משחקי שישי

Cade Foster

New member
סדרת פלייאוף ראשונה כבר נקבעה ב90%

קליבלנד - אינדיאנה. אלא אם כן פילי תשמוט משחק (נשארו לה דאלאס, אטלנטה ומילווקי בבית).
&nbsp
אם קליבלנד לא מתכוונת להעלות לפחות 3 הילוכים בהגנה, אני לא מבטל את הסיכויים שלנו.

fatnoam

Active member
מאמין שלברון יעלה הילוך

אבל אני ממש לא מבטל את הסיכויים של אינדי. לא בגלל חולשת הקאבס דווקא, אלא בגלל שבפלייאוף דברים כמו גיבוש ואופי מדברים, ואינדיאנה מצטיינת בשניהם בעיני.
&nbsp
הקאבס אגב מפסידים עם 44-11-11 של לברון, וזה בעונה רגילה... בפלייאוף לדעתי הוא יישחק מהר וכבר לא ייטול חלק בפיינלז. קצת קשה לי לחתום על זה כי הודיעו שקיירי גמר את העונה (ואת הסיכויים של בוסטון), ובסה״כ טורונטו עדיין מתקשה מולו, אבל בעיניי ייגמר לו הדלק מהר מאוד.

OrEl74

Well-known member
מנהל
יעלה הילוך? לאן אתה עוד רוצה שהוא יעלה?

fatnoam

Active member
הסדרות גמר האחרונות שלו היו ביכולת יותר מדהימה ממה שהוא מציג

בסטרץ׳ האחרון....

OrEl74

Well-known member
מנהל
לא חושב

זה פשוט היה בגמר ולכן זה נחרט יותר בזיכרון ונראה גדול יותר אבל מה שהוא עושה בחודשיים האחרונים זה פסיכי לחלוטין, כנראה הכושר הטוב בקריירה שלו.
&nbsp

rapgamer4ever

New member
בפלייאוף לברון יתחיל לשחק 42 דקות כל משחק

וקליבלנד תהפוך לקבוצה שיותר קשה לנצח. אם אנחנו מדברים על הסיכויים לנצח את הסדרה אז אני די מבטל אותם:/

Cade Foster

New member
אני אופטימי בגלל 2 דברים

1. ההגנה של קליבלנד. מדורגת במקום ה29 בליגה ביעילות הגנתית. זה אסון. אני לא חושב שזה אפשרי לקפוץ מ29 ל15 ומעלה בלחיצת כפתור שזה מה שדרוש כדי לגרום להתקפה שלנו להתקע (כמו שטורונטו עשתה לנו אמש. אבל הגנה ברמה של טורונטו אמש קליבלנד בכל מקרה לא תעשה). אין ספק שלברון יכול לעשות את זה בלחיצת כפתור, על השאר אני לא סומך, בטח שלא על קווין לאב שהוא השחקן השני בטיבו.
2. אינדיאנה הראתה השנה שהיא יודעת להכיל יפה קבוצות שבנויות סביב שחקן אחד, שזה טיפיקל קליבלנד. יאניס היה חלש מולנו כל העונה, לברון עשה את שלו במשחקים נגדנו ועדיין הפסיד 3-1 את הסדרה העונתית.

זה כמובן מעלה את דרגת הקושי אם הוא עולה ל42 דקות ומעלה, אבל כמובן שאני לא מצפה שסדרת פלייאוף מולם תראה כמו הסדרה העונתית שהייתה כיף חיים עבורנו ולא הייתה רחוקה מלהיגמר בסוויפ.

אם אני צריך להמר, אז קליבלנד ב6, אבל הסיכויים שלנו לא 0 עגול וגם לא 1 ל10.

rapgamer4ever

New member

להערכתי הסיכוי די באזור ה-1 ל10. הטיעונים שלך הגיוניים והכל, אני לא בא לסתור אותם, אבל עדיין יש את המחסום המנטלי של להמר נגד לברון בסדרה שאמורה להיות יחסית פשוטה מבחינתו.
בוא נאמר שאם נותנים משקל למה שראינו מקליבלנד העונה אז הם בכלל לא אמורים להיות פייבוריטים לצאת מהמזרח. אני עדיין חושב שהם עדיפים על השאר, ואינדיאנה היא גם לא המיטב ממה שיש ל"שאר" להציע.
&nbsp
קליבלנד ב6 נשמע לי כמו אחלה הימור אגב, אבל גם אם הסדרה הזאת מגיעה למשחק 7 זה עדיין ניצחון של הקאבס בסבירות מאוד גבוהה.

