משחק האותיות- O my God

melancholy man

New member
משחק האותיות- O my God

משחק האותיות חוזר והשבוע אנחנו עם האות הבעייתית משהו O אני בטוח שאם נאמץ את התאים האפורים נצליח בכ"ז למצוא הגדרה או שתים (או מאה). להזכירכם, הרעיון הוא כזה: אנחנו מנסים ליצור מילון מונחים מקיף ככל האפשר ל"רוק הקלאסי" תוך שימוש בידע העצום של חברי הפורום וכלי מילון המונחים של תפוז (אם תסכלו במעלה הפורום, יש לנו מילון מונחים, שחשבנו שטוב יהיה להרחיבו ככל האפשר לרווחת חברי הפורום החדשים (והפחות חדשים), אז חשבנו שיחד נוכל ליצור מילון מונחים ראוי לפורום הזה. מידי כמה ימים נעלה אות אחת וכל מי שיש לו מונח באות הזו יכתוב על אותו מונח פיסקה או שניים (לא יותר משני פיסקאות, כי המקום במילון מוגבל ולא פחות מפיסקה, כך שנוכל באמת להסביר משהו על המושג). המילון יילך לפי שמות משפחה, כלומר לשם דוגמא, ג'ון לנון, יופיע באות L, בקשר ללהקות ששמן מתחיל ב The יש להתיחס לאות הראשונה של המילה שאחרי ה The, כך The Beatles יופיעו באות B ולא באות T.
מה זה מונח?
מונח זה כל דבר שקשור לרוק הקלאסי, זמר, להקה, אלבום, שיר, נגן, מפיק, ג'אנר, עיתונאי רוק, סופר רוק (סופר שכתב ספר על רוק), תופעה וכו', המגבלה היא רק להשאר בתחומי נושא הפורום (רוק של שנוצר עד 1979, עם קצת גלישה), אם כתבו כבר הגדרה למונח שרציתם לכתוב עליו, לא נורא אם יהיו שני הגדרות ראויות נכניס את שתיהן.
כיצד כותבים הגדרה?
ההגדרה צריכה להיות קצרה וממצה, אין צורך לכתוב סקירות מלאות על אלבומים או להזכיר את כל הדברים החשובים, אם נמשיך בדוגמאת הביטלס הגדרה טובים למונח ביטלס יכולה להיות למשל:
Beatles, The:
אחת מלהקות הרוק החשובות בכל הזמנים אם לא החשובה שבהם, הלהקה נוסדה בעיר ליברפול ופעלה בין השנים: 1963 ל 1970, חבריה היו: ג'ון לנון (שירה) פול מקרטני (באס וקלידים) ג'ורג' הריסון (גיטרה) ורינגו סטאר (תופים). הביטלס חוללו מהפכה של ממש בעולם הרוק כאשר זנחו את הרוק הלהיטי המתקתק של תחילת שנות השישים ועברו ב 1965, עם האלבום Rubber Soul לרוק פסיכדלי רציני הרבה יותר, בין אלבומיהם החשובים ניתן למנות את Rubber Soul, Revolver, Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band ו Abbey Road את כל המושגים שלכם באות O אתם מוזמנים לשרשר להודעה שמתחת להודעה הראשית אם יש לכם תוספות (ורצוי שיהיו לכם) לכל האותיות עד עכשיו (עיינו במילון המונחים, בטוח תמצאו דברים להוסיף ב-K, למשל), שרשרו אותן לשרשור מקצה השיפורים, גם הוא בהודעה מתחת להודעה הראשית בבקשה, כתבו בנושא ההודעה את המושג בעברית, ובהודעה עצמה את המושג באנגלית

קיר קמט

New member
תנו לו בעטלף!

Ozzy Osbourne (או בעברית- אוזי אוסבורן.) במקור - ג'ון אוסבורן סולנה האגדי של להקת Black Sabbath ואחד מן הזמרים המפורסמים בתולדות ההבי-מטאל. לאחר שסיים דרכו בלהקה, החל לפעול ברשות עצמו ופנה לתחומים "כבדים" אף יותר. אחד מן הזמרים היותר-שנויים במחלוקת בתולדות הרוק, כאשר במהלך השנים הופצו עליו אינספור שמועות. בשנים האחרונות התמסד וכיום מופיע בתוכנית טלוויזיה הסובבת סביבו וסביב בני ביתו (ונושאת את השם "The Osbournes".). נולד: 3.12.1948 אלבומים בהם לקח חלק (בין היתר) : Black Sabbath - Sabbath Bloody Sabbath, Black Sabbath - Paranoid, Ozzy Osbourne - Blizzard Of Ozz.

