מלכתוב הגדרה לאיש הזה, אז שמישהו אחר יעשה זאת בבקשה =) מייק אולדפילד (או שמא זה אולפילד=).

פישקין

New member
Oldfield mike

מוסיקאי בריטי מוכשר,לימד את עצמו לנגן על גיטרה מגיל 6ולאחר מכן המשיך לפסנתר בס ותופים. הוא היה חבר במספר להקות ושימש כנגן אולפן בהקלטות שונות,עד שבגיל 19 הוציא את אלבומו הראשון Tubular Bells יצירה אינסטרומטלית ברובה ששילבה,לטענתו של מיק, בית אהבתו לרולינג סטונס והמלחין הקלאסי באך.האלבום זכה להצלחה רבה שמיק התקשה לשחזר לאחר מכן הוא הספיק להוציא מספר אלבומי מופת נוספים ששילבו מוסיקת עולם,רוק ומוסיקה קלאסית. אבל בגלל הקושי לשחזר את הצלחתו של Tubular Bells הוא החל להוציא שורה אלבומי המשך מביכים למדי לTubular Bells והחל להתעסק במוסיקת עלום וניו איג'. אלבומים ממולצים Tubular Bells Ommadawn-אלבום מופלא שמשלב מוסיקה אירית וקלטית אם רוקץ Incantations- אלבום שמדגיש יותר את ההשפעות הקלאסיות של מייק. Exposed - אלבום בהופעה חיה שמציג עיבודים ניפלאים ליצירות Tubular Bells ו Incantations.

haimgl

New member
תנו להם בהופעה!

One More From The Road מאת ענקי הרוק הדרומי, לינרד סקינרד. האלבום הכפול המופלא הזה מדגים איך בדיוק צריכה להיראות הופעה חיה - 3 גיטריסטים נהדרים שנותנים בראש לקהל של אלפי רדנקס משולהבים, זמר נהדר בעל יכולת כתיבה מופלאה (ואפילו חוש הומור לא רע), פסנתרן מעולה ומתופף מצוין שבעזרת כל המרכיבים הנ"ל נתנו הופעה מפוצצת אנרגיות שתיזכר לעד. ההופעה הנ"ל כללה את כל להיטי הלהקה ביניהם המקפיצים יותר (workin' for MCA, gimme three steps וכו'), הבלדות (simle man, tuesday's gone וביצוע מהמם של קרוב ל14 דקות של freebird) ועוד 3 קאברים (crossroads, gimme t for texas ןcall me the breeze) שבעזרת כל רפרטואר השירים הנ"ל ההופעה נעה ממוזיקת ריקודים קצבית ושמחה למוזיקה מרגשת שמעטים האמנים כמו רוני ואן זאנט שיכולים להתבטא כך בשיריהם (my baby's gone... with the wind...). מי שאוהב את לינרד סקינרד, או רוק דרומי, או הופעות עתירות אנרגיה או בכללי מוזיקה טובה, חייב להשיג לעצמו את הדיסק הזה.

Alady insane

New member
רגע, זה מילון שעוסק רק ב-אגדות- רוק

או ברוק בכלליות? והאם אלבומים חדשים של אגדות רוק נחשבים?

קיר קמט

New member
(על תקן הפדגוג)

(ולאור העובדה שהתהייה הזו שורשרה ללינרד סקינרד, שאולי לא ידועים כ"כ במחוזותינו) (וסליחה על הטון הבוטה, זה חלק ממני.) ילדה, לינרד סקינרד היו אגדה כשאת עוד היית בשא"ש! קצת כבוד לאבות המייסדים של הרוק הראוי באמת.

Alady insane

New member
דאמיט! לעזאזל איתי! פעם שלישית

ברצף שאני עושה טעויות שירשור....זה מדהים!
אני מצטערת, באמת טעות שלי- התכוונתי לשרשר את זה לטופיק עצמו, אין לי שום אי-כבוד ללינרד סקינרד חס ושלום... אני עדין רוצה תשובה בין כה וכה

noosh

New member
המילון בא לשרת את הפורום

משמע - הוא מותאם אליו הפורום עוסק באגדות הרוק של שנות השישים ושבעים, עם פזילה לשנות החמישים ופזילה מועטה לשנות ה-80 (לא, גאנז אנד רוזס לא נחשבים
) אם אלו אלבומים חדשים של להקות רוק ישנות, אני משערת שזה מתאים. בעקרון אנחנו מנסים להצמד לנושאים של הפורום ולשנים שלו, אבל אינ משערת שסטיה פה ושם לא מזיקה, במיוחד לא כשהיא מנומקת

Alady insane

New member
טוב...בוא ננסה את זה..מקסימום..

Outside עוד יצירת מופת שנוצרה בשילוב המעולה של שתי האגדות בראיין איינו ודיוויד בואי. הם הוכיחו את עצמם כבר בטרילוגיה המופלאה low, heroes and lodger שכולם משלבים את הכישון האינסטרומנטלי היוצא-דופן ומדהים של איינו עם הצליל והליריקה המבריקים של בואי. Outside שיצא ב1995 הוא אלבום קונספט מצויין עם קו עלילה גותי ומחלחל למדי בנושא "אומנות הרצח", שעלול להדיר שינה מהעיניים. כמובן שיהיה זה עוול לאלבום אם לא אזכיר את נגינתו המופלאה של מייק גרסון, אחד הפסנתרנים הטובים בעולם, שלוקחת את האלבום עוד צעד קדימה. לסיכום, למרות (באופן כל כך לא צפוי שזה כבר צפוי) שהמוזיקה באלבום "בחוץ" היא שונה מכל מוזיקה שבואי אי פעם הניב, זו יצירת אומנות של חמש כוכבים שאין להשמיט מאוסף של אלבומי דייוויד בואי.

למעלה