משחק באש! )-:

משחק באש! )-:

אחרי הכרזת שרון על הפסקת אש חד-צדדית, כאשר ברור שהיא לא תכובד ע``י הצד הפלסטיני, נותרו רק שתי אפשרויות: מו``מ תחת אש על שלום במחיר כבד, או כיבוש הרשות הפלשתינאית במחיר כבד יותר וכמו שהדברים נראים עכשיו, בשבועות הקרובים תגלה ממשלת ישראל, עם סיסמאות ההבל של שרון, כי מוטלת עליה החובה לכבוש מחדש את כל שטחי הרשות הפלשתינאית. המסע לכיבושה מחדש של הרשות הפלשתינאית יעלה לנו בכמה מאות הרוגים ולהם בכמה אלפים. השאלה המסקרנת היא: האם יעמדו מדינות ערב מנגד ויצפו ללא מעש כאשר מאות פלשתינאים ייהרגו מדי יום, או שמא תתפתח מלחמה איזורית? מלחמה איזורית שכזאת, תגבה מאיתנו אלפי הרוגים, תלוי כמה טילים ישוגרו לעורף הישראלי ע``י מדינות ערב. המחיר שלהם, פחד אלוהים. המצב הקשה, ומראות המלחמה הטלוויזיונית הזו, יביא להתערבות בינלאומית שתאלץ את הצדדים לשבת סביב השולחן ולדון בחסות המעצמות על הסכם. ההסכם שיתקבל יהיה דומה להצעת ברק: 99 אחוז מהגדה במקום 97. הורדת 116 התנחלויות במקום 107 כהצעת ברק. החזרת 1500 פלסטינים כל שנה במסגרת ``זכות השיבה`` במקום ההצעה המגוחכת של ברק אשר דיברה רק על 100 בשנה. דגל פלסטיני בגודל של 3X4 מטר על הבית, במקום דגל רגיל שהציע ברק. גם במהלך המשא ומתן הכפוי, ימשיך שרון לצעוק בכל פה, כי אין לנהל משא ומתן תחת אש. ערפאת יחייך חיוך, למלוא רוחב פיו הרועד, האינתיפאדה הזאת היא חלק מדרכו לנהל משא ומתן שבו הישראלים ניסו למשוך את הסכסוך לאורך 30 שנה. והרי ידוע כי הוא אינו יכול, גם אם היה רוצה בכך, לחכות יותר. דרכו הנראית לנו מוזרה משום מה - תצליח, בסופו של דבר, עם אלף הרוגים פלשתינאים או עם 10,000 הרוגים. הפלסטינים מוכנים לשלם את המחיר, ובלבד שישתחררו מהכיבוש מהר ככל האפשר. אינתיפדת חוסר הברירה. מסיבת העיתונאים של שרון, הוכיחה עד כמה האיש הזה מסוכן לעם ישראל. הפסקת אש חד-צדדית שתיתן עילה, מאוחר יותר, לישראל לפתוח במלחמת שחרור ברשות, מול מלחמת העצמאות הפלסטינית, נדונה לכישלון מראש, הרבה יותר מאשר מלחמת לבנון, שהרי מלחמת לבנון היו לה מטרות ברורות, גם אם היו הזויות, ואילו במלחמה עם הפלסטינים ברור לכלום כי בסופה נצטרך לשלם את מלוא מחיר ההסכם שיכפה עלינו. אם נקבל את דבריו של שרון, כלשונם, כי: המאבק נגד המציאות המרה מצריך אורך רוח, סבלנות ונחישות, הרי שכדי למנוע את האסון המתקרב יצטרך עם ישראל להבין את הטעות שעשה, בהוצאת ברק מלשכת ראש-הממשלה, ידוע לכל ששלטון הימין אינו מסוגל לנהל מלחמה בשכל, במיוחד כאשר צמודים אליה מטרות מדיניות שיש להשיג. אין חובה שעם ישראל ישמש שפן ניסיונות, פעם נוספת, להזיות של שרון, עדיף שאת הניסיונות שלו יעשה על עכברים במעבדה.

אלוני.

New member
לכבוש

ראשית אני חייב לעדכן אותך על מצב בריאותי, קראתי היום בידיעות שניתוחי גב רבים גורמים לנכות אז החלטתי ללכת עם חגורת תמיכה לעמוד השידרה שלי.. לגבי אריאל שרון, האיש פשוט עושה את הפעולות הנכונות המתבקשות במצב הנוכחי והיה ראוי לתת לו את הקרדיט המגיע על כך ולא לחפש את הצניחה במתלה בכל יום. יכול להיות שיחזרו להצעות ברק בסופו של דבר, זה לא ישנה את העובדה שהפלשתינאים לא קיבלו את ההצעות הללו מברק ובחרו במלחמה, אם יקבלו אותן משרון עדיין זה יהיה הישג של שרון. האיש עובד בחוכמה רבה.

