משחקי מילים דו-לשוניים

e57hgu

New member
משחקי מילים דו-לשוניים

בתור חובב משחקי מילים חד-לשוניים ודו-לשוניים אציג שאלה: האם מישהו מכיר אתר אינטרנט שכולל משחקים כאלה? אדגים למה אני מתכוון: בליטאית KALBA פירושו "שפה". בעברית זו הנקבה של כלב, כמובן. וכו'. אסתפק בדוגמה אחת... יוסי שמר

זה מזכיר לי את משחק המילים העתיק:

מיזה WHO, הוא זה HE, היא זה SHE. ובהקשר אחר, כאשר היינו עם בתנו בת 3 בארה"ב והיא השתובבה, רשתי נהגה להגיד לה "די, די". רק לאחר שקלטנו את המבטים הנזעמים והנדהמים של האמריקנים הבנו שהם לא מבינים למה אנחנו רוצים שהיא תמות... ... וכמובן, חבל"ז על מי שנוסע לארה"ב עם השם מורן.

../images/Emo26.gif

"It's better than Mister Vagina"

מזל שזה לא היה במדינה

דוברת רוסית. כי אז אנשים לא היו מבינים מה אתה רוצה שהבת שלך תתן לך. "דַי" הוא ציווי של לתת ברוסית- משמע "תן\י".

ועוד בענין-

<חוויות אישיות מהילדות.......> אחת ה"הלצות" הכי שחוקות של עולי רוסיה, היא להשיב ב"מה את רוצה שאני אתן לך?" על צעקותיהן של האחייניות הקטנות שלהם לנוכח הצקות "די, די".

אמרלין

New member
ברוסית זה באמת לא לעניין ../images/Emo6.gif

כשלימדתי עולים חדשים מרוסיה בתקופת מלחמת המפרץ . חגגנו את סיום האולפן והמלחמה בארוחה חגיגית. אצל הרוסים , כ"א קם מברך מרים כוסית- וודקה /יין וכולם שותים .הייתי בסוף הריון ( 3 ימים לפני תאריך לידה צפוי)לשם הנימוס הרמתי את הכוס ורק טעמתי ממנה בכל ברכה. אחרי הכוס ה-4 , הבנתי את הפרנציפ. אמרתי שעוד לגימה אחת והתינוק שלי יוולד שיכור ואמרתי "די" והם בשמחה מזגו לי עוד. בכל פעם שהורדתי את הכוס לשולחן, הם הושיטו בקבוק. אני אמרתי "די "- ועוד יין נמזג. מרוב התרגשות ויין לקח לי זמן להבין את הבדיחה שלהם. ורק כשאמרתי "די" בעברית" לא "די " ברוסית פסקה מזיגת היין ...

ailag

New member
-=-=-

lol .. על הכל.. אצלנו היה she זה היא וhe זה הוא. who זה מי וme זה אני. וסתם בקשר לעברית, באחת המשפחות שאירחו אותנו בארה"ב אמרו לנו שתמיד כשאמא שלנו דיברה אלינו, אפילו שאלו היו דברים טובים ונחמדים, הם תמיד חשבו שהיא מקללת אותנו. בגלל כל ה-ח'..

ailag

New member
עוד סיפור

חברה שלי מארה"ב גרה בצרפת שנה, ולא ידעה הרבה צרפתית לפני. היא שאלה חברים איך אומרים mad at you, כועס עליך. הם נתנו לה את המילה mad at you, מטורף עליך .. מיותר לציין מה קרה כשהיא כעסה על אנשים.

ehudt

New member
אני מכיר את זה אחרת

Mi is who, hoo is he, hee is she, and dag is a fish מקווה שהבנתם שיש שם כמה מילים עבריות שכתובות באנגלית

כנף

New member
ויש

את הסיפור עם ה"הורה" באירוויזיון (שכחתי לרגע איפה זה היה) :)

בצ'כית וגם ברוסית, זובי = שיניים../images/Emo12.gif

ואת הפירוש בערבית, הנהוג גם בעברית, מכירים כולם. אגב, מילה נאה בעברית היא קלמבורן - מכור למשחקי מילים

למעלה