קיר קמט

New member
והעטלף, הוא לא באמת חשוב, נכון?

אה, כן, וזה הזמן להגיד - תודה לכל (השניים וחצי.) שדאגו, חזרתי לשלוש השבועות הקרובים. פרחים, ברכות או סתם נאצות - באופן אישי ופרטי
.

קיר קמט

New member
ועוד עניין אחד !

לפניי שאני שוב לובש את הארשת הרצינית שלי ומתיישב לכתוב עוד משהו (מותר לי להיות חזיר ולכתוב שלושה משהואים ? אני לא לוקח לאנשים דברים שאני חושב שהם יוכלו לעשות יותר טוב!), רק רציתי להגיד מזל"ט לשני הגדולים מכולם, שחגגו השבוע את היומולדת שלהם, ובלי עין הרע - שיזכו לעוד שנים רבות, כי שנים רבות כבר יש עליהם
- רמי פורטיס, הידוע בכינויו "אין עוד מלבדו" וגם "יחי אדוננו מורנו רבינו מלך המשיח לעולם ועד", וברי סחרוף, הידוע בכינויו "נו, הטורקי הזה!" - מזל טוב

meindelbium

New member
אוי אוזי אוזי...

בדיוק באתי להציע לכתוב עליו מושג זמר מיוחד לכל הדעות.. אגב נדמה לי שיש לך איזה E מיותרת ב-goode של הג'וני בחתימה שזה שיר נחמד לכל הדעות, מהריפי פתיחה שאני יותר אוהב לנגן

קיר קמט

New member
דווקא לא.

ביררתי, בדקתי, והם כותבים שם גוד עם E בסוף. למה? אל תשאל שאלות.

meindelbium

New member
חח באמת?

מי בכלל ביצע את זה לראשונה? צ'אק ברי? עד עכשיו שמעתי את הגרסא של הנדריקס גם ושל "בחזרה לעתיד" עם מייקל ג'יי פוקס ש"מנגן" שם בנשף על גיטרה שגרמה לי לא לישון הרבה זמן..

ThE RhythM

New member
לבקשתה של פייפר

אני אנסה
Oldfield, Mike היוצר המוכשר בטירוף מייק אולדפילד נולד ב15.5.53 ברידינג, אנגליה. הוא החל את הקריירה המוסיקלית שלו כבר בגיל 14 בצמד פולק שהקים יחד עם אחותו ועד גיל 18 כבר הספיק להפוך מהבאסיסט לגיטריסט המוביל של להקת The Whole World. כבר בגיל 20 הגיעה הפריצה הגדולה שלו באלבום הסולו הראשון שלו Tubular Bells, שהיה להיט גדול והיה אחד האלבומים שביססו את מוסיקת הניו-אייג'. באלבום אולדפילד ניגן בלא פחות מ23(!) אם לא יותר כלי נגינה וכמובן שהוא גם הפיק, הלחין וניצח על הכל. מי שחושב שהוא לא מכיר שומדבר מהרפרטואר של אולדפילד בטח מכיר את השיר Moonlight Shadow שהוא אמנם לא שר (בביצוע המפורסם) אבל כן כתב והלחין. רשמית אולדפילד עוד לא פרש ושיחרר אלבום אחרון בשנת 99'. מלבד Tubular Bells מומלץ גם האלבום Ommadawn הנפלא שלו.

giloni

New member
שוב אנחנו הולכים לשוליים

והפעם אני באמריקה עם הרכב הג'אז-פולק היחיד והמיוחד במינו שמשלב כלים אקוסטיים ואקזוטיים בעיבודי ג'אז. מי שמחפש מוסיקה לשמוע ברקע מבלי שתהיה מוסיקת מעליות ומי שמחפש להיות ברקע של המוסיקה הזו - ימצא אותה מרתקת ומאתגרת: קבלו את להקת OREGON יקי

מורנא007

New member
אומרה, לה

Omre, Le להקת רוק/פופ מתקדם מאיטליה, מהחשובות בצינה האיטלקית *. הוציאה את אלבומה הראשון בשנת 1969, היא קיימת גם כיום. היא נשמעת דומה ל- ELP ול Ekseption. מהקטעים הבודדים ששמעתי ברדיו של רוק מתקדם, אני ממליץ על האלבום Smogmagica משנת 75.

