משחק באש! )-:

אלי.

New member
דווקא בהימורים, כמו בהימורים ...

יש מה שאתה רוצה, ומולו את מה שיש: אתה ממלא טוטו, ומגיע למשחק של מכבי חיפה מול בני יהודה, בקרית אליעזר. כאוהד בני יהודה, אתה ``מת`` למלא ``2``, אבל אם אתה רוצה את הפרס - תמלא ``1``, לא ? אז אם צריך להמר - מדינת ישראל תמצא את עצמה במוקדם או במאוחר בגבולות 67, עם ארגון טרור על הגדר. כמו בלבנון. לגבי הפרס אני לא יודע.

resh0

New member
בטוטו יש 1 2 X . הוא רוצה לשים 3...

זו הבעיה! אין. עפ``י איזה תסריט אתה רואה את ישראל חוזרת לקו הפסקת האש ב-67 ??? לכבוש את - רואה את זה כנסיגה חד-צדדית, תהליך שאיננו אפשרי. כיצד אתה רואה את התסריט בשלבים ועל מה הוא מתבסס???

אלי.

New member
למה איננו אפשרי ?

אפשרי ביותר, לפי מודל לבנון אבל משופר - מקפלים ציוד (פה השיפור), נוטשים את המתנחלים כמו את צד``ל, ומתמקמים על הקו הירוק. מה לא אפשרי ? התסריט הזה מתבסס על הקו מאז מדריד ועד היום: בהתחלה לא רצו לדבר עם אשף תוניס, ובמקומו דיברו עם חוסייני, עשראווי ונוסייבה (ערבים טובים), ורק על אוטונומיה, בגבולות ישראל. אח``כ דיברו כבר על ישות פלשתינאית, ועם אש``ף-תוניס. לאחר מכן נתנו תעודת אח``מ לרוצחים של אתמול. השלב הבא היה תוכנית השלבים - יתנו-יקבלו. הם לא נתנו שום דבר, אבל קיבלו. השלב הבא היה - הנה הכל על השולחן - קחו, ועכשיו. עזבו את מה שאתם צריכים לתת. והשלב הנוכחי - בבקשה, תנו לנו הפסקת אש, אנחנו לא יכולים להסתכל לאנשי גילה בעיניים. האם כיוון הקו לא ברור דיו ? האם בסופו לא תהיה נסיגה חד-צדדית ?

resh0

New member
התקופה מתחלקת באמצע...

וועידת מדריד, הסכם אוסלו ואז החלו 7 השנים הרעות. 7 השנים הרעות נסתימו בתבוסתו של הסכיזופרן הסדרתי. כעת מתהפכת המגמה!!!! אתה לא רואה??? שנים טובות לפננו...אני מקווה שיותר מ 7 . היכן תמצא 61 ח``כים שירימו ידם בעד נסיגה חד-צדדית???? תצטרך בערך 40 מיצובישים.....

אלוני.

New member
resh

האם ניתן להבין מדבריך ששבע השנים שקדמו לאוסלו, שנות האינתיפאדה ולבנון היו השנים הטובות ??

אלי.

New member
לא צריך ח``כים, יש ממשלה.

בשביל נסיגה ללא הסכם לא צריך את הכנסת. בממשלה יש 5 של ש``ס, כל שרי העבודה, אריק, שטרית, ועוד כמה ששכחתי - והרי לך רוב ברור בעד השקטת העניינים. בסה``כ, אם אתה בוחן את המצב של הממשלה בעיני השרים - מה יכול להיות גרוע יותר מהמצב המדיני-בטחוני שבו הם כאילו-שולטים ? יורים על גילה (ועכשיו גם לא משיבים אש), כל יום נהרגים או נפצעים אנשים, כל גרעפס של מופז ושל צה``ל זוכה לאחלה ביקורת מאחלה מדינות - אז מה הם צריכים את זה, לעזאזל ? הרי זה מתכון בטוח לצניחה פוליטית לאשפתות !

resh0

New member
מה אתה אומר????

נראה לך שבין לילה יעלו אנשים על משאיות??? אם יתקיים תסריט כזה, מתחייב חקיקתו של חוק שמסדיר את העניינים... חוק כזה אין לו סיכוי שיעבור!!! נראה לך שזה מה שיש בראש של שרון??? נסיגה?? בשביל זה הוא העמיד עצמו לראשות הממשלה ושיטה בכל ציבור בוחריו?? תהיה רציני, עדיף לצנוח פוליטית! במיוחד כאשר לצד השני אין בכלל מה ``למכור``...

