משחקי שישי בלילה

billc

New member
דרך אגב הולידי חזר לפליקנס לא שיחק משהו, אבל

מי שזוכר פני הפציעה הוא היה מספר שתיים בקבוצה, אני לא בטוח שאם הם מגיעים לפלייאוף אם יהיו שק חבטות

חחח הספרס

לא יודע מאיפה להתחיל בכלל..
מסוגלים לשחק 3/4 עונה חצי רדומים ובסוף לפתוח מבערים ולהשאיר את כולם מאחור אוכלים חצץ

אני לא יודע כמה זמן קוואי היה בחוץ

אבל מאז שהם קיבלו אותו בחזרה הם מתחילים להזכיר את הקבוצה ההרסנית מפלייאוף אשתקד, אני חושב שיש לשחקן הזה אימפקט אקוטי.
&nbsp
וטים דאנקן? לא נגמר.. פשוט ככה, מצידי? שלא יפרוש.
הוא פשוט מדהים, אין סופרלטיב אחר

אני לא מבין את הביקורת על הארדן

איך כל כך הרבה אנשים יכולים לכעוס על הארדן שמנסה לסחוט עבירות ובו זמנית להיות בסדר עם זה שס"א הפכו משחק מאוד אטרקטיבי לבלתי נסבל עם 10 דקות של עבירות מכוונות.
&nbsp
אין בעיה עם לבקר את הארדן על צורת משחק שלו אבל אי אפשר באותה נשימה להתלהב מס"א ושיטת המשחק שלהם כשהם עושים עבירות מכוונות. או שהמטרה היא לנצח בכל מחיר ואז שתי השיטות לגיטימיות או שאחת המטרות היא שגם המשחק צריך להיות יפה ואז ס"א אשמים בדיוק כמו הארדן.
&nbsp
כל מי שאיכשהו מפריד בין שתי הסיטואציות האלה פשוט רוקד בשתי חתונות.

rapgamer4ever

New member
לא נראה לי שבאמת כועסים על הארדן

ברור שהוא צריך לעשות כל מה שאפשר כדי לנצח. פשוט לא אוהבים את הדברים שהוא עושה ולא אוהבים את סגנון המשחק שלו.
מבחינת פלופינג אני מסכים איתך שיש בעיתיות מסוימת כשזה מגיע מאוהדי הספארס.

liron1311

New member
זה היה נוראי

26 זריקות מהקו במחצית השנייה לג'וש סמית', שיא NBA. הרס לגמרי את המשחק.

Cade Foster

New member
הביקורת היא לא על הארדן, הביקורת היא על השופטים

שנותנים לו פרס על כך שהוא מחפש את המגע. אני חושב שהNBA צריך להוציא מהלקסיקון את המושג "לסחוט עבירות". עבירות אתה לא סוחט, עבירות צריכות להיעשות עליך. אם אתה זה שיוצר את המגע לא מגיעה לך שריקה. הארדן מצא פרצה בחוקה שמאפשרת לו להגיע לקו 15 פעם בערב, הוא מבחינתו בסדר גמור, מבחינתי כצופה זה מעיק.
&nbsp
זה גם ההבדל בין מה שהארדן עושה למה שס"א עושה - כמו שכתבת הם עשו עבירות מכוונות, כלומר הם יודעים מה הסיכונים ומה ההשלכות (מתמלאים בעבירות, מסתכנים באחוז עונשין סביר שמוציא את העוקץ מהשיטה [וסמית' אכן קלע את 4 הזריקות הראשונות שלו ברבע האחרון אם אני לא טועה]) ולמרות הכל מחליטים שזו הדרך הטובה ביותר לנצח. מבחינתי אין עם זה בעיה, אם ליוסטון יש בעיה שיביאו שחקני קו קדמי שמסוגלים לקלוע עונשין כמו שחקנים מקצוענים.

הארדן לא הולך כזה הרבה לקו

לפחות לא בקנה מידה היסטורי או קיצוני. יש נתון מאוד פשוט שנקרא FTr, "קצב הליכה לקו", שבודק כמה פעמים שחקן זורק מהעונשין פר זריקה מהשדה. הנה רשימה של שחקנים עם עונות יותר קיצוניות מהארדן:

דוויט הווארד
צ'מברליין
בארקלי,
שאקיל אוניל
אדריאן דאנטלי
דיוויד רובינסון
קארל מאלון
מ'גיק ג'ונסון
דווין וויד
ג'רי ווסט

הרשימה עוד ממשיכה... גם אם נבדוק נתונים יותר שגרתיים כמו הליכות לקו פר משחק, פר 36 דקות או פר 100 פוזשנים נגלה שהארדן לא סוחט יותר עבירות מאשר מלא שחקנים אחרים, כולל שחקנים שנחשבים מאוד אטרקטיביים לצפייה.

בכל מקרה, הבנתי שהבעיה שלך היא יותר עם הדרך שבה הוא מגיע לקו, ופחות עם ההליכה עצמה לקו. אם מקבל את צורת המשחק של הארדן ומקבל את ההאק-א-שאק אז אין לי טענות כלפייך. יש לי טענות כלפי אנשים שמאשימים את הארדן במשחק מגעיל אבל בסדר עם פעולות הרבה יותר "נצלניות".

Executioner

New member
רגע, זה המגע הברור עם הכדור?