Cade Foster

New member
גם לי יש את אותו מחסום מנטלי

אבל אי אפשר לבטל לגמרי את מה שראינו העונה. לא לשכוח שלקליבלנד יש סופרסטאר אחד פחות העונה, והשלד שונה לגמרי.

אם הקאבס היו מראים באיזשהו שלב שהם מסוגלים לשחק הגנה ברמה אפילו ממוצעת הייתי אומר תודה ושלום ומקווה שזה לא ייגמר בסוויפ. ואין לי ספק שלברון ייתן פלייאוף עם ממוצעי טריפל דאבל עם 30 נקודות ומעלה, אולי אפילו 35. אבל שוב, קבוצות כאלה אנחנו יכולים להכיל. הקבוצות שמקשות עלינו הן או קבוצות שמבוססות על שיטה ולא על אינדיבידואלים (יוסטון למשל שרפה אותנו, גם פורטלנד לא התקשתה) או קבוצות שמסוגלות לכתוש בהגנה (יוטה, טורונטו, אוקלהומה ואפילו מיאמי של ספולסטרה האכילו אותנו מרורים). קליבלנד היא לא זה ולא זה.

fatnoam

Active member
בהחלט ניתחת יפה

אני חושב שהבעיה תגיע דווקא מהכיוון ההפוך. אינדיאנה היא קבוצה צעירה עם מנהיג יחסית צעיר, ולדעתי יותר סיכוי שאינדיאנה ״תפסיד״ את הסדרה מאשר שקליבלנד תנצח אותה.
&nbsp
קליבלנד בשש הימור טוב. אינדיאנה ב-7 לא יפיל אותי מהכיסא, ולמען האמת גם לא אינדיאנה בחמש.

Cade Foster

New member
אינדי ב5 זה הימור שיהפוך אותך לעשיר מאוד אם יתממש

אולי לא שמת לב אבל יתרון הביתיות ב99.9% יהיה של הקאבס, 4-1 לאינדי אומר לנצח אותם לפחות פעמיים בחוץ מתוך 3, אין כמעט תסריט שזה קורה. גם לנצח במשחק 7 בQ זו משימה על גבול הבלתי אפשרית כשבצד השני עומד לברון. גולדן סטייט נכשלה בזה במשחק ביתי, אין לי סיבה לחשוב שאינדיאנה תצליח אפילו מול גרסה הרבה פחות טובה של הקאבס.

אם הפייסרס מנצחים את הסדרה זה יהיה ב6 משחקים.

fatnoam

Active member
אה חשבתי שהביתיות הפוכה, טעות שלי

בכל מקרה קליבלנד לא קבוצת בית טובה לדעתי השנה, לא בדקתי מספרים אבל אני זוכר הפסדים די מביכים ב-Q.
&nbsp
בכל מקרה אני לא זוכר כל כך הרבה סימני שאלה על קבוצה של לברון בכניסה לפלייאוף כבר עשור אולי.

איליה13

New member
הרבה זמן לא ראיתי כזה דבר, ברוק לופז קולע את כל 15 הראשונות

של הלייקרס
משחק צמוד ברבע הראשון, אבל מיני יקחו את זה ב 10 ומעלה, טיג התחיל את המשחק מדהים בשני צידי המגרש

somone1411

New member
מקווה שאינדי אכן תפגוש את קליבלנד

בסיבוב הראשון, בטח כשהאלטרנטיבה היא מיאמי הרכה.
אינדיאנה הרבה יותר קשוחה ומאומנת, ראיתי אותה נגד גולדן ולגמרי התלהבתי מהאגרסיביות והקליעה מבחוץ. אני מאמין שאינדי קאבס זה לחלוטין 50-50.

fatnoam

Active member
מאזנים ולו״ז קבוצות המערב (מעדכן את הפוסט של דאמבי):

3. פורטלנד - מאזן נוכחי 48-31. משחקים נותרים - סאן אנטוניו ,דנבר ,יוטה.
4. יוטה - מאזן נוכחי 46-33. משחקים נותרים - לייקרס, גולדן, פורטלנד.
5. סאן אנטוניו - מאזן נוכחי 45-34. משחקים נותרים - פורטלנד, סקרמנטו, ניו אורלינס.
6. אוקלהומה סיטי - מאזן נוכחי 45-34. משחקים נותרים - יוסטון, מיאמי, ממפיס.
7. מינסוטה - מאזן נוכחי 45-35. משחקים נותרים - ממפיס, דנבר.
8. ניו אורלינס - מאזן נוכחי .45-34 משחקים נותרים - גולדן, קליפרס, סאן אנטוניו.
9. דנבר - מאזן נוכחי 44-35. משחקים נותרים - קליפרס, פורטלנד, מינסוטה.
10. קליפרס - מאזן נוכחי 42-37. משחקים נותרים - דנבר, ניו אורלינס, לייקרס.