אלי.

New member
מה שאתה קורא, עם ניכוי במקור:

אמרתי נסיגה, אבל לא דיברתי על משאיות ועל טרנספר. הזכרתי את זה כבר בעבר - הגבול זז, לא האנשים. לכן, בשביל זה לא צריך כנסת - מספיקה החלטת ממשלה, כמו בלבנון. לגבי מה שיש בראש של שרון: נדמה לי שבעיני הימין, לשררה/שלטון בישראל יש את ``תסמונת האופק`` - לא משנה כמה אתה מתקרב אליו, הוא נשאר באותו מרחק. גם במקרה של שרון זה כך - הוא מאד רצה ורוצה (וגם אני, וגם אתה) שלא יהיו ערבים, ושארץ ישראל כו-לה תהיה שלנו, אבל כשהוא הגיע לשלטון, כנציג הימין - הוא מצא שכסא ראש הממשלה מסתובב רק בכיוון אחד ... ולא, הוא לא שיטה את ציבור בוחריו - עצם היותו מועמד שיטתה בחלק מבוחריו.

resh0

New member
באמת נראה לך???

בוחריו של שרון הן בדיעה ההפוכה לזאת שציינת וכידוע לך מספרם גדול מאוד ביחס למיעוט הסבור שיש לנהוג כפי שאתה מציע. הציבור בעט בברק בגלל שהציע פחות(!) ממה שאתה מציע... תן לי סיבה אחת טובה על-פיה יתעורר שרון באיזה בוקר ויחליט להפקיר 250000 אזרחי מדינת ישראל לטובת ``שוחר השלום`` ערפאת... אתן לך כמה שתרצה סיבות למה ``לא`` ולא אמצה אפילו אחת המצדדת ב``כן``. קשה לך להשלים עם המציאות!!! הכסא כבר התחיל להסתובב... ערפאת לא מתקבל בבית הלבן. ישראל הפסיקה את האש והפלשתינים בלחץ. העולם מתחיל לקבל את עמדת ישראל שאין להתנות דבר בתמורה להפסקת שפיכות דמים!!! העולם מתחיל להראות את ההסתה בכלי התקשורת הפלשתינית כולל הקריאה לילדים להיות שהאידים... הכל מסתובב לו.... נראה לי שאתה היחיד שחושב אחרת...

אלי.

New member
למה, זה לא נראה אמין ?

קודם כל, הרבה מבוחריו של שרון היו, כידוע לך, יותר מאוכזבי-ברק מאשר אוהדי-שרון (משל ``המטאטא``, שרווח גם כאן לפני הבחירות), ולכן אני לא בטוח שאתה צודק. שנית, התחזיות שאני רואה הן לא מה שאני סבור שצריך היה להיות, אלא מה שאני חושב שיקרה. בקשר לברק, אני מאמין שהציבור ``בעט בו``, כהגדרתך, בעיקר בגלל התנהלותו האישית, ורק מעט בגלל המצב. לראיה - הציבור לא בועט בשרון בגלל המצב הנוכחי, שהוא לכל הדעות הרבה יותר גרוע מהמצב שהיה אז. אתה מחפש סיבות למה להפקיר ? אין לי. ממתי צריך סיבות בפוליטיקה ? גם אני יכול לתת לך 20 סיבות למה לא להפקיר. היו לי 40 סיבות לא להחזיר את סיני, אז מה ? פעמיים החזירו ! חוץ מזה שמדובר בזכות בחירה של כל תושב ותושב, ולא בהפקרה. ונכון - לא קל להשלים עם המציאות, אבל אני לא דופק את הראש בקיר - אני מודע לקו הרציף של התהליכים, ומנחש, (אינדוקציה קלילה), מה יהא בסופם. הכסא לא הסתובב, וגם לא יסתובב בעתיד הקרוב. שלושת-ארבעת ימי ההבלגה שעליהם הכריז שרון יעברו (נקווה שבלי יותר מדי הרוגים), והעולם יחזור לסורו.

resh0

New member
הבל הבלים!