ראשית, תהיה בריא ....אלוני!

שנית, לשרון אין כל תוכנית מדינית ולכן כל פעולה שלו היא מוטעית - הוא לא יוביל תהליך שימנע את המלחמה הבאה ללא כפיה, עם ישראל רדום היום והוא מובל ע``י שרון בכחש ובחש שהיו אופיינים לו גם בתקופת מלחמת לבנון. ולא נראה לי שפרס יצילנו מידיו!

והנה ההתחלה....אלוני!

זיאד אבו זיאד: היד המושטת של שרון לא תיענה על ידי הרשות הפלסטינית מחזיק תיק ירושלים ברשות הפלסטינית, זיאד אבו זיאד, אמר הבוקר בראיון לרדיו ללא הפסקה כי ``היד המושטת של שרון לא תיענה על ידי הרשות הפלסטינית``. לדבריו, ``הפלסטינים לא מחפשים הפסקת אש. הם רוצים ששרון יפסיק כל פעילות בהתנחלויות, יבצע הסכמים ומוכן יהיה ללכת לעידן חדש של שלום``. (ynet)

אלי.

New member
הסר דאגה מלבך - לא תהיה מלחמה.

ולא כיבוש רשויות, ולא שום מהלך שיגדיל את חזקותיה של ישראל בשטחים לא-לה. המקסימום שהרשות הפלשתינאית יכולה לעשות ``למען`` המלחמה הם הפעולות הנוכחיות שלה, ולזה צריכה להיות תשובה אחרת מאשר מלחמה כוללת. גם שרון יודע את זה, ומסיבת העיתונאים אתמול התקיימה אך ורק לצורך קבלת נקודות זכות במאבק על דעת הקהל.

ואיך לדעתך ....אלי?

יגיב שרון על דחיית היוזמה שלו להפסקת אש? האם הוא ימשיך לתת לפלסטינים לירות על גילה? האם הוא ימשיך לשתוק כל פעם שנהרג מתנחל? האם הוא ימשיך בפעולות מינוריות אחרי כל פעולה של מתאבד? האם שרון יסכים להמשך המצב הקיים לעוד שנים ארוכות?

אלי.

New member
מה שהיה - הוא שיהיה:

ימשיך להשיב אש על בית ג`אלה ישתוק בכל פעם שנהרג יהודי/רומני, אבל ינסה איזו פעולת תגמול מינורית וימשיך כל עוד יש ירי מהצד השני. לכמה שנים ? שאלה טובה, צריך לשאול את הראג`ובים.

מה שאתה אומר.....אלי!

זה ששרון ינהל את המצב לפי הרצונות של ערפאת? הרי ערפאת רוצה להתיש אותנו ושרון, לדבריך, יתן לו לעשות זאת, הבנתי אותך נכון?

אלי.

New member
לא, זה לא מה שאמרתי.

שרון ימשיך בקו עליה (מתון ? לא יודע.) של התגובות הישראליות לפיגועים ולירי, עד שיקרה אחד מהשניים - או שהחמאס יחוסל בפעולות נקודתיות מדויקות של צה``ל, או שלמישהו ברשות יפול האסימון, והוא יבין שבחוסר המעש שלו כלפי הארגונים, הוא בעצם כורת את הענף שעליו הוא יושב.

קו עליה.....אלי?

גם אם הוא מתון יביא לתוצאות שעליהן עמדתי בהודעתי - תחבוש על זה ביתר רצינות!

אלי.

New member
עדיין, לא מקבל את התזה

שצריך לכבוש שטח בכדי לנטרל את המחבלים ממנו. זה יעצר קודם, ע``י הפצצות מסיביות יותר, או ע``י הפצצות מדויקות יותר.

הפצצות מסיביות....אלי?

זה לא מלחמה - האם זה לא יוביל לאותן תוצאות עליהן אני מתריע, ראית מקרה קרה אחרי הפצצה עלובה אחת, לא?

אלי.

New member
אז אנחנו מסכימים, לא ?

אם התקפה עלובה אחת זוכה לקיתונות זעם מהעולם - מי הגאון שיחליט לצאת למלחמה כוללת ? ואולי יחליט שרון להתפנות ללא מו``מ, אל תחומי הקו הירוק ? זה יחסוך את ההרוגים שאתה מדבר עליהם, וגם אין מו``מ תחת אש. ואולי יבין ערפאת שהוא ממאיס את עצמו על כל העולם, ויעשה איזה ``ספטמבר שחור`` משלו ? בקיצור - יש עוד כמה וכמה תרחישים, במקביל לאלה שלך.