OrEl74

Well-known member
מנהל
פורטלנד הבטיחו מקום בפלייאוף

עכשיו הם מנסים לא להפסיד את המקום השלישי וניצחון על הספרס יסגור גם את הפינה הזאת.
&nbsp
הקליפרס בחוץ לדעתי והפסד הערב לדנבר יהפוך את זה לרישמי. ניצחון של הקליפרס יסבך בעיקר את דנבר שעדיין צריכים להתמודד מול פורטלנד ומינסוטה במחזור האחרון.
&nbsp
&nbsp
הולכים להיות 4 ימים מטורפים במערב.

fatnoam

Active member
ניתוח שלי

פורטלנד - הוספתי אותם, כי אחרי שני הפסדים רצופים, נשארו להם רק משחקים מול קבוצות מהדבוקה הזו, כולן נלחמות על מקום ומיקום בפלייאוף. בעוד הם היחידים מהדבוקה שבטוח בפנים, שני ההפסדים האחרונים מסכנים את הביתיות שלהם. ניצחון אחד משלושת הבאים יבטיח את הביתיות. יוטה איתם בבית, ומובילים 2-1 בסדרה העונתית. אם יוטה מנצחים את שלושת האחרונים שנשארו להם, ופורטלנד מפסידה להם באחד המשחקים, ומפסידה לפחות בעוד אחד, יוטה לוקחת מהם את המקום השלישי.
&nbsp
יוטה - ניצחון יספיק להם בשביל להיות בפלייאוף. כאמור יש להם סיכוי (כלשהו) למקום 3. קשה לי לראות אותם מתדרדרים מחוץ לפלייאוף. בלו״ז שלהם יש את הלייקרס החלשים, ואת גולדן שכנראה יעלו עם המילואים. מעריך שהם יהיו בפנים ומעריך גם שהם יסיימו 4 עם הביתיות.
&nbsp
סאן אנטוניו - ההפסד ללייקרס היה קריטי מבחינתם, ועכשיו הם בסכנה ממשית של לסיים בחוץ. הם מארחים את פורטלנד וסקרמנטו, ואז יש להם משחק ״מלחמת עולם״ בניו אורלינס. אני מאמין שהם ינצחו את שני משחקי הבית, יעלו לפלייאוף, וישאירו את המלחמה לפליקנס מול קבוצות אחרות. 47 ניצחונות זה מספר הקסם, כל קבוצה שתשיג את זה תעלה.
&nbsp
אוקלהומה סיטי - אמנם שני משחקי חוץ (מול יוסטון שכנראה תעלה עם המילואים ומול מיאמי שאמורים להיות חלשים מהם), אבל הם נועלים את העונה במשחק אחרון בבית מול ממפיס החלשים מאוד. לדעתי הם ינצחו 2 ויעלו.
&nbsp
מינסוטה - חייבים לנצח את ממפיס במשחק הבא, ויהיה להם מלחמת עולם נגד דנבר במחזור האחרון. גם במקרה של הפסד לדנבר הם יכולים לעלות אם הפליקנס/ספרס/נאגטס יעשו במכנסיים בסטרץ׳ הזה.
&nbsp
ניו אורלינס - מקווה בשבילם שגולדן יעלו עם המילואים, אחרת הם בצרה. הקליפרס משחק חשוב למרות שכמעט אין להם סיכוי לנצח הם עדיין לא איבדו עניין לחלוטין, וכמו שהלייקרס הראו מול הספרס, גם קבוצות שאיבדו עניין מסוגלות לנצח. סן אנטוניו במחזור האחרון יהיה בלגן ויוכל להכריע מי מהן תעלה.
&nbsp
דנבר - המשחק מול מינסוטה הוא המפתח, בהנחה שהנאגטס ינצחו את הקליפרס/פורטלנד. גם אם ינצחו את שתיהן אבל יפסידו מול הוולבס, יש מצב שהם יסיימו בחוץ. שני ניצחונות (כאשר אחד מהם מול הוולבס) מכניס אותם לשמיניה בטוח, כך שהמשחק הזה יהיה להיות או לחדול.
&nbsp
קליפרס - לדעתי איבדו סיכוי ממשי. כבר עכשיו יש קבוצות עם 45 ניצחונות בשמיניה, וזה המקסימום שהם יכולים להשיג. יתרה מכך, כל הקבוצות שמעליהם משחקות נגד נמושות, נגד גולדן/יוסטון שאיבדו עניין או אחת נגד השניה, כך שממש לא סביר בעיניי שהם ינצחו שלושה, בעוד שכל ה-4 קבוצות שעם 45 ניצחונות + דנבר ישמיטו את כל המשחקים וישאירו להם סיכוי דרך הטייברייק.