דאנקן יצר מגע מלא עם היד של הארדן בדרך ללייאפ, הכדור לא יצא מהיד של הארדן, זו עבירה ברורה גם אם הוא נגע בכדור.
&nbsp
החלטיות מדהימה מצד כותבי הפורום...
&nbsp

אלה החוקים של המשחק

ההסבר די פשוט, אחרי שהוא קיבל חסימה, הארדן מפסיק להיות שחקן בקליעה, זה הופך להיות פוזשן חופשי ואז מגע שאינו עבירה של ממש (בשפת הNBA "מגע מקרי", incidental contact) הוא לא עילה לעבירה, כמו שמגע ביד סתם תו"כ משחק לא יהיה עבירה, בזמן ששני שחקנים רבים על כדור. יותר מזה, כששחקן לא עולה לקליעה (ואחרי שהוא נחסם הוא חוזר להיות שחקן תוקף, לא שחקן קולע) היד בNBA נחשבת לחלק מהכדור בכל מקרה. הכלל:
&nbsp
II. BASIC PRINCIPLES A. CONTACT SITUATIONS 1. Incidental Contact - The mere fact that contact occurs does not necessarily constitute a foul. Contact which is incidental to an effort by a player to play an opponent, reach a loose ball, or perform normal defensive or offensive movements, should not be considered illegal. If, however, a player attempts to play an opponent from a position where he has no reasonable chance to perform without making contact with his opponent, the responsibility is on the player in this position.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
מה שמשנה הוא שדאנקן פגע בכדור קודם, העיף את הכדור מהארדן (ומסיכוי ריאלי להיכנס, ד"א), ולאחר מכן היד שלו קצת שיפשפה את הזרוע של הארדן, אבל זה כבר לא משנה, כי הארדן כבר לא "שחקן בקליעה", אי אפשר לשרוק יותר Shooting foul אלא רק Defensive Foul שישרקו אם הוא ידחוף אותו וימנע ממנו להשיג ריבאונד וכד'.
&nbsp
זה קורה מלא במשחקים, זה קרה גם למשל בבלוק של פלאמלי על לברון - https://youtu.be/MEtP6DJj8V0
&nbsp
אחרי שיש בלוק נקי - וזה היה בלוק נקי - מגע עם השחקן הוא כבר לא פאול כל כך בקלות, אלא רק אם מדובר בעבירה שהיא לא רק מגע מקרי (וזה האמ-אמא של מגע מקרי..)
&nbsp
תראה את התמונות ובעיקר את הוידיאו שצירפתי, רואים בוידיאו ממש בבירור שדאנקן מעיף לו את הכדור לפני המגע ביד שלו - זה בלוק, לפי הספר, ומגע קל אחרי כבר לא יכול להיות עבירת קליעה.

Executioner

New member
אני לא מסכים עם הפרשנות שלך

לא של החוקה אלא של המקרה. הסיבה היא פשוטה, המהלך לא נגמר. גם אחרי המגע עם הכדור שהיה (וטעיתי כשאמרתי שלא היה) הכדור עוד היה אצל הארדן בדרך לזריקה. אז להבדיל מהמקרה עם לברון שהכדור כבר היה מחוץ ליד ואז הגיע המגע, במקרה של הארדן, הנגיעה (ולא השפשוף) מנעו מהארדן את הזריקה.
&nbsp
אני עדיין חושב שהייתה עבירה

אתה יכול לא להסכים, אבל אני מאמין שהקונצנזוס איתי

וזה מהסתכלות גם באתרים אחרים (שם אפילו אוהדי רוקטס מודים שהיה בלוק, ואלו שלא הם ממש מיעוט מבוטל).
&nbsp
בכל מקרה הNBA בודק עכשיו ומוציא דו"חות על שיפוט ב2 הדקות האחרונות של המשחקים, אז נוכל לדעת מי בוודאות צודק וטועה בקרוב כשייצא הדו"ח על המשחק הזה, וזה לא יהיה רק וויכוח בלי הכרעה אובייקטיבית. די בטוח שדעת חכמים כדעתי

Cade Foster

New member
הוציאו, קבעו רשמית שלא הייתה עבירה.

הפרשנים של הרוקטס בתגובה:

אגב, כיף לראות שהNBA מפרגנים לפרשנות המדויקת שלי

הנה דו"ח השיפוט של הNBA - http://official.nba.com/wp-content/uploads/sites/4/2015/04/L2M-SAS-HOU-4-10-15.pdf

אגב, יוסטון (הארדן) ביצעו עבירה על ג'ינובילי בפוזשן הלפני אחרון, הארדן הרי תיקל את ג'ינובילי, ובגלל זה הוא איבד את שיווי המשקל (החטיפה אח"כ הייתה חוקית, אבל מלכתחילה ג'ינובילי איבד את שיווי המשקל בגלל התיקול של הארדן).

הנה מה שדו"ח השיפוט של הNBA אמר על הבלוק של דאנקן:
Q400:03.7
Foul: ShootingTim DuncanJames HardenCORRECT NON-CALLDuncan (SAS) jumps vertically on Harden's (HOU) layup attempt and cleanly blocks the shot. There is contact after the blocked shot, but because the shot is already blocked, the contact is incidental and deemed to have no impact on the shot attempt.

הנה מה שאני אמרתי:
"ההסבר די פשוט, אחרי שהוא קיבל חסימה, הארדן מפסיק להיות שחקן בקליעה, זה הופך להיות פוזשן חופשי ואז מגע שאינו עבירה של ממש (בשפת הNBA "מגע מקרי", incidental contact) הוא לא עילה לעבירה, כמו שמגע ביד סתם תו"כ משחק לא יהיה עבירה, בזמן ששני שחקנים רבים על כדור."

רק עכשיו שמעתי את העקיצה הקטנה שלך בסוף הפוד חחחח

שתדע לך שיש לי שמיעה מוזיקלית בערך כמו שדורסי קולע מהעונשין!!
&nbsp
אה רגע.. קבל ביטול.

ידעתי שייקח לך זמן לעלות על זה

ברגע שגילית שלא שמעת ששמתי את "התקווה" בסוף של אחד הפודקאסטים

למעלה