היה איש חכם, קהלת ...
כל הימין (טוב, נו - כמעט כולו) בחר בשרון, אבל גם כל מאוכזבי ברק, שהיו מאוכזבי ביבי, שהיו מאוכזבי רבין, שהיו מאוכזבי שמיר ... הרבה מאוכזבים יש כאן, ואם תעבור טוב טוב על ההודעות שלך עד לפני כמה ימים, תמצא עוד מאוכזב - הפעם משרון. אבל אגיד אפילו יותר מזה - 70% אוכלוסיה שמרוצים משרון - זה הרבה הרבה מעבר לאלקטורט הימני במדינה, בכל קנה מידה. נקדיש רגע להבנת הנכתב - כשמישהו אומר ``אני לא אומר אמירות שמאליות מדי ...``, הכוונה היא שמותר להגיד אמירות שמאליות, אבל לא שמאליות מדי. בכל זאת, רוב העם יושב באמצע - בלי חרות ומק``י. הייתי שמח להיענות לבקשתך ולא לסלף את האמת, אבל יש לי גבולות ברורים, והשקר מצוי מחוצה להם, גם אם אדם נחמד מאד כמוך מבקש זאת ממני. התסריט: לא אמרתי מתי, כי אין לי יכולת כזו, אבל הזמן לא חשוב - במוקדם או במאוחר, תמצא מדינת ישראל את עצמה בגבולות 67. זה הקו הברור של המצב. ולגבי דעתי שאומרת שהמצב היום ``לכל הדעות גרוע יותר`` - מודה, טעיתי: לכל הדעות, פחות דעתך. בעניין הזה אני מציע לך לנסות ולהתגבר על השנאה לברק, בכדי לראות ולכמת דברים כהוויתם. לגבי סיני, והשטחים - אין לי ויכוח אתך, מכיוון שאני מעדיף לחיות בהווה, והשטויות שבתנ``כ (מתנצל מראש אם אני פוגע במישהו כאן) - זרות לי לחלוטין. סיני היא שטח, ויהודה ושומרון הם שטחים, והגולן הוא שטח. אני מבין שנח לך לסמן מטרות אחרי יריית החץ (של בגין), אבל זה לא לעניין, לפחות לא כאן. ולבסוף - האם המצב השתנה ? לא יודע - צריך לשאול את תושבי גילה. אני רואה שהמצב מחורבן לחלוטין, הרבה יותר מחורבן ממה שהיה ב-5/2, כולל בדעת הקהל. יכול להיות שפה ושם יש איזה צדיק בסדום שחושב שהפלשתינאים אשמים, אבל בכללי - זה רחוק מאד מנקודת מפנה. חוץ מזה, כבר כתבתי כאן שהפסקת האש היזומה היתה בכדי לקבל נקודות זכות בדעת הקהל (ויש, כמו הראיון ב-CNN), אבל גם כתבתי שזה בדיוק לזמן הפסקת האש, ולא יותר. ההסברה הישראלית טובה מאד בהצגת הצדק, אבל ההסברה הפלשתינאית מעולה בהצגת המסכנות.