הרבה מבוחריו של שרון הם תומכי ימין ותומכי ימין שהתפכחו לאחר הטעות הגדולה שעשו בעבר כאשר המינו לתעתועיו של הסכיזופרן הסדרתי. החל משנת 77 ישנו בישראל רוב מוצק בימין שהולך וגדל!!! גם רבין וגם ברק חייבים היו להציג מצע של ``ליכוד ב`` כדי לתעתע בבוחרים. לברק זה אפילו נפלט כאשר אמר: ``אני לא אומר אמירות שמאליות מדי, כי אני רוצה להבחר...`` העם בעט בברק בעיקר בגלל דרכו!!!! דרך הכניעה תוך לחימה. העם היה מוכן לבחור באמת במטאטא, רק לא בזה המייצג את עמדות השמאל הקיצוני, הרי הוא הסכיזופרן הסדרתי. אל תסלף את האמת בבקשה. כדי שיקרה משהו חייב להתרחש תסריט מסויים. זה לא יקרה בין לילה ואין סימנים בשטח אפילו לכוונות דומות. אם אתה חושב שזה יקרה, בוא וספר כיצד יתנהל התהליך עד שזה יקרה. או... מה צריך להתקיים כדי שהתהליך יתרחש כפי שאתה מעריך שיתרחש. לכל הדעות גרוע יותר!!!!! על מה אתה מדבר???? אין יותר גרוע מאהוד ברק ולעולם לא יהיה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אפילו פרס משבח את שרון....גם את ברק הוא שיבח??? ``לכל הדעות``.... ה``כל`` שלך מסתכם אולי ב 10 אנשים.... סיני מעולם לא היתה חלק מא``י!!! אפילו הר סיני לא היה בסיני... ישנו מיעוט קיצוני הסבור שכן, אבל זה לא! בתמורה להסכם שלום נעשו שגיאות, אבל בסה``כ החזרנו משהו שלא שייך לנו וקיבלנו בתמורתו מצב טוב יותר מאשר היה ב``סיבוב הקודם``. אדון נכבד: אם לא שמת לב אז כדאי שתשים לב כעת. קיימת נקודת פיתול בפונקציה!!! כך שיש לך טעות חמורה החישובי האינדוקציה שלך! הכסא בהחלט הסתובב!!! רק כאלו שדופקים את הראש בקיר מדי-יום, לא מבחינים שהכסא הסתובב לכיוון השני. ימי ההבלגה יסתימו ולאחריהם ישראל תתחיל להלחם באמת! לפני חצי שעה ראיתי ראיון נרחב בBBC עם נביל שעת. הכתב אמר לו במפורש כי לדעתו העדיפות העליונה של הפלשתינים היא לא מניעת שפיכות הדמים... בהחלט מאשימים את הפלשתינים שהם ``שופכים דם`` כדי לנסות להשיג השגים מדיניים. הגלגל מסתובב.... כשאתה קורא עיתונים, תפתח גם את עין ימין....

אלי.

New member
היה איש חכם, קהלת ...