rapgamer4ever

New member
ניתוח יפה, אני ארחיב על הזווית של מינסוטה

כרגע במקום ה-8 אבל כל מיקום סופי בטווח 5-9 נראה ריאלי כרגע.
אם ננצח את שני המשחקים שנותרו לנו (ממפיס ודנבר בבית) נגיע ל-47 ניצחונות שכנראה יציבו אותנו במקום 5-6. יש לנו יתרון טייברייק על הפליקנס (4-0) ועל אוקלהומה (3-1). הפסדנו לספרס בסדרה העונתית 2-1 אבל מה שיפה אם יהיה שוויון משולש של מינסוטה-סאן אנטוניו-פליקנס זה שם אותנו בראש השלישייה הזאת. כלומר המצב שלנו טוב מאוד מבחינת שוברי שוויון, זה במידה וננצח את ממפיס ודנבר.
&nbsp
אם נפסיד לממפיס וננצח את דנבר עדיין נעשה פלייאוף בודאות (בזכות 46 ניצחונות ויתרון טייברייק על דנבר), כנראה ממקום 7-8.
&nbsp
אם נפסיד לדנבר זה כבר כמעט לא משנה האם ניצחנו או הפסדנו לממפיס, אנחנו בסיכון עצום לסיים 9 כי לדנבר יהיה עלינו טייברייק. כמו שאמרת דנבר חייבת לנצח אחד מ-2 המשחקים הקרובים (קליפרס בחוץ ופורטלנד בבית) ואז הם יגיעו מולנו למשחק ה-82 של העונה בידיעה שניצחון מכניס אותם לפלייאוף בודאות.
&nbsp
אז למה בכל זאת חשוב לנצח את ממפיס? משתי סיבות:
1. אם מנצחים גם את דנבר, זה מעלה אותנו ממקום 7-8 למקום 5-6.
2. אם מפסידים לדנבר זה נותן לנו 46 ניצחונות, מה שעלול לכפות טייברייק משולש של מינסוטה-דנבר-פליקנס או מינסוטה-דנבר-אוקלהומה (אם היא ממש תפשל). בשני המצבים האלה אנחנו ראשונים מבין השלישייה כלומר מקום 7.
&nbsp
לסיכום מה התרחישים שנסיים מחוץ לפלייאוף?
1. הפסד לממפיס ואז לדנבר.
2. ניצחון על ממפיס, הפסד לדנבר ובנוסף שהפליקנס ואוקלהומה יגיעו ל-47 ניצחונות. זה לא פשוט מבחינת הפליקנס להגיע לסכום הזה, הם יצטרכו לנצח 2 מתוך גולדן (ח), קליפרס (ח- יש מצב שהמשחק חסר משמעות לקליפרס), סאן אנטוניו (ב).
&nbsp
מינסוטה צריכה להגיע למשחק מול דנבר כעל החיים ועל המוות וגם לנצח אותו, כי אצלנו בבית מול דנבר יש לנו יתרון. בכל מקרה אני אחזיק אצבעות ליריבות של הפליקנס רק כדי לתת לנו תעודת ביטוח אם נפסיד לנאגטס.
&nbsp
&nbsp
הערה קטנה: אמרת שיוסטון תעלה עם המילואים מול OKC אבל דאנטוני כבר התבטא שהוא מעדיף לשמור על רית'ם לקראת הפלייאוף מאשר לתת לכוכבים מנוחה.
גם במקרה של גולדן סטייט אני חושב שהם בעמדה של להסיר חלודה יותר מאשר לנוח. הכוכבים חזרו לאחרונה מפציעות ולטעמי הם ירצו ללמוד לשחק עם קווין קוק לקראת הסיבוב הראשון.

Anfield

New member
אנחנו יכולים להפסיד למיאמי, ליוסטון נפסיד בטוח

אני לא אתפלא אם נישאר בחוץ.
גם אם נעלה, לדעתי נגד פורטלנד ויוטה אנחנו עפים בלי ביתיות.
במובן מסויים, אשמח עם מקום 9.

למעלה