טוב!

עשינו צעד קדימה אם אתה מסכים שהתסריט שלי הוא אפשרות, גם אם לדעתך הוא אחד מרבים! (-:

resh0

New member
אילו הייתי מהמר...

לא הייתי שם שקל אחד על האפשרות שהתסריט של יתקיים. הימור דומה: - להביא אל פתח ביתנו ארגון טרור פרופר - לתת לו אדמות מולדת וסמכויות - לתת לו נשק ותחמושת - לתת לו כסף כדי לממן את שכרם החודשי של צלפי התינוקות... וכעת צריך להמר: האם יש סיכוי שזה יביא לשלום???? לדעתי על אדם ששוקל להמר בצורה ``כבדה``- ``כן``! על השאלה הזאת, להיות לפחות בעל אחת התכונות הבאות: 1. ``שקול``, ``חכם``, ``מוח אנאליטי``... 2. בוגד. 3. החלטה תחת אי שפיות זמנית (רמת אלכוהול גבוהה בדם). כיצד אתה היית מהמר???

ההימור שלי פשוט מאוד...ידידי!

אם לא ניסוג מהר מהשטחים בראש מורם - נאלץ לברוח משם עם הזנב בין הרגליים!

resh0

New member
אולי לא הבנת אותי

שאלתי היא כיצד היית אתה מהמר אז... האם היית הולך על ``כן``??? לגבי ההימור הנוכחי שלך: האופציה הזאת בכלל לא על הפרק!!! כדי שתתבצע אופרציה שכזאת, צריכה להתקבל החלטה בממשלה ובכנסת. אין סיכוי!!!!!!!!! ידידי: אתה לא יכול לקנות מוצר שאינו נמצא על המדף.... גם אם אתה מאוד רוצה. אילו הייתי בעל עסק והייתי נתקל בלקוח כמוך, הייתי אומר לו: ``שמע: תביא לי עוד רבים כמוך שמעוניינים במוצר הזה ואז אולי אני אזמין אותו כדי שיהיה על המדף כאפשרות קניה...`` אין רבים כמוך שמעוניינים ב``מוצר`` הזה והתהליך כרגע הוא שיותר ויותר מאלו שרצו במוצר הזה בעבר, מעדיפים היום ובצדק מוצרים אחרים. הצעתי היא: תהמר על מוצר המצוי במדף.

בשאלה שלך טמונה התשובה...ידידי!

``הימור`` בכן - זה הימור כל עוד ולא הובטח כי הצד השני יענה בחיוב להימור שבסופו יוכח כי הוא הימור גרוע - מה צריכה להיות עכשיו התגובה הישראלית במידה וערפאת ידחה את הפסקת האש? הרי ברור כי דחיה כזאת תביא להסלמה נוספת השטח - וההבדל ביני לבינך הוא: אני חושב שכל הסלמה היא לרעתנו ואתה חושב ההפך!

resh0

New member
מה היית מהמר אז???????????

האם היית מהמר שהסכם אוסלו יצליח???? כן , או לא ???? ערפאת לא יפסיק את האש! זה בכלל לא הימור, זאת עובדה. לדעתי לאחר התקיפה הפלשתינית הראשונה על ישראל, על מדינת ישראל להזהיר בכלי התקשורת את ערפאת כי תגובתה של ישראל תהיה קשה ביותר!!! כלי התקשורת ומנהיגי העולם יחלו ללחוץ על ערפאת מכיוון שישראל תקבל לגיטימציה מלאה!!! אם לחצים אלו לא יועילו והתקיפות תמשכנה, על ישראל להרים את מטוסיה/מסוקיה אל השמים ולהפציץ כל מבנה המזכיר רמז של מנהיגות הראשות הפלשתינית. במקביל, להציע ללא הרף הפסקת אש... גם כדי להראות טוב בתקשורת הבינלאומית וגם כי זה נחוץ לפני החזרה לשולחן המו``ם (אם בכלל).

על אוסולו לא הימרתי.....ידידי!

אכן, היו תקוות אבל מכן ועד להימור, הדרך הייתה רחוקה! אגב, ישראל לעולם לא תקבל לגיטמציה כמו שאתה רוצה, בוודאי שלא כאשר השלטון הוא ימני, ואם אתה שואף לחזור לשולחן המו``ם, כדבריך, אין שוני גדול ביניך לבין סהרורי השלום!

למעלה