כל הימין (טוב, נו - כמעט כולו) בחר בשרון, אבל גם כל מאוכזבי ברק, שהיו מאוכזבי ביבי, שהיו מאוכזבי רבין, שהיו מאוכזבי שמיר ... הרבה מאוכזבים יש כאן, ואם תעבור טוב טוב על ההודעות שלך עד לפני כמה ימים, תמצא עוד מאוכזב - הפעם משרון. אבל אגיד אפילו יותר מזה - 70% אוכלוסיה שמרוצים משרון - זה הרבה הרבה מעבר לאלקטורט הימני במדינה, בכל קנה מידה. נקדיש רגע להבנת הנכתב - כשמישהו אומר ``אני לא אומר אמירות שמאליות מדי ...``, הכוונה היא שמותר להגיד אמירות שמאליות, אבל לא שמאליות מדי. בכל זאת, רוב העם יושב באמצע - בלי חרות ומק``י. הייתי שמח להיענות לבקשתך ולא לסלף את האמת, אבל יש לי גבולות ברורים, והשקר מצוי מחוצה להם, גם אם אדם נחמד מאד כמוך מבקש זאת ממני. התסריט: לא אמרתי מתי, כי אין לי יכולת כזו, אבל הזמן לא חשוב - במוקדם או במאוחר, תמצא מדינת ישראל את עצמה בגבולות 67. זה הקו הברור של המצב. ולגבי דעתי שאומרת שהמצב היום ``לכל הדעות גרוע יותר`` - מודה, טעיתי: לכל הדעות, פחות דעתך. בעניין הזה אני מציע לך לנסות ולהתגבר על השנאה לברק, בכדי לראות ולכמת דברים כהוויתם. לגבי סיני, והשטחים - אין לי ויכוח אתך, מכיוון שאני מעדיף לחיות בהווה, והשטויות שבתנ``כ (מתנצל מראש אם אני פוגע במישהו כאן) - זרות לי לחלוטין. סיני היא שטח, ויהודה ושומרון הם שטחים, והגולן הוא שטח. אני מבין שנח לך לסמן מטרות אחרי יריית החץ (של בגין), אבל זה לא לעניין, לפחות לא כאן. ולבסוף - האם המצב השתנה ? לא יודע - צריך לשאול את תושבי גילה. אני רואה שהמצב מחורבן לחלוטין, הרבה יותר מחורבן ממה שהיה ב-5/2, כולל בדעת הקהל. יכול להיות שפה ושם יש איזה צדיק בסדום שחושב שהפלשתינאים אשמים, אבל בכללי - זה רחוק מאד מנקודת מפנה. חוץ מזה, כבר כתבתי כאן שהפסקת האש היזומה היתה בכדי לקבל נקודות זכות בדעת הקהל (ויש, כמו הראיון ב-CNN), אבל גם כתבתי שזה בדיוק לזמן הפסקת האש, ולא יותר. ההסברה הישראלית טובה מאד בהצגת הצדק, אבל ההסברה הפלשתינאית מעולה בהצגת המסכנות.

resh0

New member
70% בהחלט!

הימין ברור, אבל שמאל??? מה זה שמאל???? ישנו רק השמאל הקיצוני!!! אין עוד שמאל. אילו היית מאזין לדבריו של אופיר פינס היום, היית נוכח לכך שאמר שברור לו שאילו היו נערכות בחירות כלליות לכנסת, היתה מפלגת העבודה צונחת אל מתחת ל- 15 המנדטים... כעת ברור לך מדוע הסכיזופרן הסדרתי הכריז על ``בחירות מיוחדות``... ברור וידוע!!! פעילי השטח אמרו לו כי אם לא ינהג כך, לא יתמכו בו אלא בבורג!!!!! וכידוע הסכיזופרן הסדרתי תמיד יעדיף את כסאו על-פני גזר-דין אמיתי של הציבור. התסריט שלך מזכיר לי איזה מכסיקאי לאחר הסייסטה שאומר: ``במוקדם או במאוחר מתצא מכסיקו את עצמה בגבולותיה בצפון קליפרוניה``. ואח``כ יגיד: ``זה הקו הברור של המצב`` המכסיקאי הזה לא נראה לי ממוקד במיוחד...גם אתה לא בעניין זה. הרשה לי להסכים איתך שמבחינה בטחונית בהחלט יותר גרוע. אבל המצב הפחות גרוע שהיה לפני ה 06/02 לא היה בזכות כשרונו של זה שהיה אז ראש ממשלה, אלא נבע מטקטיקה של עראפת. אבל מה שנכון, נכון! מבחן התוצאה הוא הקובע!!!!! אני בדיעה כי שרון מצוי בתקופת ``לימודים`` והכנת תכנית. לדעתי הכנת התכנית נסתיימה וההכרזה על הפסקת האש החד-צדדית היא חלק ממנה. אם שרון לא יקיים את התכנית או שלחילופין לא ימצא פתרון יעיל אחר, אני מתחייב בפניך שאעשה ככל יכולתי כדי להחליף את ראש הממשלה הכושל הזה באחר שיתחייב להכנס בהם עד שייגמר להם החמצן, בלי רחמים. ישראל השתפרה בתחום ההסברה וכעת תתחיל ישראל לנצח גם בשדה של חשיפת פרצופו האמיתי של המתמסכן. אנחנו בקו עליה ידידי...בוא ניתן גז!

אלי.

New member
הוא שאמרתי - המצב גרוע הרבה יותר.