Rubycon

New member
That's Orme of course

I know you know (Orme's homepage link is correct) but someone might just tag this cute band incorrectly, so Le Orme it is.

מורנא007

New member
יותר מידי טעויות ../images/Emo52.gif

אני מקווה שמה שכתבתי לא יהיה הערך הסופי במילון המונחים.

ThePiper

New member
עוד הצעה לערך!

אוקטפוס של ג'נטל ג'ייאנט, אלבום חשוב בהחלט. הייתי כותבת עליו אבל לא ממש הקשבתי לו, אז עדיף שמישהו שכן הקשיב ירשום עליו.

Rubycon

New member
and if we're talkin'

about italian prog... Osanna an italian progressive rock (among many other things) band that had published five albums between 71-78. I only heard Palepoli (72) but it's a colorful gathering of genres and an everlasting flow of creativity. The only shortcoming in my opinion is the production that seems a wee bit too pompous at times but it's really looking at the empty part of the glass, and it's almost entirely full.

giba70

New member
Over-Nite Sensation

מישהו כאן לא מכיר את היצירה המופלאה הזו של פראנק זאפה? אלבום משנת 1973, שיא היצירתיות של האיש שנע בין גאון לשיגעון. פותח באחד מסיפוריו המצחיקים על התנסויות מיניות Camarillo Brillo, אח"כ ממשיך בביקורת על המדיה שוטפת המוחות שכולאת את האדם המודרני בשיר I'm The Slime, אח"כ שיר נוסף בעל נופך סקסי משהו, Dirty Love (עם המשפט C'mon Frenchie וכו'). האלבום מגיע לשיאו (וגם פראנק זאפה מגיע לשיא מסוים) בקטע 50/50, שבו זאפה וז'אן לוק פונטי מתחרים ומתחרעים בעת ובעונה אחת כל אחד על הכלי שלו (גיטרה וכינור, בהתאמה). הקטעים הבאים לא נופלים בהרבה, Zomby Woof ו-Dinah-Moe Humm (שיר המתאר את ניסיונותיו, איך לומר... "לענג" בחורה שטוענת שאף אחד לא הצליח אף פעם לעשות לה את זה. אל דאגה, לבסוף היא ואחותה באו על סיפוקן) בסיום, זאפה המשקיע הקטן בוחר לפתוח עסק של גידול חוטים דנטליים במונטנה, כמה מוזר, ככה מצחיק. האלבום כולו שזור סולואים מעולים בגיטרה של זאפה, בקלידים (ג'ורג' דיוק הוירטואוז אף הוא) ובכלי הנשיפה של איאן אנדרווד ואינסוף רעיונות מוזיקליים ותכניים מוטרפים ממוחו הקודח של זאפה.

giba70

New member
One Size Fits All

חבר'ה, זה מתאים לכולכם! עוד אלבום מעולה של זאפה מתקופת השיא שלו (לדעתי, אמצע שנות ה-70) שיצא ב-1975. מכיל קטעים שהוקלטו באולפן ובהופעות. כמו שני האלבומים המעולים שלפניו, Over-Nite Sensation ו-Apostrophe, גם אלבום זה ניחן בשילוב מדהים בין רוק וקטעי ג'אז פרועים, ובקיצור - פיוז'ן במיטבו. כמובן גם הצד ההומוריסטי לא נעדר מאלבום זה, עם קטעים כמו Po-Jama People ויציאה מעולה בגרמנית בשם Sofa No. 2. עוד קטעים מעולים הם Inca Roads, Can't Afford No Shoes ו-San Ber'dino

giloni

New member
לכבוד בעל הבית של הפורום

וחברת הסלולאר המפורסמת - האלבום Orange של Al Stewart. רובנו מכירים רק את שנת החתול, אבל הסקוטי הזה הפיק לא מעט אלבומים נהדרים, אמנם לא בקאליבר של הלהיט הגדול שלו, אבל הטוב שבין היתר הוא ללא ספק האלבום הזה. יקי

למעלה