נצל"ש - רונדו לדאלאס או יוסטון?
שמועות שהשיחות עם דאלאס מתקדמות.
כמעט בודאות שהביג מן ברנדן רייט [27] יהיה מעורב, וזאת מהסיבה הפשוטה שיש לו חוזה מספיק גדול כדי לאזן את ה-12 מיליון של רונדו. לרייט נגמר החוזה בסיום העונה, אבל זה לא מחייב שבוסטון תשתמש בו כדי לייצר מקום בתקרת השכר. על תקן של שחקן ספסל [18 דקות למשחק] הוא נותן תרומה טובה מתחת לסל, אולי גם היעילה ביותר. במחיר הנכון יש גם לזה ערך.
מדברים גם על בחירת סיבוב ראשון שחייבת להיות כלולה, שזה ברור. הסלטיקס רוצים לצאת מטרייד על רונדו עם נכס לעתיד. דאלאס מוכנה לתת בחירה כבר ב-2015, אבל מוגנת לוטרי. תכלס, זה בחירה שתמומש, כי אין סיכוי שדאלאס תהיה קבוצת לוטרי העונה.
צריך עוד שחקנים כדי לאזן. אני מנחש שזה יהיה ריימונד פלטון או ג'אמיר נלסון, לי זה מרגיש כמו פלטון, כי נלסון הגיע לדאלאס כדי לקבל הזדמנות להתמודד על אליפות, אז קשה לי להאמין שיבגדו בו וישלחו אותו לקבוצה מפסידה. פלטון הגיע מאותה סיבה, אבל הוא פצוע, ולא ברור מתי יחזור, לכן זה הגיוני שהקבוצה תחפש להשתדרג על חשבונו.
מפה אפשר להשלים את העסקה עם שחקן צעיר ומעניין שיגיע מדאלאס, אולי אחד מריקי לדו/ג'יי קרודר/פארוק אמינו [שלושתם יושבים על חוזה זול, רק של אמינו מובטח לעונה הבאה בצורה של אופציית שחקן] או אפילו שניים.
ואולי אינג' יפתיע ויצליח להוציא מדאלאס בחירת סיבוב ראשון נוספת.
דט ביינג סד, יש גם את יוסטון, שאסור לפסול את סיכוייה. לרוקטס יש נכסים הרבה יותר שווים לתת:
מתחיל בטרנס ג'ונס הפצוע, שאיבד את מקומו למוטיונאס, אבל גם כשיחזור מהפציעה לא בטוח שיחכה לו המקום בחמישייה, ולכן אקספנדבל.
בחירת סיבוב ראשון ב-2015 מניו אורלינס, מוגנת טופ 3 ומוגנת בחירות 20-30 [כלומר, יכולה להתקבל רק כאשר ניו אורלינס תסיים עם המאזן ה-4 עד 19 בליגה. נכון לרגע זה הבחירה היא ב-18#]. זה יכול להיות שווה לוטרי, ואז עוד שחקן לגיטימי כמו ג'ונס.
גם החוזה הנגמר של ג'ייסון טרי [5 מיליון].
ואולי גם שחקן צעיר שיושב על חוזה 'רוקי' [ניק ג'ונסון או אייזאה קנאן למשל].
ליוסטון יש יותר סרפלאס מדאלאס גם מבחינת טאלנטים צעירים וגם מבחינת בחירות דראפט [כולל מלא סיבוב שני שלדאלאס אין], ואנחנו יודעים שיוסטון מחזרת אחרי רונדו כבר לפחות שנתיים, ככה שזה לא יפתיע אותי אם היא תיכנס חזק לשיחות. כרגע הדיווחים נוטים דוקא יותר לכיוון של דאלאס.
ומעניין מה יעשה טרייד של רונדו [33% העונה / 61% קריירה מהעונשין] לקבוצה כמו יוסטון שקולעת באחוזים נמוכים מהקו [מקום 28 בליגה].
גם לייקרס [מתעניינת ותיקה], סקרמנטו [מתעניינת ותיקה] וניו יורק [מתעניינת ותיקה] הוזכרו כמועמדות. אין חדש תחת השמש. הלייקרס והניקס, יותר סביר שינסו להחתים את רונדו בקיץ, שזו היתה התוכנית מלכתחילה לפי דיווחים.
כתומך בסלטיקס - אני רוצה את יוסטון.
כתומך ברונדו - אני לא רוצה את יוסטון או דאלאס, לשתיהן אני מאחל כישלון. לייקרס לא מעניינת, זה פרווה, גם ככה אין כלום מסביב. נשארתי עם סקרמנטו וניקס. לפני שנה זה היה בן מקלמור שהיה אמור להיות חלק מהטרייד, היום אני לא בטוח שסקרמנטו תעשה את זה, לכן הסיכוי נראה לי קטן.