אלא בעוד אתה מספק הסברים ותירוצים ללמה זה קורה, ומייחס לימין תכונות פלא לפתרון הפלונטר - אני מספיק ריאליסט ודי ממוקד בכדי לשער מה יהא הסוף. לגבי הימין - המאסות שנעות ונדות בין מה שקרוי ימין ומה שקרוי שמאל בארץ - אינן מוגדרות. היום הן ימין, מחר שמאל, ולא כל מי שסומך על שרון הוא בהכרח ימני, אלא אנטיתזה שלך דווקא - לא חושב לתקן את דרכי האיש, אלא סומך ומרוצה מהתנהלותו הנוכחית (מה שקרוי אצלך ``תקופת למידה``). יש לשער, שאם שרון יתעורר מחר על צד ימין, ויתחיל ליישם את מדיניותך - הוא יצנח ל-30% תמיכה, וגם זה בחסדם של פרזיטים שחורים. וכבר אמרתי לך בעבר - הייתי שמח לתת גז, אבל לא כשהמכונית בניוטרל. לפיכך, אני מתחייב בפניך שבפעם הבאה שישראל תמצא לנכון לתקוף, תצליח להשמיד בתקיפה הזו לפחות 10 הולכי על-שתיים, והעולם יבליג (כל השלושה, עם תנאי AND ביניהם) - אני בא ועומד במלוא כובד משקלי על דוושת הגז. בינתיים אני תקוע בפקק, יחד עם כל עמישראל. וגם אתה שם, בפקק, נוסע בשוליים ומחפש לעקוף. אולי כדאי שתזהר - 100 מטר קדימה עומד שוטר, זה שאביו היה גם הוא שוטר, לפני 10 שנים. צריך להזהיר אותך גם שהשוטר הזה די מתוסכל, כי כמה ימים אחרי שהוא קיבל את ההסמכה, הוא דפק דו``ח לאיזה נהג עיראקי, והנהג הזה קרע לו את הדו``ח בפרצוף, עם חיוך ענק. אז תזהר - עכשיו השוטר מחפש איזה פראייר לדפוק לו דו``ח.

resh0

New member
הסכמות ומחלוקות

אני לא מייחס לימין שום תרופת פלא. ישנה תרופת פלא ולא משנה מי בשלטון. מה שחשוב הוא שהתרופה הזאת היא חריפה ויש להשתמש בה רק במקרים חמורים. הגיע הזמן להשתמש בתרופה הזאת!!!!!!!! מדוע לעסוק בהערכות? הרי הערכות לא תמיד מוצאות עצמן כנכונות... במקום לעסוק בהערכות, יש לעסוק בלימוד לקחים ובעיקר תקדימים. ארה``ב היא המודל שיש ללמוד ממנו במקרה זה והם ידעו היטב את המשמעות של לחימה מתמשכת מול היפנים התוקפים על קאמיקאזותיהם.... הם הבינו אז את מה שעלינו להבין היום! מוטב לתת מכה אחת חזקה בעורף האויב ובכך לחסוך בחיי-אדם!!!!!! מוטב, במיוחד לנוכח העובדה כי זה הצליח!!!!!! מוטב, במיוחד לנוכח העובדה שכיום שורר מצב של שלום בין המדינות.... כרגע לא אנחנו הם אלו שחוטפים את הדוחות... אנחנו חוטפים רק פיגועים! אני בעד להחליף את היוצרות! ואתה? מה אתה מעדיף??? ההערכה שלך אינה מבוססת על תקדימים בעבר ובכלל אינני מוצא בסיס להערכתך פרט לעובדה שזוהי הערכתך. בדיוק כפי שאותו המכסיקאי בעת סיבוב הטאקילה שלאחר הסייסטה. אם אתה רוצה להראות יותר רציני מההוא, ספר לנו על-סמך מה מתבססת הערכתך.

אלי.

New member
אז בוא נסכם זאת:

מכיוון שאתה אופטימי ללא תקנה, ונקודת מבטך לאירועים היא כמו ההוא שנופל מקומה 40, ובדרך, בקומה 20, הוא מרגיש עדיין ``בסדר גמור`` - אין לי אסמכתאות טובות מאלה שנתתי בכדי לערער את אופטימיותך. מבטיח לא לכתוב את צמד המילים ``אמרתי לך``, גם אם תהיה בטווח קריאה ממני בזמן התייצבות מדינת ישראל על הגבול הבינלאומי (בהסכם או בנסיגה).

resh0

New member
ממה אתה מפחד???

מסתיר את הגיגי חשיבתך פן מישהו יזעזע אותך ואת עמדותיך??? כו-לה ביקשתי ממך שתציין את הבסיס עליו אתה בונה את התזה שלך שבמוקדם או במאוחר נחזור לקו הפסקת האש ב67 . מה מביא אותך לחשוב כי זה מה שצפוי? מהו לוח הארועים הצפוי ולמה? את המכסיקאי המדבר בדיוק כפי שאתה מדבר אפשר להבין... הוא שתה לא מעט ורק כעת התעורר... ואתה? מהי רמת האלכוהול שלך בדם??? אם היא סבירה, אז נצל את הרגע כדי לשתף אותנו בנתנונים שעל-פיהם הגעת למסקנה כי ``במוקדם או במאוחר ניזור אל הקו הירוק``. אתה יכול להסביר? או שאתה חושש????

אתה הוא זה החושש.....ידידי!

השגיאות הישראליות, בניהול מהלכי השלום, מתמקדות בכמה תחומים, כולל פגיעות ברוחו של הסכם אוסלו. מוטלת עליה אחריות גדולה בשל סחבת מכוונת ושיבוש לוחות הזמנים בהסכמים. למשל, בקשר לביצוע ה``פעימות``. בשל כך הגיע הצד הפלשתיני למסקנה, שישראל דוחפת אותו להסכמי ביניים קטנים, המתחדשים בכל פעם ואינם מתממשים. התוצאה היא, ששבע שנים אחרי אוסלו לא הגיעו הצדדים לדיון ממשי על ההסכם הסופי. בכך אשמים פרס, הביביהו, ברק ועכשיו שרון. אך מעל לכל היתה ההתרחבות הבלתי פוסקת של ההתנחלויות הקיימות והקמת התנח- לויות חדשות, שהיו מלוות בהפקעת אדמות פלשתיניות. ישראל אחראית לקביעת עובדות חדשות במשך המשא ומתן, המשפיעות על ההסדר הסופי. כך בירושלים ובסביבתה וכך בשטחים אחרים. השטחים התפוסים סגרו על הפלשתינאים מכל עבר. מסקנתם היתה, שהסיכוי להקים לעצמם מדינה בת-קיום מתמוסס לאטו. הם נדחקו לדילמה בלתי אפשרית: להסכים לכיבוש המתפשט, או לחתור למדינה דו-לאומית שבה יחיו עם הישראלים, או להקים לעצמם בנטוסטנים עלובים, או להתקומם. ההתקוממות הזו של הפלסטינים, תביא לכך שבמוקדם או במאוחר נאלץ להחזיר להם את השטחים תוך פירוק כל ההתנחלויות - או שנברח משם עם הזנב בין הרגליים, אי-אפשר לנצח במלחמת העצמאות, נגד הנחישות והרצון של הפלסטינים!

אלי.

New member
ידידי, אני לא חושש.

אתה יודע מה ההבדל בין מנהל חברה ריאלי ובין מנהל אופטימי ? מול שניהם מונח גרף הרווחים של החברה, והגרף הזה יורד בצורה ישרה וקונסיסטנטית לאורך ציר הזמן. עכשיו החברה בהפסדים עמוקים. המנהל הריאלי מישיר מבטו לגרף, ורואה את הירידה. המנהל האופטימי מכופף צוארו ב-90 מעלות, ורואה בדיוק את אותו גרף, אבל בצורה קצת שונה. בכל מקרה, שניהם תקועים עמוק בבוץ, בהבדל אחד - האופטימי מסרב להכיר במציאות. במקרה של החברה שאתה מנהל, יושב ראש הדירקטוריון שמעליך מבצע את כל השגיאות שבעולם (לשיטתך), גורם להפסדים עצומים (לשיטתך) - ואתה מוסיף לא להכיר במציאות, ממשיך לעקם את הצוואר ב-90 מעלות, וממשיך ורואה את קו העליה הדמיוני שלך. אל חשש, לא תזעזע את עמדותי - הן פשוט לא עמדותי, הן המציאות. פעם לא דיברנו עם אש``פ, והיום אנחנו מתחננים להפסקת אש - מאש``פ. פעם אש``פ היה מוקצה בכל העולם, והיום לישראל יש רק את מיקרונזיה. פעם היה לנו את סיני, והיום אין סיני ואין שטחי A ... אכן קו עליה מופלא. מעניין איך משתמע אצלך קו ירידה.

למעלה